MANNomALT - Min opplevelse, min mening!
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Det er noe som skurrer i Ponty PandyTidligere i uken ble det kjent at Brannmann Elvis har tråkket på en side av koranen. Det viser seg at arket med skrift har blitt gjenkjent som en spesifikk side i den hellige boken. Episoden hvor Elvis tråkker på arket ble fjernet umiddelbart. Men er det nok? Det er mye som skurrer i den lille Walisiske byen!

 

Ponty Pandy!

Det er byen handlingen er lagt til. En BY med ca. 25 innbyggere!! Hvordan i all verden fikk de bystatus? Her lukter det offentlige bestikkelser og kontakter i høye stillinger, både i regjering og kongehus. Har de en egen byfest, der alle de 25 innbyggerne blir overstadig beruset til "vakre" toner fra DDE?

 

Brann og redningsvesenet!

Av BYENS 25 innbyggere er det hele 7 heltidsansatte i brann og redningsvesenet. Det er 30 prosent av de som står registrert i folkeregisteret som innbyggere i verdens minste BY. Hvordan denne byen kan drifte og vedlikehold følgende ting, er for meg helt uforståelig: En toppmoderne brannstasjon, en base til marinefartøyer, en helikopterbase, to brannbiler, en redningsbåt, en vannscooter, et "branntog", en ATV og en stor drone. Hvor kommer alle midlene fra?

Igjen er det noe som skurrer i Ponty Pandy!

 

Hvor ble det av denne mulitikulturelle karen?

Jeg har fulgt denne serien siden jeg selv var liten "sneip", og et ubesvart spørsmål dukker alltid opp i hodet mitt. Hvor ble det av karen på bildet? Gikk han av med pensjon eller omkom han i en tragisk ulykke hvor brannmann Sam faktisk sviktet for en gangs skyld? Min siste teori er at han fikk sparken fra brannvesenet pga. manglende selvinnsikt, og at han nå kjører buss i Ponty Pandy.

 

(Uansett synes jeg det er påfallende at byens eneste to-språklige innbygger enten har blitt borte, eller må kjøre buss!)

 

Samfunnet svikter!

Georg er en gutt i skolealder som skulker, driver dank, pusher grenser og er skyld i 7 av 10 alarmer brann og redningsvesenet rykker ut på. Hvorfor i all verden er ikke PPT, PPU og barnevernet inne i bildet her? Skole, barnehage, brannmann Sam eller noen av innbyggerne burde ha sendt en bekymringsmelding for mange år siden. Denne lille karen blir sviktet på det groveste av hele samfunnet. Hvis denne gutten testes, får han nok mange, komplekse diagnoser!

 

Kast alt av leker!


(Dette er noen av brannmann Sam lekene til "prompen")

 

"Prompen" fyller snart 3 år. Det er nok ikke lenge før han begynner å stille de samme spørsmålstegnene ved livet i Ponty Pandy som jeg har beskrevet i dette innlegget. Jeg er meget opptatt av at han KUN skal se på realistiske og politisk korrekte tv-serier som fremmer gode verdier hos "gullet" mitt. Derfor vurderer jeg å kaste alle disse lekene i søpla, slik at jeg skjermer han fra ondskapen som ligger å lurer i Ponty Pandy. Hvordan skal det gå med kommende generasjoner hvis det er etikken og moralen fra denne tv-serien de skal bygge sine liv på? 

 

Det er noe som skurrer i den lille Walisiske byen, så la oss kvitte oss med denne ondskapen før barna våre begynner å stille ekle spørsmål! 

 

Eller skal vi la barne-tv være for nettopp barn?

 

(MANNomALT)


 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#tv #brannmannsam #barne-tv #ironi #stormivannglass #media #tv2 #vg #RB #blogg #blogger

 

 

 • Hvorfor? Grunnen er enkel!  For de av dere som har fulgt bloggen min i noen måneder, vet at dette er helt utenfor min komfortsone. Jeg er ikke en blogger som syter over vondter, feil og mangler og ønsker heller ikke å bli det. Men her er ihvertfall grunnen til at jeg valgte å la meg intervjue angående min spilleavhengighet:

   

  Blogginnlegget!

  Vel det hele bunner i at jeg valgte å skrive DETTE innlegget om min historie som spilleavhengig. Det er noe jeg har vurdert helt siden jeg startet å blogge for et snaut år siden. Ja, man blottlegger noe som er ekstremt nært og litt vanskelig, men faen heller da. Alle rundt meg vet om denne historien, ingen som kommer til å få bakoversveis av å åpne avisen i dag. 

   

  Romerikes Blad

  Da den flotte reporteren kontaktet meg for å lage en sak rundt temaet, ble jeg veldig skeptisk. Men da hun forklarte vinklingen hun ønsket på saken, ble det en enkel avgjørelse. Det jeg håper, er at det åpnes en diskusjon rundt etikken og moralen som disse spillselskapene har, eller mangler. Den ekstremt aggressive markedsføringen er helt på grensen, eller langt over det som burde vært lov. De holder tak i mennesker som har en reel avhengighet på lik linje med alkoholisme. 

   

  Du bretter jo ut privatlivet!

