MANNomALT - Min opplevelse, min mening!
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Vi kjenner ei dame!Det er skrevet så mye om dette. Om viktigheten av mors kjærlighet og varme i den nakne begynnelsen, om lyden av hjertet og nærheten ved amming. Tilstedeværelsen i oppveksten og ungdomstiden. Oppfølgingen og omtanken. Det er oppbrukt, mye er skrevet om nettopp dette.

 

Men vi kjenner en dame!

Hun kjempet mot tårene når det siste flyttelasset var pakket. Hun hadde tatt på seg maska, den som gjør at "ingen" ser hvor blank hun er i øynene. Hun kjempet mot tårene, sammen med sin store støttespiller i livet, min stefar. Sikkert noen foreldre som tenker: "Endelig har vi huset for oss selv igjen, etter 20+ år med både familieidyll og familiekriser." Det var nok ikke helt tilfelle med denne dama, for hun hadde det vondt ved den bommen. Jeg tror hun hadde en "liten" sorgprosess etter den flyttebilen kjørte avsted. Begge gutta var nå "borte". Det kom helt sikkert mange tårer, etter at også hennes yngste sønn forlot redet.

 

Nå er gutta henholdsvis 30 og 33 år

Det har gått mange år siden den tårevåte avskjeden ved bommen, men vi er fremdeles "gutta" hennes. Hun ringer titt og ofte for å snakke med oss. Det trenger absolutt ikke å være noe spesielt, ofte bare for å høre hvordan det går, bare høre stemmen vår eller ønske oss riktig god helg. De to har fått nye roller nå, de er besteforeldre til tre små barnebarn. Det er en rolle som kler denne dama godt, hun kan elske, skjemme bort og bare være kjærlig mot de små. Helt perfekt!

 

Sammen lever de livet!

Tror hun elsker livet akkurat nå. I bunn og grunn trenger de jo bare å tenke på seg selv og hverandre. Pleie og dyrke samholdet seg i mellom. Vi har dratt fra henne fysisk, vi er jo tross alt voksne. Men sannheten er (og vi kjenner nok denne dama bedre enn noen andre), at hun fremdeles er mamma med stor M. Hun gleder seg sammen med oss, og hun gråter med, eller til og med for oss. Hun er bekymret av natur, så vi vet at hun hater at vi kjører bil, flyr eller går over fotgjengerfelt. Hun sier jo selvfølgelig ingenting, det ville jo bare vært rart. Men vi vet at hun er bekymret!

 

Mamma blir aldri ferdig!

Mamma følger oss tett. Hun er på telefon, facetime eller på besøk. Hun er meget delaktig i våre liv, daglig, ukentlig og til alle døgnets tider. Vi merker det ikke hele tiden, men vi vet at hun er der. Vi er GUTTA hennes og det sier hun med stolthet.

 

"Jeg er alltid her for dere, bruk meg. Jeg er alltid her gutten min!"

Dette har vi hørt mange ganger mamma, og vi vet at det er sant. Men nå skal du høre, eller lese her: Vi er også her får DEG, uansett hva det måtte være. Vi er gutta dine, men du er mora VÅR!!

 

GRATULERER MED DAGEN 31.Mai

 

(MANNomALT)

 

Følg meg på

Facebook

Instagram

 

#bursdag #mamma #mor #kjærlighet #sønn #sønner #familie #familieliv #grattis #mannomalt

 

 

 • "Rett før man legger seg hodepine"  Hver eneste dag lider 10000-vis av kvinnemennesker av uforklarlige hodesmerter. Det rare med denne typen hodepinen er at den alltid oppstår på kveldstid. Når ungene har lagt seg, middagen er konsumert og sengetiden nærmer seg smyger den seg innpå den intetanende kvinnen. Som en flau sommerbris sniker den seg på for å sette damen ut av spill til kveldens siste fellesaktivitet. Ingen vet hvorfor dette uforklarlige fenomenet oppstår, og ingen paracetamol i hele verden kan lindre de ekstreme smertene. Blant de rammende nevnes stress og lite søvn som mulige faktorer. Den mannlige delen av befolkningen er nå bekymret, og ønsker et større fokus fra myndigheten på problemet.

   

  Nå må dette forskes på

  Nå er det på tide at myndighetene tar tak i problemet. Denne typen hodepine har plaget kvinner i generasjoner, og deres menn har nå fått nok. Vi forlanger at det settes av store millionbeløp til forskning på problemet. Vi kan ikke lenger sitte å se på at våre kvinner lider seg i søvn opptil flere ganger i uken, uten at noe gjøres. Hent inn ett stort antall kvinner som lever med "rett før man legger seg hodepine"fest elektroder til hele kroppen deres, overvåk kvinnens vitale tegn og smertesenter. Vi har ingen kvinner å miste!! 

   

  Get a grip a "fruer"

  Det er ingen som har så mye vondt i hodet. Vi snakker ikke om de som lever med kroniske hodesmerter og sånn, vi snakker bare om kvinner som lider av den myteomspunnede hodepinen som vi beskrev over. Det er jo selvfølgelig en unnskyldning for å slippe masse mas om seksuelt samvær fra deres menn, som forøvrig aldri har vondt i hodet når de trår over dørterskelen til soverommet. Her er et par forslag til nye fremgangsmåter for dere kvinner som vil unngå det mannen tydeligvis alltid planlegger!

   

  Nei, jeg orker ikke

  Si det tidlig på kvelden, slik at mannen får tid til å fordøye budskapet. Han vil antageligvis mase litt, men det er nok en bedre løsning enn å skylde på hodepine 302 ganger i løpet av et år. Det neste forslaget vil drepe mannens sexlyst med en eneste gang, det er antageligvis noe av det ekleste menn kan høre. Hvis ikke sexlysten blir borte, er det antageligvis en produksjonsfeil hos nettopp ditt eksemplar:

   

  Jeg har illeluktende utflod

  (Tv-reklamen for dette produktet skaper mareritt for mange menn)

  De to siste ordene i den setningen får menn til å skru av flere hjernedeler på en gang. Vi vil ikke vil ha slike bilder i hodet. Der nede ser vi for oss fryd og gammen, ikke en sump som inneholder........ ja de to siste ordene i setningen! Jeg merker at jeg ikke vil taste ordet en gang til, så stor makt har den setningen. Bruken av disse ordene bør komme med en advarsel, misbruk vil muligens føre til permanent tap av mannens sexlyst. Før du vet ordet av det har mannen pådratt seg den mystiske "rett før man legger seg hodepinen".

   

  (MANNomALT)

  Absolutt alt!

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Kvinner #Menn #hodepine #sex #sexlyst #unnskyldning #sengevals #sliten #blogg #blogger #mannomalt

   

 • Født inn i fattigdom?  84.300 fattige barn i Norge. I følge SSB sine beregninger, vil også min sønn falle inn under denne kategorien!!

  I og med at "fruen" er student så lever vi på min barnehagelønning. Alle vet vel at den lønningsposen ikke er en romslig COOP OBS pose, men snarere en liten svart pose jeg bruker å plukke opp etter bikkja med. Vel liten er den kanskje ikke, men det gjør faktisk litt vondt at sønnen min er fattig!

   

  Ordet fattig bærer med seg så mye negativitet. Jeg tenker på slitte klær, lite mat og dårlige forutsetninger for skolegang og utdanning. Et liv hvor guttungen ikke får de de samme mulighetene som sine jevnaldrene kompiser. Eller kanskje et liv uten kompiser i hele tatt? Jeg ser for meg flyktninger og lite vann. Ingen gaver på julaften og bursdag. Ikke bensin på bilen når vi skal på hytta, eller nudler og havregryn til middag. Dårlige sosial kompetanse på grunn av foreldrenes mangler.....

