MANNomALT - Min opplevelse, min mening!
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Om det å skape jul for Odin!

Jul er et fjernt begrep for guttungen min. Han var med i fjor, men har nok ikke så mange minner fra at han satt på fanget til bestemor og sov. Et enda fjernere begrep er advent, eller "ventetid". Odin sliter med å vente på middagen, så hvordan skal jeg forklare han at vi nå venter i 25 dager på julaften? Og hvorfor i all verden venter vi på julen? Hva er det vi venter på? Kommer det noen? Hvem kommer? Hvorfor har han skjegg? Hvem hadde bursdag sa du? Hvorfor er han med skjegget så fryktelig skummel? Nei vi dropper ALLE spørsmål inntil videre og fokusere litt på oss i familien.

 

Vi pynter!

 

"kom lille venn, la oss gå ned i kjelleren å hente julepynten!"

"ååååååå pynt"

 

Vi drar frem duker, lys, engler og nisser. Vi ser på, tar på og snakker om de forskjellige tingene. Han er nysgjerrig av natur, så praten flyter godt da vi gjør klart til jul. Stjerna i vinduet er sikkert det kuleste Odin noen gang har sett. Han lurer ikke på hvorfor den er der enda, men han synes den er "fæn", og det holder for i år. Han vet det ikke selv, men nå har vi skapt en liten tradisjon hva angår pynting til jul i heimen.

 

Julegrantenning

 

"Skal vi se på det STORE juletreet i lillestrøm Odin"

"Ohhhh ja, stjerne"

"Ja kanskje det er en stjerne på treet også."

 

Det ble kaldt, og litt kjedelig for Odin. Det kuleste var nok togene som suste forbi stasjonen rett bak treet. Men igjen, det gjør ingenting. Nå har vi skapt en liten tradisjon, mamma, pappa og Odin.

 

"Nå skal vi tenne dette ENE lyset Odin."

"ÅÅÅÅÅ nei, FEIL!"

"hehe nei vi skal bare tenne ett lys i dag." 

Det er disse små stundene advent handler om for meg. Tradisjoner som jeg har fått gjennom min oppvekst, som jeg nå fører videre til Odin. Pynting, julegrantenning, adventslys, gavemas og Juletreet er alle små deler av ventingen på jul. Der har du fasiten, det er det som er ventetiden! Og hva venter vi på? ja som seg hør og bør, det venter vi med :)

 

Gjennom mamma og pappa skaper Odin sin egen jul! 

MANNomALT

 

#jul #Sønn #Tradisjoner #mannomalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Nabovarselet  MANNomALT og kona skal på fest neste lørdag, dette er nabovarselet som er delt ut en uke i forveien!  Og nei, dette er ikke tull!

   

  MANNomALT

   

  #nabovarsel #fest #julebord #mannomalt

 • Tidenes giveaway!  Da kjører MANNomALT sin første giveaway. Å neida, her er det ingen eyelasher, mascara eller solpudder som er gevinsten, det er min egen lillebror! Her er en introduksjon av gevinsten:

   

   

  Her er MANNEN det står om folkens. Han er 28 år å kommer fra rælingen. La meg kort beskrive mannen på bildet!

   

  Mannen er snill, kanskje litt for snill innimellom. Gjør ikke en flue fortred!

  Mannen jobber mye for øyeblikket, prøver å sikre seg selv og fremtiden.

  Mannen er veldig familiekjær. Han setter stor pris på alle rundt seg, og er eksepsjonelt godt likt av barn.

  Mannen har temperament, la det ikke være noen tvil. Ikke farlig, men et sunt og engasjert temperament.

  Mannen blir en fantastisk kjæreste igjen snart ;)

   

  Det var kort om mannen det står om!

   

  Så var det reglene da: Alle som går inn å LIKER siden mannsperspektivet, innen tirsdag 1. desember er med i trekningen av en date/par pils med broren min! Trekningen vil bli foretatt onsdag 2.desember på mannsperspektivet sin side!

   

  Helt til slutt: DETTE ER IKKE TULL! 

   

  MANNomALT

  (Takker Tommy for sporty innsats)

   

  #giveaway #Free #mannomalt

   

   

 • Til deg som er SÅ ødelagt.......  Bilderesultat for menn i barnehage

  Det du gjør er rett og slett galt. Hvordan kan du unngå å se hvor galt det er? Jeg har hørt at det er en "sykdom", men det har jeg veldig vanskelig for å tro på. Vi har alle mange valg i livet, og når du VELGER å forgripe deg på barn, ja da har jeg ikke noe til overs for deg. Du jobber hver eneste dag for å bli en trygg voksen for barnet, og når du er den trygge, den barnet henvender seg til når det trenger trøst, eller bare vil leke, ja da tar du et VALG som kan ødelegge for barnet senere i livet. For i bunn og grunn så er det nettopp det som kan skje, at du ØDELEGGER for barnets psykiske helse.

  Jeg må bare si det: Hadde det vært min unge, ja da.............. nei jeg vet ikke!!

   

   

  Tilfredsstille deg selv, seksuelt? Nei vet du hva, nå orker jeg ikke å skrive mer om dette! Vi vrir det derfor over på noe annet som du ØDELEGGER ved å gjøre det du gjør. Du ødelegger for alle andre MENN som jobber i barnehager. Det er ikke så veldig mange av oss, derfor tror jeg at slike hendelser går litt ekstra inn på oss mannlige ansatte. Vi er de trygge voksne for barna, men vi er det for ALLE de rette grunnene. Vi er genuint interessert i barna, ikke sånn som deg, men i barna og barndommen deres. Vi jobber dag inn og dag ut for å gi barna best mulig forutsetninger i livet. Barna viser at de er glad i oss, og vi gjengjelder følelsen, på en GOD måte, hver eneste dag!

