MANNomALT - Min opplevelse, min mening!
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Jakka er ødelagt!"Så du at jakka er ødelagt?"

Hun sa det med et smil om munnen. Godt ment, hun ville bare informere. Men akkurat nå er den jakka en stor bekymring, vi har ikke penger!

 

Alle avisene har den samme vinklingen i disse dager.. "Hvordan kle barnet ditt på høsten", "Ull er best" eller "Dette bør barnet ha i barnehagen."

Barnehagene sender ut lange smørbrødlister med ting som barna ha nå som gradestokken kryper under 10 grader. Personlig gruer jeg meg litt til denne perioden. Jeg vet at "prompen" har vokst mye siden i fjor, jeg vet at han må ha nye klær og jeg vet at det blir dyrt.

 

Det er ikke det at jeg ikke vil. Guttungen skal ha det beste, hele tiden. Jeg vil at klesskapet skal bugne med varme og gode klær som transporterer både varme og kulde, men vi har ikke økonomi til alt dette. Vi har ikke mulighet til å kjøpe alt til "prompen" vår, ikke denne måneden, men heller ikke neste måned.

Det er flaut å si det, det er flaut å fortelle at vi har dårlig økonomi. Men fakta er at vi ikke har 2000 kroner til flotte klær, vi har ikke råd til å kle han som vi vil, eller som barnehagen forventer.

 

Jeg jobber selv i barnehage, så jeg vet at det ligger forventninger der. Personalet forventer at jeg har med en ny jakke til han i morgen, de har jo tross alt gitt beskjed. 

Jeg forventer det samme i barnehagen min. Jeg formidler at barnet mangler klær, og da forventes det at det henger noe nytt på plassen dagen etter.

Kanskje jeg ikke tenker over at andre er som meg, at andre også sliter litt med økonomien. Kanskje det finnes flere i båten, sammen med oss?

 

Ull er ikke et must, heller ikke nye klær!

Ikke bli med på det verste hysteriet. Du trenger ikke å kjøpe dyre merkeklær til barna dine. Det finnes rimeligere alternativer som er fullt på høyde med de kjente og kjære merkeklærne.

Vi bør vel alle bli flinkere til gjenbruk. Bytte glidelåser eller å lappe buksene. Men det viktigste burde være å huske. Huske på at ikke alle mulighet til å kjøpe ALT nytt, høst, vinter, vår og sommer. Det koster nok å ha en unge i barnehagen, om du ikke skal ut med 10000 kroner i året i nye flotte barnehageklær. 

Ikke misforstå meg nå. Unger skal ha det de trenger, også i barnehagen. Men arveklær, "slitte" klær og til og med brukte klær funker. Dropp det dyreste, kjøp det barnet virkelig trenger, ikke alt annet!

 

Innsamlinger av klær har blitt vanlig i mange barnehager. "Lever inn det du ikke trenger lenger, noen andre trenger det sikkert." En slags byttestasjon av klær. Foreldre kommer med søppelsekker med klær som er for små. Det bygger seg opp haugevis med plagg.......

Men ingen tørr å ta noe!

Hvorfor ikke? Er det flaut å vise at man kanskje ikke har penger til å kjøpe alt nytt? Svaret er faktisk ja. Vær helt ærlig med deg selv: Ville DU tatt noe fra en slik ordning, eller ville du vært redd for hva andre ville tenkt?

 

Det er flaut å ikke kunne gi barna det beste og nyeste. Det er pinlig å ikke strekke til økonomisk. Men hvem i all verden er det egentlig flaut for? Barna tenker ikke stort over hva de har, så lenge de har det de trenger. De driter i om dressen er fra polern & pyret eller fra tanta til naboen. Dette går på de voksne, både i barnehagen, i media og på hjemmebane.

Det er faktisk noe alle ansatte i barnehager også bør tenke over. Vi forventer så mye, men kanskje ikke alle foresatte kan leve opp til de forventningene?


(Heldigvis fant vi denne. Arvegods, helt fantastisk)

 

Jeg er MANNomALT

I dag slår jeg et slag for gjenbruk og forståelse. Jeg kommer med en anbefaling om å dempe hysteriet rundt hva barn ha av klær i barnehagen. Vi skaper en regel som gjør at mange foreldre sitter igjen med en dårlig smak i munnen, fordi de ikke klarer å "oppfylle" barnehages, avisens og naboens mening om hva barna trenger. 

Barnehagens samfunnsmandat:

Barnehagen skal gi barn under opplæringspliktig alder gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i nær forståelse og samarbeid med barnas hjem.

Spørsmålet er om vi samarbeider godt nok, når vi lager en forventning som mange foresatte ikke klarer å oppfylle?

 

(MANNomALT)


(I dag som barnehagelærer og småbarnsfar)
 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#barn #barndom #barnehage #klær #nytt #gjenbruk #kast #familie #foreldre #far #barnehagelærer #blogg #blogger #mannomalt

 

 

 

 

 

 • Velkommen i oppgangen, her er reglene!  Visning i oppgangen min, det liker jeg dårlig!

  Jeg er en enkel sjel som ikke er alt for glad i drastiske forandringer. Jeg liker å vite hva jeg går til, jeg liker rutiner på ting. "Fruen" er den litt mer crazy typen. Forrige tirsdag lagde hun PINNEKJØTT til middag! Hvem lager PINNEKJØTT på en tirsdag, også i september da?! Nei, det er nettopp slike ting jeg ikke liker, tirsdager skal det være middagspølser eller koteletter. Overrask meg gjerne med kjøttkaker, men ikke dra strikken for langt!

   

  Nå skal vi få nye naboer. 

  Det blir så mye ekstra, så mange ting å forholde seg til. For det første må jeg ta den obligatoriske smalltalken "Hei, og velkommen til oppgangen, vi bor i 1.etg". Også må jeg forklare de uskrevne reglene i oppgangen. Denne gangen skriver jeg de her, så vet innflytterne hva de går til, hvis de kjøper leiligheten.

   

  Hvis "sneipen" spør deg om noe, ja da svarer du!

  Han er tre år og lurer på ALT. Han kommer sikkert til å snakke høl i hue på deg når dere møtes. Kanskje han til og med stiller deg ubehagelige spørsmål om personlig hygiene? Da viser du folkeskikk og sier at du glemte å dusje.

   

  Fester

  Det er lov med en fest i året, pr. beboer. Alt utenom dette blir uglesett, av alle. Denne oppgangen sluttet å feste da jeg fikk barn. Nå tar vi hensyn, og bruker innestemme etter klokken 20.00. Husk at jeg har verdens viktigste jobb, og trenger syv timer på øyet hver eneste dag. 

   

  Høylytt snakk på verandaen etter klokken 20.00.

  Det er alltid noen som vil sitte på verandaen og ta seg et glass rødvin på sommeren. Det er ikke slik det fungerer her i gården. Bruk av verandaen etter klokken 20.00 faller inn under forrige punkt, Fester.

   

  Oppussing

  Hvis oppussing er høyst nødvendig bør dette forkomme i tidsrommet 13-14 på hverdager eller mellom 11.00 og 11.30 på lørdager. Oppussing utenom dette vil resultere i høylydt banking på døren. (Ps. Bruk av slagbor, drill og andre veldig støyende verktøy er forbudt, uansett tidspunkt.)

   

  Hei

  Vi holder det der. Ingen grunn for langvarig snakk om vær og vind. Beboerne verner om sitt privatliv, og streber alltid etter å komme seg fortest mulig inn i sin egen boenhet. (Lån av matvarer er lov på søndager, men blir ikke godt mottatt.)

   

  Min handlepose

  Vi fester aldri blikket på hverandres matvarer, handling er en privatsak! Jeg ber meg frabedt at du stirrer på posen min da den kan inneholde lovlige rusmidler opptil flere ganger i uken. "Vi dømmer ingen i denne oppgangen."

   

  Ja jeg har hund, ja den er rar.

  Dette er Caesar. Han er en italiensk mynde på snart 10 år. Jeg vet at han ligner litt på en blanding av reinsdyr og rotte. Jeg vet at han er tynn og at han mangler intimgrense. Han bor her sammen med oss, nå trenger du ikke å stille disse spørsmålene hver gang vi møtes. (Ja jeg har katt også, ja de er bestevenner, nei jeg vet ikke om de har et forhold.)

   

  Overtredelser

  Hvis beboeren ikke slutter etter aggresivt tilsnakk, må det få konsekvenser. Lange og fyldige blogginnlegg er ofte en straff som virkelig setter spor. Ting jeg blogger om, forsvinner ALDRI!

   

  Velkommen skal du/dere være

   

  I vår oppgang setter vi beboerens trivsel i høysetet!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Nabo #regler #normer #velkommen #flytte #venner #fiender #smabarnsfar #blogg Blogger #mannomalt

 • Stuebordet forteller.......  Guttungen er levert, "fruen" har reist på skolen og jeg er snart klar for en ny dag i barnehagen. Men herregud, jeg er utslitt!

   

  Bordet forteller en historie!  Ikke et eneste støvkorn fantes på det bordet, ikke en leke, ikke en eneste gjenstand lå der når "vekkeklokka" satt i gang. Alarmen har ikke blitt brukt på 3 år i vårt hjem. Vi har vår egen lille "vekkeklokke". Han er en snau meter, full av energi og sover nesten ALDRI lenger enn til 06.30. 

   

  "Fruens" sminkepung vitner om store ringer under øynene. Hun la ned en stor innsats for å skjule mangelen på søvn. Søvnen har stort sett vært helt fraværende i natt, "prompen" bestemte seg for å holde standup. Alle trenger jo en god latter, også klokken 04.00........! 

   

  Et halvspist knekkebrød pryder den høyre siden av stuebordet. Han rakk ikke å spise hele, fordi "ijonmæn" (Ironman) ble angrepet av "Hujken" på motsatt side av bordet. Det lille knekkebrødet ble helt glemt i "sneipens" egen versjon av "war of the worlds". 

  I bakgrunnen høres en snodig stemme. En stresset småbarnsfar med kjeften full av crusli og tannkrem. "Odiiiiiin, nå må vi schynneh hås."

  Å nei, tannkrem på skjorta. Ahhhhhhhhh dårlig tid!

   

  Kampene er over, dinosauren vant!

  (Nei, jeg vet heller ikke hvor dinosauren kom fra.)

   

  "Nå vi kle på oss"

  Ansiktet er begravd i hans nye favorittbok, Krokodillen som ikke likte vann. Han enser meg ikke. Han koser seg sånn med den boka, alt jeg sier bare drukner i den livlige fantasien.

  Egentlig ganske lik meg? Jeg hører at kona sier noe nå, men jeg opptatt med dette. Jeg prøver meg, tar en sjanse: "uhmh..........." 

  Sånn da ble det stille igjen. Tilbake til historien om bordet.....

   

  Jeg måtte ta boka fra han, det ender med hyl og grin. Deretter presser jeg "sneipen" inn i den litt trange joggebuksa. Herregud han vokser så forbanna fort, må jo kjøpe nye klær annenhver uke!

   

  Guttungen har knekkebrød i øret og to forskjellige sokker. Jeg har tannkrem på skjorta, men også to forskjellige sokker. Jaja det får bare være, nå må vi LØPE til barnehagen. Han må være der 09.00 i dag, de skal på tur.......... "å faen, jeg glemte tursekken". 

  Vi sprinter tilbake, henter sekken og LØPER til barnehagen.

