MANNomALT - Min opplevelse, min mening!
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Falsk krupp = Skremmende opplevelseHan høres ut som en gjøende hund når han hoster. Pusten blir mer og mer anstrengt og han blir redd. Det bare eskalerer med gråten, han får nesten ikke luft, han gisper etter oksygen. Faen, det gjør vondt å se han sånn, lille gullet mitt!

Jeg glemmer aldri første gangen!

Da var jeg oppriktig redd for livet hans. Vi ante ikke hva som foregikk. Han våknet med en sjelden stygg hoste, "fruen" satt  seg ved sengen hans. Noe var annerledes med den hosten, den var grov og stygg, hvesende og skremmende. 

Den ble bare verre og verre. Til slutt kom kona løpende inn i stuen med det lille nurket i armene. Begge var tydelig redde. Han gråt og hostet om hverandre, det gjorde tilstanden mye verre. Men hva skulle vi gjøre? Hadde aldri hørt om falsk krupp før, helt ukjent for oss som småbarnsforeldre.

Angsten stiger, hører nesten ikke at han puster lenger, han blir bare verre. Vi finner ingenting som hjelper, han klarer ikke å roe seg. Jeg ringer legevakten og får fort beskjed om å ta han med utendørs i friluft. For en fantastisk dame jeg pratet med den gangen. Hun fikk telefon fra en meget stressa og panisk pappa, med lyden av en "gjøende hund" og en like stressa mamma i bakgrunnen. Hun holdt linja helt til han roet seg ute på verandaen.

"Dette er antageligvis et tilfelle av falsk krupp. Det kan være veldig dramatisk for både barn og foreldrene, men er sjelden veldig farlig. Hvis det tiltar, ringer du meg også tar vi i mot dere her på legevakten."

Han roet seg og sovnet til slutt, det tiltok aldri den natten. Han sov mellom oss, med fire øyne stirrende på brystet sitt. Mor og far sov ingenting, livredde for at den bittelille mannen skulle slutte å puste igjen!

 

I natt skjedde det igjen!

Vi gjenkjente hosten med en gang, tok han ut på verandaen med dyna rundt kroppen. Det gikk over fort, men fremdeles litt dramatisk. Det er aldri greit å se han sånn, men det er veldig betryggende å vite hva det er. Han sovnet etter en times tid.

Jeg kunne ønske jeg visste litt om denne falske kruppen fra før. Det er faktisk veldig skremmende å oppleve, så dette burde alle med småbarn vite noe om. Derfor slenger jeg ved en lenke til lommelegen, som beskriver symptomer, årsaker og behandling.

Har du små barn og ikke vet hva falsk krupp er, ja da bør du lese artikkelen. Plutselig kan ditt barn våkne midt på natten og ikke få puste!

Lommelegen skriver om falsk krupp

 

Små mennesker blir litt medtatt av en slik hendelse. Men gi denna karen et par dager, så er han tilbake for fullt!(MANNomALT)Følg oss på:

Facebook

Instagram

 

#Falskkrupp #syk #hoste #pust #pustebesvær #ekkelt #angst #noia #søvnløs #blogg #blogger #mannomalt

 • Julebukken er dau, lenge leve Halloween!  Mye bedre med uskyldige unger som ber om godteri, enn drita fulle menn i overgangsalderen som lirer av seg en julesang med 2.2 i promille. Julebukken er dau, lenge leve Halloween!

  Bilderesultat for Julebord fylla

  (Bildet er tatt fra e24.no)

  Diskusjonen rundt Halloween vs julebukk er egentlig bare latterlig. Hvorfor skal vi som ikke har vokst opp med den irske tradisjonen ha en mening om den? Vi ikke kle oss ut og dra på halloweenfest, ei trenger vi heller å male oss i trynet for og be om godteri av naboen.

   

  Det handler om barna!

  Guttungen min er bare 3 år men han har allerede fått et forhold til Halloween, og det er ikke så rart. Uansett hvor vi har beveget oss den siste uken har den lille "prompen" blitt bombardert med gresskar, skjeletter og godteri. Selvfølgelig har han spurt meg: "Pappa, hva dette fonno?" 

  Bilderesultat for halloween

  (Bildet er fra aftenbladet.no)

  Jeg svarer så godt jeg kan, og dermed har guttungen fått et forhold til den litt snodige feiringen. Hver eneste gang han ser et gresskar løfter han de små armene sine i været og sier med skjelvende spøkelsestemme: "HAAAAALOOOOWEEEEEEEN"

   

  Lås deg inne, skru av lyset og vær en sær gamling!

  Ja legg deg gjerne under bordet også, så jeg ikke ser deg. Tvihold på at Halloween er et amerikansk fenomen som handelsstanden utnytter grovt og hemningsløst, på lik linje med valentinesday, morsdag og farsdag. Det er jo ikke tvil om at dette stemmer, men hva har det å si for unga? De gleder seg til å kle seg ut og banke på døra di. Mange små hjerter som gleder seg til Halloween....... Men det driter du i, for dette er en fremmed feiring som ikke har noen ting med kulturarven din å gjøre? Sære gamle menneske!

   

  Har du noen gang fått julebukker på døra?

  Hvorfor sammenligne julebukk med Halloween? Jeg har aldri åpnet døra i romjula, for å bli møtt av små syngende barn. Det hadde vært helt fantastisk, jeg hadde gitt de alt jeg har, men det har fremdeles ikke skjedd i mitt 30 år gamle liv. Jeg har hørt rykter om de spontane julebukkene som kan komme på døra i julebordsesongen. Drita fulle middelaldrene menn i dress og maske som ber om en øl eller ti. For det første, dere får aldri en øl av denne mannen. Er du klar over at en halvliter koster 30 kr eller? For det andre, min øl er MIN øl. Jeg er da ikke en alkoholisert versjon av frelsesarmeen heller!

   

  Vi sees i kveld!

  I kveld kan det dukke opp et litt kortvokst spøkelse på nettopp din dør. 98 cm høy med store blå øyne og med skjelvende spøkelsestemme vil han si: "HAAAALOOOOWEEEEN". Bak den lille figuren, vil det stå et annet spøkelse på 180 cm med blå øyne og hes stemme: "KNASK ELLER KNEP". Det store spøkelset vil ikke hjemsøke deg hvis du ikke har godteri. Alt jeg ber om er at du åpner døra og gir min lille spøkelsekladd litt oppmerksomhet. Snakk med han, skryt av lakenet han har over hodet og gi han et smil, så skal jeg la deg være i fred.

  Hvis ikke skal jeg bortforklare den sære oppførselen din til gutten min. Han tenker sikkert ikke stort over at du gjemmer deg under spisebordet i kveld, men det gjør jeg. Jeg husker deg når jeg skal tviholde på mine besteforeldres tradisjoner i romjula. Da kommer jeg på døra di, når du minst aner det. Drita full med slipset på hodet og 2.8 i promille skal jeg fremføre en selvlagd julesang for deg og din familie, uansett om du vil eller ikke!

   

  Lenge leve Halloween!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Halloween #feiring #fest #julebukk #godteri #glede #hype #gresskar #barn #barndom #blogg #blogger #mannomalt

 • Stolen  I dag fikk jeg tilsendt et bilde. Det skulle bare fortelle meg hvor vedkommende var, men det vekket kjipe følelser i meg. Den stolen er ond, den bør ikke eksistere lenger.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Gangen er tom. Ingen barn som løper inn eller ut av friminutt. Det eneste som står der er stolen, den er ikke tom, den er full av forvirring, angst og mørke følelser.

  Alle skoler hadde en slik stol da jeg vokste opp. En slags mellomstasjon mellom klasserommet og rektors kontor. Det var alltid der den ble plassert, helt strategisk. Den fryktede rektoren hadde ikke alltid tid til de som ikke passet inn i alle deler av skolehverdagen, sikkert derfor den stod akkurat der. På den skulle du vente, vente på noe som kom til å bli ubehagelig. En slags torturstol?

   

  Gangen våknet til liv igjen. Barn som løp, lekte, smilte og lo. Kanskje et par lærere spaserte forbi for å fylle opp kaffekoppen sin. De trengte ikke å si så mye. Jeg visste, at de visste hvorfor jeg satt der. Ingen satt i den stolen fordi de hadde oppført seg "bra". "Sitter du her igjen da?" kunne de si. Hva var det for et spørsmål? Ikke trykk den lille ungen lenger ned, du så jo at jeg satt der, igjen!

   

  Den stolen har mange barn sittet i. Alle har de følt seg små, jævlig små. Det finnes ikke noe verre enn å bli satt på utstilling fordi du har gjort noe galt. Skal et barn bli satt på utstilling for å tenke over sine egne handlinger? Kanskje fordi man ikke satt rolig, eller bannet høyt i klassen? Minner egentlig litt om middelalderen. Da satte de avhogde hoder på påler, for å sette et eksempel og for å skremme andre.  Jeg tror mange kjenner seg igjen. Mange barn har sittet i "mobbestolen".

  Det er mobbing! Systematiske, ondskapsfulle og planlagte handlinger som krenker et menneske over tid. Sånn, det var definisjonen min på mobbing , prøv å fortell meg at den stolen ikke er en mobbestol nå?

   

  Kanskje denne stolen vekker sterkere minner i meg enn andre, men det bør den egentlig ikke gjøre. For alle visste hva den stolen stod for, de visste hvilken funksjon den hadde. Jeg var hos rektor et par ganger, så jeg har sittet i den stolen. Men jeg var ikke en av de verste. Likevel skaper den en vond smak i munnen min.

   

  Hvis du noen gang ser en tom stol stående utenfor et kontor på skolen, så vet du hvilke følelser som kan ha sittet der. Redsel, tristhet, tomhet, aggresjon, angst og panikk er følelser flere barn har hatt, når de har sittet og ventet i denne stolen. De har ventet på at noen har tid til å kjefte på de, for i bunn og grunn er det vel ikke disse barna skolen brydde seg mest om?

   

  Kanskje det burde vært en hel krakk utenfor selve skolebygget. Her kunne de ansatte satt seg for å roe seg ned, hvis de trengte en time-out. Ingen mennesker er perfekte, vi gjør alle feil, men ikke alle blir satt på gangen til våre medmenneskers nysgjerrige blikk. Urettferdig?

   

  Stolene på bildene er fra nåtid. Jeg håper inderlig at de har fått en bedre funksjon med tiden, og at de brukes mer fornuftige enn da jeg gikk på skolen. Men siden de står der de står, tviler jeg. Rektor plasserer ikke et ventet besøk på gangen, helt alene, i en enslig gammel stol.  

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Barn #skole #adferd #gangen #barndom #rektor #kjeft #mobbing #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Åpner utkastet for massekartlegging?  «Barnehagen skal normalt ikke vurdere måloppnåelse hos enkeltbarn i forhold til gitte kriterier»

  Kanskje en av de viktigste setningene som står i rammeplanen i dag. Et forsvar for fagfeltet mot barnehageeiere som har et sterkt behov for å kartlegge såkalte ferdigheter som barn "BØR" ha i gitte stadier av sitt unge liv. Vi er barnehagen, vi driver ikke med massekartlegging av barn! 

  Men den viktige setningen er nå fjernet i utkastet til ny rammeplan. Setninger som: "Barnehageeieren har.... juridisk ansvar for kvaliteten" og "Barnehageeieren kan tilpasse rammeplanen til lokale forhold" står igjen. Har man i dette utkastet åpnet for kartleggingskåte barnehageeiere? Kanskje ikke åpenlyst, men det er mindre innhold som begrenser mulighetene for eier til å gjennomføre den mye omstridte massekartleggingen.

  Gir det en åpning for at kommuner og private barnehagekjeder kan innføre sine egne verktøy og metoder for massekartlegging?

