MANNomALT - Min opplevelse, min mening!
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Alle burde date en småbarnsfar!Det er helt sant, bare se her:

 

Bæsj, promp og omgangssyken

Bilderesultat for Holde inne en promp

Tiden hvor du velger kroniske luftsmerter fremfor å slippe en foran gubben er nå forbi. En småbarnsfar lever et liv blant bæsjebleier, tisseflekker og noroviruset. La luften sige ut, men prøv å være litt diskret. Det er fremdeles ikke så sexy.

 

"Slutt" på helgefylla og charterturer

Det er slutt på den krampeaktige helgefylla som mannen på død og liv gjennomføre hver eneste helg. Chaterturer og "gutteturer" blir absolutt ikke gjennomført hvert år, så da trenger du heller ikke å bekymre deg for skumparty i Magaluf eller "sexcruise" på Agia Napa. Det skal sies at de fleste småbarnspappaer liker å tro at de fremdeles er 20 år en gang i kvartalet. La han leve i troen såpass ofte!!

 

Kosekvelder

Hvis du liker å ligge rett ut på sofaen å se film med et glass vin eller et par øl, ja da er småbarnspappa det du lengter etter. 99% av alle kvelder ender i fosterstilling på sofaen. Småbarnsfedre setter virkelig pris på en kveld uten å prate noe særlig, så hvis du liker at mannen bare "lytter" er småbarnsfedre veien å gå. Husk at korte svar som mmm og mhm er å forvente.

 

Finnes Ikke noe mer sexy!

Finnes det noe mer sexy enn en dedikert Pappa? En som elsker barnet sitt over alt på jord? Det er vel noe spesielt med en mann som holder en liten unge samtidig som man SER at dette betyr mye for han! Det er ihvertfall det vi småbarnsfedre tror og håper. Vi tror at vi alltid ligner på David Beckham når vi plukker opp det lille nurket fra vognen.

 

Trening, gainers og kosthold

De fleste av oss har hverken tid eller ork til å rote oss ned på gymmen. Tiden hvor vi flexer foran det store speilet på SATS er forbi. Derfor finner du heller ikke proteinpulver, kreatin eller gainers i kjøkkenskapet til en småbarnspappa. I de tilfellene hvor du faktisk finner noe slikt, har det antageligvis gått ut på dato. Som et resultat av dette punktet får du også en kjæreste som har......

 

"Pappakroppen"

(Sorry for at jeg stjal et bilde av den fantastiske Pappakroppen din Pappahjerte.)

Tynne ben, en liten kul på magen og litt manboobs. De musklene som er igjen på kroppen vitner om trening som ble lagt ned før småbarnsfaren fikk vite han skulle bli pappa. Det finnes unntak for denne, og det er når småbarnsfaren finner ut åssen han egentlig ser ut. Da melder han seg gjerne inn på 2-3 treningssentre, kjøper seg ny sykkel og sykkeltights eller kjøper de dyreste joggeskoene han finner. Dette fenomenet kalles en KRISE og inntreffer som oftest når pappaer fyller 30, 40 eller 50 år. Det går fort over fordi "Pappakropp" er sexy. Det stod i avisen for noen måneder siden!!

 

MANNomALT

 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Småbarnspappa #Far #fedre #Sønn #barn #kropp #muskler #mannomalt

 • Lekebilen!  La meg fortelle dere LITT om akkurat denne lekebilen!

  Den enslige, rustne bilen er gammel. Den er sikkert 100 år snart. Ingen vet helt hvor gammel bilen er, men vi vet at den eksisterte i 1933. Da var den lekebilen til en liten gutt på ett år. Denne lekebilen var nok den eneste leken gutten hadde. Gutten mistet sin mor tidlig, og faren hadde han ingen kontakt med. Gutten og lekebilen ble flyttet rundt på forskjellige barnehjem/fosterhjem i Danmark, bare de to. Jeg har hørt historier om disse barne- og fosterhjemmene på 30 og 40-tallet, og det var nok ingen dans på roser å vokse opp på slike instutisjoner. Mannen som eide lekebilen på den tiden lever ikke lenger, "Fruen" arvet den, så nå står den på utstilling i vitrineskapet vårt.