  Vi rakk det i dag også. Helt utslitt vender jeg hjem igjen, helt alene. Setter meg ned i sofaen, knipser et bilde av bordet å tenker:

  Lurer på hvordan bordet ser ut i kveld........

   

  "hæ"

  (nå snakker hun igjen)

  *Lagre som utkast*

   

  Sånn. Hun lurte bare på et eller annet. Noe angående torsdag tror jeg, lenge til da!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Morgen #Tirsdag #hverdag #familie #familieliv #pappa #Odin #småbarnsforeldre #sønn #stress #blogg #blogger 

 • Tøffe typer bruker make-up?  Sminkepungen din holder på å revne i sømmene, den er stappfull av løgn og falsk selvtillit. Du lyver for omverdenen, du jukser i aldersracet!

   

  Hver eneste morgen maler du trynet ditt. Du gjør det du kan for å lure omverdenen. Du skjuler ringer under øynene, store porer og melkehvit hud. Du vil fremstå som en litt mer eksotisk variant av deg selv. Kanskje du smører på litt ekstra concealer ved de små rynkene på siden av øynene? Vil du fremstå litt yngre, litt bedre? Vil du skjule den du er eller? Vil du lure noen?

   

  Absolutt alle som fremdeles leser dette innlegget, tror jeg snakker til en kvinne. Hvorfor i all verden er det sånn? 

   

  Tøffe menn bruker også sminke?

  (Carl Aksel, privat foto.)

  Menn skal liksom eldes med stil. De skal egentlig bare bli kjekkere og kjekkere helt til de bikker en eller annen grense, da er du bare gammel. Frem til det punktet skal du bli mer mannlig og mer maskulin, uten hjelpemidler. Du er mann, godta at du blir eldre!

  Kvinnen derimot, hun kan forandre ansikt på under en halvtime. Fra jobbtryne til festtryne er gjort i en fei. Hun må jo se flott ut til alle anledninger, hun er jo kvinne. Også var det denne selvtilliten da, den er viktig for kvinner. Den er både alfa og omega, på en gang.

  Den rettferdiggjør faktisk de utroligste ting. "Jeg må ha større bryster for å føle meg mer kvinnelig, og for å få bedre selvtillit." Eller, "Jeg må ha større lepper, det vil gi meg bedre selvtillit, som kvinne." Det er faktisk endel kvinner som løsner hele trynet fra hodeskallen, og drar det tjue år tilbake i tid. Jada du gjettet riktig, de gjør det på grunn av selvtilliten. Men du............du må eldes med stil, du er mann!

   

  Metroseksuell

  Det er visst riktig begrep for menn som er ekstra opptatt av utseendet. Mange av disse bruker også litt sminke. Ja det er helt sant, de finnes der ute. Bak busker og kratt ligger de og smører trynet med concealer og brunkrem. Bare fordi........... ja, de skal vel egentlig ikke jukse på denne måten. De skal eldes med stil, de er jo menn!

   

  Dette er en av de selvutnevnte metroseksuelle mannfolka.

  (Carl Aksel, privat foto.)

  Du kan si hva du vil om han flisa der. Jeg har tidligere sagt mitt om et par av deltagerne i paradise hotel, og Carl Aksel er ikke et unntak. Men mannen er metroseksuell, og bruker sminke. Han bruker det faktisk hver eneste dag. Han gjør det for å føle seg bedre og for å få bedre selvtillit. Høres det kjent ut?

  Men hvorfor er det feil av han å gjøre det, når kvinnen lurer omverdenen hver eneste dag?

   

  Drømmemannen din er sminket, hver eneste gang du ser han.

  Alle, og da mener jeg ALLE kjendiser er sminket, hver eneste gang du hviler øynene på de. Du har antageligvis aldri sett drømmemannen din uten sminke. Men herregud, menn som bruker sminke er stusselige?! Det er forbanna lite mannlig, eller er det egentlig det?

   

  Tror du vi napper nesehår for moro skyld?

  Akkurat nå sitter det tusenvis av mannfolk og napper nesehår. Flere hundre klemmer kviser og veldig mange er bekymra over voksende ølmage. Det forventes at menn tar grep for å se bedre ut, men for all del, ikke smink deg, du er mann!

   

  Jeg har en kvise å klemme, nesehår å nappe og skjegg å barbere. Men helt seriøst, jeg begynner jo å bli gammel. Herregud sjekk den kvisa a. "CARL AKSEL................Sleng over consealeren a!"

  (Carl Aksel, privat foto.)

   

  Til slutt kommer vi til å se ut som tinderprofiler alle sammen. Carl Aksel kjemper for sin rett til å bruke sminke, og hvorfor ikke? 

   

  Det bør vel være greit at menn "jukser" på samme måte som kvinner?

   

  (MANNomALT)

  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  Hadde jeg brukt sminke ville du aldri visst hva som traff deg!

  BOOM!

   

  (Alle bildene er brukt med godkjenning av rettmessig eier.)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

   

 • DERE truer demokratiet!  Dere truer demokratiet!

   

  Dere påtar dere retten til å verne om de norske verdiene. Dere skal beskytte det norske mot en fiende, en ondskap som er på trappene. Alt dette gjør dere på kveldstid, bak tastaturet, anonymt og feigt! Hvem er du, du som mener at man verner om det norske, ved å spre hat og fremmedfrykt?

   

  Hva er de norske verdiene? Hva lærer vi barna våre?

  Vennskap, konfliktløsning og raushet. Dette lærer norske barn i barnehage og skole, hver eneste dag. Vi skal være venner, vi skal dele og vi skal leve sammen. Uansett hudfarge, det spiller ingen rolle lenger. Vi har kommet lengre enn som så, eller?

   

  Ja vi har det, vi plasserer ikke i bås lenger, vi er ikke rasister. Vi kjenner historien, vi har lært og vokst på den. Det kan aldri skje igjen, ikke i dagens opplyste samfunn. Rasisme eksisterer ikke på dagtid, bare på kvelden, bak skjermen, bak lukkede dører. Der lever den i beste velgående. Det blir mer og mer tydelig.

   

  "De, oss, muslimer, ekte nordmenn, pakk, søppel, svin og drittfolk"

  Alle disse ordene går igjen i diskusjoner om bruken av niqab og burka i skolen, om det bør bli et forbud mot heldekkende hodeplagg, i skolen. At et eller annet uvitende menneske slenger ut slike kommentarer, må man regne med. Det er absolutt ikke noe å stoppe opp og tenke over. Men for et omfang denne trenden nå har fått. Så mange mennesker som har glemt det norske.

   

  Dette kommer tydelig frem i Lily Bandehy sitt blogginnlegg på nettavisen.

  Man kan si hva man vil om selve innlegget. Jeg vet ærlig talt ikke hvor jeg skulle startet engang. Men like sikkert som banken, er at hun drar diskusjonen om bruken av niqab og burka i skolen, over på noe helt annet. Hun poengterer "farene" ved å la kvinner bruke hijab, fordi den er et slags politisk symbol, på lik linje med hakekorset som vi har lært så mye av.

  Det som virkelig er skremmende er alle kommentarene som følger hennes innlegg. Her er det tydelig at anonyme og ansiktsløse personer setter hele menneskegrupper i bås. Akkurat som historien har lært oss, det som ikke kan skje igjen.

  Vi er jo ikke rasister i dagslys, bare bak skjermen, i ly av mørket.

  Eneste forskjellen fra gårsdagens rasisme er at ingen snakker om hudfarge lenger, det er jo rasistisk. Vi har kommet over hudfargen, nå er det klesplagg og levesett som utsettes for hat og uvitenhet.

   

  Vi er et demokratisk land, vi ER demokrati.

  "Vi svarer med mer demokrati, mer åpenhet og mer omtanke." Det er ikke så lenge siden vi hørte disse ordene fra vår øverste leder. Men vi er iferd med å glemme de, ihvertfall i ly av mørket, bak skjermen, i våre egne hjem.

  Men hvor er demokratiet på nettet? Hele menneskegrupper blir bedt om å dra hjem til krig og elendighet. Bare fordi vi ikke klarer å diskutere ordentlig. Diskuter saken som er fremmet, ikke diskuter usaklige ting i kommentarfeltet bare fordi du vil utvise hat og fremmedfrykt. Det er historie, det har vi lært, det vil aldri skje igjen! Men det skjer, hver eneste gang man diskuterer noe som har med Islam, muslimer, iranere, pakistanere eller det norske og gjøre. 

   

  En saklig diskusjon er også en del av demokratiet. Men det er IKKE hat, rasisme, fremmedfrykt, eder og galle.

  Men er det så farlig da? Det skjer bare når barna har lagt seg, i ly av mørket og bak skjermen!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #rasisme #fremmedfrykt #debatt #innlegg #muslimer #kommentarer #mann #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

   

   

   

 • Niqab og burka BØR forbys!  Men først, la meg fortelle dere en historie.....

   

  Han fikk seg et vikariat i skolen. Han visste lite om hva han ville i livet, men en ting har alltid vært forholdsvis sikkert, han ville jobbe med barn. En skole i Groruddalen ble første stopp for den unge mannen. Han ble ansatt i et vikariat, på en ikke navngitt skole i den navngitte bydelen. 

  Første dag ble en han aldri glemmer. Ikke fordi klassen var vanskelig, eller yrket var for krevende. Men helt foran, rett ved kateteret, satt det ei jente. Han ante ikke hvor gammel hun var, ikke hvordan hun så ut eller hvilken røst hun hadde. Han ante ingenting om jenta, han ble frarøvet muligheten til å bli kjent, hjelpe og veilede henne.

  Han er fremdeles sikker på at jenta trengte hjelp. Han ble fortalt at hun var ny i landet, og trengte særskilt norskopplæring. Men hvordan i all verden skulle han, en helt fersk vikar hjelpe henne? Han fikk aldri muligheten til det, han ble aldri kjent med henne. Han stiller fremdeles det samme spørsmålet: Lurer på hvem som egentlig satt der fremme, rett ved siden av meg, i lange tider.......

  (Bildet er fra Dagbladet.no)

  For ti år siden bestemte jeg meg for at burka og niqab burde vært forbudt i den norske skolen.

   

  Læreren blir hindret i sitt arbeid!

  Tilpasset opplæring skal omfatte alle elever i den norske skolen. Jeg stiller spørsmålene: Er det mulig å tilpasse opplæringen til en du aldri har sett øynene på? Eller, er det mulig, uten å se mimikken i ansiktet? Er det i hele tatt mulig å bli kjent med en person, uten å se de?

  Er det mulig å oppdage og forebygge mobbing i samme grad, hvis du ikke kjenner mennesket bak plaggene?

  Overgrep av diverse slag. Er det mulig å oppdage de på samme måte?

  Blir læreren hindret i sitt arbeid?

   

  Hvem blir taperen?

  Hvem er taperen hvis læreren blir hindret i sitt arbeid?

   

  Rasisme?

  Nei, dette er på ingen måte rasistisk ment av meg. Jeg jobbet 5 år på den skolen. Jeg elsket den arbeidsplassen, med alle utfordringer den førte med seg. Men uansett, denne historien festet seg. Ikke fordi hun var muslim, det har ingenting med saken å gjøre.

  Men jeg ikke barnet i klassen min, det festet seg.

  Etter min mening bør alle plagg som dekker ansiktet forbys, i alle landets skoler!

   

  Kjære politikere!