  Jeg frykter faktiske det!

  (Heldigvis er dette bare et utkast, og mange debatter unna den ferdige rammeplanen.)

  Jeg har jobbet noen år i osloskolen, så jeg har litt erfaring med massekartleggingen. En eviggående konkurranse om å oppnå de beste resultatene i kommunen, byen eller landet. Skoleåret blir planlagt rundt den kommende testen, og det blir pugget på spesifikke ting for å få flest mulig innenfor en slags "norm" (bare ordet "norm" er skremmende). Det blir også avholdt flere prøvetester, slik at barna skal bli vant til tidspresset som kommer. Og nei, det er ikke alle som får ta testen. Skoler vil "skjule" elever, de søker fritak i hytt og gevær, bare for å bedre sitt eget resultat og omdømme.

  Skal testene kartlegge og avdekke "mangler" hos barna, slik at man kan iverksette tiltak? Eller skal man få høyest mulig score, slik at skoleresultatet blir lagt merke til?

  Hvem testes det for? Skolen eller barna? 

   

  Ønsker vi dette for barnehagen?

   

  MANNomALT  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Barn #barnehage #rammeplanen #lek #frihet #kartlegging #tester #forslag #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

 • Hun hang opp en KVIST på veggen vår!  Nå har den hengt der en stund. Hvorfor i all verden har "fruen" hengt opp en kvist i stua? Er det dette som er dekor? Er det slutt på å komme seg ut i skog og mark? Er det en ny epoke som har begynt, uten at jeg har fått det med meg? Innendørs friluftsliv?  Altså, jeg er på ingen måte en interiørblogger. Jeg aner ikke hva som er inn, eller ut. Jeg er stokk fargeblind, helt likegyldig og totalt fraværende i alle diskusjoner som har med innredning å gjøre. Kort fortalt, jeg driter i hva "fruen" henger opp på veggene våre. 

  Men den kvisten som "pryder" veggen vår, hva er greia her? Skal ikke den sitte på et tre i en eller annen hage? Er det inn å ha kvist og kompost på veggen? 

  "Herregud det er ikke en KVIST, den er jo flott"

  Jeg har stilt mange kritiske spørsmål etter den dukket opp på veggen. Men uansett hvor mye vi har diskutert, er det en ting som er sikkert: DET ER EN JÆVLA KVIST PÅ VEGGEN MIN. Uansett hvor bøyd og "flott" den er, det er en kvist. Fin, flott, dekorativ, interiør eller ikke, det er en del av et tre. Den hører hjemme utendørs, ikke inne.

   

  Ta med skogen inn i stua!

  Men kanskje det er jeg som burde forandre tankesettet mitt en smule? Ikke henge meg opp i bagateller. Kanskje det egentlig er fint å ta med en del av naturen inn, og kline det opp på veggen.  Så jeg tok saken i mine egne hender. Jeg tenkte jeg skulle vise interesse for leiligheten og "fruens" dekorsmak. I stedet for å klage over den kvisten som henger på veggen, høstet jeg mine egne kvister. Jeg klinte de opp bak TV-en ved hjelp av tack-it og sytråd. Jeg kan kjenne bonuspoengene komme smygende. Hun kommer til å bli så glad når hun ser innsatsen jeg har lagt ned i prosjekt "Hageavfall på veggen".

     Nå skjønner jeg hvorfor hun har hengt opp en kvist i stua. Det er jo selvfølgelig for katta. Han har blitt så feit og lat at vi er nødt til å hente utelivet inn til han og maten hans. Han ble ihvertfall overlykkelig over den nye "naturstilen" i stua.

   

  Vi får se hva "fruen" sier når hun kommer hjem da. Jeg satser på klemmer, bonuspoeng, tårer og sengevals. Noe annet vil forundre meg!! 

   

  Jeg forstår kvinner!

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #mann #kvinne #interiør #dekor #kvist #avfall #stue #familie #familieliv #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Tryllefløyten? Drittfløyten!  Året var 1996 og jeg hadde nylig fylt 10 år. Ny skole, nye venner og ikke minst, ny lærer. På timeplanen stod det musikk, et fag jeg egentlig aldri har hatt dreisen på. Det har aldri interessert meg, men det kunne ikke min mye lærer Rita noe for. For henne var musikkfaget det desidert viktigste delen av barneskolen. Der skulle grunnlaget legges for alle 10-åringene, der skulle hun vekke komponisten og fløytespilleren i den fremtidige bloggeren. Veeeel, det gikk ikke helt som planlagt.


  (Ja, dette er meg. De kalte meg bare hjelmen)

   

  "Da åpner vi musikkboken på side 37. Vi spiller Mozarts tryllefløyten, med bind for øynene og kun venstre hånd."

  Nå var det kanskje ikke et så komplisert verk, men det kunne det like godt ha vært. Jeg hadde aldri holdt i en blokkfløyte før, og noter var helt ukjent for meg. Jeg husker mitt første møte med såkalte noter.

  Bilderesultat for noterBilderesultat for noter

  Jeg ante ikke hva de betydde. Den ene lignet mest på en mørkhudet strekmann med klumpfot, den andre lignet mørkhudede siamesiske tvillinger med klumpfot. 

   

  Jeg satt helt bakerst i klasserommet og blåste for harde livet. Jeg bare blåste der det passet seg sånn, uten å forholde meg til resten av klassen eller Rita. Hun avbrøt barna gjentatte ganger fordi det var et eller annet som var surt. Det tok ikke mange minuttene før hun lokaliserte den "sure" eleven bakerst i rommet. I neste musikktime var blokkfløyten byttet ut med et slikt triangel. Jeg var "oppgradert" til klassens taktholder, ihvertfall i følge den blokkfløyteelskende læreren. Det måtte jo denne 10-åringen mestre?

  Bilderesultat for triangel

  Hun prøvde faktisk å gi meg noen flere strekmenn, men etter 10 slag på det triangelet forstod hun at det ikke nyttet. Vi endte opp med at hun skulle løfte blikket, se meg i øynene og nikke, hver gang jeg skulle lage den fantastisk viktige lyden: PLING!

  Så dukket det opp en annen musikkretard i klassen. Han, i likhet med meg, hadde aldri holdt det utrolig fæle instrumentet i hånden sin. Han endte opp som taktholder sammen med meg. Han med en liten tromme, og jeg med det skinnende triangelet. Vi ble barneskolens svar på "mongohouse", de som bare dasset rundt i gangene og stekte vafler i kantina på ungdomskolen.

   

  Bekymret

  Hun sa faktisk det til mamma. Hun var BEKYMRET for min utvikling i musikkfaget. Jeg tror ikke mamma tok det så veldig tungt, hun er liksom ikke noe musikkgeni selv. Men som seg hør og bør, oppmuntret hun meg til å blåse lyd i det fæle instrumentet på guttrommet, jeg måtte øve. Det hjalp, jeg lærte meg EN sang utenat, med BEGGE hender. 

  Jeg er så glad for at jeg lærte meg den sangen, du vet aldri når du har bruk for å kunne spille morgenstemning av Grieg. Jeg spilte den i bryllupet mitt, og i det "prompen" tittet ut av fødselskanalen til "fruen". Takk Rita, blokkfløyten er alltid med meg!

   

  Jeg utroper herved denne dagen til "verdens blokkfløytedag". Sett pris på de blokkfløyteelskende lærerne på barneskolen, sett pris på mørke strekmenn. Sammen kan vi igjen blåse støv av blokkfløyten, eller bare la hele instrumentet dø med tiden til hjelp!

  Bilderesultat for blokkfløyte

  Brenn blokkfløyte, BRENN!!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #skole #barn #barndom #musikk #blokkfløyte #mestring #retard #blogg #blogger #mannomalt

 • Freddan, sex og orgasmegaranti  Er det rart vi ikke forstår oss på dere?

  Det finnes ufattelig mange guider til et godt sexliv. 100-vis av bøker og innlegg som vil få dama til sengs og ikke minst, gi henne orgasme. En del av disse bøkene opererer nå med orgasmegaranti. Gjett hvem som liksom skal studere dette? Det er de enkle sjelene, også kalt menn. Vi plikter til å ta bachelor i kvinnens anatomi, samtidig som vi bør gå kveldskurs for å oppdatere oss på fagfeltet "skjemme bort kvinnen, det vil gi avkastning i form av seksuelt samvær."

   

  Det (vid)underlige kvinnemennesket..

  Å forstå seg på kvinners seksuelle behov, lyster og fremgangsmåter er hundre ganger vanskelige enn å skru opp 17 IKEAkjøkken i løpet av en helg. Vi begynner med problemstillingen: Hvordan gi kvinnen lyst?

  Her er det, med få unntak, opplest og vedtatt at det må litt mer til enn en six-pack og en potetgullpose. De hyppigste rådene er å gi kvinnen oppmerksomhet og fri fra daglige gjøremål. Mannen bør ta ansvar og varte opp for kvinnen, samtidig som han må holde sine hensikter skjult. Hvis hun avslører han, ja da blir det "for lite spontant" da. 

  Spontant fungerer ikke så ofte. Dere VIL at vi skal bruke mange timer eller døgn. Dere VIL bli oppvartet gjennom hele dagen, men likevel ha det spontant? Jeg er kanskje bare en mann, men forklar den litt nærmere er du snill.

   

  Blomster, middag, rødvin, dype samtaler og masse oppmerksomhet.

  Du klarte faktisk å holde din agenda skjult i dag, du har nå vunnet retten til å forsøke deg på selve akten. Men akkurat som med det 9 timer lange vorspielet, finnes det også her, ekstremt mange fallgruver. Det viktigste å huske på er at du ikke må bli for ivrig.

  Menn kan kun tenke på en ting av gangen, og nå har vi brukt HELE dagen på å varte dere opp for å få litt action på soverommet. Altså har vi tenkt på sex i hele dag. Hvordan tror du vi har det nå?  

  Endelig kan vi bevege oss inn på soverommet, legge oss i senga, og VENTE litt til. Ikke være egoistiske elskere som går rett på sak. Nei, nå må kvinnen i fokus. Heldigvis har det dagslange vorspielet vært for mannen, for nå må vi finne frem de lange oppskriftene for å ØKE kvinnens lyst. Dere har sagt dere villige til å give it a gotil å la oss forsøke liksom.

   

  Erogene soner, kosing, massasje, mykt, hardt og teasing!

  Gi henne oppmerksomhet, gi henne tid. Kvinner trenger tid, de har visst ikke en knapp som bare kan skrus av og på (Dette har nok ALLE kvinner fortalt sin mann). Tror dere ikke vi VET det? Tror dere vi hadde prøvd alt annet, hvis vi visste at dere hadde hatt en KNAPP?

  Jaja finn frem den lange oppskriften da. Den har orgasmegaranti, og tar kun 115 minutter å gjennomføre. Hei, vi har jobbet i 10 timer, vi kan sikkert jobbe litt til?

   

  Menn over hele verden: Du gjør en fantastisk innsats. Du er verdens minst egoistiske elsker. Alt du gjør, er for din kvinne. Alt handler om henne, det handler om hennes komplekse kropp og humør. Det er umulig å forstå seg på kvinnen, de er nok så komplekse at de ikke helt forstår det selv!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Mann #kvinne #sex #orgasme #orgasmegaranti #samlliv #sengekos #komplisert #blogg #blogger #mannomalt

 • Sånn er det å være meg!  Hvordan er det egentlig å være Eirik og MANNomALT?

   

  Jeg velger å fortelle deg litt om dagen i dag. Kanskje du får et lite innblikk i min hverdag og tankegang?

   

  Tirsdag 18/10-2016

   

  06:30 - Jeg hører vekkeklokken i det fjerne. Det er visst på tide å stå opp, skal bare snooze litt!