   

  Vår sønn er langt fra fattig!

  Han mangler verken mat eller klær. Han har alt for mange leker, og han får gå i barnehage sammen med sine venner. Han får egentlig det han har lyst på, til enhver tid (innenfor rimelighetens grenser). Jeg tror egentlig ikke at han merker at vi har litt lite penger, for det har vi faktisk. Den støyten tar jo "sjefen" og jeg, sammen. Vi trikser litt med regningene, utsetter og "prioriterer" hvilke som er viktigst. Vi snur på krona de siste dagene i måneden, for å få endene til å nesten møtes. Vi kjøper nesten aldri noe nytt til oss selv, det har vi ikke råd til. Og innerst inne så er ikke det så forbanna farlig heller, det er guttungen dette handler om, og han er IKKE fattig! 

   

  Vi føler oss ikke særlig fattige

  Hunden Cæsar(10), katten Eros (2) og gutten Sebastian (2) er alle perlevenner. Vi treffer familien.

  Vi har egentlig vendt oss til å ha veldig begrenset økonomi. Det er bare sånn det er for øyeblikket. Vi er vant til å ha noen "krisemøter" i familierådet hvor økonomien i nærmeste fremtid blir diskutert. Vi ender alltid med samme fasit. ja, det blir trangt, men det ordner seg. "Litt ekstrajobb her og der, så kommer vi oss igjennom sommeren i år også." Forskjellen mellom vår lille familie og de som virkelig er fattige, er vel at vi alltid har visst at det kun er for en begrenset periode. Vi ser lyset i tunnelen, altså når "fruen" er ferdig med studier. Da vet vi at vi har over dobbelt så mye penger som vi har i dag. De som ikke ser dette lille lyset i en økonomisk vanskelig hverdag, ja det må være tungt. Etter flere år som "fattig" føler jeg uansett at jeg kan forstå de som virkelig er fattige. Da mener jeg ikke de som ikke har penger til tak over hodet, vann eller mat. De er det heldigvis ikke så veldig mange av i Norge. Jeg mener de som har det veldig trangt og har hatt det over en lengre periode. Det er slitsomt og alltid måtte snu på krona, prioritere hardt og være kynisk i endel hverdagslige valg. 

   

   Sønnen min er ikke fattig! jeg og fruen har det trangt, men vi er vel ikke fattige. Det blir så ekstremt feil å bruke det ordet, vi som har det godt i forhold til mange andre. Nei, sett det litt i perspektiv da, VI ER IKKE FATTIGE!!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på

  Facebook

  Instagram

   

  #Fattig #penger #økonomi #familie #rådet #sønn #odin #foreldre #happy #mannomalt

 • Mensen VS Mannsen  "Har du mensen eller?" 

   "Fruen" er i ulage og du presterer å slenge ut disse ordene, ja da har du bæsja på den hårete manneleggen din. Alle menn vet at man skal la "dragen" være i fred når tiden har kommet. Hun er sint og sur uten at mannehjernen engang klarer å oppfatte hva som er galt. Du kan ha satt på oppvaskmaskinen, men du la inn tabletten "feil" vei! "HÆ" tenker du når "kjerringa" hyler ut en beskjed om at du ikke forstår "NOEN VERDENS TING". Hadde det vært en annen tirsdag, ja da kunne du blitt litt forbanna. Men ikke i dag min gode mann, "kjerringa" har nemlig mensen.

   

  To til tre dager i måneden smyger vi oss rundt i vårt eget hjem. Livredde for å spise ekkelt, puste høyt eller gud forby ha en pipelyd i nesa på kveldstid. At "fruen" har rett til å være ekstremt urimelig et par dager i måneden, det var liksom en uskreven regel som du godtok den dagen dere ble sammen. Sånn er det, og sånn har det alltid vært kompis! 

   

  "Har du mannsen eller"

   Nei mannfolk blør ikke, vi har heller ikke noe som skal ut av kroppen for å gjøre plass til noe nytt. (I den delen av kroppen). Vi har ikke en fantastisk fascinerende "fabrikk" rett over det aller helligste. Vi har egentlig ikke så forferdelig mange grunner til å være sinte, men trenger vi det? Kan ikke menn bare få EN eneste dag som vi kan være litt forbanna og urimelig på? EN dag som vi kan klikke i vinkel fordi biffen ligger på feil side av tallerken, eller at "fruen" ikke HAR lagd biff, men fiskepinner. Eller at tacofredag utgår fordi "sjefen" har bestemt at hele husholdningen skal slanke seg til sommeren, SK16? La oss nå få EN dag vi kan ta igjen litt på? En dag i måneden hvor dere smyger dere langs gulvlistene, livredde for at dere ikke klarer å lese mellom linjene, eller enda verre, RUTENE i mannehodet. 

   

  Vi har faktisk "mannsen"

  Ikke spør meg, jeg vet ikke helt hvorfor menn er litt mer "on edge"  et par dager hver måned, men sånn er det faktisk. Kanskje det er likestilling fra naturen? Kanskje det egentlig er meningen at vi også skal få være helt urimelige en dag eller to i måneden, uten at "sjefene" kan ta oss på det? Selv om forskere er uenige om bagatellene, så viser det seg faktisk at menn har en slags PMS de også. Jeg kjenner at det bare er på sin plass at "fruen" ikke har LOV til å spørre meg om jeg har "mannsen" hvis jeg er litt forbanna en dag. "JA DET HAR JEG, OG NÅ SKAL DU BARE LIGGE JÆVLIG LAVT!"

   

  Er du dame, da kan jeg se for meg tankene dine nå........ "Da skulle alle menn hatt like mange plager som oss også. De ville dødd av smertene som vi opplever hver eneste måned i 35 år. De skulle fått lov til å være sinte hvis de også måtte føde, haha de hadde dødd IGJEN! Og sist men ikke minst så er vi ikke sure når vi har mensen, som sånn denne bloggeren tror! Det heter PMS!!!!"

   

  (MANNomALT)

  *Dukker*

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #mann #dame #kone #ekteskap #gift #familieliv #familie #far #mor #sint #forbanna #blogg #blogger #mannomalt

   

 • Hva med mine ferieønsker Pappa?  Jeg er også sliten!

  Nå er jeg sliten pappa. Jeg stortrives i barnehagen, men nå er jeg sliten. Jeg er trøtt på mandager og sliten på fredager, akkurat som du er på jobben din. Ikke tro at jeg BARE har det gøy i barnehagen, jeg har også dager som er vanskeligere enn andre. Jeg har dager jeg savner deg og mamma ekstra mye. Det trenger ikke å være noe spesielt, bare at jeg vil være hjemme sammen med dere. Har du sånne dager også? Det er alltid mange inntrykk for meg, mange mennesker, mye støy og mange morsomme leker. Har du det sånn på jobben? 

   

  Vet du hva JEG vil gjøre i sommer pappa?

  Jeg vil slappe av sammen med deg og mamma. Jeg vil leke med alle lekebilene mine, og jeg vil bygge lange togbaner sammen med deg. Også vil jeg lese bøker med deg, helt til jeg sovner på fanget ditt. La meg gå i pysjen en hel dag, da koser jeg meg skikkelig. Jeg vil bare være sammen med dere. Trenger vi å reise til et annet land, på hytta eller til dyreparken for å være det? Jeg blir egentlig litt sliten av alt vi liksom gjøre i ferien, det blir bare stress og mas med all den reisinga. Ikke misforstå meg pappa, jeg vil også oppleve og utforske ting. Men for min del trenger vi ikke å dra så mye lenger enn til lekeplassen utenfor blokka. Du vet, der jeg elsker å løpe rundt og finne blomster og meitemark. Der er det kjempekult pappa.  Jeg vil ha ferie. Dager uten at vi må stresse oss frem og tilbake til barnehagen fordi DU har dårlig tid. Jeg vil at vi skal glemme klokka og bare være sammen, alle tre. Please, Ikke glem mine ønsker når du fullbooker hele ferien. jeg trenger å slappe av i trygge og kjente omgivelser pappa!! 