  Bilderesultat for Sylvi og Jonas

  (Bildet er fra dagsavisen.no)

  Stopp denne skyldplasseringen. Hvem bryr seg om hvem som sa hva. Vær profesjonelle og behandle denne saken som det den er, en sak. Ikke gå til valg på et eventuelt forbud mot disse hodeplaggene, det er ikke dere dette handler om.

  Dette handler om læreren som ikke får sove, fordi hun ikke kjenner sine elever. Det handler om eleven. Eleven som muligens ikke får stort nok utbytte av undervisningen fordi lærer og medelever ikke blir ordentlig kjent med jenta. Mye av språket og kommunikasjonen handler om kroppsspråk, ansiktsuttrykk og mimikk.

  Det er de som møter dette daglig som burde få si sin mening. Ikke bare ansatte ved landets høgskoler, men lærere som arbeider med barn. Det er deres stemme som burde bli hørt i denne saken. 

   

  Dette handler IKKE om hva Sylvi har sagt, eller at Jonas har forandret mening.

  Det handler om BARNETS BESTE!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #niqub #burka #religion #skole #lærer #elev #samhandling #jobb #yrke #hindre #politikk #blogg #blogger #mannomalt

   

   

 • Stilling ledig, SØK!  Arbeidsgiver: Verdens beste barnehage

  Stillingstittel: Mann i barnehagen

  Frist: Snarest

  Varighet: Ut livet

  Vi har plass til flere menn i barnehagen vår. Pr. dags dato består barnehagen av 30 ansatte, hvorav kun 3 tilfører testosteron til hele institusjonen. Dermed sier det seg selv at både barn og voksne kunne hatt behov for mer skjegg i hverdagen. 

  Vi søker menn av alle slag. Store menn, små menn, utdannede menn og menn som ikke liker skolegang. Den stadig voksende kvinnekulturen kan by på utfordringer. Temperaturregulering på huset (overgangsalderen), møtevirksomhet og "problemer" av alle slag, for å nevne noen. Derfor bør du ikke være redd for å være deg selv, en mann som ikke vikler seg inn i alle mulige problemer til enhver tid.

   

  Som mann i barnehagen forventes det at du liker å arbeide med barn. Du må være et lekende vesen som heller ikke er redd for å vise en mer beskyttende og omsorgsfull side. Videre forventes det at du er lidenskapelig interessert i barnas utvikling.

  Du må også være en mann som liker å arbeide i team, team som KUN består av kvinner. Ergo må du være ekstremt tålmodig og ha evnen til å ha mange og lange møter som ofte ender med den berømte frasen: "Nei, vi får ta det på neste møte".

   

  Vi søker menn som ikke er redd for å skille seg ut. Du må være en trygg mann som mener at du på lik linje med dine kvinnelige kollegaer, kan tilby den omsorgen våre brukere har behov for. Du må være sosial og utadvendt i møte med kollegaer, barna og deres foresatte.

   

  Kort fortalt ser vi etter menn som har funnet kallet i livet, nemlig å arbeide med barn. Menn som er trygge på seg selv, og ikke bryr seg nevneverdig om samfunnets generelle oppfatning om menn i barnehagen. Vi er en stolt gjeng som ønsker å utvide med opptil flere heltidsstillinger. Pedagoger, fagarbeidere og pedagogisk personale, vi søker alle slags menn til de nevnte stillingene.

  Vi trives veldig godt i barnehagen vår! Men vi leter febrilsk etter menn i kriker og kroker, som kanskje ikke har turt å ta steget inn i barnehagen. Vi liker å se på oss selv som ordentlige, personlige, fleksible og kompetente. Har du lyst til å bli den fjerde mannen i vår barnehage? Jeg og de to andre skal stå flaggborg den dagen du trer inn i verdens beste jobb.

  Bli med laget, bli med og gi barna en FANTASTISK START PÅ LIVET..

   

  Lønn

  Lønnen er ikke all verden, men du får råd til smør på brødskiva. Det forutsettes bare at du er litt økonomisk og kjøper soft flora, som koster halvparten av bremykt (steinhardt). Lønn bestemmes etter ansiennitet, så etter 15 år har du mulighet til å ta opp lån i banken, for å kjøpe en pappeske på 4 kvadratmeter på Aker brygge.

   

  Den som blir ansatt må levere godkjent politiattest, samt inngå et livsvarig forhold med verdens beste arbeidsplass, nemlig BARNEHAGEN!

   

  (MANNomALT)

  Stolt medlem av MIB

  Menn I Barnehagen  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #barn #barnehage #oppvekst #trygghet #lek #læring #menn #kvinner #mennibarnehagen #blogg #blogger #mannomalt

 • Slaget utenfor barnehagen i drammen!  To fedre barker sammen på en parkeringsplass. Det er ikke all verden, slikt skjer med jevne mellomrom. Tv 2 ville ikke lagd sak ut av en liten slosskamp utenfor IKEA. Der kryr det av svette og stressa mannfolk som nettopp har blitt slept igjennom 18000 meter med dritt! Der er det "greit" å slå. Men når du henter "sneipen" i barnehagen da, det er fort en HELT annen sak.

   

  De kranglet om hvem som hadde parkert for nærme den andre. Altså kranglet de om hvem som var nødt til å krype inn i penisforlengeren, som en slags sjøstjerne i dress. Poenget her er......... det er samma faen hva de kranglet om. Forbanna neandertalere! (Beklager hvis jeg nå var stygg mot neandertalerne.)

   

  Vi snakker steinalderen her. Vi snakker pelsklær og klubber. Egentlig minner hele hendelsen om en slags steinalderversjon av "Hotel Cæsar". 

  "Du parkerte for nærme"

  "Do NÆÆÆÆÆRME"

  "Jeg markere min plass med tissemann."

  "Jeg slå deg med klubbe."

  "Ogga bogga"

  Skjønner du hva jeg mener? "Mannfolka" i dette tilfellet er totalt blottet for mange menneskelige egenskaper og følelser. Jeg er rimelig sikker på at de som skulle hentes i den barnehagen, har betydelig mer utviklet sosial kompetanse enn sine fedre. Kanskje disse pappaene burde vært tilstede under barnehagens venneuke?

   

  Jeg håper dere er menn nok til å både hente og levere barna deres i morgen også. Da bør dere ta en tur inn på alle avdelinger og ha samlingsstund med temaet vennskap. Forklar hva som skjedde og forklar hvordan dere ble venner igjen.

  Ikke venner? 

  Joda, i morgen er dere det, det dere faktisk. Dere burde spasere inn hånd i hånd i morgen. Kanskje gi hverandre klemmer og gråte en tåre eller ti. Dere skjønner, venner blir uenige innimellom, men vi slår aldri. Og når vi er venner igjen, ja da sier vi unnskyld og kanskje slenger med en liten klem. Det er dette vi forsøker å lære barna i det siviliserte samfunnet, også i drammen. Vi er ikke pre-historiske vesener som knuser kjeven på mannen i nabohula, bare fordi EL-bilen hans står litt nærme ditt eget eksemplar. 

   

  Åååååå det skulle vært i MIN barnehage

  Barnehagelæreren i meg ville tatt tak i dere begge. Tatt en liten "time-out" og forklart alt dette om vennskap og konflikthåndtering. 

  MANNEN i meg hadde banka dritten ut av dere, begge to!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #sloss #slag #pappa #fedre #juling #idioter #sosial_kompetanse #blogg #blogger #mannomalt

   

   

 • Har du sett den?
   

  Åååå du lurer på om jeg jobber??? ..
  Joda, JEG ER MAMMA.
  Det gjør meg til ei vekkerklokke, kokk, husholderske, servitrise, lærer, motivator, nanny, sykesøster, livvakt, fotograf, rådgiver, en livslang student, en festarrangør, en personlig assistent, en revisor, en MINIBANK, en trøster, jeg har aldri ferie, jobber dag som natt.
  Jeg har turnus døgnet rundt resten av mitt liv.
  Kopier dette om du er en STOLT MAMMA!

   

  Denne statusen florerer på facebook. Mødre av ymse slag som deler, kopierer og overdriver sterkt med bruken av hjerter i kommentarfeltene. Men hvorfor i all verden eksisterer det ikke en pappavariant av denne? Jeg skal forklare det med 28 egenkomponerte ord.  

   

  Åååå du lurer på om jeg jobber??? ..
  Joda, JEG ER PAPPA.

  Jeg gjør akkurat like mye som mamma. Forskjellen er at jeg ikke gidder å tenke over ALT jeg gjør, HELE tiden.

  Du skjønner, jeg er en MANN!  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Mamma #Pappa #foreldre #kjønn #roller #Likestilling #kjøkken #fikse #skru #bake #blogg #blogger #mannomalt

 • G, 2.7. En skildring av virkeligheten!  Dette er et innlegg om glede, sykdom, frustrasjon og håp. Det trenger ingen visuell støtte i form av bilder. Jeg håper ordene snakker for seg selv!

   

   

  "Skal HAN starte her?"

  Vel jeg må jo være såpass ærlig, jeg hadde mange tanker og bekymringer rundt at denne lille gutten skulle starte på min avdeling. Egentlig hadde jeg tanker om hvorfor han skulle starte i barnehage, i det hele tatt.

  Det krever mye av alle, når han er i barnehagen. Mange hensyn skal tas, og mange ting må unngås. Spesialistene sa: "denne gutten bør egentlig leve i en boble." På mange måter er det vel sant, men foreldrene vil det annerledes.

   

  28 antibiotikakurer........ Han er 2.7 år gammel.

  G, 2.7 har en sykdomshistorie de fleste ikke kan forestille seg. Jeg skal ikke fortelle om sykdommen hans, den er privat. Hvem vet, kanskje han leser dette innlegget i fremtiden? Jeg håper det. Jeg har så mange tanker rundt hverdagen, sykdommen og han som menneske. Jeg er facinert av den lille gutten, av foreldrene og av alle rundt han. 

   

  Det er ingen selvfølge at han spaserer inn døra på avdelingen, han har faktisk like mye fravær som nærvær. Syk, legebesøk, fysioterapi eller nye runder på riksen. Han er veldig mye borte, han må være det.

  Men han elsker oss, han elsker å være i barnehagen. Når han får lov til å tilbringe tid med vennene sine, er han kanskje den lykkeligste gutten på hele huset. Vanskelig å se definerte vennskap på småbarnsavdelinger, men han har ihvertfall meg, vi er venner.

  Han er kanskje den mest energiske gutten jeg vet om, han står aldri stille. Vi løper, herjer, tuller og gliser. Vi har det så gøy at jeg nesten glemmer at det kanskje er grunner for hva slags aktiviteter han foretrekker. Årsaker som gjør at han trekkes mot den kroppslige leken han mestrer så godt.

  G. 2,7 har høreapparat, han har nedsatt hørsel.

  Støy er en naturlig del av arbeidsdagen min. Jeg blir sliten, men jeg er vant til det. For han er støy vanskelig, forstyrrende og slitsomt. Han melder seg ut, blir lei eller napper ut høreapparatet. Mye lettere å herje, da spiller ikke hørselen en like stor rolle. Han blir ikke sliten av å løpe, men han blir sliten av å ikke få med seg det vi formidler. Han blir sliten av det, han orker ikke!

  Jeg prøver å snakke tydelig, på riktig avstand og bruke naturlige tegn. Men han faller ut, det blir for mye.

   

  "Sorry lille venn, nå forstår jeg ikke helt!"