  06:31 - Der var den igjen. Skru den av, må ikke vekke "prompen" og "fruen".

  06.31 + 30 sekunder - våkner av et spark fra "fruen". "Stå opp da, før den jævla klokka vekker både meg og sønnen din."

  06.32 - Drar det trøtte legemet på dass. Kaffe, røyk, kaffe, frokost, røyk og dusj følger, i akkurat den rekkefølgen. Vi tuller ikke med rutinene!! 

  07:30 - Setter meg i bilen og reiser på jobb. Krysser fingrene for at ikke bilen streiker i dag heller!

  07.45 - Konstaterer at Sophie Elise skal fremføre dagens topp 10 liste hos loven & co. Bestemmer meg for å gi dama en sjanse.

  07:47 - Herregud så monotont og kjedelig! Ingen andre enn Geir Schau bør fremføre den lista, elsker han fyren der! (Irritert)

  08.00-15.30 - Er på jobb i barnehagen! Blir FOR mye å skrive om!

  15.30 - Sitter i bilen og hyperventilerer. Det piper i ørene etter den høylydte grinekonserten på jobb. Jeg orker ikke mer lyd nå. Oi, det stakk i hjertet mitt, kanskje et lite hjerteinfarkt? Nei, det gikk over igjen. Overlevde nok en dag i barnehagen   

  15.31 - Sitter i kø. Hva i all verden skal jeg skrive om i dag a? Må publisere noe, må jo holde leserne mine fornøyde. Kanskje noe erotisk? Nei, jeg jobber i barnehage! Silikonpupper er jo alltid en slager, ja vi går for det. Pupper ja, det kan bli morsomt! (Smiler lurt)

  15.49 - Sitter fremdeles i kø. Dire straigts på radioen, Sultans of swing. Digger den låta ass! Hvorfor kan jeg hele den teksten? Er jeg en slags musikkautist?  Kanskje jeg skal skrive om det? Nei, pupper er bedre! (smiler lurt)

  16.00 - Endelig hjemme. "Prompen" vil leke Hulken og Spiderman. Det piper fremdeles i ørene mine. Leker mens middagen lager seg "selv" på kjøkkenet. Kanskje jeg skal skrive om denne leken? Utrolig morsom og komplisert faktisk. Eller silikonpupper? vanskelig valg. (smiler)

  16.00-19.30 - Mat, lek, kaffe, lek og bading. Tenker fremdeles på kveldens innlegg. Har jo skrevet om pupper før, kanskje jeg skal tenke annerledes i dag? Skrive om manboobs kanskje? Haha, det er jo morsomt! Spør "fruen" om det kunne vært artig, får kontant NEI. Sant det, lurer på hva annet som passer i dag, må jo være morsomt (smiler ikke lenger).

  20.00-20.30 - Alenetid. "Fruen" legger "sneipen". Begynner å skrive, men blir liksom ikke noe bra. Starter på 4 innlegg før jeg bestemmer meg for å skrive hva jeg har gjort i dag, det du leser nå. Kanskje det er morsomt? Hvis ikke kan jeg jo satse på det sikre, på pupper liksom (smiler litt igjen).

  20.31 - Au, det stikker i hjertet, kanskje hjerteinfarkt denne gangen? 

  20.32 - Googler følgende: Vondt i hjertet. Finner svar som tilsier at jeg holder på å dø, burde ringe 113 umiddelbart.

  20.33 - Det gikk over. Nå vet jeg ihvertfall hva jeg skal gjøre hvis jeg faktisk får et hjerteinfarkt.

  20.45 - Ber "fruen" om å rette innlegget mitt, hun virker oppgitt. Sier hun er sliten. Tenker følgende: "Kunne ønske du var meg, i en dag." Tørr ikke å si noe, ønsker meg en fredfull aften.

  20.48 - Kjeder meg. Kanskje jeg skulle tatt en sånn selfie, slik som ungdommen gjør på snapchat? Med sånn filter!

  20.59 - Lurer på hva kvelden bringer. Kanskje jeg får noen gode ideer til innlegg i morgen? Vet at jeg skal følge nøye med på om folk likte dette innlegget ihvertfall. Kanskje se på noe avslappende på den gode gamle TV-en? Ihvertfall mens jeg svarer på kommentarer og funderer på neste innlegg. Kanskje det er gøy med pupper i morgen? Spør "fruen" om råd. Hun svarer: "Vet ikke jeg, ihvertfall ikke om pupper". (får nedtur)

   

  21.09 - Poster dette innlegget!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #mann #mannomalt #bursdag #daglig #stress #jobb #barnehagelærer #blogg #blogger #ektemann #pappa #familiefar #hjerteinfarkt

   

 • Happy birthday to me, happy birthday to me..........  Ta ut fyrstekaka av fryseren, bestill et stykke napoleonskake eller spis en hel pakke med kamferdrops. I morgen fyller MANNomALT 1 år.


  Jeg tenner ett lys i kveld, jeg tenner det for glede.

  Det står å skinner for meg, mine følgere og for dere.
   

  18.10.15

  Jeg postet DETTE innlegget for nøyaktig et år siden i morgen. Det har skjedd mye på den tiden, også med måten jeg skriver på. Jeg vet ikke hvor mange titusener av ord jeg har skrevet, eller hvor mange hundretusener av lesere jeg har hatt. Men jeg har lagt ned ganske mye tid i denne bloggen, bare spør "fruen".

   

  Jeg har på ingen måte tid til å poste 2-3 innlegg om dagen slik de gjør, de som lever av dette. Jeg prøver å holde meg til nesten hver dag, og tiden strekker bare så vidt til slik det er nå. Jeg har fulltidsjobb, kjerring, unge og ekstrajobb. Det er ikke rom eller plass til mer blogging, det er bare fakta.

   

  Men det er jo fantastisk morsomt da, det skal jeg være den første til å innrømme. Jeg skriver fremdeles variert, jeg har ikke låst meg fast i de temaene som trekker flest lesere. Den dagen jeg gjør det, vil jeg miste lysten til å skrive og da vil bloggen dø ganske fort. Jeg føler det er det som særpreger meg som blogger, du vet aldri hva som kommer. Er det et seriøst innlegg om følelser, barn og kjærlighet? Eller et impulsivt innlegg om IKEA, mensen eller hemoroider? De som følger med, de får se! Stay tuned.

   

  Feire!


  Jeg står og skinner for meg selv.

  Og for dere som faktisk ser det!

   

  Har du meldt deg syk på jobben enda? Er lakrisbåtene kjøpt inn? 

  I morgen vil jeg re-poste de 5 beste innleggene jeg har skrevet. Eller, jeg vil poste de JEG mener er best. Jeg vil også fortelle dere litt om hvor mange lesere innleggene har hatt, og litt om hvorfor de ble så godt eller dårlig mottatt. 

  De vil bli postet gjennom hele dagen, så følg med!

   

  På slutten av dagen KLINER jeg til med et innlegg om mine egne følelser rundt dette med bloggen, og det å være hobbyblogger!

   

  (MANNomALT)  (Tror det var det første bildet jeg postet!)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #bursdag #grattis #fest #party #feire #mann #blogg #blogger #mannomalt

 • A match made............  A match made....

  På MANNomALT.blogg.no!

   

  For en drøy uke siden bestemte jeg meg for å kjøre en giveaway på bloggen. Premien var en date med "Sebbis". Han er en god venn som trenger å finne lykken i form av en feiende flott dame som virkelig passer han, som hånd i hanske. Responsen har vært god, og utvelgelsesprosessen har ikke vært lett. Etter mye grubling har jeg funnet ut at vinneren er.........

   

  Patrisya

  Patrisya studerer i likhet med "Sebbis" på Høgskolen Kristiania. Hun er en blid og utadvendt jente som trenger en staut kar som virkelig kan få i gang lattermusklene. Bortsett fra hennes flotte utseende kan vi også legge til at hun er en meget selvstendig kvinne, som søker en mann som kan utfordre henne intellektuelt.

  "Sebbis" har blitt informert om vinneren, og gleder seg til å møte Patrisya. Han uttrykte stor glede etter å ha "stalket" henne litt på facebook, så her har vi virkelig fått en flying start.

   

  Noen regler har jeg:

  "Sebbis" ordner denne daten. Han skal planlegge, invitere og gjøre eventuelle forberedelser i god tid før selve møtet. (Han vil ta kontakt med Patrisya i løpet av kvelden.)

  Jeg vil presisere det som stod med liten skrift i det første innlegget om "Sebbis". "MANNomALT har krav på å få vite litt om hvordan daten gikk. Den skal også dokumenteres i form av bilder som bloggeren kan bruke i et nytt innlegg om veien videre for de to utvalgte."

  De utvalgte har INGEN rett på å klage. MANNomALT fraskriver seg herved ALT ansvar for hva som eventuelt måtte skje på den daten. 

  Ingen sex for monogami! (har sett litt for mye på "million dollar matchmaker" på TV.

   

  (MANNomALT)

     Ønsker dere lykke til på daten og videre i livet!  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #match #matchmaker #kompis #date #spennende #haha #blogg #blogger #mannomalt

 • IKEA`s onde lillebror!  Lørdag er familiens dag. Da skal vi finne på ting som er artig for hele familien!

   

  Denne lørdagen skulle vi traske rundt på en av "fruens" favorittdestinasjoner, nemlig RUSTA. De reklamerer med følgende slagord: RUSTA, nesten ALT til hjemmet. 

  Jeg har tidligere vært åpen om mitt anstrengte forhold til både IKEA og PLANTASJEN. Det er lite som irriterer meg like mye som de to butikkene. Jeg misliker sterkt å slepe kroppen min igjennom de enorme varehusene, eller nei, jeg HATER det. Jeg blir kun med, for å få bonuspoeng hos "fruen", disse vil jeg kanskje dra nytte av nå som julebordsesongen nærmer seg!

  Jeg har vært innom RUSTA et par ganger før, og det har vært ille nok. Men i går ble det klart at RUSTA er IKEA`s onde stebror. De har akkurat like mye dritt, bare på et betydelig mindre areal.  

   

  Jeg tenkte å dokumentere lørdagsutflukten til vår lille familie, kanskje handleturen ble litt artigere for meg også?


  "Kjerringa" har lært mye av tidligere handleturer. Hun vet jeg hater dette, hun vet at jeg ikke bryr meg. Derfor lar hun meg leve i min egen boble, sånn ca 10 meter bak de som virkelig VIL handle. Glemte å nevne "prompen", han er selvfølgelig med på lasset. Han ELSKER å dra på butikken, uansett hvilken butikk det er. (Stakkars unge, han skjønner ingenting han.) ;)  Dette er RUSTA. Egentlig oppsummerer dette bildet hele butikken. Se på den dritten som både ligger og står rundt den kurven. Ser ut som gode gamle tier`n. Husker du den butikken? DER var det mye dritt der. "Fruen" tusler rundt i bakgrunnen på bildet. Jeg vet hva hun tenker: "Å se på den krakken der a, hvor kunne vi hatt den da?"   Så roper hun på meg: 

  "EIIIIRIIIIK?"

  "Ja kjære"

  "Vil katta ha mat i gele eller saus?"

  "Gele tror jeg"

  Så putter hun to pakker med kattemat med saus i handlekurven sin.  "Prompen" har forlengst blitt lei av shoppingen. Han har nå tatt på seg hetta for å terrorisere tilfeldige kunder i den svenske butikken. Han skyter spindelvev mens han skriker så høyt han klarer. Han er nemlig et spidermanmonster som forventer at alle skal løpe å gjemme seg. Bak det lille monsteret står det en pappa, han står helt stille og stirrer på "prompens" tilfeldig utvalgte lekekompiser. Jeg forventer også at du leker med guttungen min. LØØØØØP og gjem deg da!!  "Kjerringa" tenker at det hadde blitt flott med en slik kulelysslynge i stua vår. Jeg tenkte mitt, men erfaring tilsa at jeg skulle holde fred. Det gjorde jeg!