   

  Fordi slike ting skjer, så må det innføres rutiner i barnehager, slik at man unngår det. Men likevel dukker tanken opp innimellom, jeg håper ingen tenker dette om meg! Hver eneste dag skifter jeg 10+ bleier, skifter klær på barna, har de med på vannlekerommet osv osv. Det gjør jo alle som jobber i barnehager, men jeg tror nok det er oss MENN som tenker over det. Og det er jo ikke så rart, i og med at det så og si kun er menn som gjør disse forferdelige tingene.

   

  Poenget mitt!

  Det jobber endel menn i barnehager i Norge, ikke mange, men endel. 99,99% av disse er redelige karer som ikke har SKRUDDE fantasier om barn. Vi jobber der fordi vi trives med jobben vår,  og fordi vi er GLAD i barn, på en GOD måte. Derfor er det trist at vi må tenke i de baner, altså "håper ingen tror dette om meg". Vi får bare jobbe hardere, for å vise våre verdier og intensjoner i jobben. Jeg støtter FLERE tiltak som skal bidra til at disse tingene ikke skjer. La oss oppdage slikt, før det går for langt!!

   

  MANNomALT

   

  #Barn #barnahage #Overgrep #mannomalt

 • Oppgjørets time, igjen!  Forrige gang jeg tok et oppgjør med noen gikk det ut over Fantorangen. Denne gangen går det utover en av vinterens STORE frustrasjoner.

   

  UGG`s

   

  Kort om styggskapen:

  Oppfunnet av Brian Smith i 1978. Han kom til California med "sko" som var laget av saueskinn. Han stiftet UGG, begynte å lage "sko", resten er historie!

   

   

  Her er de, UGG`s!

  Hva skal man si om disse "skoene"? Det er en vesentlig forskjell på en sko og en tøffel. En tøffel skal hovedsaklig brukes innendørs, og hovedoppgaven er å holde føttene varme eller komfortable. En sko kan brukes både innendørs og utendørs, alt ettersom hvilken sko du har på benet. Oppgavene til skoen er å støtte foten, holde den tørr, varm og "glad" Så hva er UGG`s? en tøffel eller en sko?

   

  De reklamerer med at dette er en sko. En sko som har laget av de BESTE materialene (altså den BESTE Sauen i verden). De er varme og gode på bena, og skal representere et aktivt og avslappet liv. 

   

  Kvinnen i mitt liv har hatt noen par av disse opp igjennom årene. 

  (Så jeg vet hva jeg snakker om!)

   

  For det første så er de IKKE kule. De ser ut som en slags tøffel/sko hybrid som mangler det beste fra begge verdener. De ser egentlig ut som slippers med et slags SNEGLEHUS oppå. Sømmene da? Ja det ser faktisk ut som saueinnvollene er vrengt og sydd sammen igjen, på utsiden av skinnet. 

  Hvis du ønsker deg et par døde sauer til bena, ja da må du ut med 2500 kr. 

  Men da må de vel tåle mye da. NEIDA det gjør de ikke. Hvis du går ut i regn, sludd eller snø med disse, da vil det se ut som om sauen din har fått SKABB. Store mørke flekker på det "flotte" skinnet ditt. Ja de er sikkert varme, men det finnes mange varme vinterSKO som ikke koster 2500 spenn!   

  Hvem bruker slike sko da?

  Kvinner i alderen 12-25 kjøper disse "skoene". De sprader rundt som om det er verdens KULESTE "sko". Disse kvinnene har irritert meg i mange vintre, men nå har det gått for langt......

  "MENN" som bruker UGG`s? Hvorfor i allverden vil du trekke på deg saueskinn som ser latterlig ut, ikke tåler norsk klima, koster 2500 kr OG er ekstremt feminine? Kjøp dere heller et par vinterSKO som ikke symboliserer at du er "pappagutt", bortskjemt og transvestitt ;)

   

   

  (Noen bør ta kontakt med meg, angående betaling for denne reklamen.)

   

  (MANNomALT)

   

  #Ugg #Sinne #Frustrert #Mannomalt

 • November i barnehagen ;)   

  November kan være en litt utfordrende måned for ansatte i barnehagen. De nye barna har forhåpentligvis blitt trygge nå. Trygge på de fysiske rommene, barnehagens rutiner, de voksne og de andre barna. Forhåpentligvis har det oppstått noen GODE relasjoner på avdelingen, som igjen legger et godt grunnlag for den videre tiden i barnehagen. Selv om "innkjøringsperioden" bare er på 3 dager for foreldrene, så har barnehagene fokus på dette i mange uker etter at de har vendt tilbake på jobb. Å skape trygghet og tillit tar tid, og må vedlikeholdes hver eneste dag!

  Så hva nå da? 

  Nå skal planer skrives, aktiviteter dokumenteres og den røde tråden i barnehagens arbeid komme til syne for omverdenen. Dette skal skje samtidig som mange barn har tøffe og litt slitsomme dager i barnehagen. Det er mange som "hangler" litt på denne tiden av året. De berømte 11 tallene skifter farge, og hosten blir ofte dypere og verre. Det er ikke alle som får feber og dermed en telefon hjem, men slitsomt for store og små er det uansett. Grunnen til at jeg skriver at det er mange som "hangler", er at også de ansatte går med denne høst/vinter forkjølelsen i lange perioder. Sykefraværet blir ofte litt høyere i denne perioden, akkurat som i resten av arbeidslivet!!

  Sett sammen alle disse tingene, så skjønner man at november kan være en hektisk periode i barnehagen. Så hva er det jeg vil fortelle?

   

  Barna og barnegruppa er fremdeles det viktigste!