  G. 2,7 har så mye på hjertet, fortellertrangen tar ofte helt overhånd. Han babler og gestikulerer med hele seg, men ordene uteblir. Han vil så gjerne dele sine opplevelser, men jeg forstår ikke alltid. 

  Han blir så frustrert, lei seg. Han prøver igjen og igjen, men jeg forstår ikke. Jeg blir frustrert og oppgitt jeg også, "jeg KLARER ikke å forstå deg kompis......."

  Det er vondt. Det gjør vondt å ikke forstå G. 2,7. Han trenger at noen forstår, at noen prøver.

  Jeg vet at alt henger sammen, hørselen, språket og aktivitetsnivået. Alt henger sammen med sykdommen hans. Han har en kronisk sykdom som omfatter alle deler av livet, men likevel er han den blideste gutten jeg noen gang har møtt.

   

  "Friske barn er ingen selvfølge."

  Kanskje en liten klisje, men det er bare sannhet i den. Hver eneste dag er jeg glad for at min sønn er slik han er. Det er absolutt ingen selvfølge, det tar jeg aldri for gitt. Jeg møter ofte en gutt som absolutt ikke er som alle andre. Derfor føler jeg meg berettiget til å føle på lykken over min egen sønns helse.

  Men

  G. 2,7: Jeg er glad jeg møtte deg, jeg er glad for at du er hos meg. Det krever mye at du er der, men det er det verdt. Du viser oss en glede og en lykke hver eneste gang du kommer inn døra. Du er lykkelig over å få lov til å komme i barnehagen du, over de små tingene som andre tar helt for gitt.

  Foreldrene dine ofrer mye for at du skal ha en mest mulig normal hverdag. Det koster, det vet jeg. Det er ikke alltid en dans på roser, men de vet å verdsette den tiden du får lov til å være en helt vanlig liten gutt. For det er du ikke, og det kommer du vel aldri til å bli.

  Men uansett, for meg har du blitt en helt spesiell liten venn.

   

  Hvorfor i all verden skriver jeg dette? Vel, jeg satt i et samarbeidsmøte angående G. 2,7 på fredag. Da slo det meg: Se på alle de menneskene som bryr seg om han. Se på alle de instansene som samarbeider. Og på enden av bordet sitter mor og far. De trekker i alle trådene, og har full kontroll på alt og alle. En fantastisk opplevelse som fikk meg til å tenke...........

   

  Jeg skal fortsette å hjelpe, og være en venn. 

   

  (MANNomALT)

  (Selv om den lille gutten er anonymisert, er dette innlegget publisert med foreldrenes godkjenning.)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Historie #sykdom #barnehage #barn #spesiell #barndom #barnehagelærer #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

   

 • "Kjære" Nutrisse Garnier  Kjære Nutrisse Garnier

   

  I går var det ingen vei utenom. Det var klart for "fruens" månedlige hårfarging. Skulle jo ikke tro at jeg gidder å ofre en eneste kalori på den aktiviteten, men det er langt fra sannheten.

  I veldig, veldig mange år har jeg vært nødt til å foreta dette inngrepet på "fruen". Hetta, pinnen og kosten er "verktøy" jeg har blitt dyktig med. Jeg drar ut hår av de små hullene så det griner etter. Fargen fordeles elegant med den fantastiske kosten som alltid følger med i pakken. Men i går, da var ingenting som det pleier lenger......

  Vi begynner med hetta da. Det var den tradisjonelle synkronsvømmehetta med hull i. De var spredd ut over hele hetta, slik at fargen skal bli jevn og fin. Denne hetta har jeg blitt godt kjent med i løpet av mitt 12- årig forhold med "kjerringa". So far so good.......

   

  Men så var det den pinnen da. Og for menn som kanskje ikke har så bred erfaring når det kommer til hårfarging, dette er verktøyet man bruker for å dra ut den mørke etterveksten av hetta. Her er den drittpinnen jeg fisket ut av fargeboksen i går.

  Alle, og da mener jeg ALLE de heklepinnene jeg har brukt før, har vært laget av plast. De er spisse og krokete i enden, slik at man "fisker" håret opp etter at man har "penetrert" plasten på hetten. Etter mye blod, svette og tårer mestrer jeg det å arbeide med en slik pinne, jeg er faktisk jævlig god!

  Men hvorfor lager dere en slik pinne i metall? Hva er poenget med det? Etter to hull, blir man svett i håndflaten og pinnen sklir ned mellom fingrene. Så må man igjen finne riktig grep, og starte på nytt.

  Har du prøvd å stikke hull på noe, med en butt gjenstand? Har dere prøvd å åpne en pakke servelat med en uspisset fargestift? Du må bruke enormt med kraft, og når du kommer igjennom plasten, ja da maltrakterer du hele bunken med servelatskiver.

  En eller annen idiot på Garnier har funnet ut at butte heklepinner er det nye innen hårdesign. Forestill deg hva som skjer med bakhodet til "fruen" når plasten endelig gir etter for det store trykket fra en forbanna mann. At ikke det gikk hull på hodeskallen er et under, et mirakel faktisk. 

  Den nappepinnen burde få navnet skillsmissepinnen. "kjerringa" skrek hver gang pinnen lagde spor i bakhodet, og jeg bannet og skrek tilbake. "Tror du dette er så forbanna lett eller?" 

  Også er den kroken på enden ALT for liten. Det eneste den klarer å fiske opp, er hodebunn og kjøttstykker. Idioti.

   

  Det var jo ikke noen kost i esken lenger heller. Hvordan i all verden skal jeg fordele håret og spre fargen på kun de mørke partiene med en ispinne? "Fruen" sa det sikkert 50 ganger, "ikke ta på det lyse håret, da faller det av." 

  Helt ærlig, jeg ga opp, jeg ga litt faen. Faller det av, så faller det av. Det er bare hår!

   

  Takk for at dere tydeligvis prøver å skape splid mellom meg og "kjerringa". Dere har laget verdens dårligste hårfargekit, det er faktisk noe av det dummeste jeg har vært bort i. Få tilbake den kosten, så slipper "kjerringa" å se ut som en dass når jeg er ferdig med å maltraktere bakhodet hennes.

  (Du skulle ikke tro det, men jeg er veldig DYKTIG på å farge håret til "kjerringa". Tilfeldig at hun ser ut som en Leopard, første gangen jeg benytter meg av deres elendige produkt?)

   

  Hilsen en forbanna (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Nutrisse #Garneier #hårfarge #Spesielt #Dårlig #Ræva #oppgitt #blogg #blogger #mannomalt

 • Slutte med bleie ja, sikker på det?  "Min sluttet når hun var 1,5 år"

   "Min var født tørr."

  "Min bruker fremdeles bleie, han er 4 år."

  "Vi planlegger å slutte med bleia til helgen."

  Bilderesultat for bleie - potte

  I barselgrupper og vennegjenger diskuteres det når barn skal, eller BURDE slutte med bleie. Men hvorfor er dette i hele tatt en diskusjon? Er det sånn at det skal være en norm på når dette burde skje, en slags standard? Hva med de som ikke lever opp til den, er de unormale da? Skal vi som foreldre bestemme dette? Hva med ungen, er den klar for å slutte?

   

  "Hør her lille venn: Du har jo begynt på storbarnsavdeling. Der går det mange STORE barn, og alle STORE barn går på do. Kanskje vi skal slutte med bleia, nå som du også har blitt så STOR?"

  Hjemme går det sikkert bra. Barnet blir fulgt på do flere ganger i timen, og det er få uhell. Men i barnehagen, det er en helt annen sak. Har barnet god nok kontroll nå? Er barnet klart, eller har dette blitt et slags prestisjeprosjekt for foreldrene? Har man lagt opp til et mulig nederlag for den lille poden?

  Bilderesultat for barn og nederlag

  På gulvet sitter "Hans". Han sitter godt plantet i en stor dam, midt på avdelingen. Han har tisset seg ut, og tør ikke si i fra til de voksne. Han vet at "store barn går på do". Han vet jo det, men han var så oppslukt i den lekebilen at han glemte seg helt. Når han merket det, var det alt for sent, han klarte ikke å stoppe.

  En ansatt oppfatter hva som har skjedd. Hun vil ikke skape en scene, men hun er alene på avdelingen for øyeblikket. Hun prøver å skjerme den lille gutten, men må likevel få de andre barna unna. Hun trenger hjelp fra andre voksne, noen må ta seg av de andre. Hun "roper" på hjelp, ikke høyt, men det er for sent.

  14 par øyne og tre små pekefingre har allerede oppfattet hva som har skjedd. 

  De andre barna blir geleidet bort fra "Hans". Han blir sittende der, våt, flau og alene. Han klarte det ikke, han klarte ikke å være STOR gutt denne gangen heller. Mamma har jo fortalt at "store barn" går på do, men dette er tredje gangen han IKKE MESTRER!

  Bilderesultat for tissa på seg

  "Hans" finnes over alt. Han eksisterer i alle barnehager, og det er like nedverdigende for de alle sammen. 

   

  Hvorfor er dette så viktig for oss voksne? Hvorfor er det absolutt nødvendig at barnet skal slutte akkurat nå, bare fordi nabojenta slutta for 4 uker siden? Også handler det litt om hvordan vi legger det frem for barna, om voksenrollen opp i det hele. Hvorfor forteller vi at store barn går på do? De vil jo så gjerne være store, vi snakker jo så varmt om at de har blitt det. De vil bare gjøre oss stolte, så hvorfor setter vi de opp for et mulig nederlag da?

   

  Har ikke barnet kontroll og sier i fra selv, ja da blir det vanskelig i barnehagen. Vi har ikke mulighet til å spørre og følge opp dette på lik linje med foresatte. Det forstår sikkert alle? 

  Husk at det ikke er nederlag for barnet å ha en mellomperiode i barnehagen. En periode man for eksempel kan bruke up & go, slik at "Hans" ikke opplever nederlaget, men heller den gode opplevelsen av å klare å si i fra når HAN må gå på do. 

   

  For veldig mange går dette helt smertefritt. Men ikke glem "Hans", han er oppdiktet, men han finnes i virkeligheten.  

   

  "Hvem vil slutte med bleie sa du? Er barnet klart? Har det nok kontroll?"

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #barn #oppvekst #barnehage #bleier #do #slutte #stor #voksenrollen #foreldre #omsorg #bleieslutt #blogg #blogger #mannomalt

   

 • Jeg og den svære kjeften min!  "Bli med og løp sentrumsløpet da, det synes jeg du skal gjøre"

  Bilderesultat for sentrumsløpet

  Hvorfor i all verden skal jeg være med på dette? Skal jeg trene i lange stunder, bare for å løpe 10 km? Bare for å gjennomføre et løp? All honnør til de som faktisk GIDDER å trene i lange tider, bare for å gjennomføre noe, komme seg igjennom en løype liksom. Overvinne seg selv, eller sine egne mål? Nei, jeg har aldri skjønt meg på de som trener et helt år, bare for å sykle Birken, eller enda verre, gå den på ski. Helt meningsløst, ihvertfall i mitt hode.

   

  "Men hvis DU løper, da blir jeg med!"

  Jeg måtte liksom si det. I det hun faktisk strekker ut hånda, angrer jeg. Har mest lyst til å skrike: I WAS BLUUUUUFFING, men nå var det for sent. Så da skal jeg løpe sentrumsløpet da, herregud, jeg hater meg selv innimellom!