  (PS. Jeg bryr meg ikke om ferien koster 10000 eller 10 kr, så lenge vi er sammen!)

  Hilsen din aller beste venn Odin, 2.5 år

   

   

  Er DU sliten?

  Er du sliten etter et HELT år på jobben uten nevneverdig ferie? Nå går det på stumpene løs igjen, og du har ikke mer å gi, er det helt tomt? Eneste grunnen til at du sender kroppen på jobb, er at sommerferien er rett rundt hjørnet. Nå skal DU senke skuldrene. Familiens sommerferie fullstappes med ting som får DEG til å slappe av. Ting som DU elsker å gjøre. Eller føler du at du finne på dyre og spennende ting for barna? Går det an å være hjemme en uke i ferien?

  Aldri glem at barnehagebarn også blir slitne. Det kan ofte være stressende dager i barnehagen, mange inntrykk og høyt støynivå. Barn har krav på minimum 3 uker sammenhengende ferie, og det er ikke for at personalet skal til Gran Canaria. Det er fordi barna skal ha de samme mulighetene til å hente seg inn etter et langt og til tider slitsomt år i barnehagen. Kan dette barnehageåret sammenlignes med ditt arbeidsår?

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Ferie #sommerferie #Fri #sol #sommer #relax #barn #barnehage #jobb #arbeid #sliten #fritid #mannomalt

 • Blir man brun av betakaroten?  Det er dette de streber etter. Den dype brunfargen som alle snur seg etter, den som kun en dedikert soltilbeder kan oppnå. Før i tiden krevde det en fokusert og målrettet charterturist for å oppnå denne delikate fargen. Flere 100-talls timer i solstudio før "kongla" fløy sørover, der planen var å ligge på en solseng så lenge at "strandsengmannen" måtte tørke bort det friterte menneskeskinnet, før sengen ble stablet bort ved siden av den lokale greske lunsjbaren.

   

  Det var før i tiden, nå spiser de Betakaroten!

  Jeg har levd i den villfarelsen at dette var et fjortisfenomen som er mest utbredt ved "klamydiapoolen" på Agia Napa, men neida! Det har kommet meg for øret at normale charterturister på 50+ også spiser disse pillene som lover deg en dyp og varig brunfarge. Betakaroten bruker dette bildet som reklame: 

  Dette flotte eksemplaret av arten vår, hun spiser sikkert betakaroten. Jeg regner ihvertfall med det, siden hun pryder annonsene deres. Hvis du ser bort i fra den veldreide kroppen, restylaneleppene og den flotte hvite bikinien, så er det denne brunfargen du får hvis du spiser "brunpiller". 

   

  Hvorfor får du den flotte fargen av "brunpiller"?

  Det er ikke så forferdelig vanskelig å forklare, jeg skal prøve.

  De eneste som spiser "brunpiller" er jo de som elsker å bli brune. Det er de som røsker bikinien ut av skuffen så fort snøen har gått og solen titter inn i blomsterbeddet. Da legger de seg der i +7 for å kunne se ut som "KONGLER" i slutten av juli. De elsker å returnere fra syden i slutten av fellesferien, fordi de VET at kommentaren kommer: 

  "Du er brun ass"

  "Er ikke såååå brun da. Har ikke vært så mye i sola, blir fort brun vet du."

  De som ligger 12 timer i sola hver eneste dag, det er de som spiser "brunpiller". Så hvordan i all verden vet du da om pillene fungerer eller ikke?

   

  Hater å ligge i sola!

  Send meg 20 pakker med "brunpiller" så skal vi virkelig se om de fungerer. Jeg får helt fnatt bare ved tanken på å ligge rolig i sola, det er så forbanna varmt. Jeg gjør det i syden, men det er bare for å tjene bonuspoeng av "fruen". Jeg er veldig mye ute på jobben så kroppen får en hel haug med sol, men jeg er IKKE personen som virkelig prøver å se ut som en "kongle" i slutten av fellesferien! 


  (Her på tur i Egypt hvor "fruen" har truet meg til å rive meg løs fra Tour de france på tv.)

  (Sokker er viktig i syden)

   

  Betakaroten kan ta kontakt på facebooksiden min: Mannsperspektivet

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Sol #sommer #syden #ferie #brun #brunfarge #betakaroten #hvit #norsk #mannomalt

   

    

 • Rasisme, rasebevissthet og 17.mai  Rasisme

  Prøv å definere ordet rasisme for deg selv, det er ikke så veldig lett. I ordboka står det følgende: "menneskesyn, politikk eller sett av holdninger som bygger på den oppfatning at visse raser er andre raser overlegne, rasefordommer" Denne definisjonen blir egentlig veldig stor og tildels høytsvevende. Er rasisme bare slike store historiske hendelser som jødeforfølgelsen, slavehandelen eller apartheid? Eller omhandler det små hverdagslige ting som språkbruk eller debatter på internett? Må det være handling, eller holder det med et spesifikk tankesett? Kan alle mennesker være rasister eller bare noen? Å debattere rasisme er et minefelt, men jeg prøver meg uansett! Wish me luck!

   

  Hverdagsrasisme

  Hopper du over jobbsøknader med etternavn som er vanskelig å uttale, eller de med noen enkle skrivefeil? Reiser du deg ikke for eldre damer på toget, hvis de har en annen hudfarge? Slenger du på ordet jævla før du snakker om et spesifikk folkeslag? Er du da en hverdagsrasist? Og er det det samme som å være en rasist? Eller handler hverdagsrasisme om fordommer? Er det slik at vi er skeptiske av natur ovenfor ting vi egentlig ikke vet nok om? Er det slik at vi velger å ta avstand å snakke negativt om ting vi ikke kjenner? Som for eksempel religioner og kulturer som er ulik vår egen?

   

  Rasebevisst

  Dette uttrykket blir stadig mer brukt i dagligtalen og ikke minst på sosiale medier. "Jeg er ikke rasist, jeg er rasebevisst." Mange som slenger ut dette i ulike debatter, men hva er egentlig forskjellen, hvis det er noen da?

   

  Rasebevisst, da er du som ordet tilsier, bevisst i forhold til rase. Altså kategoriserer du mennesker i forhold til rase og er bevisst i forhold til det. Hva er du bevisst på? Er du bevisst på at den egendefinerte kategorien mennesker eksisterer i samfunnet, eller er du bevisst på at de ikke ligner på deg? Er du redd for denne kategorien mennesker, eller liker du å omgås denne gruppen? Kanskje det handler om at du er skeptisk ovenfor de, eller mener du at denne gruppen egentlig er farlige og har skjulte motiver? Er ordet rasebevisst bare oppfunnet for å unngå å kalle seg selv rasist? Jeg sliter ihvertfall litt med å finne en en logisk forskjell på ordene, men kanskje jeg bare er fordomsfull?

   

  Det berømte rasismekortet

  Er det fort gjort å bruke det berømte rasismekortet hvis man føler seg urettferdig behandlet? Misbruker man ikke ordet rasisme hvis man benytter denne muligheten så fort man ikke blir innkalt til et jobbintervju, eller kanskje ikke får den karakteren man selv føler man fortjener? Og hvem kan egentlig benytte seg av dette? Er det mennesker med en annen hudfarge, eller de med utenlandske etternavn? Er det muslimer, Buddister eller kristne? Kan en polakk melde rasisme hvis de blir kalt "jordbærplukker" eller er det bare forbeholdt de som ikke er hvite i huden? Kan mennesker som er hvite i huden dra rasismekortet på lik linje som alle andre? 