   


  Helt til i dag! Minner om kebabsjappa på grorud!  Nå er "fruen" lei av både meg og mobilen min. (Spørs om ikke alle bonuspoengene mine forsvant da dette bildet ramlet inn på bloggen.)  Men jeg gir meg ikke da. Juleavdelingen til RUSTA i bakgrunnen. Der ser man også dyrenes venn som titter på matstasjoner til alle fuglene i borettslaget vårt. Ingenting er som å våkne til masseslagsmål mellom måker og skjærer på verandaen!


  "Kan jeg få?" Selvfølgelig kan du det lille venn, du har jo bare 7 sånne oppbevaringsbokser i stua fra før.

  Helt til slutt må vi snakke om disse:

  Hvem i all verden kjøper disse støvlene? Det må være de STYGGESTE støvlene jeg noen gang har sett. Hvis du faktisk vurderer å kjøpe disse, ja da må det være noe i veien med deg! 

   

  Takk for en flott handletur på RUSTA!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Handle #shopping #mann #hat #poeng #familie #familieliv #blogg #blogger #odin #mannomalt

   

   

   

 • Han utnytter sårbare kvinner!  Beskrivelse av ettersøkte:

  Mann

  Ca. 180 cm høy

  Normal kroppsbygning.

  Lys i huden, snakker norsk

  Blå eller svart arbeidsbukse

  Lokker til seg tilfeldige ofre med målebånd og muntlig overbevisning

  Har verdens mest creepy radioreklame

   

  Vi har alle hørt om Lommemannen, men hvorfor er det ingen som har satt fokus på kompisen hans, GAAARDEROOOOOBEMAAAANNEN?

   

  Den etterlyste har blitt observert i alle landsdeler av kongeriket. Han sirkler seg inn på de mest sårbare i samfunnet, nemlig folk som pusser opp. Han utnytter det faktum at oppussing ofte er en belastning på alle kjærlighetsforhold. 

  Så når kvinnen når klimaks i sin frustrasjon over mannens manglende egenskap til å sette opp en skyvedørsgarderobe på mindre enn 17 timer, slår han til. "GAAARDEROOOOOBEMAAAANNEN, hans navn er kvalitet." Det går kaldt nedover ryggen min når denne reklamen spilles på radio.

  Helt ubevisst blir den sårbare oppussingskvinnen lokket inn i en verden full av fristelser. Nå vet hun vet at det finnes andre enn det daukjøttet som ligger og griner på soverommet, med en halvferdig IKEA skyvedørsgarderobe over seg. Det finnes en ekte mann som vil tilfredsstille hennes behov, og han kommer hjem til henne, HELT GRATIS!

  Bilderesultat for Sexy handyman Handyman

  Hun går rett i fella, hun ringer, hun er sårbar, hun vil bli utnyttet!

   

  Vil du holde målebåndet mitt? Hvor stort vil du egentlig ha det? Dette kan bli trangt! 

  Han har med seg leketøy som vil gjøre det vanskelig for offeret å si nei. Han er ikke redd for å dra frem "målebåndet" for å bevise at han har det gubben under IKEAgarderoben kanskje mangler litt av, nemlig størrelse. Han vil utnytte alle hulrom, alle kriker og kroker. Med sin massive "garderobe" vil han gi kvinnen akkurat det hun trenger, nemlig et walk-in closet. Han advarer: det vil gå fort og bli trangt, men du vil sitte igjen med en herlig følelse av tilfredsstillelse. 

   

  Har du sett denne bilen? 

  Bilderesultat for garderobemannen

  Menn over hele landet er bekymret. Denne figuren utnytter sårbare kvinner. Han har sikkert flere hundre parforhold på samvittigheten, så nå er det nok! Politiet kan ikke hjelpe, de har nok med idioter som løper rundt i klovnedrakter. Derfor bør daukjøtt under garderobeskap over hele landet opprette et borgervern. Vi bør slå oss sammen for å hindre nye "inngrep" mot våre sårbare kvinner. 

   

  Hilsen

  (MANNunderGARDEROBESKAPfraIKEA)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Mann #etterlyst #ettersøkt #garderobe #garderobemannen #handyman #bygge #IKEA #hat #blogg #blogger #mannomalt

 • Fuck you a betsson!  Jeg har vært ekstremt åpen om min historie som avhengig av nett-spill. Etter jeg publiserte DETTE innlegget, ble jeg kontaktet av en journalist i Romerikes blad. Hun ville lage en sak på den aggressive og uetiske markedsføringen mange spillselskaper fører, og dere er kanskje det verste spilleselskapet i mine øyne. Når journalisten kontaktet dere, ble det opplyst at det BARE var å ta en telefon, for å få dere til å slutte å bombe mailen min med fristende spilltilbud. 

  Jeg tok den telefonen, jeg snakket med en kundebehandler hos dere. Tirsdag 19. Juli fikk jeg beskjed om at jeg ikke kom til å motta flere mail fra dere igjen. Vi snakket litt mer utfyllende, og mannen i den andre enden var glad for at jeg tok kontakt og at spilleavhengighet var noe dere tok på alvor. Han beklaget, videre fortalte han at jeg kunne få mail i opptil 2 uker før alt var registrert i deres databaser. Etter de to ukene skulle det bli HELT slutt på tilbud om gratis penger og såkalt freespins fra deres selskap.

  Men det ante meg, i dag dukket det opp igjen. Dette var heller ingen vanlig mail, dette var en BØNN om at jeg skulle begynne å spille igjen. En bønn om å fucke opp familielivet mitt. Her er mailen i sin helhet, fordelt på tre screenshots:

   

  Legg spesielt merke til tittelen; Vi savner deg og har et spesielt tilbud til deg

  Videre i mailen står det:   

  (Se den teksten jeg har ringet rundt, den er DRØY!)  (Bare minner meg på brukernavnet mitt, og presiserer at det ikke er noe stress hvis jeg har glemt passordet. Blir helt matt.)
   

  Den mest kyniske og UETISKE bransjen som finnes!

  Dere lovte en ung mann som ringte dere og fortalte sin historie som er preget av spilleavhengighet. Dere lovte å slutte, jeg skulle aldri høre fra dere igjen. Plutselig våger dere å sende meg DEN mailen der? Hvor er etikken? Dere prøver, helt bevisst å få spillegale mennesker lenger ned i dritten. Dere ødelegger familier og andre relasjoner, dere bidrar til løgn og desperasjon. Dere ØDELEGGER liv!

   

  Spilleavhengighet er som navnet tilsier, en AVHENGIGHET. Folk er avhengig av å spille bort penger, penger de ikke har. De tenker ikke klart, og det utnytter dere helt bevisst. 

  Dere fortalte meg at dere tar spilleavhengighet på alvor!

  Da bør dere forklare denne bønnen dere sendte meg. Forklar hvorfor dere vil ha meg tilbake, når jeg har fortalt dere at jeg har slitt med avhengighet. Hvordan kan dere da si at dere tar det alvorlig?

   

  Det er på tide at det dukker opp en diskusjon rundt dette temaet. Jeg vet at det sitter mange, flere enn du aner, som skjuler denne avhengigheten fra familie og venner. De finner på løgner, tar opp lån og lyver for å unngå å bli avslørt. Og når de blir fersket, ja da detter verden sammen. Du bygger deg langsomt opp igjen, helt til.......

   

  BETSSON bønnfaller deg om å begynne igjen!

  RASSHØL!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #betsson #spill #nettspill #avhengighet #spillegalskap #blogg #blogger #mannomalt

 • Typisk norsk å være dopet!  I årevis har verdenscupen i langrenn sett ut som NM på ski. Langrennstjernene har vunnet ALT for fedrelandet. Nå sprakk den syke vinnerboblen vi har levd i. Våre to største stjerner er tatt i doping, enkelt og greit!

   

  Sundby

  Bilderesultat for sundby saken

  (Bildet er tatt fra tv2.no)

  Ingen skal fortelle meg at dette ikke er doping satt i system. Verdens beste langrennsløper har brukt 10 ganger den lovlige dosen med ventoline. De kan skylde på uklare regler så mye de vil, dette er gjort med VILJE. Det er bevist at for store doser ventoline er prestasjonsfremmende for astmatikere, det er ikke noe nytt. Hovedpersonen og apparatet rundt sier de ikke visste bedre, at det er uklare regler for hvor mye du kan få INN i kroppen, i forhold til hvor mye som puttes i forstøveren. 

  Piss, sier jeg. Martin Jonsrud Sundby og hans støtteapparat har misbrukt et prestasjonsfremmende middel. Norges beste mannlige langrennsløper har DRUKNET sine sorger i forstøverapparatet. Han er dømt, han har fått sin straff, han har vært dopet, ferdig snakket

   

  Johaug

  Bilderesultat for Johaug saken

  (Bildet er tatt fra adressa.no)

  Norges lille kjæledegge er også tatt i doping. Den lille bygdejenta som ligner en kanin på speed i langrennsporet, er avslørt som juksemaker. Alle elsker Johaug, meg selv inkludert. Hun er så ålreit, så reflektert, så snill, så sympatisk og så ufattelig god. Hun representerer OSS, hun er best og hun er norsk. Og du vet hva de sier? det er typisk norsk å være best, nå gjelder det med eller uten doping.

  Hun er ikke akkurat den første som blir tatt med dette stoffet i kroppen. Leste om den italienske syklisten som hadde det i blodet, han ble utestengt i 15 måneder. Bør Johaug få en mildere straff?

  Nei hvorfor skulle hun det? Fordi hun er best, og Norsk? Fordi vi fremdeles tror at norske idrettsstjerner er "rene"? Nei dopingregler er dopingregler, uansett om du er russisk eller norsk. Hun har hatt et ulovlig stoff i kroppen, hun må straffes. Igjen, ferdig snakket!

   

  Doping er ikke et russisk fenomen!

  Bilderesultat for Russisk flagg

  Nå må vi slutte å tro at vi er så mye bedre enn russere og andre nasjoner når det kommer til bruk av doping. Våre to største langrennstjerner er tatt i doping. De har vært dopet, de har jukset og de fortjener straff i form av utestengelse. 

  Støtt Johaug og Sundy. De har vært dumme, hatt ulovlige ting i kroppen, men de er fremdeles mennesker. Men nå håper jeg det er slutt på den tankegangen om at nordmenn bare er BEST, og at doping er et problem for alle andre nasjoner enn Norge. Kanskje ikke dømme andre nasjoner så hardt, når våre to største stjerner er tatt med buksene nede?

   

  Northug?

  Bilderesultat for Northugsaken

  (Bildet er tatt fra heltnormalt.no)

  Han kjørte i fylla, han krasjet og han var dum. Men det jeg liker med saken hans, er at han la seg LANGFLAT. Han ville ikke fremstå så veldig uskyldig, når han hadde begått et tydelig lovbrudd. Han var menneskelig, dreit seg ut, innrømmet det og gikk videre. Det samme burde gjelde Johaug og Sundy. De har brutt dopingreglene, og bør ta straffen sin uten for mye dilldall. Leppekrem eller ikke, det var ULOVLIGE stoffer i den, hun er TATT for DOPING!  

   

  Jaså, sitter du der i de svindyre Johaugklærne dine? Hater du meg nå? Stakkars jente liksom? Ja det er synd på henne, jeg er enig. Men hva med de 26 andre som er tatt for det samme da? Da var det vel bare DOPING da eller?