  Tvers over gangen jobber denne dama, hun har jeg fått veldig sansen for. En meget dyktig pedagog, men også et lite surrehue. En fantastisk dame jeg ler mye med, og av. Så inni meg tenkte jeg: Hvis hun skal løpe, da blir jeg med. Men igjen, det skulle vært inni meg. Nå har jeg gitt "Gunnvor" mitt ord, og det må man holde.

   

  Ja, jeg trente endel før, men det var FØR.  Nå har vel ikke mannekroppen fått fysisk aktivitet på ca. 46 måneder. Når "prompen" kom til verden, bestemte jeg meg for å virkelig omfavne papparollen. Den dagen "sneipen" så den svette panna til barnelegen for første gang, fikk jeg en "unnskyldning" for å forfalle litt.  Jeg er småbarnsfar jeg, hakke tid!

   

  Nå trenger jeg hjelp!

  Gi meg et opplegg, gi meg råd. Jeg trenger motivasjon og gode grunner. Jeg står på helt bar bakke, med 3 ostesmørbrød, en grandis og en halv gulrotkake i magesekken. Løpesko sa du? Nei, det eier ikke denne pappa`n. Har ikke hatt behov for det, før nå!

  Må jeg ha sånn løpetights, sånn som fremprovoserer fenomenet splittpung? 

  Bilderesultat for Cameltoe man

  Eller sånn ultrafancy mobilholder på bicepsen. Sånn som skaper en illusjon om at man er sånn fitnessfreak. Eller at man trener seriøst, sånn superseriøst liksom. Må jeg ha sånn? 

   

  Mål?

  Jeg gidder jo ikke å "BARE" gjennomføre. Jeg har konkurranseinstinkt, jeg hater å tape. Jeg er verdens verste taper, og en enda dårligere vinner. Så jeg skal vinne jeg. Ja, jeg skal VINNE sentrumsløpet!

  Herregud, ha litt selvinnsikt da. Du er HELT utrent, og rimelig lat. Du har ikke nubbsjangs til å vinne dette løpet.

  Nytt mål: Jeg satser som Northug, jeg skal bli nr. 2!

  Bilderesultat for Petter Northug sølv i tour de ski

  (En dopet Martin eller ikke, Petter Northug blir ALLTID nummer to i Tour de ski.)

   

  Så kjære bloggfruer av ymse slag, HJEEEEEEELP!

   

  (MANNomALT)

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Trening #løp #sentrumsløpet #jogge? #pappa #far #sønn #slapp #sliten #hjelp #blogg #blogger 

   

 • Hvor er byen min?  Bilderesultat for se ned i asfalten

  Ned på asfalten, jeg titter alltid ned på asfalten. Veien fra Åråsen har blitt lang, jævlig lang. Ikke fordi jeg er flau, men hvorfor skal jeg løfte blikket? Er det ikke like greit å stirre ned i mørket, det er det jeg pleier å gjøre. Jeg har lyst til å skrike: "Er det ingen som bryr seg lenger?" nei, jeg stirrer heller på asfalten, den kjenner jeg godt.

   

  I lokalavisen sitter det to idioter og krangler. De krangler om brødsmuler, om ting som avsluttet, om ting som ikke eksisterer lenger, om omtale i lokalavisen. De krangler ihvertfall ikke om ting som kan redde klubben fra nedrykk, akkurat nå! Nå er det bare en ting som gjelder, samle seg rundt det som er Sportsklubben, i dag.

  Bilderesultat for Myrlie og Sollie

  Hvem er de? Den ene sitter i styret, den andre har meninger om styret. Men det betyr ikke en dritt. Jeg driter i krangelen deres, kunne ikke brydd meg mindre, akkurat nå. Men hvor er naboen min, hvor er byen?

   

  Supporterne mobiliserte i dag, de tok grep. Men hvor er byen, hvor er de som var der i 2007? 

  Bilderesultat for KFLBilderesultat for UFC lillestrøm

  24/6-2007 var det 8045 tilskuere på stadion. Bare 4000 ledige plasser, midt i fellesferien, mot START. I dag er det færre på plass mot Vålerenga. Vår fiende, vårt høydepunkt.

  Bilderesultat for kiellandsgate på kampdag

  Er det ingen som bryr seg lenger, er det ingen som forstår hva klubben betyr? Forstår ikke folk at sportsklubben er et synonym for Lillestrøm. Tror folk at Lillestrøm har blitt en by folk forbinder med varemessa og utbygging? ALLE utenfor bygrensa sier det samme, Lillestrøm er LSK. Hvorfor føler ikke innbyggerne det samme?

  Bilderesultat for Lillestrøm by

  Få fingeren ut av ræva. Gjør noe, gjør noe fornuftig. Gi penger, steng butikken din på kampdag, spander en øl på naboen, eller to på han som står ved siden av deg. Men viktigst av alt, dra på kamp, BRY DEG. Lillestrøm by må våkne, alle må bidra. Er det ingen som forstår hva som holder på å skje? Jeg vil ikke, nei VI vil ikke feire 100-års jubileet i den nest øverste divisjonen. Det er ikke Sportsklubben verdig!

   

  I går var det supporterne som slo et slag for sportsklubben. Det var deilig å kjenne kroppsvarme igjen, men vi tapte. 25 September er neste hjemmekamp, da bør hele byen bidra. burgershapper, puber, frisørsalonger og varemessa bør stille opp, alle burde bidra. Styret og ledelsen i klubben, de burde stå nakne med store skilt i alle rundkjøringer, med følgende budskap: "eLSKer du byen, eLSKer du oss. VI ER LILLESTRØM"

   

  Ja, noen må gå. Men først bør vi gå sammen på kamp!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på

  Facebook

  Instagram

   

  #LSK #Lillestrøm #fotball #tradisjon #kultur #sportsklubben #styret #krangel #supportere #blogg #blogger #mannomalt

 • Alkohol, farligere enn Cannabis?  Vel, dette er en problemstilling jeg aldri, aldri trodde jeg skulle skrive om på bloggen. Men som mine følgere vet, du vet aldri hva som kommer.......

   

  En del av meg sier at jeg ikke skal skrive om dette, jeg jobber jo i barnehage. Det er forbudt, det er NARKOTIKA. Det er inngangsporten til sterke rusmidler, psykoser og avhengighet. Dette kan du ikke skrive om, du jobber med små barn!

  Bilderesultat for narkotika

  Vel, det forandret seg faktisk litt i kveld. Jeg har nettopp sett på folkeopplysningen med Andreas Wahl. Han løftet problemstillingen, "hvor skadelig er cannabis?" Han tok for seg allmennkunnskaper om rusmiddelet, altså ting vi tror vi vet om Cannabis. Eller, ting vi har lært og hørt om NARKOTIKA.

   

  Alkohol, et farlig rusmiddel!

  Bilderesultat for alkoholiker

  Dette kommer vi faktisk ikke unna. Alkohol er et rusmiddel som har mange negative konsekvenser, både for brukeren og omgivelsene. Så hvorfor i all verden er dette rusmiddelet lovlig i Norge?

  Mye av det har med kultur og gjøre. Alkohol spiller en stor rolle i norsk kulturarv. Vi har egentlig ALLTID drukket alkohol. Kanakas seilte vikingene over til England, mens lensmannen i Trøndelag brant sin egen helgekos, mange år senere.

  Bilderesultat for alkohol i vikingtiden

  Vi liker å bli beruset, vi liker å ruse oss. 80 % av Norges befolkning liker å ruse seg, det er fakta.

   

  NARKOTIKA!  

  Ordet narkotika er skremmende og skummelt for de fleste. Det forbindes med noe ulovlig. Men vitenskapen, altså de som forsker på området, de vi ofte lener oss på, de har et helt annet syn på definisjonen.

  Den vitenskapelige definisjonen er: et stoff som virker dempende, og sløvende. 

  Men hvorfor i all verden er ikke alkohol og tobakk narkotiske stoffer for folk flest da? De er også dempende og sløvende rusmidler, det slår vel all forskning fast?!

  Farene ved bruk av narkotiske stoffer er reelle og viktige. Det er farlig å bruke alle narkotiske stoffer, det vet vi. Men hvorfor tror vi at alkohol er mindre farlig enn andre narkotiske stoffer da?

   

  Det er en del av oss!

  Alkohol og tobakk er en del av oss. Det er en del av VÅR kultur og kulturarv. Det er greit å drikke, det er greit å bruke disse rusmidlene. Misbruk er tabu, men du er fremdeles ikke narkoman. Eller er du egentlig det, når du misbruker et narkotisk stoff, slik som vitenskapen slår fast? Er Cannabis mer farlig, fordi det er "fremmed" for oss i Norden? Cannabis er endel av flere kulturarver, men ikke vår.

  Bilderesultat for Cannabis indianere

   

  Cannabis er mindre farlig enn alkohol!

  All forskning som Andreas Wahl hentet inn, viser akkurat dette. Rusmiddelet alkohol er MER skadelig en rusmiddelet Cannabis. Ikke fordi flere benytter seg av det, men forskning som KUN er basert på virkningen på enkeltmennesket, viser dette. Wahl utfordret justisministeren vår på det, og han mente han hadde MASSE forskning som viser at cannabis er et farligere rusmiddel enn alkohol. Wahl fikk tilsendt forskningen i ettertid, og INGEN av dokumentene er basert på forskning. Ingen av de.

  Bilderesultat for Justisministeren cannabis

  (Bilder fra "folkeopplysningen" med Andreas Wahl. Her blir Anundsen bedt om å legge frem forskningen sin. Et litt kleint øyeblikk.)

   

  Jeg hater cannabis, men er glad i en øl!

  De som kjenner meg, vet at dette er sant. Jeg er en utrolig straight fyr som aldri har blandet meg inn i bruk av ulovlige stoffer. Jeg har flere venner som har brukt, og tildels bruker ulovlige stoffer den dag i dag. Jeg dømmer ingen, men jeg har tatt et standpunkt i forhold til mitt eget syn på ting. Men så slår det meg da...... 

  Er det greit å nyte alkohol, når andre "narkotiske" stoffer er langt mindre farlig? Og hvorfor i all verden er det innafor å ta en pils, når det ikke er greit å røyke en joint? Hvorfor er det lovlig med et spesifikk rusmiddel, når andre ulovlige rusmidler er langt mindre skadelig?

   

  Blir du noe klokere?

  Nei, ikke jeg heller. Jeg tenker, vi trenger ikke flere lovlige rusmidler, men hvorfor er det alkohol som skal være lovlig? Handler alt om arv og politikk? Er det politikerne som bestemmer hva som er minst skadelig, eller er det vitenskapen? 

   

  En ekstremt bra "dokumentar" av Andreas Wahl, en skikkelig tankevekker! 

   

  Så svinger vi på seidelen igjen, HEI SKÅL!

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Alkohol #cannabis #rus #rusmidler #avhengighet #tanke #diskusjon #logisk? #blgg #blogger

 • Mamma skremte meg, merket for livet!  "Der bor det en heks, hun kaster stein etter små barn. Pass deg for heksa!"

  Bilderesultat for Heks

  På en meget strategisk plass kjøpte heksa seg hytte. Hun kastet stein og spiste små barn. Den lille jenta gikk aldri forbi den hytta, den representerte alt det vonde jenta kunne tenke seg. Hun hadde mareritt om kampesteiner og spisekonkurranser langt ut i 20-årene.