   

  Når det stormer som verst, det er da det er viktig å holde fokus. Husker du det lille barnet som napper deg i buksebeinet fordi det vil noe? Eller barnet som du tenker litt ekstra på når du drar hjem, fordi du føler at han/hun blir litt "borte"? Eller barnet som prøver å fortelle deg om fuglene i vinduskarmen? Husker du disse når oppvasken er 2 meter høy, samtidig som bæsjelukten ligger tykt under taket? Svaret er dessverre nei i alt for mange situasjoner. Jeg tror mange ansatte har en slags skyldfølelse i denne perioden, fordi man MÅ få dagen til å gå rundt!!

   

  Så var det denne fokusbiten av jobben igjen da. Det er fryktelig vanskelig innimellom, men vi MÅ ha tid til barna. Vi må glemme stresset, og sette oss ned sammen med de. Det er der vi er best, sammen på gulvet! Det er der nede vi skaffer oss informasjon om de gode samspillene, og om de barna som trenger oss voksne litt ekstra. De som trenger veiledning inn i lek med andre, eller rett og slett en lekekompis! Det er der nede BARNA vil ha oss! 

  Jeg jobber i barnehage selv, så jeg vet at dette ikke alltid er lett! Men ha det i bakhodet når du føler at det er helt KAOS på avdelingen. Hva vil barna egentlig? Må vi ut nå? Er det så farlig at det ser helt forferdelig ut her? Må du krysse på lista nå? Sett deg ned og vær sammen med barna, det er der DE vil ha deg! 

   

   

  Også en liten ting til slutt, det er snart JUL folkens!

   

  En tid som er preget av rolige dager uten mas og tjas i barnehagen. Vi KOSER oss med pynting av avdelingen, julekalendere, gavelaging, planlegging av lucia og diverse nissefester. 

  Bilderesultat for Stresset voksen

  Dette er også en sannhet med store modifikasjoner. Men igjen, hva vil barna? De vil nok ikke ha utbrente og skakkjørte voksne i barnehagen. 

   

   

  MANNomALT  #Barnehage #Mannibarnehage #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Endelig kan jeg leve av å blogge ;)  MANNomALT har fått en goodiebag. Ja dette er ikke tull, gratis stuff til meg fordi jeg blogger. Derfor må vi jo kjøre en goodiebag-variant på bloggen i kveld!

   

  "MANNomALT, du har fått en pakke tilsendt hit" sier sjefen på jobben, 

  "ja jeg vet", sier jeg. Vel vitende om at den antageligvis kom i dag.

  "Hva er det for noe" sier en medarbeider.

  "Gratis klær" svarer jeg kontant.

  "Hvorfor" sier hun overrasket.

  "Fordi jeg er en bloggstjerne" sier jeg smilende!

   

  Jeg skrev et innlegg for en tid tilbake, Hvis Blåklader hadde vært en barnehage. Vel en eller annen sjef i firmaet tok fort kontakt for å sende meg en gave. Ja takk svarte jeg kort tid etter. Så her sitter jeg da, "lykkeligere", "rikere" og ganske fornøyd! 

   

  Som seg hør og bør, kjører jeg derfor et innlegg om disse klærne, slik jeg har sett "toppbloggerne" gjør. Takk for inspirasjonen folkens, ingen nevnt, ingen glemt!

   

  For en fantastisk dag folkens.

  Hei hei bloggen ;)

   

  Du tror vel at du har kule og tøffe klær du? HÆ?

  FEIL!

     Å jada, det er ikke småtteri nei. Sånn at det ikke blir overveldende for dere, tar vi EN ting av gangen!

     En fantastisk t-skjorte fra Blåkläder. Den er laget av 85% bomull, men ikke den PINGLETE bomullen som klærne dine er laget av. Denne bomullsplanten vokser i Sahara!! Den vokser i særdeles tørre og vindfulle deler av Sahara, der det er HELT umulig for planter å vokse. DER henter blåkläder sitt bomull i fra. Den består også av 15 % viscose. Hva er det? Vet a faen jeg, men det er helt sikkert fryktelig TØFT! Og til slutt, den har det UTROLIG tøffe trykket:

  BLAKLADER

  THATS 
  WHAT
  I SAID

  arrrrrrrrrgh!

     Kler jeg lue? Nei det har jeg aldri gjort. Men jeg skal fortelle deg en ting, alle ser ihvertfall TØFFE ut i Blåkläder sin lue!! Den er laget av det samme BADASS bomullet fra Sahara, og tåler enorme påkjenninger fra vær og vind!!

     Rosinen i pølsa, spikeren i veggen eller øksa i foten. En ekte Blåkläder arbeidsbukse til guttungen. Det er laget for å motstå spikerpistoler, sag, øks og brann. Så nå er guttungen helt trygg når han skal leke i garasjen til Farfar, trenger ikke engang å passe på lenger. Alt takket være den TØFFE buksa fra Blåkläder!! ;)

   

  Blåkläder, det tøffeste arbeidstøyet på markedet!

   

   

  MANNomALT

  (Følg meg på facebook HER)

   

   

  #Blåkläder #arbeidstøy #goodiebag #blogg #mannomalt

   

   

   

   

 • Mitt verste mareritt, EPILATOREN!  Bilderesultat for epilator 

  Søt og uskyldig maskin? Think again!

   

  Jeg må fortelle dere om noe som gir meg mareritt! Men det er ikke spøkelser eller monstre, det er en EPILATOR! Det er jo en liten mulighet for at noen andre menn leser dette innlegget, så derfor må jeg forklare hva en EPILATOR er.

   

   

   

   

  Synes du det er vondt å nappe hår i nesa? Ikke etter du har sett denne lille "jævelen".

   

  Dette er det faktisk noen kvinner som bruker. Det er en hårfjerningsmaskin som tester smertegrensen, samtidig som den fjerner uønsket hår.

  De to piggtådlignende greiene i over og underkant bare "grer" hårene på vei mot hullene fra helvete. De hullene låser hårene fast mens hele hodet på epilatoren går rundt. Det vil da si at denne maskinen er en slags NAPPER. Den napper og napper og napper helt til du ikke orker mer. Se for deg 30 personer som sitter å napper deg på leggen med hver sin pinsett.