   

  Det er typisk norsk å ligge helt på grensen mellom doping og idioti!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Sundby #Johaug #doping #langrenn #ski #stjerner #regler #utestengt #gråt #tårer #seriøst #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Prosjekt "klare sjæl"  Som pedagogisk leder har jeg det overordnede ansvaret for at dette prosjektet ikke havarerer. Jeg står ansvarlig for tilretteleggingen og for at vi må se en markant utvikling over tid. På laget har jeg med meg fire pedagogiske medarbeidere og 14 små spillere. Sammen er vi et lag, og vi drar alltid i samme retning.

   

  Da jeg valgte dette prosjektet var jeg forberedt på tidsbruken. Jeg skulle sette fokus på en del ting som aldri var gjort med denne spillegruppa før. Jeg visste at det ville ta tid, og at det ville komme tider der jeg kom til å tvile på egne ferdigheter som leder, og på den kursen vi har staket ut sammen på avdelingen.

   

  Alle barna i dette innlegget er anonymisert med HELT  "tilfeldige" navn, fra det norske landslaget i fotball for herrer. 

   

  Prosjekt "Klare sjæl"

  Vi startet med en guts og en ny giv som kunne ta pusten fra alle og enhver. Jeg gikk tungt ut ovenfor foresatte og kollegaer på arbeidsplassen. Dette var noe vi brant for og virkelig ville få til sammen. 

   

  Prosjektet handler i korte trekk om at spillerne skal klare mest mulig selv. Vi i trenerteamet skal selvfølgelig hjelpe der det trengs, men spillerne skal "presses" til å yte maks, i alle deler av hverdagen. Jeg vil nå komme med konkrete hendelser fra en av dagens øvelser, nemlig frokosten på avdelingen. For hvert eksempel vil jeg også prøve å gi dere en faglig vurdering av innholdet.

   

  "Klare sjæl", frokost med spillerne.

  Innsjekking på treningsfeltet


  Her har de 8 spillerne som dukket opp til dagens frokost, krysset seg inn på ledelsens liste. Det går tydelig frem at Ole. K. Selnæs tar litt for stor plass i gruppen. Vi jobber nå intensivt med å dempe den lille guttens behov for oppmerksomhet. Det skal legges til at finmotorikken til "Ole" har bedret seg betraktelig siden debuten på laget, for ca. et år siden. De 6 spillerne som valgte å droppe dagens frokost, vil få en skriftlig advarsel i morgen.

   

  Hente sjæl!  Kort tid etter min tiltredelse, merket jeg en ukultur på treningsfeltet. Spillerne forventet at ledelsen skulle hente treningsutstyr som var nødvendig for å gjennomføre øvelsen. Her ser dere armen til "Adama Diomande" som prøver å gjenkjenne sitt eget treningsutstyr. Vi veileder "Diomande" og forklarer at INGEN er større enn laget, selv om du tror du spiller på et bedre lag enn dine medspillere.

   

  Trenger du væske? Prøve sjæl, "Hovland"

  "Hovland" har gjort god fremgang i prosjektet mitt. Han fremstår rolig og behersket når han fyller væske i sin egen kopp. Det var ingen selvfølge da jeg tok over laget. "Hovland" måtte som regel skifte treningstøy etter hvert måltid, fordi han til tider kunne bli litt overivrig. En flott fremgang av denne lille karen!

     Her ser dere en annen ung spiller som fort kan bli litt overivrig, nemlig "Jonas Svensson". Denne ungen gutten vil så veldig mye, HELE tiden. Her handler det om å få han til roe tempoet. Vi jobber aktivt for å få "Jonas" til å forstå at ikke alt må gjøres i FULL sprint. Ro ned, få overblikk og ta et valg. Fremtiden ser lys ut for "Svensson".

   

  Frekk og freidig

  En av nykommerne på laget er "Martin Samuelsen". Han viste en form for freidighet i sine valg på feltet i dag. Han gjør ting som ingen helt kan forvente seg. Her dropper han en del av utstyret, og løser oppgaven på sin egen måte. Vi har stor takhøyde for kreativitet på feltet, så dette applauderes av hele ledelsen. "Martin" trenger litt tid for å bli en del av "systemet" i laget.


  Litt "all over the place".

  Her er  plassen til "Haitam Aleesami" etter dagens økt. Han er en spiller som liker å utnytte alt rom tilgjengelig. Han ligger ofte HELT på linja og utfører øvelsen med hurtighet og kløkt. Øvelsen er over på et blunk, men det er aldri vanskelig å se hvor "Haitam" har vært. Han vil så gjerne "prøve sjæl", så litt utstyr all over the place er helt innafor.

   

  Etter trening  Vi har stort fokus på å rydde bort utstyr etter trening. En av grunnene er selvfølgelig at vi ser gleden i øynene på spillerne, når de får øvelser de virkelig mestrer. Nesten alle spillerne deltar på oppryddingen, bortsett fra de aller ferskeste i troppen. De har nok med å finne seg tilrette på laget.

  En annen grunn til fokuset er at.......

  Ikke matrialforvalteren skal jobbe seg ihjel!


   

  Vi er bedre pedagoger enn Per-Matias Høgmo!

  Forskjellen på prosjekt "Klare sjæl" og "prosjekt Høgmo", er fremgang. Vi ser daglig fremskritt hos de små spillerne våre. De utfordrer sine egne grenser hver eneste dag, i samspill med ledelsen på laget. Vi støtter opp under deres nysgjerrighet og lærelyst. Vi trener hver eneste dag, slik at de en vakker dag blant annet kan delta i middag på kongehuset.

  Vi kunne tatt over landslaget i fotball for herrer, det er det ingen tvil om. Men jeg stiller meg kritisk til om Per-Mathias kunne drevet vår avdeling like godt som vi kan.

   

  (MANNomALT)   Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Barn #barnehage #fotball #norge #latterlig #anonyme #småbarn #arbeid #barnehagelærer #blogg #blogger #mannomalt

   

   

    
   

   

   

   

 • Tegn på fraværende økonomi!  Her er noen av tegnene på at vi har lite penger for øyeblikket:

   

  Kjøleskapet

  Faen og mye syltetøy vi har! Tenker aldri over det fordi glassene holder til HELT bakerst i kjølern, bak alt det gode pålegget. Men ettersom pengene tar slutt, får syltetøyet en mye mer fremtredende rolle i familiens kjøleskap. Jeg teller 8 glass på den øverste hyllen. Det er godt med syltetøy av diverse slag, men  forbanna godt er det ikke.

   

  Dette glasset!

  Det er egentlig et glass med sylteagurker. Problemet med akkurat dette glasset, er at det praktisk talt er tomt. Hvis du titter ekstra nøye vil du oppdage 3 små skiver med sylteagurk. Eller, det er enden på tre sylteagurker som ligger å svømmer i den delikate laken, skalken liksom.

   

  Fylle bensin på bilen

  Bilderesultat for Bensinmåleren

  Du kjører ikke EN tur etter at bensinmåleren har pepet, du kjører i to dager. Den siste turen på jobb er like nervepirrende som å måtte duppe den nakne kroppen i et basseng fylt med kreps og krabber. Du ruller inn på bensinstasjonen på damp. Det er ikke mer bensin igjen, det er bare bensinDAMP

  Putter i kortet, løfter av pistolen og venter på rekylen i det bensinen flommer ut av hullet. Rekylen uteblir og pistolen bare hoster. Heldigvis hoster den et par ganger før den blir helt stille igjen. 

  Setter på pistolen og titter opp på displayet som har oversikten for deg, registrerer 3.2 L. Setter deg i bilen, starter doningen og venter på at bensinmåleren piper.......... 0,3 sekunder tok det før bilen minner deg på at det nesten ikke er bensin i tanken. 

   

  Penger rett rundt hjørnet.

  Det er bare et par dager til "fruen" får studielånet inn på konto. Du føler deg kjempe rik i det snaue 8000 kroner bare ruller inn på kontoen. Hva i all verden skal vi bruke alle pengene på? Jeg tror kanskje det er tomt for syltetøy

  Til slutt vil jeg bare takke Lånekassen som redder stumpene, igjen!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Økonomi #penger #mangel #slum #fattig #håp #to-dager #studielån #helg #jippi #syltetøy #blogg #blogger #mannomalt

   

   

 • Nei, det mobbes ikke i barnehagen!  Definer mobbing for meg!

  Begrepet mobbing er ekstremt vanskelig å definere. Barne- og familiedepartementet definere begrepet og problematikken på følgende måte:

  Mobbing er når en person eller en gruppe gjentatte ganger og over tid plager og trakasserer et offer.

  Mobbing handler om makt og avmakt, og det er et skjevt maktforhold mellom den som mobber og den som blir mobbet.

  Mobbing blant småbarn kan forebygges ved at voksne er oppmerksomme på det enkelte barns trivsel og på samværsmønstre i barnegruppen.

  Mobbing i barnehagen kan stoppes av aktivt deltagende voksne som griper inn når det er nødvendig.

   

  I tillegg til disse punktene skal også barnet bevisst gå inn, for å plage et annet barn. Det skal være systematisk og strekke seg over en lang periode. Finner du barn i barnehagen, som bevisst går inn for å gjøre livet surt for et annet barn, over tid? Finnes det barn som har utviklet slike følelser og tanker i alderen 1-5 år? 

  Bilderesultat for mobbing i barnehage

  (Bildet er fra kommunal-rapport.no)

  Det forekommer mange uheldige enkeltsituasjoner i barnehagen. Barn som biter, barn som slår, barn som "nekter" andre tilgang til lek. Du finner også eksempler på at enkeltbarn blir utestengt, men definerer du dette som en bevisst handling for å skade et annet barn over tid? Kan vi bruke begrepet mobbing?

  Fysisk aggresjon hos barn kan ha utrolig mange årsaker, og det er et stadig tilbakevendende problem i alle landets barnehager. Det samme er utestenging fra lek og andre enkeltsituasjoner. Men igjen, gjøres dette bevisst for å skade et annet barn, eller finnes det andre forklaringer? Som for eksempel at barna er på to helt forskjellige stadier i leken? Barnas lek er til tider ekstremt komplekst og innviklet, ikke alle barn forstår de uskrevne reglene som oppstår i de magiske øyeblikkene, også kalt barns lek.

  Bilderesultat for mobbing i barnehage

  (Bildet er fra vindharpen.barnehage.no)

   

  Hvorfor skal det på død og liv mobbes, også i barnehagen?

  Vi er usikre på om mobbing forekommer i barnehagen, så må man LETE etter det? Vi må aldri glemme at ved å gjenkjenne mobbing blant de yngste i samfunnet, stempler vi de samme barna som mobbere og mobbeofre i en ekstremt sårbar alder. Barns utvikling er enorm i barnehageårene, de trenger støtte og veiledning, ikke stempler og anti-mobbeprogrammer. Det hører IKKE hjemme i barnehagen!

   

  Men noe er feil, når vi i det hele tatt må vurdere om enkeltsaker er mobbing.

  Det er HER hele sakens kjerne ligger. Det handler faktisk ikke om mobbing eller ei, det handler om ansattes faglige kunnskaper om barn. Det handler om voksenrollen i en travel hverdag. Vi skal SE hvor barna sliter, der skal vi bruke vår kunnskap. Vi skal hjelpe barn inn i lek, og vi skal være deltagende, der det trengs og vi skal veilede de som ikke forstår. 

  Bilderesultat for barnehagelæreren

  (Bildet er fra studieinfo.uin.no)

  Vi skal utvikle barns selvhevdelse og selvfølelse. De som ikke klarer å si ifra, de skal vi styrke. Vi skal hjelpe andre med selvbeherskelse og selvkontroll. Vi skal kjenne barna våre, vi skal kjenne de "sterke" og de "svake" individene. Vi skal hjelpe de, på hver sin måte, UANSETT!