  Hun møtte etterhvert sin prins. Det var først da han fortalte henne at hekser ikke er virkelige, at hun stilte spørsmålstegn ved både heksa og hvorfor hun hadde hytte akkurat i skogkanten.

  "Nå har heksa kjøpt det huset der."

  Heksa flyttet plutselig etter den lille jenta. Rett ved barndomshjemmet, rett ved noe som potensielt kunne være farlig, denne gangen i form av en trafikkert vei.

   

  "Du blir firkantet i øynene av å se så mye på TV."

  Bilderesultat for Firkantet øyne

  Den lille gutten stirret lenge i speilet, han kunne faktisk se det, han hadde blitt firkantet. Tårene trillet nedover de uskyldige kinnene, han angret på alle timene timene han brukte foran boksen, mamma snakket sant. Kanskje han kunne ta tilbake alt, og få normale øyne igjen?

   

  "Ikke spis steinene, da vokser det et epletre i magen din."

  Bilderesultat for Ringenes herre, levende trær

  Den lille jenta fryktet ukontrollert vekst på treet som var i magen. Han hadde jo spist steinene, så treet hadde jo slått rot. Hun ventet bare på at grenene skulle stikke ut gjennom både armer og ben. Hun ville bli ertet, kanskje hun måtte flytte ut i skogen, sammen med de andre trærne?

   

  LØØØØØØØØØP, lille venn!

  Bilderesultat for Spøkelse

  Hver eneste natt satt gutten utenfor rommet til moren sin. Han pustet så høyt han bare maktet med de små lungene. Mamma måtte våkne, men bare for å prate litt. Moren ble sliten av alle samtalene i den mørke natten, hun hang nesten ikke sammen lenger. En natt tok hun grep......

  Hun røsket opp døren og løp etter den lille pysjkledde meter`n . Et helt forvridd ansikt, akkompagnert med en UWAHHHHHHH-lyd som ville fått ethvert spøkelse til å ligne på søte, uskyldige og snille Casper. 

  "Gutten" er i dag 30 år og livredd akkurat det trynet til sin kjære mamma. Hjemsøkt av kjærlighet?

   

  Hvorfor utsetter vi våre barn for slike ting. Er ikke dette noe som burde dødd ut med Asbjørnsen & Moe? Det var slik de brukte eventyrene. Troll og Hulder i skogen, pass deg lille venn. Går det ikke an å snakke med barna, fortelle, gestikulere og advare? Må vi skremme livsskitten ut av de små, for å få de til å tenke, eller å IKKE tenke?

  Bilderesultat for asbjørnsen og moe

  Neida, disse historiene er helt fantastiske. Jeg vil gjerne benytte muligheten til å takke mamma og min svigermor, for disse historiene. Takk for at dere satte dype spor i meg og "fruen".

   

  Har du noen lignende historier? Jeg vil gjerne høre hva nettopp dine foreldre/besteforeldre skremte deg med!

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Skremme #livredd #skummelt #historier #barn #barndom #barna #mamma #svigers #foreldre #oppdragelse #blogg #blogger

 • Hei igjen Torbjørn!
   

  Hei Torbjørn!

   

  Åssen står det til? går det bra med deg og familien? Hvordan har du det på kontoret, er det noe særlig futt i regjeringen om dagen? Er du presset av sinte folk, som er uenige med deg? Er du sliten Torbjørn?

   

  Det er jo hyggelig at vi opprettholder kontakten, selv om du aldri har svart meg. Men denne gangen skriver jeg ikke for å komme med kritikk eller for å rose deg, jeg tenkte bare å fortelle deg om dagen min, slik som venner gjør. Også vet jo jeg at du er opptatt av arbeidet mitt, siden du er min øverste sjef liksom. Du bryr deg jo om meg?!

   

  En helt gjennomsnittlig dag i barnehagen!

  Eller ingen dag er gjennomsnittlig i barnehagen. Barna er aldri gjennomsnittlige, de overrasker alltid, både positivt og til tider litt negativt. Sånn er det vel å jobbe med mennesker? Det skjer vel at dere som sitter i regjering overrasker hverandre? Sikkert noen i regjeringen som gjør noe helt uforutsett, som å bite en annen, i ansiktet?

  Bilderesultat for Ørebitt

  Vi var tre voksne på plass i dag, litt tynt, men ofte er dette normalen. Enten om en ansatt er syk, har sykt barn eller er på kurs. Å være tre ansatte er litt stress, men ingen krise. Det er like vanlig at vi er tre, som å være fire ansatte, sammen med barna.

   

  Barna var jo på plass, det var 14 i tallet. Fjorten småtroll mellom ett og tre år. Du vet jo godt hvordan småbarn er, eller du vet kanskje hvordan dine småbarn er? Eller har du jobbet med småbarn før, siden du er sjefen min? Ja det har du sikkert!

   

  Frokosten gikk egentlig ganske greit. "Linda" var alene fra 07-08.30, så hun fortalte meg at "alt gikk fint", når jeg kom tuslende rett etter at matboksene var pakket bort. Hun hadde vel 8 barn til frokost, så jeg vet at det var slitsomt. Men "Linda" elsker barna og jobben sin, så det går alltid "greit" for hun. Du vet jo hvordan barnehageansatte er?

  Bilderesultat for frokost i barnehagen

  Så kom "Britt" på avdelingen, klokken 09.00. Hun smiler og hilser pent, det gjør hun alltid. Fantastisk humør på den dama! Men jeg så fort at ikke alt var som det skulle, hun så rett og slett veldig sliten ut. Viste seg at hun hadde feber og følte seg helt elendig. Men du kjenner sikkert folk som "Britt"? De gir seg ikke, så lenge det ikke er omgangssyken.

  Veldig glad for at hun ble værende, for to ansatte på 14 småbarn, det er slitsomt. Men det vet du sikkert?

   

  Vi delte barna i mindre grupper, og fikk en fantastisk formiddag. Mye nysgjerrighet, undring, aktivitet og glede. Vi rakk til og med et skuespill for alle de 45 småbarna som går i barnehagen vår. Vi kjørte en klassiker, som barna elsker, nemlig bukkene bruse. Jeg var trollet, en selvfølge siden jeg er mann, du vet?

   

  Så var det inn å forberede lunsjen. Kle av utetøy, skifte innetøy, bytte bleier og vaske hender. To ansatte på fjorten barn. (Ja vi var bare to ansatte i den halvtimen, noen må jo fikse mat da, det vet du vel?) Fjorten klesskift, fjorten bleier med varierende innhold og fjorten små par hender som gjøres klar til mat. Vi jobber alltid for at de skal klare mest mulig selv, men du vet, litt hjelp må til.

  Bilderesultat for Garderoben i barnehagen

  (Dette bilde må være fotoshoppet, det ser ikke slik ut hos oss!)

   

  Lunsj, medisinering og legging går så det griner. To ansatte spiser sammen med 14 barn, medisinerer et par og legger alle sammen i vogner. (Det er pauser og møter for de ansatte nå, så de neste timene er vi alltid en eller to mindre, men det vet du vel?) 

   

  Barna sover og våkner litt om hverandre hos oss. Noen sover 30 minutter mens noen ikke har en spesifikk sovetid. Men barna trenger alltid et fang når de våkner. Det er koselig og nødvendig for veldig mange av de. Men i denne våknefasen av dagen er vi sjelden mer enn to ansatte, og et fang. (Noen må jo vaske og ta oppvasken, men det vet du vel?) 

  Bilderesultat for rotete spisebord i Barnehagen

  Så er det ny runde med kollektivt bleieskift og klargjøring av fruktmåltidet. Vi prøver alltid å ha alt klart til 14.00, da er jo tidligvakta ferdig for dagen. Så klokken 14.00 var vi to ansatte rundt spisebordet, igjen. To ansatte på 14 trøtte, slitne og litt sultne småbarn. Helt vanlig, men igjen, det vet vel du?

   

  Etter å ha vasket avdelingen, gikk jeg hjem klokken 16.00. Da var mange barn hentet, men "Britt" ble alene med 6 barn og de strenge stengerutinene på avdelingen. Jeg håper ikke hun blir dårligere i morgen, da blir vi plutselig bare to ansatte, og det er veldig stressende. Også er det den vonde følelsen av å drive oppbevaring av barna. Det er ikke det vi vil, men noen ganger går vi faktisk hjem med den følelsen. Men, det vet du vel?

   

  Så nå sitter jeg her og ofrer min siste energi på å skrive til deg. Men det er viktig, for jeg føler at forholdet mellom gulvet og toppen er viktig å opprettholde. Også er vi jo venner, og venner trenger jo å snakke med hverandre? 

  Jeg føler meg som en overkokt asparges, helt ødelagt. Men du, vi jobber jo i barnehagen, så du vet jo hvordan det er?

   

  Hvordan var din dag a Torbjørn?

  Bilderesultat for torbjørn røe isaksen

   

  Hilsen kompisen din:

  (MANNomALT)  Følg meg her a Torbjørn?

  Facebook

  Instagram

   

  #barn #barnehage #oppvekst #regjeringen #statsråd #stress #hverdag #barnehagelærer #blogg #Blogger

 • Verdens beste Pavlova!  Den lette teksturen og den luftige kremen smelter på tungen, rett før smaken av de friske bærene eksploderer i munnen. Dette er kaken som gjennom alle år har blitt forbundet med feststemte middager i mai, helt frem til i dag. Nå dukker kaken opp i alle slags bursdager, fester og sosiale sammenhenger. Pavlova har blitt den nye sjokoladekaken! 

  Bilderesultat for Pavlova

   

  Men hvorfor vente til neste fest? Her er oppskriften på en herlig feiring, selv på en helt vanlig hverdag!

  Drit i å lage Pavlova!! Den oppskrytte kaken forfølger meg og mine mannlige smaksløker, på alle mulige arenaer. De siste årene har den dukket opp med jevne mellomrom. Det begynte i det små, på voksen-bursdager og avslutninger med foreninger og lignende. Men nå, nå sitter den der og erter meg, uansett hvor jeg er. 

   

  På jobben!

  Bilderesultat for Kake på hverdager

  (Noen politikere i Trondheim, sikkert Pavlova på bordet!)


  Det har tydeligvis blitt en slags trend å servere Pavlova på jobben min. Uansett hvem som fyller år, om det er et rundt eller et skeivt tall, er det  Pavlova som gjelder.

  Det har blitt konkurranse med tanke på hvem som skal bake den kaka. Litt sånn som det var på løkka da jeg var liten. Jeg var alltid tidlig ute med å melde: "Fuus i ALT". Da var det liksom ingen tvil lenger, jeg skulle ta frispark, cornere, straffer OG være dommer. De andre var egentlig heldige som fikk være med. 

  Slik er det nesten blitt på jobben også...... "Fuus i å bake Pavlova".......drittkake! 

   

  Kakeverdens luremus!

  Bilderesultat for Luremus

  Pavlova ser jo faktisk ganske godt ut, og det er mye av grunnen til at jeg misliker den så sterkt. Den lurer øynene til å tro at den er en slags sunn variant av "verdens beste", eller "ørkenkake" som den også kalles. Du blir lurt til å smake på Pavlova, selv om du egentlig ikke får i deg noe særlig!

  Du vet hvis du stikker hull på en ballong som har ligget på soverommet i 4 uker. En skikkelig innskrumpet ballong som bare sier "fuuuh" fordi det så og si ikke er luft igjen? Det er akkurat den samme følelsen jeg får når jeg skjærer i en Pavlova, en opplevelse av.......INGENTING!