  Who cares? Som jeg nevnte tidligere, vet alle rundt meg om dette. Det er ingen hemmelighet liksom! Hva med jobben da? Gjør det meg mindre kapabel til å ta del i barns utvikling, at jeg har vært/er spilleavhengig? Det er en del av meg, uansett hvordan du vrir og vender på det. Og hvis dette starter den diskusjonen jeg ønsker, ja da har jeg ingen problemer med å bidra på alle mulige måter.

   

  Dette er ingen syteblogg!

  Nå er det gjort, og saken er på trykk. Det vil ikke bli noen flere innlegg rundt dette temaet, så ikke tenk på det. Har noen godbiter om brannmann Sam, oppstart i barnehagen og sneglesex liggende på utkast. Så stay tuned for et meget variert innhold i dagene som kommer!

   

  (MANNomALT)


  (Litt klein overskrift da, det skal jeg innrømme!)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #gambler #spill #avhengighet #RB #media #blogg #blogger

   

 • Du kjørte på blogger`n sin bil  Det var ikke det lureste du har gjort!

   

  Det finnes to typer mennesker i denne verden. Nå skal MANNomALT dele ut litt hat til den ene, og masse kjærlighet til den andre typen.

   

  "Fruen" ringer meg og forteller at noen har kjørt på bilen vår, som står pent og pyntelig parkert i Lillestrøm. Den står der den alltid står, når jeg serverer alkoholholdige drikker til "voksne" mennesker som nyter livet på puben. Jeg blir nysgjerrig på hvor hardt skadet "rotta" egentlig er, og beveger den "atletiske" kroppen min oppover mot skadestedet. Det jeg finner der, irriterer meg enda, midt på natta. (Klokka er 04.00.)

   

  Du har skrapa opp fangeren min, din lille.........

  Jeg ser hva du har gjort. Du stod ved siden av meg da du skulle manøvrere den lille Nissan Leafen din ut av den hvite oppmerkede boksen din. Du la over for fort, klassisk nybegynnerfeil. Eller kanskje du bare hadde skikkelig dårlig tid? Jeg har faktisk gjort det samme selv en gang, forbanna fort gjort egentlig. Men her er det som irriterer meg grenseløst: Du la ikke igjen noen lapp, eller prøvde å finne ut hvem som eier den bilen du kjørte på. Neida, du latet som ingenting du, fortsatte rundt hjørnet og parkerte tre plasser lenger bort. Der stod det søren meg en rød Nissan Leaf som hadde skrapet opp så og si hele venstresiden sin. La oss ta det en gang til bare så vi får det med oss:

  DU skrapet opp bilen MIN, kjørte videre og parkerte 15 meter lenger bort. Så valgte du å IKKE skrive en lapp til meg, men å parkere ved siden av og FORLATE stedet akkurat som om ingenting hadde skjedd. 

   

  At du er dust, er det ingen tvil om. Men når jeg tenker over det, er du stokk DUM eller har du baller? Du parkerer jo ikke ved siden av den bilen du kjørte på uten å gi beskjed? Ga du bare faen eller mangler du noe vesentlig? At du fikk litt noia kan jeg forstå, men det er faktisk normal folkeskikk og høflighet og ta på seg skyld å gjøre noe ved en slik situasjon. Man kan FOR EKSEMPEL skrive en lapp, og legge den på ruta til den bilen man kjørte på. Du skrev ikke en lapp, men...   

   

  Heldigvis finnes det mennesker som Henrik

  For en fantastisk lapp å finne på ruta. Du så hele greia og syntes sikkert personen var en dust, som ikke fortjente bedre enn å bli avslørt. Fullt navn og telefonnummer legger du igjen på ruta mi, fantastisk. Men du gir deg ikke der nei, du ringte politiet og fant ut hvem som eier den oppskrapa batteri-bilen. Politiet ringer eier av bilen, som da selvfølgelig var moren til sjåføren.

  Eier av bilen er ei fantastisk dame som ringer "fruen", og beklager fra bunnen av sitt hjerte. Hun vet selvfølgelig ikke helt hva som har skjedd, men unnskylder seg og forteller av vi skal ordne opp så fort som mulig. Jeg tipper vel egentlig at eieren av bilen har vært småforbanna på sitt avkom i kveld, og det skjønner jeg jævlig godt!

   

  Sånn helt til slutt!

  Jeg har egentlig lyst til å slenge ut reg. nummer på bilen og fullt navn på den som kjørte. Men jeg vet godt at "fruen" hadde sagt nei til det nå. Det er fordi din mor er ei hyggelig dame som ordner opp for deg. Hun syntes nok dette var leit, og det skjønner jeg! 

   

  Henrik ********** du er fantastisk, elsker folk som deg. Eier av bilen, liker at du tar kontakt og forteller hva som har skjedd. Sjåfør av bilen, jeg regner med at du legger igjen en lapp neste gang du kjører på noen. Det er faen meg vanlig høflighet! Og et lite tips helt til slutt, ALDRI kjør på MANNomALT sin "rottebil"

   

  (MANNomALT)

  klokken 04.40 natt til søndag!! ahhhhhhh irriterende ass!

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Bil #kræsj #rasshøl #samaritan #jobb #frustrasjon #forbanna #dust #natta #sove #mannomalt

   

   

 • Les mer i arkivet Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016
  hits