   

  Det finnes ikke mobbing i barnehagen, begrepet mobbing bør ikke eksistere der. La oss ikke stemple de mest sårbare individene i samfunnet, bare fordi vi voksne har et behov for å analysere og vurdere alle aspekter ved samfunnet. Barn er komplekse og interessante subjekter som er i stadig utvikling. De trenger støtte, oppmuntring og veiledning, ikke å bli stemplet som bølle eller offer. Det viktigste må være å forebygge at noe utvikler seg til mobbing over tid.

  Bilderesultat for Ikke mobbing

  (Bildet er fra ung.no)

  Ved å ta barns utvikling på alvor ser man ikke etter et begrep på uønsket adferd, man ser etter steder man kan bidra på en POSITIV måte. På den måten vil man aldri engang vurdere om det er mobbing eller ei.

   

  (MANNomALT)


  (Denne gang som barnehagelærer.)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Mobbing #erting #utestengelse #bevisst #ubevisst #handling #stop #profesjonell #deltager #observartør #støtte #blogg #blogger #mannomalt

   

   

 • Damer, ta vel i mot "Sebbis"!  Han har absolutt ikke noe problem med å skaffe seg damer, men han trenger hjelp til å skaffe seg DAME. Han er for mye på tinder, og legger inn alt for mye energi i tilfeldige damer på byen. Jeg har funnet ut at han er lei, og at han trenger å slå seg til ro med noen. 

  Han har på ingen måte gitt meg det, men jeg tar på meg det ærefulle oppdraget med å skaffe han en date. Hvem vet, kanskje det resulterer i et langvarig forhold?

   

  La meg introdusere:

  "Sebbis"

  Det første man legger merke til med denne mannen er hans utseende. Et høyreist mannebein som utstråler både selvsikkerhet og godhet. Hans smil kan få de fleste damer til å miste fotfestet, ihvertfall damer med høyhelte sko klokken 02.50 natt til søndag

  Blikket hans fanger alle, det er intenst og sjarmerende. Det får deg til å lure på om det finnes noe mer der, noe du virkelig kan satse på.

  Han er opptatt av utseendet, men bare til en viss grad. Han er ikke utpreget metroseksuell, men er bevisst på personlig hygiene. Han dusjer regelmessig og klipper både tå og fingernegler med jevne mellomrom. Det går også rykter om hans veltrimmede nesehår, som aldri får sett dagslys.

  Det er en ting som er viktig å få med i denne kontaktannonsen, nemlig størrelsen på......... bena hans. Føttene er utradisjonelt store og får så vidt plass i en sko med størrelse 46. Mytene rundt menn med store føtter er mange, men en ting er ihvertfall sikkert: Store ben=mye træl!

  En opptatt mann på alle plan. Han studerer Markedsføring og salgsledelse i Oslo. Der har han funnet noe som virkelig interesserer og engasjerer han, nemlig utelivet i hovedstaden. Ved siden av "studiene" jobber han både i klesbutikk og som bartender. Et sosialt og utadvendt vesen som er glad i menneskelig kontakt på ALLE plan. 

   

  Det finnes også mye mellom øra på denne mannen. Han kan du snakke med om alt! Han er en dreven lytter, en mester på å late som om han følger med. Han har opparbeidet seg et solid repertoar med lyder, som gir kvinnen en følelse av å bli hørt. Som en samtalepartner er han unik, han har tanker og meninger om all verdens ting. Plutselig befinner du deg i en dyp samtale om livets store spørsmål, hva er best?, tyrker eller sambuca?

   

  Han er faktisk en veldig romantisk fyr. Han er veldig glad i å lage mat, men savner en han kan dele rødvinsflaska med. Han skjemmer bort sine utvalgte med kjærlighet og omtanke, komplimenter og ros. Herregud, denne mannen er fantastisk. Denne muligheten bør du faktisk ikke gå glipp av. Ta kontakt med meg på mail eller på facebooksiden min, for en mulighet til å gå på date med "Sebbis". Fortell litt om deg selv og hvorfor nettopp DU bør få mulighet til å date denne flotte mannen. Det vil du på INGEN måte angre på, jeg garanterer!

  Jeg vil ha en screeningsprosess som vil vare frem til søndag 16/10, da vil JEG ta avgjørelsen på hvem som passer best for "Sebbis". Vinneren vil bli annonsert her på bloggen.

   

  (MANNomALT)


   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #date #match #giftekniv #mann #MANN #storeben #høy #feste #studere #oslo #romerike #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

 • Spidelvev i øret og mobilskjegg  En klassisk søndag.

  "Sneipen" utvider stadig sitt lekereportoar. Den nyeste leken omhandler hans største idoler, nemlig spiderman og Pappa. Jeg ligger nok et par hakk bak den rødkledde edderkoppmannen, men jeg er bare sjeleglad for at jeg er en del av den livlige fantasien hans. Men uansett, den nye leken går ut på at spiderman ("prompen") fyller alle pustehullene til hans far med spidelvev, for så å le seg ihjel over hans manglende egenskap til å puste, prate og høre. 

  Rett før jeg går tom for oksygen kommer Hulken og redder meg. Den store grønne superhelten har nemlig startet som hushjelp. Han finner frem bøtte og såpe før han vasker bort all spindelvevet. Fantastisk figur han der Hulken.

   

  Sist jeg barberte meg, var på tirsdag. Jeg har aldri hatt spesielt mye skjegg, men jeg har jobbet frem et fantastisk mobilskjegg. Jeg har nemlig litt skjegg, men det er så utrolig dårlig dekning på det. Overleppa og haka er 3G, mens resten av ansiktet kun har fått EDGE-dekning. Det tar forbanna lang tid å gro, og det kommer bare et og et bilde opp i ansiktet. Har du prøvd å lese VG med EDGE-dekning? Da skjønner du hva jeg mener.

  Kanskje jeg skal tyvstarte på Movember? Det er jo ikke fair at andre menn står opp med helskjegg, mens jeg bruker 9 uker på å dekke kinnene mine med dun!

   

  "Fruen" er selvfølgelig helt oppgitt over min manglende evne (vilje) til å barbere meg. Hun slutter nemlig å ta meg seriøst hvis jeg "gror" for mye skjegg eller for høyt hår. Da mister jeg den ene stemmen jeg har i familierådet. 

  Ikke at den stemmen har noe å si, i og med at hun har dobbeltstemme i de fleste sakene som blir tatt opp rundt spisebordet. Men jeg blir ihvertfall hørt da, hvis jeg har lite skjegg og kort hår. 

   

  *Går og barberer meg*

   

  Vi snakkes i kveld, da blir det et innlegg om status på bloggen og en nært forestående livsstilforandring!

   

  Stay tuned!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Søndag #skjegg #lek #rollelek #odin #sønn #pappa #far #morsomt #blogg #blogger #mannomalt

 • Bare 5 dager etter fødselen!  Dette er et innlegg jeg har kviet meg til å publisere. Kjente bloggere har vist frem kroppen sin på sosiale medier bare dager etter å ha presset ut en unge. Er det virkelig slik man BURDE se ut etter en fødsel? Endelig har kona gitt meg lov, kroppspresset blir ihvertfall ikke noe mindre etter dette innlegget.

   

  Jeg husker følelsen, den rare følelsen av frykt og redsel. Dette var VÅR unge, vi hadde lagd det lille mennesket, vårt ansvar. Det skjer veldig mye med kroppen, både før, under og etter en fødsel. Ingen mennesker er like, og det er kanskje det viktigste å husk midt opp i denne debatten

   

  Det er ikke noe poeng i og vente noe lenger. Her er magen min, bare 5 dager etter fødselen!


   

  Dette er meg, dette er sannheten. Jeg føler meg fantastisk! De timene jeg la ned på SATS i uke 39 ga virkelig uttelling på fødselskroppen. Du ser gode antydninger til six-pack, bare 5 dager etter at "prompen" kom til verden! (De kjærlighetshåndtakene er bare så "fruen" skulle ha noe å holde i da guttungen var nederst i løpet.)

  Nå sier ikke jeg at alle skal se slik ut. Jeg forstår at folk er forskjellige, og at alle har forskjellig utgangspunkt. Men jeg bare nevner det: Ved å trene daglig, spise bananer, kutte sukker og drive nakenyoga kan ALLE se slik ut. (Det er IKKE vanskelig å stå i LOTUSposisjon i uke 37.)

   

  Selve fødselen var en slitsom affære. Den strakk ut i tid, og som følge av det har kroppen blitt merket for livet.

  Dette er ett av strekkmerkene jeg pådro meg under fødselen. Men jeg tror at den hyppige bruken av bodylotion igjennom hele graviditeten, har hindret de verste strekkmerkene på kroppen min. Dette er et fantastisk tips til alle mennesker som vil se smashing ut etter fødselen: smør mage, rumpe og lår 27 ganger i døgnet i 40 uker, da blir huden elastisk og vil sprette tilbake på plass. Du vil føle deg som en 18-åring igjen!

  (Nei søren, det der er arret etter jeg fjernet blindtarmen.)

   

  Alle har et ansvar for å se bra ut.

  Ta deg gjerne en dag eller to fri, men husk at du er et forbilde for den lille babyen. Jeg forstår at man blir sliten av oppholdet på sykehuset, men kom deg tilbake på hesten igjen. De har miniSATS der jeg trener. der har de skreddersydde treningsopplegg for babyer på 3 dager og oppover. Tren, gjør det til en greie dere gjør sammen. Ungen klarer seg fint uten oss i 2-3 timer, fordi vi må ta vare på kroppen vår!!

   

  Til slutt:

  Debatten om hvordan man skal se ut etter en fødsel har igjen skutt fart. Den er like dum og like uinteressant som forrige gang. La meg prøve å ta liv av den, en gang for alle:

  Wow du ser jo helt sykt bra ut, utrolig bra faktisk! Uansett hva du har gjort, godt jobba!! 

  Alle som ikke ser ut som en glamourmodell etter fødselen. Godt jobba, du har gitt liv til et menneske! Kanskje det er dette som er normalen? 

  Klarer man ikke å glede seg på vegne av andre, bare fordi man ikke har en smashing figur dager etter fødsel selv? Bare fordi det etter din mening, gir et feil inntrykk av hva som skjer med kroppen etter en fødsel? De aller fleste ser ikke ut som diverse bloggfruer etter en fødsel, men gjør det noe da? Kropper er forskjellige, noen går tilbake til "normalkroppen" sin kort tid etter fødsel, noen bruker lenger tid. Gjør det noe? Uansett kropp og størrelse, det finnes ingen FASIT. Du har ihvertfall gjort en strålende jobb! 

   

  Til alle andre menn som leser dette: Hvordan så du ut etter fødselen? Det er faktisk en mye mer interessant diskusjon!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #fødsel #barn #trening #baby #kropp #press #diskusjon #latterlig #goodwork #modell #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Har alle en sånn venn?
  (Denne lappen eksisterer, den tilbringer helgen i hylla til sjefen.)
   

  Akkurat i det jeg hadde skrevet den ferdig slo det meg: "Har alle mennesker en sånn venn?"

   

  Han ringer og spør om du har lyst, om du er keen på å være med på et par øl. Men du har vært med på et par øl før, og du vet hva som venter. En venn som får frem det beste i deg, men som også ødelegger kroppen din fullstendig dagen derpå. Ihvertfall hver gang dere møtes for et par øl.

   

  Har du en venn som min? En som skal kjøpe den neste runden, men kommer tilbake med 17 shottere, 8 drinker og 7 pils? En venn som opparbeider seg en barregning som ligner en kvittering fra en helgetur på IKEA, med "fruen" og hele hennes barselgruppe på slep?

   

  Har du en venn som sprer god stemning? Stemningen er faktisk så god at du ALDRI har vett på å dra hjem. Du holder ut fordi det er så moro. Du vet at det blir alt annet enn moro dagen etter, men herregud da, du har det jo morsomt, akkurat !