   

  Ingrediensene holder det de lover!

  Egg, sukker og bær. Det er hovedingrediensene i den "deilige" nedturen. Og det er egentlig bare det den smaker. Eller nei, du får også et sterkt hint av oksygen når den sklir nedover halsen din, uten at du egentlig har forstått at du har spist noe som helst.

   

  Det er en skikkelig pinglekake!

  Du vet de reklamene for blåkläder? De som alltid starter med: "Hvis Blåkläder hadde vært......"?

  Hvis blåkläder hadde vært en Pavlova, ville den ikke vært en smakløs, luftfylt luremuskake som ble servert av to halvgamle damer som hadde funnet oppskriften i Allers.

  Bilderesultat for sementblander

  Det hadde vært fire vaskekte mannfolk som hadde blanda sukker og egg i en sementblader. De ville trøkka eggedosisen ned i halsen din med en møkkete dobørste, samtidig som det siste mannebeinet dytta råtne bær opp i nesa di, så blåbæra måtte opereres ut på dagkirurgien på Rikshospitalet.

   

  Gi meg noe mer!

  Du skal merke at du spiser kake. Du skal helst dytte tungen opp og bakover i ganen flere ganger, bare for å få kaloribomben av et fyll til å renne ned i magen. Du skal ikke orke 9 biter av en kake, du skal bli kvalm, av to.

  Også er det de forbanna bærene da. Det hører ingen stans hjemme med så mye bær på en kake. Du skal ikke måtte bruke 7 timer på å plukke bær til en kake, eller 150 kroner i butikken.

   

  (MANNomALT)

  (Hater visst Pavlova)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Kake #kaker #oppskrifter #Pavlova #ingenting #smakløst #luft #bær #bær #bær #Blåkläder #blogg #blogger

   

   

   

 • 1091, la oss feire a kompis!  Mamma poppet 16.September, så du har absolutt ikke bursdag enda. Men hei, samme det da, vi feirer uansett!

   

  I dag har vi kjent hverandre i ganske mange dager, det er faktisk 1091 dager siden du spratt ut av moren din. Nei, det blir bare feil å si.

  Det er 1091 dager siden mora di gikk "All in" og satset både liv og helse for å få deg ut. En lang og traumatisk opplevelse for mamma, og en nervepirrende, jævlig og angstfull opplevelse for meg. Men hei, det kom noe fett ut av mamma den dagen. Ja nemlig, det var deg "prompen".

   

  I starten var du liksom bare der, du var en bitteliten "promp" som ikke kunne være uten mamma. Du var selvfølgelig helt avhengig av trøst, nærhet og pupper. Når jeg tenker over det, vi var ganske like da også. Men med tiden ville du også bli skikkelig kjent med mine små mannlige bryster, mine kjærlige armer og min elendige sangstemme. 


  (Tenker alltid på Bob Marley når dette bildet dukker opp: Dont worry, about a thing......)
   

  Du lærte meg masse, allerede på den tiden. Blant annet å skifte bleier i blinde, og at det faktisk er mulig å vrenge ansiktet i alle mulige retninger. La oss ikke glemme at jeg ble kjempesterk i bena, jeg gikk sikkert flere mil med utfall. Det var bare slik du roet deg på natta, hver......eneste...... natt.

  Derfor lærte du meg også å overleve på et absolutt minimum når det gjelder søvn. Vi sov aldri noe særlig sammenhengende, hverken jeg, mamma eller du.


  (Alltid blid, ihvertfall når vi hadde besøk.)

   

  Så ble du stor

  Fra liten og uskyldig "sneip", til en stor gutt med egne meninger gikk fort. Bæsjen gikk fra løs og luktfri, til det motsatte, før jeg i det hele tatt rakk å brekke meg. Og før jeg visste ordet av det satt vi sammen og sa "hadet" til bæsjen, rett før den begir seg ut på den lange og kompliserte veien igjennom alle de rare røra vi tydeligvis har skjult inni både tak, vegger og servanter. I følge deg, har vi kilometervis med skjulte rør, over alt!

   

  Du lærer meg så ekstremt mye kompis, jeg kan aldri forklare deg alle tingene du gjør meg bevisst på. Men du får meg til å reflektere over egen oppførsel, det betyr å tenke over hvordan jeg er. Ikke bare med og mot DEG, men også mot andre personer. Du gjør meg nok til et bedre menneske.

  Herregud for en klisje kompis. Klisje eller ikke, du gjør det, helt sant!   

  Jeg håper du lærer litt av meg også. Håper du vil fortsette å stille meg spørsmål, det liker jeg. Føler meg viktig når du er nysgjerrig på ting, føler at jeg betyr noe. Du vil liksom lære av meg, det er en deilig følelse det. Fortsett med det a kompis, la oss bli smartere, sammen, du og jeg!


   

  Når du blir større kommer du kanskje til å gjøre dumme ting innimellom. Det er litt sånn verden fungerer, hør på den smarte faren din nå: Vi gjør alle feil, det som gjør oss til MENN, er at vi lærer av de. Du må føle på skuffelse og tristhet innimellom, men aldri alene. Ikke så lenge jeg er rundt deg!

   

  Men kompis, gratulerer med dagen da. I dag er det en HELT vanlig mandag, men det er likevel 1091 dager siden vi møttes, det er faen meg verdt å feire. Som ekte MENN sier: hiv innpå gutten min!!   Følg oss på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Pappa #sønn #far #foreldre #familie #gullet #gratulerer #mandag #feire #grandis #blogg #blogger #mannomalt #DuOgJegPappa

   

 • Lommeblogger`n  Veldig mange bloggere har et Q&A-konsept en gang i uken. Der dukker det ofte opp helt uinteressante spørsmål, som "Hvor mange dyr har du?", "Hvilken mascara bruker du for tiden?" eller "Hvorfor skriver du alltid om bestemoren din?"

   

  Lommeblogger`n

  Ja jeg henter inspirasjon fra lommelegen. Et sted hvor du kan stille sykdomsrelaterte spørsmål, og få svar fra en fagmann, altså en lege. Jeg anbefaler på det sterkeste å faktisk gå inn og lese endel av de spørsmålene som dukker opp hos lommelegen, hysterisk morsomt! 

  Nå kan du stille MANNomALT spørsmål, og få svar, helt gratis, her på bloggen. Jeg er barnehagelærer, småbarnsfar, ektemann og blogger. Jeg har synspunkter på ekstremt mange ting, så fantasien er grensesetteren i disse innleggene. 

   

  Har du problemer med ekteskapet, grensesetting, fotsopp eller poser under øynene?

  Still dine spørsmål, enten her på bloggen eller på facebooksiden min, mannsperspektivet.  Ikke gå glipp av denne "fantastiske" muligheten. Still dine spørsmål, helt gratis, innen klokken 19.00 i kveld

  (Svarene vil bli publisert her på bloggen, klokken 21.00)

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Q&A #lommeblogger`n #synse #personlig #privat #blogg #blogger #mann #mannlig #mannomalt

 • Heller en PALL med tamponger!  Det er ikke så veldig mange ting jeg blir flau av, men noen småsaker finnes det selvfølgelig. Kjøpe undertøy til "fruen", slenge en liten eske med OB på handlebåndet og det verste av alt..........

  Bilderesultat for kondomeriet

  Jeg går sakte og tildels selvsikkert mot dagens mål. I det jeg runder hjørnet og tar en sniktitt, snur jeg på helen og later som om jeg har et annet gjøremål på senteret. Butikken var jo stappfull av mennesker, folk som antageligvis ville stilt spørsmålstegn ved at jeg kom inn. Hva vet jeg, kanskje jeg kjenner noen av de som er der? Nei, bedre å vente i 5 minutter, kanskje butikken er tom da. 

   

  Jeg tusler sakte men sikkert mot apoteket istedet. Tafser som besatt på iphonen min, akkurat som om jeg sendte verdens lengste tekstmelding. Ingen som skjønner at jeg ikke skal ha noe på apoteket nå.

   

  Etter fem minutter med intens stirring og liksomteksting på telefonen, tar jeg igjen mot i meg og rusler nedover flisene mot det egentlige målet for dagen. Telefonen er fremdeles oppe, bare sånn i tilfelle jeg møter eller blir nødt til å hilse på bekjente. Da har jeg liksom en unnskyldning for å oppholde meg i denne delen av senteret.

   

  Tomt, da tar jeg sjansen og spaserer over dørstokken, og inn i selve lokalet. Plutselig er jeg omringet av penisringer, buttplugs og diverse orgasmekremer. Å herregud, hva i all verden var det jeg skulle her igjen da? Det blir litt mørkt i toppetasjen, begynner å bli svett.

  Bilderesultat for kondomeriet

  Stemmer det, nå husker jeg hva det var.

  "Ups" sier jeg i det jeg dulter bort i en svær, svart dildo. Dama bak kassen smiler til meg, jeg blir helt rød. Skal det være stort a? Tankene ramler innom temaet størrelser, "hvor stor skal den egentlig være a? Shit ass, den var SVÆR."  

  Nei, våkn opp a. Du kan ikke stå å stirre på en svær svart en. Det er bare veeeeldig spesielt!

   

  "Kan jeg hjelpe deg med noe spesielt?" Jeg burde egentlig sagt ja, kanskje hun kunne funnet det jeg skulle ha. På den måten hadde besøket vært over mye fortere. Men neida, jeg melder: "Nei, ellers takk, jeg bare titter jeg".

  Er det mulig? Du er ikke på KONDOMERIET for å titte, forbanna idiot! Det er noe du sier på Cubus, bare fordi de skal la deg være i fred. Men ikke i en butikk FULL av dildoer, vibratorer og strap-ons. Jeg kjenner at svetteringene trenger seg igjennom den blå piqueskjorta.

  Idiotisk påfunn, hvem bruker BLÅ pique hvis du vet at noe blir forferdelig kleint?

   

  Etter 10 minutter med "bare titting" finner jeg endelig frem. Nå kommer de vanskelige spørsmålene. De som gjør kinnene røde, svetteringene større og stemmen lysere.

  "Du, hva er egentlig forskjell på disse?" og "hvilken er best?". Hva tenker hun om meg nå, hva i all verden tror hun nå? Prøver å berolige meg selv med at dette faktisk er jobben hennes.

  Hun forteller, gestikulerer og smiler til meg. Hvorfor i all verden smilte hun nå? Hva ligger bak det smilet? Nei, nå dauer jeg snart!

   

  "Jeg tar den jeg". Høyt og tydelig, sånn at både hun og jeg vet at vi nå er ferdige! Jeg betaler og går kappgang ut av butikken. Endelig var det gjort, håper jeg aldri setter bena mine der igjen.

   

  På vei til bilen titter jeg ned på hånden min. Da oppdager jeg den......

  POSEN. Den er så liten og diskret. Problemet er at ALLE, absolutt ALLE kjenner igjen den ultradiskrete posen fra kondomeriet. Jeg gjør den liten, nei nå ser jo alle hva det er........ Ahhhhhh jeg dauer ass!

   

  Jeg setter meg i bilen, puster lettet ut og setter kursen hjemover for å skifte t-skjorte!

   

  Nå er en ting sikkert, Jeg kjøper heller en PALL med OB!