   

  Hver gang jeg ser den i skapet tenker jeg på trøsten som sikkert fantes i den bilen. Jeg ser for meg den lille foreldreløse gutten som tviholder på kanskje det eneste han finner trygghet i. Jeg ser for meg at han finner roen i en stressende hverdag med mye usikkerhet når han leker med den. Jeg ser for meg at den ene lille lekebilen til tider var guttens tryggeste holdepunkt i livet. Vi vet hvilken betydning bilen hadde for mannen, den var på mange måter barndommen hans. Den var en ekstremt viktig leke, både for mannen og hans etterkommere.

   

  Dette er lekebilene til MIN sønn.

  Min sønn har 27 lekebiler i alle mulige størrelser. Han har noen favoritter, men uansett hvordan jeg vrir og vender på det, har han faktisk 27 lekebiler. Kanskje han kommer til å huske et par av de når han blir eldre, men et slikt forhold som mannen hadde til sin bil, vil nok aldri min sønn få til èn leke. Ja, jeg vet at mannen hadde en litt ekstrem oppvekst, og at det sikkert er en av hovedgrunnene til den sterke tilknytningen. Men det er ikke poenget her. 

   

  Vi har alle hørt historiene

  En far eller bestefar som forteller om LEKA si. Ja den ene som faktisk betydde mye for han da han var liten. Den han alltid fant roen med, uansett hvor han var. Den ene bilen han lekte med under hytta eller oppe i treet selv om han egentlig ikke fikk lov. Det må jo være et fantastisk minne å ha med seg resten av livet? Slike minner vil nok ikke min sønn få når han blir gammel, det har han for mange leker til. Han finner ikke roen med EN leke han, for hver eneste gang han er på vei til å finne den, så ser han en av de 26 andre lekebilene. Ved å gi han for mange leker å velge mellom, er jeg litt redd for at jeg gjør det vanskeligere for han å oppleve magien ved å finne roen med EN konkret gjenstand.

   

  Er jeg et godt forbilde?

  Det er ikke så ofte jeg leker med lekebiler for min egen del lenger. Men hvis du vrir litt på det, så har kanskje jeg for mange ting for å finne roen selv? Mobil, TV, PC, bloggen, jobb og møter. Jeg har alltid masse å drive med, uansett når på døgnet det er. Er vi som foreldre for dårlige forbilder for barna? Viser vi barna våre gjennom vår daglige multitasking at det er sånn det skal være? Altså at vi har mye å gjøre eller mange gjenstander rundt oss til enhver tid? Blir det kanskje for lett å skylde på antall leker, uten å se litt på oss selv?

  Jeg skal ihvertfall tenke litt mer på mannen og lekebilen hans i tiden fremover!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Lek #lekebil #lekekompetanse #ro #stress #selvinnsikt #mannomalt

 • Pupp er ut, #FREETHEKNEE  MANNomALT er drittlei blogginnlegg som har slike tittler "For en koselig familiepåske", "Kjempekoselig middag" eller "NÅ er jeg langt nede" etterfulgt av slike bilder:

  Bilderesultat for pupper

  For det første har ikke TITTelen samsvar med bildet. Jeg skjønner at pupper selger, men jeg tenker at andre kroppsdeler selger like bra.

   

  Derfor

  La meg introdusere den nye puppen i blogguniverset, nemlig kneet!  Dette er mitt kne, bare mitt. Jeg velger å legge ut et uredigert bilde fordi det er faktisk slik kneet mitt ser ut, hver eneste dag. Knær kommer i alle mulige former og fasonger, og ikke alle er født med det media fremstiller som "det perfekte sett" med knær. Som bilde tydelig viser har jeg endel strekkmerker på kneet mitt. På grunn av det er kanskje ikke mitt kne så vakkert som store, unge, runde og flotte knær? Men dette kneet har fått et barn. Kroppen går faktisk igjennom en del forandringer når man får barn, og dette er en av de! 


  Her har jeg valgt en litt annen vinkel. Jeg kan forstå at bildet kanskje vil skape endel reaksjoner i sosiale medier, men jeg mener fremdeles at dette "fyldige strekkmerkekneet" er en kroppsdel som man ikke bør skamme seg over. Vi har alle knær, hvorfor skal vi ikke kunne vise de til hverandre, uten å dekke de til? FREE THE KNEE! Jeg forbereder meg på en storm av henvendelser fra media angående dette dristige innlegget der jeg blottlegger mine knær. Jeg skal stå i det, sammen med mine trofaste lesere! 