  Bør man ikke være ekstremt forsiktig med å bruke dette rasismekortet, uansett? Ordet rasist er ekstremt negativt ladet, og bør kanskje ikke slenges rundt så fort ting går en annen retning en man hadde tenkt seg!? Dette gjelder uansett hudfarge, tro og meninger. Å kalle noen rasist fordi du fikk en C, og ikke en B er vel ikke helt innafor?

   

  17 Mai

  "Hipp hipp hurra, gratulerer med dagen!" 

  Flaggdiskusjonen kommer alltid opp i disse tider, og den er ferdig diskutert. Folk har forskjellige meninger om saken, ferdig med det. Men når jeg tar på meg finstasen på tirsdag skal jeg også ta med meg rausheten og det gode humøret. Jeg håper alle lar fordommene ligge igjen hjemme når du står og ser på det flotte barnetoget, som sikkert inneholder barn fra alle verdens hjørner. De barna har INGEN fordommer mot noen, så ikke gi de noen grunn til å få det heller. Ingen barn er født rasistiske eller rasebeviste, det tilegner de seg gjennom våre holdninger og meninger. Vi voksne bør heller tenke at 17. mai er det beste redskapet vi har for integrering. Vi viser alt det som er flott i Norge, på en eneste gang. Vi blir nasjonalistiske, og snakker om alt som kjennetegner en ekte nordmann, uansett hudfarge og religiøs tilhørighet!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #17.mai #rasisme #fordommer #rasebevisst #integrering #raushet #norsk #nordmann #hurra #blogg #blogger #mannomalt

   

 • Fantasiløse "fotballorakler"!  John Arne Riise

  Kanskje en av de største profilene som har kommet fra lille "fotballgale" Norge. Etter opphold i store klubber bestemte han seg for å vende hjem til fedrelandet og få en velfortjent debut i tippeligaen. Fotballnorge skal være overlykkelige for at han valgte å avslutte samarbeidet med betsson for å kunne spille ball på det øverste nivået i Norge. Norsk fotball skriker etter profiler som kan gjøre serien attraktiv for befolkningen igjen. Men at Riise har bidratt til noen publikumsboom i Ålesund og resten av landet, det er så langt fra sannheten som man kommer for øyeblikket.

   

  Riise må tåle kritikk, men han er fremdeles et menneske!

  Den største profilen vi har, må tåle kritikk og fokus fra media. At John Arne Riise er glad i og stikke frem hodet i media og på diverse sosiale medier hjelper ikke på trykket, men det vet jo selvfølgelig hovedpersonen veldig godt selv. Husk at mannen har levd med et konstant mediapress siden han var en snørrvalp som skulle prøve lykken i utlandet. Han vet veldig godt hva han gjør, han er rutinert på denne fronten også.

   

  Norske medier kan man sammenligne med gneldrete gamle kjerringer som er bitre på sine eldre dager

  Engelske medier er nådeløse, de ødelegger en fotballspiller i løpet av ett innlegg. Spilleren blir som regel benket av klubben. Så blir det stille igjen fra mediene, helt til man får muligheten til å motbevise alle, 6 måneder senere. Da venter en ny runde med "tabloidslakt" eller revansje for den ødelagte spilleren.

  VG har publisert 38 saker som omhandler Ålesund fotballklubb siden nyttår, 29 av disse handler om Riise! Han bør få kritikk og spørsmål fra media, han er jo tross alt den største profilen i fotballnorge. Men har fotballklubben og byen Ålesund så lite å by på at 2/3 av alle saker må omhandle han? Er det hans skyld at Ålesund taper når han spiller? Eller vinner når han sover? Er det hans skyld at tangotrøyene er dritkjedelig å se på? Er det hans skyld at publikum svikter eller at fisken i Møre og Romsdal lukter dritt? At burgeren på Mcdonalds er "svett" eller at ølen på gardemoen koster 119 spenn, er alt John Arne Riise sin skyld? 

   

  De har tittelen sportskommentatorer

  Selvutnevnte fotballorakler som kan mene akkurat hva de vil, når de vil. De har fripass til å spy ut eder og galle fordi de har en "tittel" i norske medier. Men er dette fagpersoner som publikum skal ta på alvor? I mine øyne er de kun fotballinteresserte som prøver å bli like kjent som mammatilmichelle eller Sophie Elise. Sportskommentatorene er "bloggere" som jobber for de store norske medieplattformene som dekker tippeligaen, hverken mer eller mindre! Ikke spør disse "bloggerene" om Riise skal tåle all kritikk, det er jo de som skaper kritikken!

   

  Kjære Kroksæter, Brenne og andre "fotballorakler"!

  Ja han er tilbake, nei han er ikke i form. Han har spilt jævlig dårlig, det vet alle. Men la nå Riise få fred og ro en stund. Dere vet jo at han kommer til å score fra 35 meter i år også. Og når han gjør det, så får dere gjennomgå. Alt dette vet dere fra før. Men nå er det på tide at dere setter fokus på andre ting. Rett søkelyset på andre problemer. Hvorfor svikter publikum så ettertrykkelig? Hvorfor sliter vi internasjonalt? Hvorfor spiller John Arne Riise sentralt i midten? (det er faktisk en sak som er verdt et tastetrykk eller to.) Eller, kan dere ikke dekke saker om klubber som faktisk gjør tiltak for å få folk tilbake på stadion? At dere lager 30 saker om John Arne Riise hjelper ikke akkurat på publikumssvikten i Ålesund, så hvis dere virkelig er glad i tippeligaen, så gjør noe fornuftig med "makten" deres.

   

  Kort oppsummert

  Skaff dere litt fantasi, litt profesjonalitet og litt empati. Dere er bare vanlige folk som mener at Riise har skyld i alt som er galt i Ålesund og fotballnorge generelt. Prøv å bidra positivt overfor alle utfordringene tippeligaen har i disse dager. Og sist men ikke minst, dere er vanlige folk som burde vært strippet for storslagne "titler" i avisene, som for eksempel "sportskommentatorer" og "fagfolk". La meg og Riise skrive innlegg i VG, dagbladet og sunnmørsposten om tippeligaen, så kan dere få drive "bloggen" deres i fred.......

   

  (MANNomALT)

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Riise #avis #aviser #VG #Dagbladet #nettavisen #sunnmørsposten #Ålesund #Meninger #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

   

   

   

 • Nå har a begynt å filme meg nå.......  Sliten småbarnspappa

  Innimellom blir man faktisk helt skutt av å jobbe i barnehage. Fredager er ihvertfall preget av et lydnivå som er helt hinsides all fornuft. Har du vært på konsert, piper det i ørene. Jobber du i barnehage, så setter det seg en barnegråt innerst i mellomøret. Det høres ut som en unge har krabbet inn i øret for å få ut all frustrasjon på grunn av manglende verbalt språk. Men det er vel en sjarm i det også?

   

  Uansett

  Guttungen hjemme kunne ikke brydd seg mindre om den lille krabaten som sitter i mellomøret til pappa. Han skal jo selvfølgelig ha en bit av den herlige pakka, som er faren hans. Bygge togbane, leke med biler eller gå på lekeplassen skal vi alltid gjøre, og selvfølgelig skal vi gjøre det! Problemet oppstår når han har lyst på en liten pause, se på youtube eller lignende. Da faller pappa ned i sofaen og trer inn i en slags "pappanarkolepsitranse". Da er "Fruen" så generøs at hun lar meg sove i ca 3 minutter før hun skremmer liv i den slitne pakka som også er gubben hennes. Derfor har jeg funnet opp et hemmelig våpen som tydeligvis ikke lurer noen, latesomjegsyngermed trikset. Jeg synger med på alle sangene som dukker opp på youtube mens hjernen tar seg en velfortjent lur. De sangene har jeg hørt så ekstremt mange ganger at jeg sikkert kan synge/mime de i full narkose på sykehuset. 