   

  (MANNomALT)


  (Jeg handlet bare til en "venn")

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Sex #kondomeriet #handle #OB #flau #svett #ille #hat #blogg #blogger #mannomalt

   

   

 • Nei, det er ikke bare guttens skyld!  Er vi i ferd med å gjøre kvinnen til en passiv tilskuer i sitt eget liv? 

   

  Plutselig befant jeg meg midt i gårsdagens debatt på NRK. Både jeg og "gullet" ble fanget midt i mellom nachspiel, russetid, kvinnesyn og snapchat.

  Bilderesultat for debatt på NRK

   

  Det var i gårsdagens debatt på NRK at et sammensurium av scenarioer og mulig caser hva angår sex blant den yngre garde ble debattert. Et viktig tema som muligens fikk en litt uheldig vinkling, frykter jeg!

   

  Det jeg virkelig bet meg merke i, var hvor ensporet den første delen av debatten ble. 5 unge mennesker debatterte innbitt om stempling og skyld, i dårlig selvfølelse etter samleie med en tilfeldig utvalgt. Jentene fremmet fort at det ikke alltid er så lett å si nei til en gutt som er på jakt, fordi han MASER så mye (deres egne ord). Og at det i ettertid av hendelsen som regel er jenta som sitter igjen med de vonde tankene og den lave selvfølelsen. Alle fem i panelet var stort sett enige om at det var guttens ansvar å tyde og tolke signaler om at jenta ikke ville ha samleie. Ansvaret faller på gutten, og gutten alene!

  (Fredagens gjester på NRK.)

   

  Altså, den blir for tynn!

  Snakk om å fraskrive seg ansvaret for egne handlinger a. Man kan ikke legge all skyld på gutten i etterkant av en slik episode, fordi han MASTE? I ALLE andre deler av livet gir du vel ikke folk det de vil ha, fordi de MASER? Telefonselgere, kollegaer, markedsundersøkelser eller Jehovas vitne, hvis du ikke vil, så sier du NEI. Men på nachspiel, med 3.6 i promille, da kan du si JA, fordi han maser? Selvfølgelig kan du det, men ikke legg skylda på han i ettertid da....... fordi han maset på deg?

  Da bare fraskriver du deg ansvaret for dine egne handlinger. Altså når du er 18-19 år, står du faktisk ansvarlig for dine egne valg. Du kan ikke lenger gjemme deg i en slags ansvarsfraskrivelse som om du var mange år yngre.

   

  Snapchat

  Bilder av nakne jenter og gutter (kvinner og menn) blir daglig spredt rundt på internett, hovedsakelig på bildetjenesten snapchat. Dette vet du, dette vet jeg, ALLE vet det. Så da en i panelet velger å komme med følgende melding, begynner jeg faktisk å lure litt:

  "Altså, JEG eier kroppen min. Så hvis jeg velger å ta og sende et nakenbilde av meg selv, betyr ikke det at jeg er interessert i at det skal bli spredd over nettet, uten mitt samtykke. Kvinnens kropp er ikke allmeneie."

  Velger å gjøre kort prosess av denne uttalelsen. Hvis du faktisk velger å ta et nakenbilde av deg selv, sende det til hvem som helst egentlig, ja da må du faktisk vite at det innebærer en risiko for at bildet blir lekket på sosiale medier. Du er EKSTREMT naiv i alder av 18-19 år, hvis du faktisk mener det du sier. Ja folk skal ikke spre slike bilder, det er ULOVLIG. Men å ha litt sunn fornuft mellom øra, det er IKKE ulovlig!

   

  Kjør debatt a folkens!

  Blir fokuset i slike debatter for ensporet? Er det stort sett bare guttene som er ansvarlig for at slike ting skjer? Vi snakker ikke om voldtekter, det er en helt annen debatt. Men vi snakker om "samfunnsproblemet", sex og sexpress blant unge mennesker. Bør det bli satt et større fokus på jenta/kvinnen? Fokusere på selvfølelsen og selvhevdelsen? Hun har vel, på lik linje med motparten et ansvar for egne handlinger? Eller er det slik at dagens gutter/menn MASER så forferdelig, at jenta/kvinnen  si ja, og at det er greit å legge all SKYLD på han i ettertid? Fordi han maset.......... *hmpf*

   

  (MANNomALT)

  (Jeg maser hver eneste dag jeg, kona sier nesten ALLTID nei!)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #sex #sexpress #ung #ungdom #passive #eget #liv #fraskrivelse #blogg #blogger #mannomalt

   

 • På vegne av alle selvopptatte nordmenn, jeg beklager!  Bilderesultat for full buss

  En elendig arbeidsdag etterfulgt av togkaos i byen. Du er bare minutter unna hjemmet ditt, også er det fredag, ikke minst. Du har planen klar, du skal drikke 4 liter rødvin og holde deg innendørs til neste arbeidsdag står for tur. Du skal ihvertfall ikke bevege deg utendørs, du skal sitte inne og snakke nedlatende om menneskegrupper som blir omtalt på dagsrevyen. Du skal ha en mening om alt på nyhetene, men det skal gjøres innenfor husets fire vegger. Det er der du lader de "sosiale" batteriene til jobben kaller, igjen.

   

  Selvopptatte egoister på rute 411 mot Oslo, klokken 15.45 i dag fredag 2/9

  Bilderesultat for 411 Lillestrøm

  Eller, bussen skulle egentlig gått 15.45, men den var forsinket. Bussen var smekkfull av sinte passasjerer som lengtet hjem til rødvin og Kims classic salt potetgull. De lengtet hjem til hjemmet sitt, der de slipper å forholde seg til andre mennesker som egentlig bare gjør dem forbanna! Ihvertfall på en fredag da, tenk hvis de kom hjem 20-25 minutter senere enn vanlig a? Å herregud, helgen er vel ødelagt da?

   

  Han hadde kjøretime eller oppkjøring!!

  Det var ikke så forbanna vanskelig å se. Han hadde med seg en annen bussjåfør som geleidet han igjennom hele ruta. Han var nervøs, tydelig stresset over å skulle kjøre 411 midt i fredagsrushet. Han gjorde endel feil, det skal ikke stikkes under en stol. Men når du tenker på alle de kommentarene som haglet fra bak i bussen, så er det ikke så rart. "Stopp da, stopp da...... STOPP DA!", "FAEN, kan du ikke KJØRE eller?". Dette blandet med kollektiv stønning og utbredt bruk av ordet "herregud", gjorde ikke ting noe lettere for den stakkars sjåføren. 

   

  DUST!

  Hvordan ville du ha følt det, hvis noen hadde hengt over hodet ditt og skreket sin hjertens misnøye rett inn i øregangen din. Ikke bare en person heller, men 30-40 mennesker som HATET deg når du prøvde å ta en eksamen eller prøve, for å få deg en jobb? Jeg har aldri kjørt buss, sikkert ikke så enkelt. Men sikkert jævlig vanskelig med en buss full av rødvinstørste rasshøl på fredags ettermiddag. Man vil jo tro at voksne folk vil ha litt medfølelse for andre, også en stakkars bussjåfør på øvelseskjøring eller oppkjøring?! Isteden ser jeg egoistiske, uempatiske voksne som kun ser tuppen av sin egen nesetipp, uten å tenke på hvordan det føles for den andre det gjelder, i dette tilfellet, bussjåføren. Skjønner rett og slett ikke hvordan det går an. Skulle tro rasshøla på bussen kun var en gjeng med "fjortiser", som enda ikke har utviklet den delen av hjernen...

   

  Kjære bussjåfør!

  Jeg skjønner ikke at du orker, men du skal ha for at du vil bli bussjåfør. Ved siden av fotballdommere, må dette være verdens mest forhatte yrke. På vegne av menneskeheten vil jeg be om unnskyldning for en ELENDIG oppførsel. Jeg håper du fikk godkjent av "sensoren" din, og at du ikke ble skremt av alle menneskene som tydeligvis ikke eier hverken empati eller sosial kompetanse, på akkurat din bussrute i dag.

   

  Ha en finfin helg a kompis!

   

  (MANNomALT)  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Buss #bussjåfør #411 #yrke #jobb #egoister #selvopptatt #dust #Helg #blogg #blogger #mannomalt

 • Goped og topplista  For en tid tilbake dukket det opp en svær pakke i posten, noen ville sponse meg med en Goped. De ville gi meg et eksemplar i mot at jeg testet og skrev min ærlige mening om produktet. Jeg takker ofte nei til slike ting, det er ikke alt jeg har lyst eller tid til å prøve. Men jeg fant fort ut at jeg ville teste og EIE denne greia her. 

   

  "Prompen" fikk sparkesykkel av meg for en tid tilbake. En sånn typisk sparkesykkel for småbarn med to hjul foran og et bak. En lite solid greie som har meget begrenset levetid. Samma det, "sneipen" elsker sin lille pinglesparkesykkel. Den er alltid med til barnehagen, og den omtales som noe av det kjæreste han har av eieren sin, nemlig "prompen" selv. Men Pappa ville ha noe bedre, noe tøffere og mer robust til seg selv. Noe som gjør at han kan se ned på sønnens lille pingleleke og le. Ikke sånn vennlig latter, men en hånende, ekkel latter som virkelig gjør vondt for de som kjøpte sparkesykkelen sin på XXL, for 399 eller 499.........


  ("Sneipen" sin "sparkelsykkel")
   

  Goped

  Denne er top of the line når det kommer til sparkesykler. Det finnes ingen andre merker der ute, som kan konkurrere med Goped. Den er rett og slett skikkelig badass, arrrrrrrgh! (Piratspråk). De feite dekkene gjør at selve kjøreturen oppleves myk og behagelig. Du kjenner ikke noe særlig til dumper og hindringer, som for eksempel husdyr eller andre mennesker på " sparkesykler".

  Den store ståplata åpner opp en hel del muligheter. Den kan du for eksempel sette 6-packen din på, etter du har sust ned på butikken fordi klokken er 19.58 på fredagskvelden.

  Eller så kan du, som jeg gjorde i dette tilfellet, kjøre flere personer samtidig. "Sneipen" ELSKER å kjøre sparkesykkel med meg. Han vet at min sykkel, er total OVERLEGEN hans egen. Det er rett og slett en forbanna bra sparkelsykkel, som også han har begynt å sette pris på.

   

  Så skal du ha deg sparkesykkel, ja da kommer du ikke unna Goped, den er faktisk helt magisk! (glemte å nevne at de finnes med elektrisk og bensindreven motor. Tenk dere trynet på "sneipen" da a.......)

   

   

  TOPPLISTA

  Micheal Jackson style:

  "MANNomALT, we love you!"

  "I love you to"

   

  Tid for litt selvskryt her. I går røk jeg ut av topplista, etter 9 strake dager. I 9 dager har denne bloggeren befunnet seg på lista, et sted mellom nr. 40-200. Det er ikke sjelden jeg er på den lista, men jeg har aldri hatt et så langt og stabilt besøk der. Ved siden av kone, barn og to jobber klarer jeg faktisk å produsere ting som folk vil lese, det er utrolig morsomt. Tusen hjertelig takk til alle som leser, deler og kommenterer det jeg skriver. Det varmer det lille, feminine og bloggavhengige hjertet mitt!

   

  Stay tuned

  (MANNomALT)


   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Goped #sponset #spakesykkel #leke #topplista #topp200 #blogger #blogg #mannomalt

   

 • Les mer i arkivet September 2016 August 2016 Juli 2016
  hits