   

  Jeg blir sikkert rapportert til facebook pga. nakenhet i dette innlegget. Derfor ønsker jeg at DU deler et bilde av dine knær på DENNE siden. 

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Pupper #Bryster #kne #knær #nakenhet #freetheknee #mannomalt

   

   

 • Jeg har en død venn på facebook......  Jeg har mange forskjellige venner på facebook. Noen er gode venner av meg, kona er en venn der, familien er venner av meg der også har vi en hel haug bekjente. Forundrer meg ikke om det finnes et par jeg ikke aner hvem er engang. Men EN facebookvenn skiller seg ut, hun er faktisk død!

   

  Vi gikk i samme klasse på høyskolen. Vi var i samme arbeidsgruppe et par ganger så jeg snakket endel med henne da. Flott dame fra trøndelagen med ekstremt godt humør og snakketøyet i orden. Var aldri noe problem å snakke med henne, for det var hun glad i. Husker også at strikketøyet gikk enda fortere enn snakketøyet til tider, ihvertfall når julen nærmet seg for studenten Ida. Skjerf og sokker ble til mens hun snakket om alle stedene hun hadde lyst til å reise. Jeg fikk følelsen av at hun alltid var blid, men det stemmer sikkert ikke for de som kjente henne godt. Hvem bryr seg, jeg tror at Ida alltid var blid!

   

  Men så døde plutselig Ida

  Hun døde brått og uventet fra familie og venner. For meg som ikke kjente henne godt, var det mest en uvirkelighetsfølelse å få beskjed om at hun ikke var på jorden lenger. Jeg tenkte endel på henne i en periode etter at hun døde. Men det er ikke noe jeg tenker over så fryktelig mye lenger, jeg har liksom nok med mitt eget.....

   

  Derfor er det flott å være venn med deg på facebook Ida!

  Fra tid til annen er det noen som skriver til Ida på facebook, og det er så flott. Noen enkle hjerter eller en enkel hilsen som "Jeg savner deg fremdeles." Da stopper ihvertfall jeg litt opp i hverdagen og tenker: Så flott at mange fremdeles tenker på Ida, bryr seg om og savner henne. Også kommer alltid tanker om at vi ikke må ta noe for gitt inn i hodet mitt. Man vet aldri hva som kommer til å skje her i livet, og godt er det.

  Derfor retter jeg en liten takk til dere som faktisk skriver noen enkle ord eller tegn på facebooksiden til Ida Bjørkøy. Det får ihvertfall meg til å tenke litt på Ida, og alle jeg er glad i.

   

  (MANNomALT)

  (Dette er selvfølgelig postet etter avtale med etterlatte.)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Ida #minner #minneside #dødsfall #mannomalt

   

 • Å nei, må JEG legge "Prompen"?  Midt i kveldsbadet til "prompen" tikker det inn en melding fra min bedre halvdel: "Jeg rekker ikke hjem før han skal legge seg, lykke til."

   

  Vi er vel i bunn og grunn som alle andre småbarnforeldre. Vi tilpasser oss den lille "sjefen" så godt det lar seg gjøre. Ergo har vi fått tildelt arbeidsoppgaver av den lille "shiftlederen" vår. Pappa er den som skal sette han inn og ta han ut av bilen, mens mor er den utvalgte som har fått i oppgave å ta seg av leggingen i familien. Du kan si og tenke hva du vil, men sånn blir det med tiden! Sist jeg la "prompen" i snippesken var da "Fruen" var på utdrikningslag i januar. Den episoden glemmer ikke denne mannen, for å si det sånn!

   

  Så da sitter vi der, han i badebalja og jeg ved siden av. Pappa kliner til å forteller det lille "søvnmonsteret" at mamma kommer senere hjem i dag, så i dag er det jeg som må ta meg av legginga. "Prompen" setter ut furteleppa og presser frem krokodilletårene som en slags kontring på min mening. Jeg tror faktisk det var det han trodde det var, en mening. Jeg lover han et par episoder av "vennbyen" før han skal legge seg, da ordner det seg plutselig. Enn så lenge.......

   

  Ta på bleie og pysj går som en drøm helt til "prompen" spør om mamma. Jeg forteller han den samme regla igjen, og hele verden faller sammen. Tårene SPRUTER og han hikster så drøyt mye at jeg er redd for oppkast. Helt utavdegselv gråt som gjør skikkelig vondt i alle pappahjerter som fremdeles banker. Jeg finner frem alle triks i "pappatriks" boka og lover han godteri, mer netflix og popcorn i morgen tidlig. INGENTING fungerer...... Pappa er dritstressa!