  Nå tenker du sikkert, "men da går det jo fort da?" Nei det gjør ikke det skjønner du! Fruen sitter å Kvester leggene i lange tider. Jeg hører dette beistet av en maskin pløye over bena til fruen, mens jeg lukker øynene å tenker: "Jeg håper hun har ben igjen når hun kommer ut!"

   

   

  Hun vil så gjerne teste dette monsteret på meg. 

   

  Ikke fordi hun tror jeg blir fin uten hår på bena, nei nei! Ikke for å være snill heller, nei nei. Det er BARE for å påføre meg den samme smerten, som hun opplever med EPILATOREN! Er du spinnvill eller? ALDRI, skal denne mannen utsette seg for dette!!

   

   

  MANNomALT

   

  #Epilator #Kvinneting #Skummelt #mannomalt

   

 • Hei små verdensborgere!   

   

  Hei små verdensborgere!

   

  Mange av dere får med dere hva som har skjedd i Frankrike. Dere forstår mer enn det mange tror, det skal vi ikke glemme i dag! Det som skjedde i går er skummelt, det er vanskelig å prate om for oss voksne. Vi vet ikke helt hva vi skal si, eller hvordan vi skal snakke med dere om det. Vi bruker mange vanskelige ord, som solidaritet, sorg, medfølelse og unntakstilstand. Men dere bør få vite hva som har skjedd, dette er ingenting som skal holdes skjult!

   

  Mange mennesker døde i går. Mennesker som ikke hadde gjort noe galt, er døde. De som gjorde dette, ville skade nettopp de som er uskyldige. De er ikke som oss, de er ikke som resten av oss voksne. Vi skal beskytte dere mot sånne mennesker, det er VÅR jobb! Dere må ikke bli redde, det er det de vil!

   

  Men dere skal også vite at disse menneskene finnes, at de som vil skade andre, finnes der ute! De har skadet oss før, og vil sikkert gjøre det igjen. Ikke vær redd små venner, det må dere aldri være! 

   

   

  Vi voksne sier: "i dag er alle franskmenn". Det er fordi vi er triste og litt skremte over det som skjedde! Det betyr at vi skal være venner i dag, vi skal tenke på de som var der det skjedde, og de som døde i går! Vi er alle mennesker, uansett hvor vi bor, hva vi tror på eller hvordan vi ser ut!

   

  Vær trygge, ikke vær redde! Dere er de som kanskje må leve med slike fæle ting i fremtiden! Men igjen, vær trygge, ikke vær redde!

   

   

  MANNomALT

 • Hvis Blåkläder hadde vært en barnehage!  Blaklader

   (mest fengende når du leser inni deg med stemmen fra reklamene)

   

  Hvis blåkläder hadde vært en barnehage, så ville ikke unga hatt innesko, de måtte brukt vernesko med ståltupp, får å unngå at de mistet tærne når de leker med stålplatene som henger høyt over gulvet i pausebrakka!

   

  Hvis blåkläder hadde vært en barnehage, så hadde det alltid vært kjøttboller i brus saus med poteter til lunsj. Maten hadde blitt laget av "matmor" Truls som har biceps så store som låra på vanlig folk!

   

  Hvis blåkläder hadde vært en barnehage, så ville ikke unga fått bleier, de måtte driti i vernehjelmen, som alle måtte bruke inne i barnehagen! Og hvis uhellet var ute så hadde de blitt spylt ned av svære brannslanger som er montert på alle rom i "barnehagen".

   

  Hvis blåkläder hadde vært en barnehage, så ville det ikke vært jul og sommeravslutninger. Det ville vært store kranselag på taket av barnehagen, uten sikring på unga! Det ville selvfølgelig også vært alkoholservering for de ansatte!!

   

  Hvis blåkläder hadde vært en barnehage, så ville de ikke fått med seg dorullnisser hjem til jul. De ville fått med seg nye blader til stanleykniven som de bruker i sløyden! 

   

  Hvis blåkläder hadde vært en barnehage, så ville ikke unga blitt sjekka inn av personalet eller på Internett. De måtte ha stempla seg inn og ut sjæl, og hvis det ble glemt, ja da var du ikke der den dagen da!

   

  Hvis blåkläder hadde vært en barnehage, så hadde ikke unga sovet i vogner. De hadde sovet på trebenker i brakka, som alle håndverkere med respekt for seg selv gjør!

   

  Blåkläder, det TØFFESTE arbeidstøyet på markedet!

   

  MANNomALT

  (Blåkläder bør ta kontakt med meg ang. betaling for reklamen)

   

  #Blåkläder #Arbeidstøy #Håndverkere #barnehage #mannomalt

 • Er ikke plankekjøring å ta tog!  Bilderesultat for Toget i lillestrøm 

  Det å ta tog til og fra jobb/skole, er ikke bare lett. Vi vet alle at toget ofte er forsinket, så det lar vi ligge! Reisestrekningen som nå blir beskrevet er fra Lillestrøm-Nationalteateret, mellom klokken 07 og 08.00.

   

  Toget ruller rolig inn på Lillestrøm stasjon. Du titter inn gjennom vinduet og det ser ikke så verst ut. Alle sitter og det er faktisk et par ledige seter. Tenk om dette er dagen du får SITTE hele veien? Oioioi... det hadde vært noe det!

  Dørene går sakte opp og 1 milliard mennesker presser seg frem, som om de faktisk EIER hele NSB. Du presser og skumper, bare for å ikke bli tråkket hjel. Krigen for å kapre det enslige setet ved vinduet er i gang. Det vi glemte, var at 30 mennesker skulle av, FØR kampen kan starte. Alle rygger tilbake og gjør seg klar til ANGREP etter sistemann er av vogna!