   

  Takk skal du ha "kjære"

  Man er faktisk ikke trygg som mann selv om man har vært sammen kjerringa lenge. Jeg tror nesten at jo lenger man er sammen, jo mer dritt kan kjerringa finne på , bare for å erte, mobbe, eller rett og slett for å være skikkelig dust. Hun er som regel snill, lager mat og holder huset i stand og greier. Jeg vet hun er glad i meg, selv om hun kan finne på å gjøre slike ting, altså for eksempel å filme meg i skjul når jeg gjør noe rart. Det er akkurat det, nå har a begynt å filme meg nå. Filmer det stakkars pappa- og gubbeskinnet som egentlig holder på å kollapse. Etter mye mas fra "kjerringa" så poster jeg den her, dritkleint! (ps, dette er IKKE tull, jeg visste ingenting.) Veeeldig spesielt!

  Jeg har det faen ikke lett ;)

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Trøtt #pappa #sliten #triks #lurerALLE #sove #nap #fools #Lett #mannomalt


   

 • Meld. BHG. 19. "Mitt svar til regjeringen!"  1. Innledning

  Dere er ikke de eneste med store ord og visjoner. Jeg har også mange tanker om deres arbeid. Jeg har sett litt nærmere på deler av Meld.St. 19 (2015-2016) "Tid for lek og læring - Bedre innhold i barnehagen"

   

  1.1 Bakgrunn

  Barnehagen vil gi regjeringen en bedre innsikt i barnehagens arbeid. Vi ønsker å styrke regjeringens faglige kunnskaper når det kommer til barn og deres utvikling. Følgende mål ligger til grunn for denne meldingen:

  * En trygg regjering av høy kvalitet som er tilgjengelig for alle.

  * En regjering som gir alle barnehager et godt tilbud som er tilpasset BARNA.

  * Regjeringen skal trives, utvikle seg og lære.

  * Når regjeringen publiserer stortingsmeldinger, skal de kunne snakke norsk, samarbeide og samhandle med andre og ha lyst til å lære.

   

  Barnehagen har klare ambisjoner om å utvikle innholdet i regjeringen slik at alle barn får et tilbud av god kvalitet. Barnehagen er en viktig barndomsarena her og nå, der barn skal få utvikle seg i trygge og stimulerende omgivelser, finne venner, leke og lære. Barnehagen mener regjeringen skal kunne gi et godt tilbud til alle barn, uavhengig av andre viktige mål med barnehagepolitikken. Foreldre skal være trygge på at barna deres får et godt barnehagetilbud, uavhengig av hvilken regjering som innehar makten. Derfor vil barnehagene være tydeligere på hva slags innhold som skal prege regjeringshverdagen. 

   

  Det er mye godt å si om regjeringen i Norge. Det er mange høyt kompetente og engasjerte ansatte som bidrar til vage svar og store forskjeller i utspill om barnehagens innhold. Uavhengig av dette er foreldre gjennomgående godt fornøyd med barnehagen. De ansatte i norske barnehager høster stadig anerkjennelse både nasjonalt så vel som internasjonalt.

   

  Barnehagens satsinger på regjeringsnivå

  Barnehagen har høye ambisjoner for regjeringen. I løpet av denne regjeringsperioden vil det bli innført obligatorisk etterutdanning i småbarnspedagogikk av alle ansatte i kunnskapsdepartementet. Det vil også bli innført gratis kjernetid for kunnskapsministeren, slik at han/hun kan oppleve hvordan barnehagene er organisert og strukturert pr. dags dato.

   

  Barnehagens innhold

  Leken er barns grunnleggende læringsform og skal ha en fremtredende plass i barnehagen. Derfor ser barnehagene helst at regjeringen leser seg opp på barns lek. Dette oppnår regjeringen ved å lese faglitteratur og ved å VÆRE sammen med barna i landets barnehager. Det oppfordres også til 2 timers rollelek på stortinget, der regjeringsmedlemmer virkelig fordyper seg i lekens verden. Regjeringen skal tilrettelegge for gode pedagogiske prosesser som styrker og støtter barns læring og utvikling gjennom utfordrende og engasjerende aktiviteter som er tilpasset hvert enkelt barn. Barnehagen foreslår derfor at regjeringen ser på mulighetene for å få på plass en bemanningsnorm som vil kunne sikre dette. 

   

   

  Videreutvikling av regjeringsforslag til ny rammeplan

  Barnehagen vil at innholdet i fremtidens rammeplan skal bygge på det beste i dagens barnehage. Viktige premisser for barnehagens innhold ligger fast, først og fremst barnehagelovens formåls- og innholdsbestemmelser. Det innebærer blant annet at regjeringen, i samarbeid og forståelse med barnehagen og hjemmet, skal ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling. Barnehagen vil at regjeringen skal:

   

  *  ha høyere ambisjoner for barnets trivsel og utvikling av språk. Dette må gå hånd i hånd med barnas grunnleggende læringsplatform, nemlig LEKEN. Barna skal gå ut av barnehagen med erfaringer, kunnskap og ferdigheter som har verdi for deres videre livsløp og for et liv i et mer komplekst og mangfoldig samfunn.

  * ha en mer systematisk tilnærming til de som faktisk jobber i barnehagen, for å sikre et godt og tilpasset tilbud til alle barn. Regjeringen skal ha systemer og rutiner som sikrer at barn som har behov for særskilt tilrettelegging eller støtte, får det tilbudet de trenger. Dette oppnås ved å faktisk høre på de som arbeider med barn og barnehagen.

  * sikre at barn og foreldre opplever sammenheng og kontinuitet i samarbeidet mellom regjering og barnehagen, selv om barnehage og regjering er VELDIG ulike som pedagogiske virksomheter.

  *  sikre at barnehagene i større grad vet hva de kan forvente av regjeringen, og at de er god dialog om hvordan alle landets barn trives, utvikler seg og LEKER i barnehagen.

   

  Videre presenteres det barnehagen mener er hovedutfordringene som må løses for å realisere en regjering med høy kvalitet og mindre svada. Disse utfordringene er:

  * Det er for store variasjoner i fagkunnskaper om barn i regjeringen

  *Mange ministere mangler tilstrekkelig kompetanse om LEK ved tiltredelse i ministerjobben

  * sammenhengen og samarbeid mellom regjering og barnehage bør bli bedre.

   

  Og sånn kunne jeg fortsatt med HELE Meld.St. 19 (2015-2016) "Tid for lek og læring - Bedre innhold i barnehagen." Eneste grunnen til at vi avslutter her er at jeg må jobbe. Jeg må på jobb for å være sammen med barna. Jeg har lite nok tid sammen med barna som det er, så resten av meldingen får stå der med mange fine ord som i grunn irriterer mer enn det inspirerer.

   

  (MANNomALT)   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Barnehage #Barn #Regjeringen #Blogg #blogger #mann #mannomalt #regler #norge

   

   

   

   

 • Russen er eksemplariske!  La oss snu litt på flisa!


  ALLE mennesker på 50 år skal feire at midtlivskrisa endelig slipper taket og at det nå nærmer seg pensjonsalder. Du har innsett at motorsykkelen egentlig er skikkelig skummel, at sykkelbukse ikke får deg til å se sporty ut eller at rynkene dine har kommet for å bli. Alt dette skal feires med EN måned på grisefylla, sammen med andre venner og bekjente som også er 50 år. Du kjøper deg en knallrød grilldress som gir deg "lov" til å være litt ekstra bajass uten at naboer og bekjente rynker på nesen. Hvordan i all verden hadde det gått?