  Bilderesultat for Mange jægershots

  (Se der ja, da dukket det opp et nytt BRETT med shottere!! 1,2,3...................ahhhhhhhhh!)

   

  Denne gangen var det deg. Du skjønner, dere gjør faktisk dette begge to. Dere får også frem det verste i hverandre når dere er ute. Det blir dobbelt så mye alkohol, dobbelt så mye KONGEform og dobbelt så mye fylleangst dagen etter.

   

  Har du en venn som min? En som tar deg 10 år tilbake i tid? Dere fester like hardt, om ikke hardere enn for 10 år siden. Problemet er bare at følgene blir 10 ganger verre. Dere er ti år eldre, har ti ganger så mye ansvar og blir ti ganger så fyllesyke. 

   

  Har du også en venn som du gjerne har denne samtalen med dagen etter?:

  "Hvordan kom DU deg hjem i går a?"

  "Hæ, vi tok jo taxi sammen da."

  "Neeeeei, Seriøst?"

   

  Har du også en venn som gjør at folk himler med øya og sier: "Skal dere ut sammen, igjen?". Akkurat som om det er det verste som kunne skje. 

   

  Har du også en venn som gjør at du må søke om fri, fordi dere skal ta et par øl?

   

  (MANNomALT)  Har du en slik venn? Tagg vedkommende HER:

   

  #mann #venn #kompis #øl #feste #fredag #helg #fri #ferie #kompis #mannomalt

   

 • GMN og #1  Så stod jeg utenfor TV2 sine lokaler på Karl Johan. Klokken var så vidt passert halv syv. Dritnervøs, gjennomfrossen og kjempetrøtt. 

  Mot meg kommer det to store biler, og ut stiger finansminister Siv Jensen. Hun ble eskortert av 4 vakter fra politiet med et kamerateam på halen, de skriker etter kommentarer fra Siv. 

  Siv skulle tydeligvis inn samme inngangen som meg, 30 centimeter skilte oss.

  Jeg luktet parfymen hennes. Siv lukter egentlig helt nydelig.

   

  De svære vaktene hennes stirrer på meg, jeg stirrer tilbake.

  Hva er det du vil? 

  Jeg tenkte det, men turte ikke å åpne kjeftamentet. Først to minutter etterpå slår det meg. Der står det en HELT ukjent figur i døråpningen til TV2-studioet, midt på Karl Johan. Akkurat samme dagen Siv Jensen legger frem statsbudsjettet, akkurat ved inngangen hun skulle bruke. Den ukjente mannen med ringer under øynene har også en stor svart sekk på ryggen. 

  Tror egentlig jeg hadde flaks at de ikke la meg i bakken, rett før min første tv-opptreden.

   

  "Hei, så hyggelig at du kunne komme"

  Wow, det var da voldsomt da. Jeg ble litt tatt på senga av all den vennligheten. Jeg har hørt at det er veldig koselig å være med på God Morgen Norge, og folka som jobber der er ihvertfall hyggelige. Nesten litt sånn "over the top" vennlige, men hyggelige folk.

  Etter sminken fant jeg meg fort tilrette i greenroomet på Karl Johan. God kaffe, løs stemning og vennlig snikksnakk. Passet meg helt perfekt i dag, i og med at jeg var engstelig langt inn i sjela. Jeg skulle jo på riksdekkende fjernsyn!

  Så kommer en av de ekstremt hyggelige menneskene og sier at det er min tur. Hun følger meg ned noen trapper og overlater meg til en eller annen fyr nede i selve studioet. Denne karen fortjener et eget avsnitt, og det skal han få.........

   

  Han var HELT fremmed for meg, jeg har ALDRI møtt han før. Men etter 4 sekunder kunne jeg egentlig lagt mitt liv i hans hender. For en utrolig rolig, varm og hyggelig person. Han styrte ALT nede i studioet, han var sjefen. Men likevel en beroligende type som gjorde de få minuttene før vi skulle på lufta levelige. 

  Jeg kjenner at jeg nesten savner energien hans. Skulle tatt han med hjem og satt han i hjørnet på kjøkkenet. Bare sånn for å bli smittet av hans vesen. Jaja nå holder det, fantastisk fyr, men vi må videre her!

  Siv og politiet hadde reist. Nå var det bare meg, Thorstvedt og en annen gjest (Kristin S. Orgeret).

  Erik (vi er på fornavn) er en skikkelig mann, det har kona mi fortalt meg. Hun synes han er en knakande kjekk og voksen mann. Han snakket til meg, stilte spørsmål før sending. Det eneste mannehjernen min tenkte på var: "Ja, han er jo kjekk, kjerringa har rett".

   

  3,2,1..........

  Plutselig snakker han til kamera, og til meg. Den første delen av innslaget er klønete og en smule preget av indre stress og skikkelig angst. Munnen er tørr! Kan sammenlignes med følelsen dagen derpå, etter en fuktig bytur med mannegruppa Ottar. (dette er humor!)

  Etter det løsnet det litt. Jeg føler at innslaget gikk greit. Det var absolutt ikke noe topp notch debut, men det var første gangen jeg dukket opp på idiotboksen deres. Husk det, jeg var TV-jomfru i går!

   

  Check!

  Har hatt en opptreden på God Morgen Norge som et lite delmål i mange måneder, det har jeg aldri lagt skjul på. Vel nå er det gjort, nå må vi finne nytt mål:

  Jeg vil være gjest hos Loven & co på radio Norge.

  For et superbra knippe mennesker som jobber sammen. Jeg vil bare være gjest en liten periode, jeg vil oppleve atmosfæren. Digger den gjengen der! (Bare å ta kontakt Loven)

   

  Helt til slutt:

  I går rundet jeg internett og bloggverdenen!

  Ja, bare i en dag. Men jeg er STOLT over det, det er vel lov?

   

  Takk til alle som leser, deler og kommenterer!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #GMN #godmorgennorge #Tv #innslag #mann #blogg #blogger #topplista #mannomalt

   

 • Dagen i dag!  Dette blir et kort og presist innlegg om dagen i dag, og alt oppstyret rundt mitt forrige innlegg: "Manne"gruppa Ottar.

   

  Jeg takker først og fremst alle som har lest, delt og kommentert innlegget. Oppmerksomheten har vært helt uten sidestykke, og jeg fatter fremdeles ikke at et 6 -siffret antall mennesker har lest det jeg skrev etter at "prompen" hadde lagt seg i går kveld. Det var som alltid, mine tanker, mine følelser. Ikke noe planlagt, ikke noe tanke bak. Bare mitt personlige syn på hele den mye omtalte gruppa, Mannegruppa Ottar.

   

  Dama i telefonen spurte vennlig:

  "har du opplevd noe hets, som følge av innlegget du publiserte?"

  "Jeg har alltid ønsket meg et modent nett-troll, så endelig fikk jeg føle på det."

  Det har vært innom et par nett-troll på bloggen min i dag, men det er jo bare kult. Jeg tipper det er den samme 1% som har ødelagt Manngruppa Ottar også. De er vel litt forbanna, og det skal de få lov til å være.

  Det eneste som irriterer litt er at de faktisk ikke leser innlegget mitt FØR de kommenterer. Altså ting de tar opp, det har jeg skrevet om allerede. Vi er faktisk ganske enige. Det handler om 1% av den gruppa, 360 menn, ikke 36.000. (27000 nå da)

   

  Jeg kunne skrevet et innlegg på rundt 50.000 ord i dag. Om kommentarene og følelsene rundt all oppmerksomheten, men det skal jeg ikke gjøre. Det jeg SKAL gjøre, er og anbefale deg å skru på TV2 (god morgen Norge) i morgen tidlig klokken 07.40 Da skal jeg snakke om innlegget, den beryktede gruppen og sikkert litt om mine egne følelser midt oppi alt oppstyret rundt meg og mitt innlegg.

   

  Så jeg håper du er våken, jeg håper du vil følge med og jeg håper du fremdeles engasjerer deg! 

   

  Ha en deilig kveld folkens, vi snakkes sikkert i morgen. ;)

   

  Stay tuned

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Mann #blogg #blogger #menn #humor #ironi #hets #kommentarer #mannomalt

   

   

   

   

 • "Manne"gruppa Ottar  Det er full krig mellom den berømte "Manngruppa Ottar" og jenter/damer av alle slag. Det er vel på tide at en ekte mann tar til orde, og forteller hvordan ting egentlig er.

  Mannegruppa ottar er et "lite" facebookfenomen med ca. 36000 medlemmer. Her er deres egen beskrivelse av gruppa:

  Bilderesultat for mannegruppa ottar

  Velkommen til Mannegruppa Ottar. Siden den gamle gruppa med over 30 000 medlemmer ble stengt av facebook prøver vi på nytt!! Vi gir oss aldri.. Vi er mannfolk, og dette er vårt mannsjåvinistiske fristed hvor vi kan poste masse vitser, bilder og humor i vår egne lukkede gruppe uten at noen skal få stoppe oss!! Så hold det gode arbeidet oppe! Post så mye dere kan (med kvalitet) og inviter ALLE ekte mannfolk dere kjenner

  I tillegg har de noen regler på siden:

  Våre regler:
  Ingen Pedofili
  Ingen Pornografi
  Ingen bilder av lik eller avføring.
  Rapportering av innlegg er ikke tillat
  Invitasjon eller tagging av kvinner er heller ikke tillatt.
  Regelbrudd vil føre til utkastelse uten advarsel!

   

  Sånn det var deres ord, nå er det min tur!

  For en god stund tilbake ble jeg invitert inn i denne gruppa. Hadde aldri hørt om den, og konseptet virket jo kult nok i seg selv. Tenk deg et sted hvor menn kan få dele sin dårlige humor, samt at det i ny og ne dukker opp et bilde av en nippel. Du vet jo hvordan vi menn blir når vi ser den tildekte herligheten? Masse sikkel, samtidig som vi må stave det vi ser..... "Ååååååå N.I.P.P.E.L!"

   

  Husker du? Husker du da du satt i trehytta med stjålne pornoblader fra det herlige 90-tall. Ingen kunne se deg, ingen visste om det. Ingen måtte vite at du så på nakne damer! 

  Det var en voksen versjon av dette jeg så for meg med "Mannegruppa Ottar". Og det var det egentlig i starten. Veldig mye "bra" mannehumor og et tilfeldig nakenbilde av pornostjerner innimellom. Men det var før Sophie Elise.......

  Det berømte bildet av toppbloggeren dukket raskt opp etter jeg ble medlem. Og jammen tok det ikke lang tid før det forståelig nok ble slettet. "Mannfolk" i mannegruppa syntes det var hysterisk morsomt, og delte bildet igjen og igjen. "Vi har all rett til å dele slike bilder i vår "eksklusive" gruppe.", "Hun får bare som fortjent", "Ludder" og "hun kler å ha den i munnen". Slike kommentarer florerte på "Mannegruppa Ottar".

  Etter det gikk det bare nedover.

  Vitser om sex med barn, syke bilder av vrengte organer. Trusler mot folk som rapporterte bildene og en enighet om at de som snakket negativt om gruppen, burde bli flådd levende.

   

  Ta deg sammen a "mann"!

  Det er INGEN voksne menn som kan forsvare den gruppen og dets innhold lenger. Alle forstår at hevnporno er latterlig, og at du ikke engang TULLER med pedofili. Ingen MENN kan forsvare trusler mot en 13 år gammel jente som tar til ordet mot gruppen. Hun er 13 år, hun er et BARN. Er det noen som burde fått gjennomgå, så er det de drittungene som har postet de kommentarene og sendt de meldingene. Jeg blåser i om det er postet av 30 eller 40-åringer. Melder du slike ting, ja da er du en drittunge, og ingen ekte MANN! 