   

   

  Du er ikke avhengig av det setet så du trekker deg litt, derfor har du nå fått utdelt hele 4 cm2 borte ved søppelbøtta i midtgangen. Gratulerer!!

   Din plass på ca 4 cm2, blir invadert av han som ALLTID løper etter toget. Han som har dugg på brillene, svettis under armene og dårlig ånde. Han har du fått som "medpassasjer" INNE i dine 4 cm2. De 4 har nå blitt til 2. 

   

  Du titter inn i kupeen, og der sitter han, IDIOTEN som opptar setet ved siden av seg, med en BAG! Han har øretelefoner, og enser ikke de 150 menneskene rundt han som gjerne vil sitte! Han ser ikke dama på 70+ som har tydelig vondt i hofta....... ahhhhhh er det mulig?!

   

  Så har vi de som du får vite ALT om, iløpet av en 15 minutters reise. De to bestevenninnene som bare MÅÅÅ snakke om helgens erobringer eller skuffelser. Det er veldig lite man ikke får med seg, når samtalen foregår så høylytt, at så og si alle i kupeen hører det du snakker om. Vær litt diskré neste gang er du snill...

  Bilderesultat for Trangt på toget

   

  FULL TERRORALARM, er det en bombe på toget? Neida det er bare billettkontroll! 18 "uniformerte" mannfolk stormer inn i vogna å skriker "BILLETTKONTROLL". Den eldre dama tar frem feil billett og får et stygt blikk fra kontrolløren. Hun begynner å skjelve, selv om hun vet at hun gjorde alt riktig. Bare fordi han billettfreaken stirrer og stiller ekle spørsmål. 

  Til alle mennesker som har denne jobben: Smil litt! Blir mye bedre stemning :)

   

   

  Nå er det veldig lenge siden jeg har tatt tog, MEN i morgen er jeg der igjen! OPPFØR DERE!   MANNomALT

   

  Følg meg på facebook HER

  #Tog #NSB #Rushtid #mannomalt

   

   

   

   

   

   

 • Kjære Fantorangen!  Bilderesultat for fantorangen

  Nå har jeg sett deg på skjermen hver bidige dag i litt over et år, og nå er det nok. Nå må jeg bare få det ut! Nå skal du høre her.....

   

  Fantorang, hva i huleste er en fantorang? Jeg har forsåvidt forstått at du er en slags barne-tv hybrid. Men en hybrid av hva? En elefant og en hva? Jeg googlet deg og fant ut at det var en Orangutang blandet med en elefant! Jeg må jo innrømme at den elefantdelen din ser mer ut som de edlere deler på en aldrende mann, MIDT I TRYNET! Og hvis det skal være Orangutang, så er det en ekstremt korthåret og tynn liten Orangutang!

   

  Her er et lite utdrag av en nattasang som du ofte synger:

  Nå sover OSTEN, BRØDET og BANANEN.

  nå sover SOKKEN, BUKSA og JAKKA.

  (også avslutter du det hele med)

  drøm om SJØBANAN!!

   

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne engang. En OST, et BRØD og en BANAN sover ikke!! De lever ikke, derfor har de INGEN mulighet til å sove! Også har de faktisk øyer i videoen, en OST med øyer! Guttungen min tegner nå øyer på ALT han, absolutt ALT! Biler, båter, OST og pizza, ALT har liksom øyer. Akkurat det samme gjelder jo selvfølgelig sokken, buksa og jakka, de lever heller ikke!

  Bilderesultat for Fantorangen

   

   

  Det verste med sangen din er avslutningen, "drøm om SJØBANAN." Hva i huleste er en SJØBANAN? Hæ? Det du har bildet av, er en vanlig BANAN, og månen! VRANGLÆRE!!

   

  Til slutt må jeg beskytte kompisen din, Eddie. Jeg liker ikke måten du oppfører deg på mot han. Han har ALDRI sagt et eneste ord, eller rørt på en eneste kroppsdel i programmet ditt. Det vil si at han enten er DØD, eller i EKSTREMT dårlig forfatning! Jeg tipper det siste, fordi det tross alt er laget for barn. Derfor synes jeg det er skikkelig lumpent av deg å mobbe han. Eddie kan ikke ditt, og Eddie kan ikke datt han. Også ler du høyt etterpå! Åssen tror du han har det inni seg Fantorangen? Jeg mistenker sterkt at du også prøver å ta liv av kompisen din. Jeg så nettopp den episoden hvor du heiser han opp i flaggstanga, fordi det er gøy! Vel, man fester ikke løkka rundt HODET på noen hvis man ikke vil ta liv av de? 

   

  Jeg håper du retter opp i de tingene jeg påpeker i dette innlegget, slik at FAREN i huset også kan nyte en episode av Fantorangen!

   

  MANNomALT

  (Vi digger deg, både jeg og sønnen min.)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Fantorangen #Barnetv #mannomalt

   

 • I dag er det MIN dag :)  FARSDAG!

  I dag er det farsdag, og da bestemmer jeg! Det er ikke så alt for ofte jeg har den følelsen, men i dag har jeg det. Så hvordan tilbringes farsdagen? Jo det skal jeg fortelle deg. 

   

  Jeg ble vekket av meter`n (guttungen) som hadde en stor gave, som han vagget seg inn på soverommet med. Han lyderte frem et "gratulele m dag" og kastet gaven opp i senga. VI massakrerte gaven, og dro frem sokker og en flott kopp. Koppen har skriften "verdens beste pappa er DEG". En flott måte og bli vekket på!

   

  Så er det resten av dagen, hvordan skal vi fedre feire oss selv? Det er vel ikke noe fasit på det. Mange har helt "fri", og gjør akkurat det man måtte ønske. Det skal jeg også. Bygge, løpe, hoppe, grave, kose, danse, synge og lese bøker. Dagen i dag er min, OG guttungen sin. Vi skal gjøre alt VI synes er morsomt, og vi skal gjøre det sammen. Jeg skal være tilgjengelig for lek og kos i hele dag, non stop. Det er jo hans måte å vise at han er glad i meg, og at han bryr seg om meg!