   

  Du klarer ikke å feste, tro meg!

  Mennesker på 50 er hundre ganger verre enn ungdom på 18 år. Dere tror dere kan ALT, og har opplevd ALT, uansett hva det er. Dette må dere selvfølgelig fortelle ettertrykkelig til ALLE rundt dere. Dere tror ihvertfall at dere behersker det å konsumere alkohol. Dere kan drikke MYE, det skal jeg ikke si noe på. Problemet er bare hvor ekstremt ekle og ufyselige dere blir etter 17 vodka-battery etterfulgt av 8 fernet branca. Dere mestrer det å åpne kjeften så alkoholen renner ned den dehydrerte halsen, men ikke kunsten det er å feste.

   

  Julebordet

  Da kommer dere ut av hiet deres, med ræva full av penger. Dere skal imponere kollegaer og ikke minst sjefen. Det ender som regel med krangling, slossing, klining, tafsing, gråting, utkastelse, nachspiel og ALLTID i en ekstrem hissig form for fylleangst. I bunn og grunn er det slik mange 50 åringer "fester" hardt, ukontrollert, ufyselig og en gang i året.

   

  10000-vis av 50 åringer skal feste i en måned

  Det hadde vært krise det. Årets, fjorårets og neste års russ er engler i forhold til hvordan dere hadde oppført dere. Opprørspolitiet hadde fått hendene fulle med aggressive 50-åringer i grilldress som var med på å okkupere skippergata i sine glansdager. Eller de som alltid sloss på bygdefester da de kun brukte knyttnevene, og ga seg når en lå på bakken. Du veit vel at alt var bedre før i tiden? 

  Eller hva med psykologene som måtte hatt kriseberedskap i hele mai måned. Venterommene stappfulle av kvinner som nå har blitt sentimentale i 17 dager i strekk uten at noen forstår hvorfor tårene triller i takt med hetetoktene. 

   

  Kjære russ!

  Fortsett å feste som dere gjør. Dere feirer at 13 års-skolegang endelig er ferdig, ikke at dere har holdt ut med jobben i et helt år til. Dere oppfører dere faktisk helt eksemplarisk i forhold til veldig mange 50-åringer. Helt til slutt: noen russ er tragiske, mens veldig mange 50-åringer er helt på trynet!

   

  MANNomALT

  (Denne gangen som bartender)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #russ #fest #julebord #tragisk #50-åra #fylla #rettferdighet #mannomalt

   

   

 • I dag flagger vi for oldemor og oldefar  "Se her lille venn, i dag skal vi henge ut flagget."

  "Hæ flagget?"

  "Ja, vi skal henge det ut for å feire frigjøringsdagen."

  "Hæ? Fligjødag?"

  "Ehhhh vi skal flagge for oldemor og oldefar lille venn."


   

  Oldemor og oldefar

  Vi skal henge ut flagget for å vise at vi tenker på at oldemor og oldefar var barn for lenge siden. De hadde ikke like mange leker eller like mye godteri som du har i dag. Mamman og pappan deres hadde ikke mulighet til å handle så mye mat, de måtte spare på alt de hadde. De kunne ikke bare spise halve yoghurten sin, det er ikke sikkert de hadde yoghurt en gang. 

  De kunne ikke si hva de ville, de kunne tenke det inni seg, men ikke si det høyt sammen med andre. De kunne ikke høre på radio eller se på alle mulige filmer på tv, når jeg tenker meg om så hadde de ikke tv engang.

  Norge var ikke Norge da oldemor og oldefar var barn. Det var mennesker fra andre steder som bestemte, og alle skulle gjøre som de sa.  Det var ikke helt lov å være seg selv den gangen oldemor og oldefar var små. 

  I dag flagger vi for å vise at vi ikke glemmer hvor vanskelig det var å være barn da oldemor og oldefar var små.

   

  De som sloss

  Noen voksne ville ikke la andre bestemme over seg, derfor valgte de å sloss. Ikke lekesloss som du gjør i barnehagen, men sloss på ordentlig. De ville at alle barn og voksne i Norge skulle ha det like bra som du har i dag, derfor sloss de. 

  De sloss for sine barn,  og at de også skulle vokse opp med lørdagsgodt og halvfulle yoghurter. De sloss for at ingen andre kan bestemme over DEG, og at du kan bestemme hva du vil ha på deg, helt selv. De sloss også for at mamma og pappa kan jobbe og gå på skole hver dag, og at du kan gå i barnehagen. 

  Egentlig så valgte de å sloss for at alle skulle ha det bra for lenge siden, og at vi kan ha det bra akkurat på denne dagen. Det skal vi aldri glemme, derfor flagger vi i dag. Bare for å vise at vi sier takk.

   

  De er gamle nå

  Alle som levde under den vanskelige tiden som vi voksne kaller krigen er gamle nå. De som var barn ble etterhvert voksne og var med på å bygge mange fine ting i Norge. Skoler, barnehager, hus og hytter har de bygget opp for meg, deg og mamma. Jeg flagget alltid på denne dagen før du ble født, det kommer jeg alltid til gjøre. Jeg vil også at du skal finne frem flagget ditt når du blir voksen lille venn. Hvis du ikke helt forstår hvorfor, så tenk på oldemor og oldefar som har vært med på å gjøre ting kjempebra for deg og dine fremtidige barn.

  Sett pris på alt som allerede er gjort for deg gutten min!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Frigjøringsdagen #norge #krig #fred #småting #barn #oppvekst #tradisjoner #kulturarv #mannomalt

   

   

   

 • Kjære fitfager  Tine har bestemt seg for at bilder som er sendt inn av den norske befolkningen skal få pryde melkekartongen i 2017. Bidragene merkes med #tinemelkevenn og vinneren vil bli plukket ut av en jury. Vel så skjedde det som bare måtte skje. De bildene som har høstet desidert flest likes er selvfølgelig sendt inn av bloggeren fitfager. Problemet til Tine meierier er at disse bildene muligens spiller litt i overkant mye på sex? Ihvertfall for å trykkes på alle landets melkekartonger.

   

  Kjære fitfager

  Jeg kjenner deg ikke, jeg har egentlig ingen interesse av å bli kjent med deg heller. Jeg har selvfølgelig sett noen random bilder av deg poppe opp både her og der på sosiale medier, men det er i grunn det jeg vet om deg. Men i dag forvillet jeg meg inn på VG-TV hvor de intervjuet deg angående saken jeg beskrev i avsnittet over. Før du leser videre anbefaler jeg at du ser igjennom intervjuet HER.

   

  Jeg skal ikke snakke noe særlig om kroppen din, det er liksom ikke noe poeng ettersom du har bestemt deg for at den er guddommelig og burde være avbildet på alle husholdningsartikler i hele landet. Jeg kan komme på endel husholdningsartikler som du kunne vært avbildet på, men ikke melk. Hva med nesespray? Tett i hoderegionen, bruk nesespray! Eller plumbo kanskje? Sliter du med tette avløp, bruk Plumbo. (husk vernebriller og hansker.) Det er der du skulle vært avbildet, ikke på den kjente og kjære melkekartongen. 

  (Se det for deg, det er her rumpa di skulle vært.)