  Bilderesultat for A real man

  (Fra Snappypixels.com)

   

  Jeg oppfordrer ALLE til å melde seg ut av denne gruppen!

  99% av medlemmene i den gruppa er som meg, det er MANNFOLK som har litt mellom øra. Skal ikke skryte på meg noe, men litt finnes det i topplokket til oss menn. Poenget er at den gruppa nå er ØDELAGT av et fåtall, som hverken eier vett eller forstand, i noen grad. De har ødelagt den brilliante ideen, ideen om den voksne manns variant av smugtitting i pornoblader som 10-åring.

  De har tatt ifra 35900 ekte mannfolk sjansen til å se en nippel, uten at kona vet det. De har fratatt oss muligheten til "god" mannhumor, uten innblanding av diverse overtenkende vesener (kvinner). Fantastisk idè, men helt ødelagt av drittunger som sitter hjemme på promperommet og kjemper for den "fantastiske" gruppens eksistens, uten å bry seg om lover og regler i samfunnet forøvrig.

   

  Fra og med i dag er det bare PINLIG hvis det dukker opp ting i newsfeeden din fra "Mannegruppa Ottar". Hei tenk deg om da, du har et liv i virkeligheten også, vil du bli assosiert med grov netthets av barn, kvinner eller folk generelt?! Meld deg ut og la den gruppa dø!

  Har du barn selv? Har du familie? Har du følelser? Trenger jeg å si noe mer nå......?

   

  Til slutt: All honnør til barnekreftforeningen som takker pent nei til pengene fra den omtalte gruppen. Herlig!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Mann #mannegruppaottar #mannlig #hets #hat #blogg #blogger #aktuelt #mannomalt

   

 • Å nei, de er tilbake!  Hater du å skrape is? Er det irriterende med forsinkelser i kollektivtrafikken? Glem det, det verste med hele vinteren ble observert allerede i dag, på arbeidsplassen min.

   

  VOTTER!


  (En klassiker. Her er det borrelås som liksom skal holde vottene på plass.)

   

  Det er uten tvil vinterens verste følgesvenn. De kommer snikende inn på avdelingen allerede nå. Lydløst og elegant dukker de opp i hyllene til barna. Der ligger de bare å venter på at kuldegradene skal melde sin ankomst.

  De smiler til meg når jeg går forbi i garderoben. De vet hva jeg har i vente, de vet at det blir et vottehelvete uten like, akkurat som i fjor.

   

  Svetten renner nedover ryggen i det jeg skal tre på den lille ett-åringen de ALT for store vottene.

  "Husk tommelen inn i tommelhuset nå lille venn." Det er sikkert fjerde gangen jeg prøver å få den bittelille tommelen inn i det berømte huset. Den lille ungen forstår ikke helt hva tommelen er, og ihvertfall ikke hvor boligen dens er.

  Der satt den, tommelen har flyttet inn i sin lille hybel mens resten av hånda befinner seg i penthousen ved siden av. Nå drar vi votten opp til skuldrene, og hele armen igjennom dressen. "Sånn, nå får ungen aldri av seg vottene igjen........"


  (En annen klassiker, går ofte under kallenavnet "snøballen" fordi ALL snøen fester seg på selve votten.)
   

  Nå sitter hele avdelingen stille i sandkassa, ute av stand til å bevege armene. De mister helt evnen til å gripe, så spaden blir en slags uoppnåelig premie som skaper enormt med frustrasjon. De biter i vottene sine samtidig som snørra renner over overleppa og inn i munnen, stakkars barna mine!

  Men neida, plutselig ligger det 28 votter rundt om kring i sandkassen. Etterhvert som vinteren går sin gang, forvandler barna seg til små utbryterkonger. 28 votter ligger og ler av meg, de vet at jeg er fargeblind, og må finne riktig par......

   

  KAAAAAAAALDT!

  Alle barna gråter. De har fått igjen evnen til å gripe ting, men nå har de mistet all førlighet i de små fingrene sine. "På med vottene igjen små venner......"

  20 minutter senere har jeg fått på alle vottene, for andre gang i dag. Svetten renner nedover brystet, mens hendene mine ligner nå på gummi. Jeg har fått frostskader fordi det er KLIN HAKKE umulig å hjelpe barna med å ta på vottene deres, om jeg har votter på mine egne hender samtidig. Det gjør så utrolig vondt.........

   

  "Du, vi mangler en vott, den er blå, ehhh har du........."

  Dette spørsmålet får jeg ofte på vinteren. Jeg leter og leter helt til den blå votten dukker opp, for det gjør den nesten alltid. Men neste gang, da skal jeg svare......

  "Ja du skjønner at barnet ditt spiste opp tommelhuset i ren frustrasjon over å ikke få tak i spaden. Og når jeg tenker over det så kan det hende at barnet også mangler en finger. Ellers har det vært en fantastisk dag!"

   

  Det kan hende jeg har et LITT anstrengt forhold til votter!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Klær #votter #vinter #barn #barnehage #oppvekst #barnehagelærer #mann #blogg #blogger #mannomalt

 • Til Åndenes makt. Hjelp oss!  Hei.

  Jeg skriver til dere fordi vi nå har kommet til et punkt, hvor vi ikke lenger kan bortforklare ting som skjer i hjemmet vårt. Jeg er skeptisk av natur, men nå har ting kommet dit hen, hvor jeg ikke lenger kan bortforklare underlige hendelser, med gjennomtrekk og spenning i det elektriske anlegget. Jeg skal nå prøve å forklare noe av det vi opplever i leiligheten vår.

   

  Det har ikke alltid vært slik

  Da "fruen" og jeg snakket om å kontakte dere, ble vi enige om at de uforklarlige hendelsene startet for ca. 3 år siden. Før det hadde vi aldri merket noe som helst, dette var noe som kom over natten.

   

  Mangel på energi

  Det første vi merket var følelsen av å alltid være slitne. Vi har aldri overskudd til noe som helst, vi virker utmattet hele tiden. I hverdagen går det nå på stumpene løs. Det har gått så langt at vi har måtte øke kaffebudsjettet flere ganger i løpet av det siste året. Eneste grunnen til at vi nå har energi til å skrive til dere, er kaffe og redbull.

   

  Elektronikken

  Så har vi elektronikken i huset vårt. Her er det noe merkelig som foregår. Det merkeligste er egentlig Ipaden til guttungen, den lever nå sitt eget liv. Jeg lader den Ipaden flere ganger hver eneste dag, men etter 6 timer er den alltid tom igjen. Uansett hvor mye jeg lader den, blir den altså tom etter at guttungen har brukt den i noen timer. 

  Det viser seg også at Ipaden nå laster ned sine egne apper. Vi trenger bare å gå på do i 5 minutter, da har den lastet ned nye barnespill til seg selv. Det viser seg at den foretrekker alle spill med de mystiske minionsfigurene.

   

  Penger

  For tre år siden skjedde det noe rart med lønna mi. Den kommer som vanlig inn på konto den 20. hver måned. Jeg har hatt det mye morsomt med pengene mine, men ikke nå lenger. Nå har lønna rett og slett blitt en myte, jeg har hørt om den, men jeg ser den aldri. Jeg kan sjekke kontoen dagen etter at lønna skulle stått på bok, den er ikke der! Jeg spør kona, men hun lover at hun ikke har rørt den!

   

  Leker og rot

  Den mest skremmende opplevelsen kom faktisk i dag. Jeg fikk virkelig merke det på kroppen i dag. Det fikk begeret til å renne over, for både kona og meg! 

  Søndag er ryddedag i heimen. Alle lekene til "prompen" blir som vanlig samlet i kassene sine på stua. Vi er alltid nøye med å rydde disse lekene, slik at "sneipen" vet hvor han kan finne de.

  Så gikk jeg på kjøkkenet for å lage middag. Da jeg kom tilbake etter 5 minutter så det slik ut........

  Alle lekene er KASTET ut over hele stuen, absolutt ALLE. Jeg fikk hjertebank og høy puls når jeg møtte dette synet. Det som virkelig er skremmende er at guttungen befinner seg midt i rotet. Det er veldig ekkelt at ikke sønnen min kan leke i fred, uten å befinne seg midt i mellom flyvende leker og et ekstremt rot.

   

  HJELP!

  Dere er vår siste utvei. Vi ser ingen annen mulighet enn å selge leiligheten hvis ikke ting forandrer seg. Hjemmet skal være et sted hvor du kan hente energi, leke med Ipad og ha det ryddig. Du skal ikke være redd for trøtthet, rot, lite batteri eller mangel på penger.

  Vennligst hjelp oss med å forklare de overnaturlige fenomenene i vårt hjem, hilsen "Fruen" på 30, "prompen" på 3 og

  (MANNomALT) på 30 år


  (Vi er trofaste følgere av Åndenes makt, det er ihvertfall HELT sant)
   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Hjelp #uforklarlig #spøkelser #ånder #klarsynt #åndenesmakt #følelser #tvnorge #blogg #blogger #mannomalt

   

 • Du ødela godfølelsen Rein.....  Alt lå til rette for gåsehud og tårer i øyekroken. 10000 nordmenn, Cecilia Brekhus, det norske flagget og Ja vi elsker. 

  Midt i ringen så jeg en ødeleggende faktor, Rein Alexsander. Hvorfor skal ett menneske synge folkets sang? Hvorfor frarøve det norske folk muligheten til å synge sin sang? Vise samhold, både med og uten hijab! 

   

  Vil du høre Rein Alexander synge? Dra på konsert!

  Jeg har ihvertfall ikke lyst til å høre EN person synge nasjonalsangen, når tusenvis av nordmenn er samlet i et lokale. La Ja vi elsker runge i spektrum og alle andre steder vi er samlet. Ikke la den runge over høytalerne, det er bare en gedigen nedtur!

  (Bildet er fra nettavisen.no)

  Det hadde passet mye bedre i andre sammenhenger. I åpningen av diverse sjakkturneringer eller curling NM, der kan EN person synge. De 50 andre som er tilstede utgjør ingen stor masse, det er ikke nok folk til å skape stemning.

  Men 10000 mennesker innendørs? Det burde være forbudt å ikke la de stå sammen og synge, slå seg på brystet og skrike ut sin nasjonalfølelse. Det skaper samhold, det skaper stemning og det skaper gåsehud på alle kroppsdeler, til og med under beltestedet.

   

  Jeg er både takt og tonedøv, så jeg skal ikke dømme noen. Rein er sikkert veldig flink til å synge, men han ødela hele nasjonalsangen i går. For det første gikk den EKSTREMT sakte, for det andre hørte du ikke publikum, og for det tredje blir det bare et litt stusselig forsøk på å prøve og fremstå amerikansk. 

  Jostein Bever synger nasjonalsangen før hockeymatch i USA, det er bare sånn det skal være der borte. Men Rein Aleksander i spektrum, det blir bare helt feil. Amerikanerne har en lang tradisjon for å "ødelegge" slike tilstelninger med superstjerner, og det bør vi prøve å unngå.

  Bilderesultat for Jostein Bever

  (Jostein Bever fra popklikk.no)

  Nasjonalsangen er for folket, for nordmenn. Det er en fantastisk sang som vekker mange følelser i kroppen min. Den skal synges HØYT og den skal synges med magen. Den skal IKKE synges av en person når 10000 andre nordmenn ikke blir hørt.

   

  Rein Alexander, jeg kan ikke klandre deg, du gjør bare jobben din. Men til den som kom opp med denne "flotte" ideen: Du skylder meg gåsehud og tårer. (Ps, jeg bruker Vipps.)

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Norge #nasjonalsangen #javielsker #boksing #stemning #gåsehud #tull #blogg #blogging #mann #mannomalt

   

   

   

   

 • Les mer i arkivet November 2016 Oktober 2016 September 2016
  hits