   

   

  Så hva mener jeg med at jeg skal ha "fri"? Jo jeg skal ikke gjøre NOE som er kjedelig for meg eller prompen. Jeg skal ikke rydde, lage mat, vaske klær eller gå ut med noe som helst form for søppel. Det får kona ta seg helt og holdent av i dag! Og når kvelden kommer, og meter`n har lagt seg, ja da skal jeg bruke farsdagen for alt den er verdt. 5 timer med MANNETID! (Tolk det som du vil)

   

  Jeg og fatter`n leker ikke så veldig mye lenger!

   

  Jeg baker ikke fantasikaker med pappa lenger. Ikke bygger vi så mye togbane heller. Vi gjør det sammen med meter`n, men ikke bare han og meg. Derfor skal vi på besøk å spise kaker, og slå av en prat. Jaggu har jeg kjøpt en gave til han også! Dette er den voksnes farsdag. Jeg er like glad i pappa`n min som meter`n er i meg, men det vises på en litt annen måte! 

   


  Her er fatter`n i fin lek med prompen. En leken farfar gitt :)

   

   

  SETT PRIS PÅ ALLE FEDRE I DAG!

  Far

  Stefar

  Svigerfar

  Ekstrafar

  bestefar

  farfar

  oldefar

  tippoldefar

   

  Uansett hvilke av disse titlene du har, så er dagen din! Tilbring den på en måte som viser at nettopp DU er verdens beste far!

   

   

  MANNomALT

   

  #farsdag #pappa #mindag #mannomalt

   

   

   

   

   

   

 • Frosk, fugl, mann og kvinneperspektiv!   

  Froskeperspektiv  Sett under ifra. Gjenstander ser store ut i dette perspektivet.

   

  Fugleperspektiv

   

  Sett ovenifra. Gjenstander ser mindre ut i dette perspektivet.

   

  Mannsperspektivet  Sett forfra, rett frem. Dette er et perspektiv som gjengir den faktiske størrelsen på ting, og den faktiske hendelsen hvis det benyttes riktig. Dette perspektivet er det fort gjort å tilegne seg. Det kreves ingen lange studier, eller enorme innsatser for å kunne bruke det riktig. De beste brukerne vil kunne isolere små detaljer av bildet/hendelsen og KUN huske disse, fordi de mener at det var viktigst!

  Fallgruver ved bruk av mannsperspektivet:

  - Du vil ikke kunne få med deg stort annet enn det som du mener er viktigst. Så ikke bli overrasket hvis noen spør deg om ting du ikke aner, når du gjengir fakta. 

  - Analysen uteblir. Det er klin hakke umulig å gå tilbake å analysere en ting/hendelse ved bruk av mannsperspektivet. Igjen, du husker KUN det DU mener er viktig.

   

   

  Kvinneperspektivet

   

  video:trim

   

  Det ultimate perspektivet. Hvis brukt riktig, vil du kunne få med deg ALT. Selve gjenstanden/hendelsen, ting under, over, ved siden av og inni. Du får også ofte med deg ting som HAR skjedd, og ting som muligens KAN skje i fremtiden. Man vil også kunne analysere seg frem til følelser og grunner til hendelsen/gjenstanden hvis man er dreven i bruken av dette perspektivet. Som Shaolin munkene, så bruker utøverne ekstremt lang tid på å perfeksjonere bruken. Man vil aldri bli ferdig utlært i bruken av kvinneperspektivet!

  Fallgruver ved bruk av dette perspektivet kan være:

  - Ikke forvent deg at andre skal kunne forstå den innviklede tankeprosessen som kreves av en kvinneperspektiv utøver.

  - Overanalyse. Det kan fort bli for mye av det gode. Prøv og gå videre når du endelig har "forstått".

  - Pass på at du ikke "dreper" gjenstanden/hendelsen for andre. Ikke overdriv bruken, ihvertfall ikke høylydt!

  Brukere av mannsperspektivet (beskrevet tidligere) vil ikke henge med. De vil ofte koble ut, å svare deg med korte lyder som for eksempel mhm eller mmm. De har rett og slett ikke kapasitet til å henge med i svingene. For guds skyld, ikke bli sint på brukere av andre perspektiver, da de har valgt å bruke livet på andre ting enn å perfeksjonere DITT perspektiv. Respekter deres avgjørelse!

  - Ikke alt og alle har onde eller utspekulert hensikter. Du har nå blitt god i bruken av perspektivet, at du kan FINNE hensikter/grunner som egentlig ikke finnes. Selv om det KANSKJE er muligheter for at disse hensiktene/grunnene KUNNE vært en realitet. Det er for damer/jenter ett eller flere mulige utfall eller årsaker som MÅ analyseres ved alle mulige sider, i og med at det kunne vært flere årsaker. (Datt du ut?? Da er du antakeligvis en MANN) Dette er meget, meget skummelt. 

   

   

  MANNomALT

   

  #Perspektiv #Kvinne #Mann #mannomalt

   

   

   

 • Pung er GØY!  Vi må jo snakke litt om disse ballebildene. Også kalt nutscaping.

   

  Nutscaping er visst det nye på facebook og instagram. Dette har jo da, SELVFØLGELIG møtt kraftige reaksjoner fra "free the nipple" og andre merkelige krefter på sosiale medier. Jeg skal nå gi dere mitt synspunkt på dette.

   

  Hva får en mann til gjøre dette? Er det for å "legalisere" ballene på sosiale medier? Er det for å støtte andre lignende initiativ, som f. eks "free the nipple"? Er det for å vise frem utstyret sitt? Hvem har størst og "best" baller?