   

  Når jeg kjøper melk i butikken så er det med en lovnad om mange gode frokoster, cookies og boller med cheerios. Den fulle kartongen lover meningsfulle stunder sammen med folk jeg er glad i. (mulig jeg overdriver litt her.) Men etter å ha sett intervjuet med deg innser jeg at du er den minst logiske kandidaten til å være avbildet på denne kartongen med norsk kulturarv. Her er noen flotte sitater fra intervjuet:

  Reporter: "At rumpa di skal være på melkekartongen blir jo litt som og ha bilde av en naken mann på leverposteiboksen, det er jo litt rart?"

  Du: "Ja men jeg tenker at det er bedre vi spiser rumpa, assa at det ser ut som vi spiser ei rumpe enn at det ser ut som vi spiser en unge lissom. Du ser den ja?) 

  Du: "Om de dekorerer melka si med noe litt fint istedet for disse random folka som ikke får noe likes, så vil de selge mye bedre. Det er veldig mye ungdom som kommer til å begynne å drikke melk på grunn av meg."

   

  Det er så mørkt!

  Det er så mørkt, uten en eneste lovnad om soloppgang på lange tider. Det virker som om alt håp om lysere tider blir fullstendig borte i løpet av intervjuet. Jeg får den samme følelsen som når bilen dundrer inn i en tunell og jeg har solbriller på, fryktelig ubehagelig og faktisk litt skummelt. Men så sitter jeg med en følelse av at dette kun er spill for galleriet, altså at du bare gjør deg til. (måtte forklares, bare sånn i tilfelle.) Du har jo gjort det bra i bloggverden og på instagram, så la oss håpe at du faktisk har litt mer mellom øra enn to hybelkaniner som er limt sammen. Men er alt håp ute for et samarbeid mellom deg og Tine.......?

   

  Skyll, brett og stapp

  Det skulle vært mulig å ha bilde av deg på tomme melkekartonger. Du ville virkelig gjort deg som frontfigur for skyll, brett og stapp kampanjen til Tine. Du er liksom en lovnad om at hvis man resirkulerer, så vil det komme noe nytt, fresht og bedre ut i andre enden av prosessen. Et annet poeng er at det er plass til veldig mye mer inni en tom melkekartong, altså kan du få plass til mange andre melkekartonger inne i EN kartong. (nå fikk du det inn med t-skje) Jeg tror også at det er plass til veldig mye mer i deg. (ikke tenk koffert, bare fordi du kan.) Det er god plass mellom øra dine kjære fitfager. Prøv å fyll det med noe som kan gagne samfunnet mer enn den "guddommelige" kroppen din. Og en siste ting kjære venn, HOLD DEG UNNA MELKEKARTONGEN MIN!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #fitfager #mørkt #veldigmørkt #solformørkelse #tine #melk #utenfitfager #blirslitenass #blogg #blogger #mannomalt

   

   

 • Få bonuspoeng hos fruen, selv etter 12 år!  Dere var nyforelsket og levde et liv i sus og dus. Du opparbeidet deg bonuspoeng ved å kaste søppel, støvsuge eller gå i butikken. Bonuspoengene bare rant inn på kontoen, hele tiden. Du var kongen over alle konger! Poengene ble løst inn i sene kvelder på puben, gutteturer og valgfritt samvær (tolk det som du vil) med kjæresten akkurat når det passet sånn. Vel slik er det vel ikke lenger......

  Du støvsuger så mye at du får sugebetennelse i overarmen. (Alle husfedre vet hva denne diagnosen er.) Du bretter, stryker og kaster all pappen dere klarer å produsere. Du "glemmer" varer på handlelisten, bare for å få flere turer på butikken, som igjen skulle tilsi flere poeng i banken. Du "lytter" på alle kvinnelige "problemer" som fruen "sliter" med. Du burde jo kunne flytte et halvt år til Dubai med den innsatsen du legger ned.

   

  Dette forventes av deg nå

  Alle slike hverdagslige ting har sluttet å gi avkastning. Det forventes visst at ektemenn og småbarnsfedre skal bidra på alle mulig måter. Etter 12 år med "Fruen" har jeg funnet noen ting som faktisk funker. Dette for å vise hvor vanskelig det er å opparbeide seg slike poeng nå til dags. Legger til at dette nesten er garantert å gi avkastning i form av bonuspoeng.

   

  Ikea

  Jeg vet hva du tenker, bare navnet/ordet byr deg i mot. Men hvis du faktisk våger å tilbringe en formiddag på verdens største samling med billig dritt, vil det garantert gi deg mange kjærkomne bonuspoeng. Det som er viktig er at du ikke bare kan sende kroppen din på Ikea, slik som du pleier. Du må faktisk ta med deg hodet, slik at du kan BRY deg om hvilken plastboks som er finest og mest praktisk i forhold til at dere skal putte forskjellig dritt inni (som muligens er kjøpt på Ikea ved en tidligere anledning). Tips: Si at de blå "posene" fra Ikea er helt fantastiske.

   

  Plantasjen

  Denne er lei. Ihvertfall når jeg forteller deg at du ikke lenger kan rømme for å se på gressklippere, kantklippere og lysthus. Du skal KUN handle blomster, planter og buskevekster sammen med din "kjære". Jeg anbefaler deg å gjøre litt research før turen, slik at du kan forskjell på en rhododendron og en staude før du ankommer hells garden. Tips: Ikke bruk ordene "samma for meg" på denne turen! 

   

  Lytt, helt seriøst LYTT

  Ikke bruk ordene "hmm" og "mhm", de gir deg ingen bonuspoeng. Se på henne og vis at du er interessert når hun forteller om alle de ekstremt kjedelige kvinnene på gymmen som ALLTID har opplevd noe forferdelig eller helt fantastisk. Uansett om du tror at de kjerringene er manisk depressive så må du virkelig sette deg inn i livet deres. Tips: Sett boksen på pause når samtalen tar form, dette er sosialt akseptert.

   

  Sol deg, leeeenge

  Dette er en av de vanskeligste for meg personlig. Jeg får helt mark av å ligge på en strandstol lenger enn 10 minutter, det er så ufattelig kjedelig! Men hvis du klarer å leke at du er en ekte solgud, kan det kanskje gi deg gutteturer i årene som kommer. Tips: Her er det absolutt lov å sovne. Det kan fort bortforklares med at det er så ufattelig deilig å oppholde seg i sola. 

   

  Bygg noe

  Er du handy har du flaks her, men det hjelper ikke å ha 17 tommeltotter, for her er det innsats og vilje det går på. Alle damer ønsker seg et eller annet som det går an å lage. Uansett om det er sminkebord, krakker, benker, postkasser eller utehus til katta (mitt poengprosjekt som dere ser på bildet) er det viktigste at du går ALL INN. Gjør ditt beste, selv om ditt beste absolutt ikke er godt nok for noe møbelfirma. Tips: Underveis i prosessen må du fortelle hvor ekstremt vanskelig det er. Slikt blir det ekstra EKSTRA bonuspoeng av.

   

  Så er det en siste liten greie før vi runder av. Innse at det hverken er morsomt eller opphissende å dra helikopteret foran fruen. Hvis du ikke er såpass velutstyrt at du oppnår vindstyrke tilsvarende stiv kuling, da er det fett uansett hva fruen sier. Hvis du ikke er så priveligert vil helikopteret KUN resultere i minuspoeng!

   

  Helt til slutt: Du må selvfølgelig jobbe, støvsuge, vaske, henge opp , skifte sengetøy og kaste søppel ved siden av poengene over. Jeg kan love deg at du oppnår minuspoeng hvis alt dette byttes ut med EN tur på Ikea i måneden. 

   

  Lykke til!

   

  (MANNomALT)


   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #mann #bonus #husarbeid #fredag #kvalitetstid #blogg #blogger #mannomalt

   

   

   

 • MANNomALT i Se og hør!  Jeg er typen som mener at Norges aller største sladreblad bare hører hjemme på hytter og på diverse venteværelser. Det er god lesning når du venter på urologen, hjertespesialisten eller en koloskopi. Men i dag inneholder faktisk bladet noe artig, nemlig meg og min familie. Så hvis du plutselig står i butikken og må velge mellom to pils eller dagens utgave av Se og hør, da bør du søren klype velge bladet.

   

  Men det er fremdeles mange grunner til at du IKKE bør investere i dette lesestoffet i dag, her er noen utvalgte "godbiter".

   

  Mia Gundersen snakker ut om mobbing og overgrep

   Dette har vel alle hørt før? Ikke akkurat fra Mia, men sånn generelt sett er ikke mobbing en god nok grunn til å grave dypt i lommeboken denne fredagen. Mia publiserte et innlegg på bloggen som førte til dette oppslaget i se og hør, les heller det. Ja, mobbing er viktig og sånn, men ikke i dag. I dag er det mye viktigere ting i Norges største sladreblad. 

   

  Snåsamannen feirer 90-årsdagen sin med Hanne Krogh

  Hanne Krogh skaffet Snåsamannen en konsert i forbindelse med hans 90-årsdag. Fantastisk "spennende" lesing som garantert får deg til å fundere på hvorfor i all verden du ble lurt til å kjøpe Se og hør. Akkurat som tyggisen Extra ofte havner i bæreposen, så vet man aldri helt hvorfor man kjøper disse mersalgsproduktene som står og stirrer på deg når du står og irriterer deg over at personen foran ikke har pengene klare når varene er scannet. I dag er det bare bra hvis bladet snek seg inn i bæreposen din!

   

  Rosinen i pølsa, fyllet i skolebolla eller syltetøyet i berlinerbolla!

  "Vi er snille med hverandre"


  Ja her er vi. MANNomALT, "Fruen", "Prompen", Caesar og Eros. Hele det kaotiske samensuriumet av personligheter som utgjør vår lille familie.

   


  Disse tre fortjener egentlig halve bladet. Drit i Snåsamannen, Mia, prinser og prinsesser, det er de her verden vil bli kjent med. Gamlefar Caesar (bikkja) hvor fargen best kan beskrives som 50 shades of grey på sine eldre dager. Katta Eros som er feit, lat og meget spesiell på mange måter. Og sist men absolutt ikke minst, "Prompen" som er verdens morsomste lille 2-åring. Det er disse tre som er grunnen til at du bør kjøpe se og hør i dag. Dette skriver jeg HELT objektivt sett ;)

   


  Her er vi, MANNomALT, "Fruen" og "Sneipen". Kjerringa ser jo bare smashing ut som vanlig. Viktig at hun fikk "godsiden" sin mot kamera her, hvis ikke måtte vi sikkert stoppet hele reportasjen. "Prompen" er jo seg selv lik, han er best i alt. Jeg derimot ser litt snodig ut på dette bildet. Er ikke spesielt fotogen, så her har vi det klassiske bildet hvor jeg ligner litt på en frosk. Ikke spør meg hvordan jeg får det til, det er en av mine superevner.

   

  Hvis du ikke kjøper Se og hør i dag så skjønner jeg faktisk ingenting. Hvem vil ikke bruke en time av livet sitt på å lese de 90 ordene som er skrevet om meg og min familie. Det står ingenting om bloggen min, da måtte jeg nok hatt 100 ganger så mange følgere. Men hvem bryr seg om det? Har du hatt Se og hør på hjemmebesøk for å lage en "hjemme hos" reportasje? Det har jeg....... 

   

  Suck on that ;)

   

  (MANNomALT) 

  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  (Hvis du sitter igjen med en nysgjerrighet på hvordan det klassiske froskebildet oppstod. Det oppstod HER!)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #seoghoer #Kjendis #blogg #blogger #sladreblad #mann #mannomalt #dyr #hund #katt #Caesar #pus

   

   

   

   

   

 • Hør da Isaksen!  14 småbarn går på min avdeling. Det er 14 individer som har 14 forskjellige behov til enhver tid. Det er 14 forskjellige meninger og 14 forskjellige stemmer. Det er 14 forskjellige forutsetninger for ALT. Det er 14 forskjellige leveringssituasjoner og 14 forskjellige hentesituasjoner. Det er 14 forskjellige lekekompetanser og 14 forskjellige språkkompetanser. Det er 14 forskjellige behov for omsorg og 14 forskjellige behov for nærhet. Det er 14 forskjellige Individer som skal høres og ses hver eneste dag. Ikke bare ses med øynene og høres med ørene, de skal virkelig bli SETT hver eneste dag. Hver eneste dag skal dette skje, HVER ENESTE DAG, av alle voksne som jobber der.

   

  Realiteten er at vi er for få

  Vi er fire ansatte på 14 barn. Det høres kanskje ikke så ille ut? Men realiteten er en helt annen. 

  Barnehagen er åpen i 10 timer. De fire som jobber der skal altså bemanne avdelingen i 10 timer hver eneste dag. Dette løses sikkert litt forskjellige fra barnehage til barnehage, men en ting er ihvertfall ganske likt: Det er sjelden fire voksne samtidig på avdelingen. Etter å ha regnet på det innser jeg faktisk at det ALDRI er fire voksne på jobb samtidig i mer enn 4 timer. Dette er bare regnet ut i fra faktisk arbeidstid. Det vil si at jeg ikke har tatt med møtevirksomhet, pauser, foreldresamtaler, utviklingssamtaler, permisjoner, avspaseringer, ferier og sykefravær i betraktningen. Hvis jeg hadde tatt med disse i utregningen hadde timeantallet vært veldig mye lavere.

   

  Stortingsmelding 19

  Det er mange flotte ord, faktisk så mange flotte ord at jeg blir helt sliten i hodet. Jeg datt av i det ordene "språknorm" og "et sterkere samarbeid med skolen" dukket opp i teksten. Skal jeg fortelle deg hvorfor jeg datt helt ut?

  Jeg er så JÆVLIG sliten etter jobb!

  Tenker dere på oss som faktisk skal gjennomføre alle disse "flotte" ordene dere trykker ned på arket? Vi som faktisk møter barna og deres foreldre hver dag? Det er ALT for få voksne på avdelingen, uansett om vi snakker om små eller store barnehagebarn. Meldingen heter "Tid for lek og læring - Bedre innhold i barnehagen". Spørsmålet er om arbeiderne på gulvet, altså de ansatte i barnehagen egentlig orker å ta i mot mer, før dere faktisk ser på bemanningen i barnehagene.  En bemanningsnorm eller bemanningslov som sikrer at barna får alt det dere ønsker, foreslår og lover uten at de som jobber der kjører hodet i veggen bare de SER meldingene som kommer ut i fra deres regjeringskontorer. 

   

  Walk a day in our shooes!

  (Bytt ut dressen med regndress Isaksen.)

   

  Vær hos oss på de gode dagene vi er "fire" ansatte på jobb og de dårlige dagene vi er to ansatte på 14 småbarn. Sett dere litt inn i jobben vår og hva som forventes av oss fra alle mulige hold. Det er en helt spesiell rase mennesker som finner seg i underbemanning, lav lønn og rovdrift i så mange år uten å si skikkelig i fra. Rasen heter ansatte i barnehagen og godtar dette av en eneste grunn, barna som går der! Ikke utnytt tålmodigheten vår lenger, den er snart slutt!

   

   

  (MANNomALT)

  (Barnehagelærer)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

   

  #bhgopprør2016 #Barnehage #barn #oppvekst #lek #læring #mannibarnehagen #mannomalt

   

   

   

   

   

   

   

 • Les mer i arkivet Mai 2016 April 2016 Mars 2016
  hits