   

  Nei, jeg tror jeg må skuffe dere alle sammen. Dette gjøres bare fordi det faktisk er humor i det. Ikke dyp og gjennomtenkt humor, men humor for MENN! Flotte naturbilder som blir "ødelagt" av baller er faktisk morsomt. Kanskje ikke for alle, men for mange er dette hysterisk morsomt! Denne delen av mannskroppen, som mange andre deler, er verken vakker eller flott å se på. Derfor er det GØY at den kommer med på disse flotte bildene. Den ødelegger bildet! Jeg må jo innrømme at jeg lo da disse bildene dukket opp på God morgen Norge i dag. Dette er mannehumor i et NØTTeskall, PUNG er gøy!

   

   

   Hvorfor ikke en kvinnenippel på facebook? Mannlige er jo tydeligvis greit!

   

  Er det mange damer der ute som synes at mannenippelen er opphissende eller representerer sex i seg selv? Tror det er et veldig snevert publikum som synes det! Kvinnenippelen derimot, den er, og har alltid vært forbundet med opphisselse/sex. Historien er vel heller ikke FOR at kvinnenippelen skal få vise seg frem, som den selv vil på sosiale medier. Den har jo stort sett vært tildekt på bilder, filmer og på stranda i alle år. Facebook begrunner fjerningen av nippelbilder med at det kan være støtende for noen! Vel det kan det sikkert være, men opphisselsen/sex-greia er vel det som dette handler om! Så konklusjonen i dette innlegget er:

   

  FREE THE NIPPLE!

  Ja herregud da, er det så farlig?

   

  MANNomALT

   

  #Baller #nippel #freethenipple #nutscaping #mannomalt

   

   

   

 • Når du mistet han!   

  Hvorfor skriver jeg dette? 

   

  Jeg har prøvd før, i diverse taler har jeg vært innom temaet. Men det er så utrolig vanskelig å sette ord på hele den dagen, tiden rett etter, og alle årene etterpå. Dette er ikke et innlegg om pappaen din kjære, dette er et innlegg om deg, meg og mitt syn på det hele!

   

   

  Jeg husker den dagen som om det var i går.

   

  Vi var mitt i oppussingen av soverommet da du ba meg dra å se til han, faren din. Litt motvillig satt jeg meg i bilen for å stikke innom en liten tur, bare for å berolige deg. Du var absolutt ikke deg selv den dagen, så jeg tenkte at det kanskje ville få deg litt mer normal igjen. Jeg hadde vel bare kjørt i 5 minutter da du ringte meg å fortalt hva som hadde skjedd. Jeg ville snu for å hente deg, men du insisterte på at jeg måtte opp til broren din, som nå sto der alene. Selvfølgelig gjorde jeg det!

  Det som forgikk i den leiligheten, før alle andre kom, vil jeg egentlig ikke snakke noe om. Det er vanskelig for meg å fortelle om, uten å bli gråtkvalt. Sånn som jeg er akkurat nå, bare jeg tenker på det! Men en ting MÅ sies om det, det var vanskelig. Jeg kan egentlig ikke forstille meg hvor vanskelig det er for broren din, det var tross alt hans PAPPA det handlet om!

  Jeg husker bruddstykker av timene etterpå, hva som ble gjort og hva som måtte gjøres. Jeg husker at du egentlig var rolig, kanskje litt uberørt? Det var din måte å takle det på. Du måtte jo tross alt ringe rundt å fortelle dette til nære og kjære. Det var først senere jeg så det, og jeg forstår det enda ikke helt. Hvordan kan et menneske gå fra 100 til 0 så raskt? Det var ikke mye igjen av deg de første dagene/ukene kjære, du var liksom ikke der. Du ordnet med alt av praktiske oppgaver, men utenom det så var du litt borte.

   

  Jeg husker jeg dro til mamma mellom slagene den første dagen, jeg knakk vel litt sammen der og da. Jeg husker jeg spurte mamma: "hva faen skal JEG gjøre nå da?" Husker fremdeles hva hun sa, "Nå må du VÆRE der for henne." Ja ok tenkte jeg da, men hvordan ER man der, for et menneske som akkurat har mistet det kjæreste man har, i en alder av 23 år? Det ante jeg ikke!

   

  Det var vanskelig å være der den første tiden, med arveoppgjør og begravelse. Det måtte du jo fikse sammen med dine halvsøsken og din bror. Jeg var jo ikke med på dette, da dette var noe dere måtte fikse i fellesskap. Men når du kom hjem, så prøvde jeg så godt jeg kunne. Jeg var nær deg, jeg holdt deg, strøk deg og kysset deg. Vi snakket ikke så mye, det tror jeg ikke vi orket, noen av oss!

   

   

  Det har jo skjedd så mye siden den gang!

   

  Du mistet en del av deg selv den dagen for litt over 6 år siden. Du vil aldri bli den samme personen du var før han døde. Du mistet tryggheten og omsorgen han ga deg. Men nå er vel livet sånn at du faktisk også får endel ting i slike tilfeller. Du har fått erfaringer som du heller skulle vært foruten, men man vokser da også på denne måten! 

   

  Det har skjedd så mye fantastisk siden den gang. Vi har fått Odin sammen, og vi giftet oss nå i sommer! Alt dette skjedde uten faren din tilstede, ihvertfall fysisk. Som du vet, så er jo jeg livredd gjenferd og sånne ting, så derfor er han nok ikke her på den måten. Men inni deg er han uten tvil tilstede! Humoren, spørsmålene og ideene har du fått av din far, og det skal du være stolt av. Han var jo en mann som du aldri glemmer, hvis du var så heldig å møte han!

   

  Tid leger alle sår, det er det ingen tvil om! Men dager som i dag er litt ekstra vanskelig for deg, det vet jeg. Derfor er ikke oppgaven min fullført, og det kommer den nok aldri til å bli heller. Jeg har prøvd å være der for deg så godt jeg kan, og det skal jeg fortsette med!

   

  Gratulerer med dagen svigerfar!

   

   

  MANNomALT

   

  #bursdag #svigers #sorg #kjærlighet

   

   

   

   

   

 • Superpappa!   

  Å nei, ubesvart anrop fra barnehagen til Odin.

   

  "hei det er pappaen til Odin som ringer, dere ringte?"

  "ja hei. Odin har så vondt i halsen, også har han fått feber også."

  "Hvordan er almentilstanden da?"

  "Han er sliten, også sier han mamma og pappa hele tiden."

  "JEG KOMMER SÅ FORT JEG KAN!!!"

   

   

  DURU DUDUDUDU

  (en eller annen superheltlyd)

   

  Dette er da lyden som egentlig burde komme automatisk, da jeg kaster på meg jakken og slenger opp døra på jobben. Det får bli en eller to SB (sykt barn.) TIL, i protokollen ved siden av navnet mitt på jobben. For nå trenger prompen........ wait for it........ pappaen sin!!

   

  Jeg har skrevet litt om bilen vår før, det er en uhyre "flott" stasjonsvogn som går som et olja lyn. Eller nei, det gjør den ikke! Men uansett, når superpappa får telefon om at sønnen er i "nød", da går den bilen alt for fort..

   

  Svidd gummi, svidd klutch og en merkelig stank av brent banan fra bilen når vi parkerer, jaja samme det da, hvem bryr seg?

   

  DURU DUDUDUDUDU

   

  Nå skulle jeg faktisk hatt en slags kappe altså. Jeg jogger bortover mot barnehagen og er litt engstelig for hvor dårlig han egentlig er. Jeg ser han igjennom vinduet, han ser ihvertfall ikke frisk ut. Stakkars liten!

   

  Jeg smeller opp døra og sier høyt, ja gjett hva jeg sa nå!

  "DURU DUDUDUDU, superpappa er her"

   

  Odin snur seg og gliser, han kjente igjen den stemmen ja. Kos og klem før vi pakker sekken og drar hjem! Vi kjører den faste rutinen ved sykdom, måling av temp, paracet og 24 episoder av vennebyen. Så da sitter man her da, etter mammaen endelig fikk han til å sove...... "Velkommen, hit til vennebyen, velkommen"...... rimelig vanskelig å glemme den sangen der altså...... "Her er alle sammen venner, selv de du ikke kjenner!"

   

  Sesong 2 har vi spart til i morgen :)   

  MANNomALT

   

  #Pappa #SB #Vennbyen #mannomalt

   

   

   

    

   

   

   

   

 • Stolt mann! Ingen hobby, en livsstil   

  Bilderesultat for lillestrøm sportsklubb

  42 år

   

   Rosenborg vant gullet i dag, jeg kunne ikke brydd meg mindre. 

   

  Trondheim, en av Norges største byer. De har så mange innbyggere at Lerkendal skulle vært full hver eneste kamp, bare med sesongkort-innehavere! Nok om Trondheim og trøndere, grattis med nok et gull!

   

  42 år i i tippeligaen, sammenhengende! Hvilken annen klubb i Norge kan si det samme? Jeg skal hjelpe deg litt, INGEN! Lillestrøm Sportklubb setter stadig nye rekorder, og i dag lyder den 42 år! Ingen andre lag har vært lengre, sammenhengende i tippeligaen! En klubb som er FULL av tradisjoner og kultur, som ingen kan måle seg med, til tross for at det egentlig er et lite sted!

   

  Jeg er ikke så gammel at jeg har stått pal på tribunen i 42 år i strekk, men det begynner å bli veldig mange. For meg betyr klubben mye, men jeg har kone, jobb, bil og barn, så den kommer faktisk i 2-5 rekke. Men uansett så er det et fristed hvor jeg kan møte kompiser og få en pause fra hverdagen. Et sted hvor jeg møter likesinnede, som også har klubben og byen i sitt hjerte. Vi tar 1 eller 15 øl mens vi mimrer litt om 2-5. plasser og europacupspill. Det begynner og bli veldig mange år siden faktisk. Vi har hatt 7-8 år med 8-12. plasser, spiller ut og inn, RÆVA økonomi og til tiden lite engasjement! 

   

  I dag var det litt over 6000 tilskuere på Åråsen.

   

  Det er ikke så mange tilskuere, men det er heller ikke poenget. Vi hadde INGENTING å spille for, vi havner midt på tabellen uansett. De 6000 som var der i dag, var der av èn eneste grunn, nemlig byen og klubben. Vi er en av Norges største og mest tradisjonsrike klubber. Du skal være stolt av å holde med en klubb som LSK! 

   

   Jeg DRITER i hva klubben din har vunnet de siste 15 åra! Jeg holder med Lillestrøm sportsklubb, og det kommer jeg ALLTID til å gjøre. Det er sånn vi gjør det i Lillestrøm!

   

   

  Ultras Felt C!

   

  Som mange av dere i UFC vet, har vi hatt våre greier opp igjennom de siste 10 årene. Vi ripper ikke opp i noe av dette i dag, da dette også er deres dag! Til tross for mange negative oppslag i media og innad i klubben, har dere vokst både i antall og i innflytelse. Dere har blitt en stemme som blir hørt uansett om det er på tribunen eller i møtelokaler. Dere har snudd alt det negative dere har fått, og gjort det om til motivasjon, "bensin" og engasjement som INGEN, absolutt INGEN kan ta fra dere! 

  Gratulerer så mye med 10 år, ser frem i mot de neste 10!!

   

  Gratuler så mye til alle som bryr seg om sportsklubben og byen vår!!

   

  MANNomALT

   

  #Lillestrøm #Ultras #KFL

 • Les mer i arkivet Februar 2016 Januar 2016 Desember 2015
  hits