   

  Hva gjør mor og barn inne på det soverommet?

  Hun forteller meg det innimellom, men som menn flest er jeg på det tidspunktet oppslukt av "topgear" på TV. Jeg husker at de har rutiner inne på rommet, men jeg er heeeelt blank der jeg står med en hylende unge, tre kosebamser, fem smukker og en varmeflaske under armen. I det jeg setter "prompen" i senga, tar han rennafart og forsøker å hoppe ut at sprinkelsenga. Jeg synger mange gamle klassikere for "prompen", han elsker de på dagtid. Sanger som Trollmor, Gutta av Jokke og Summer of 69 er tydeligvis HELT feil i denne settingen!

   

  Finner noe rart, helt tilfeldig!

  "Se prompen, det mangler jo en bokstav i navnet ditt over senga". Vi leter litt før vi blir enige om å fortsette letingen i morgen. Det var alt som skulle til for å finne roen, men ikke for å sovne. "Sjefen" er og har alltid vært fryktelig dårlig sover. Han bruker lang tid på å sovne, sover lett og lite. Så da sitter jeg i bekmørket med en bitteliten hånd i min. Den klemmer og klyper meg så fort jeg puster litt for høyt. Jeg forsøker å forlate "krigssonen" tre ganger, men hver gang hører jeg verdens flotteste stemme si: "Pappa sitte her og holde hånda."

   

  Det tok 55 minutter!

  Ja, en snau time er ikke gæli for en urutinert legger? Når jeg kommer ut døra sitter "Fruen" der og gliser, "Slitsomt?" Mannen legger seg i fosterstilling på sofaen og ber om en øl :)

   

  MANNomALT

   

  Følg oss på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Leggetid #Rutiner #Sjefen #Arbeideren #Farogsønn #Odin #mannomalt

 • Vær stolt av å være norsk "lille venn"  Den siste bomben har ikke detonert, den siste hatmeldingen er heller ikke postet på twitter.

  Bilderesultat for norske flagg

  Du er NORSK lille venn. Vær stolt av at du kommer fra dette fantastiske landet. Vær stolt av den praktfulle naturen, vær stolt av det norsk samfunnet og vær veldig stolt av den norske kulturarven. Den er fantastisk innholdsrik og spennende. Les historie, få kunnskap om dine forfedre og hva de har gjort riktig og galt. Elsk det norsk flagget og få et nært forhold til nasjonalsangen vår. Føl en sterk tilknytning til Norge!

   

  Ikke alle er fra Norge, det har du sikkert skjønt. Men de har også en kulturarv, et flagg, en nasjonalsang og en sterk tilknytning til sitt hjemland. Hør på de, lær av de og respekter deres historie. Din historie er UNIK på samme måte som deres. Vær åpen, interessert og nysgjerrig på den, det vil du tjene masse på. Vær en stolt nordmann med et åpent sinn "lille venn"!

   

  Er alle som kommer hit farlige?

  Land stenger sine grenser for alle som tilhører EN konkret tro, samtidig som rasistiske meldinger florerer på sosiale medier. Det kommer ikke til å bli lett å vokse opp i et slikt samfunn, uten å bli sterkt påvirket. Derfor har jeg en bønn til deg "lille venn". Prøv å se ting i en litt større sammenheng. Ikke hat ALLE, for det kan faktisk INGEN mennesker stå inne for. Når terrorister dreper uskyldige mennesker så bobler vi over av følelser, og det vet de. Egentlig er det akkurat det de vil. De vil at du skal hate ALLE, uten å tenke. De vil at du skal se på naboen din på samme måte som han som skriker religiøse ytringer, rett før han detonerer bomba rundt magen. De vil at du skal hate alle som kommer hit for å få hjelp, og tro at de også vil skade deg. De vil skape et skille mellom deg og naboen, slik at de som virkelig trenger hjelp ikke har noe annet sted å dra bortsett fra "hjem" til terroristene. De vil starte en krig mellom deg og naboen din. Skap gode relasjoner mellom deg og de de møter, gi de mulighet til å fortelle sin historie, den er sikkert veldig spennende. Ikke døm noen, før du har hørt deres historie.

   

  Politikk

  Politikk og terror er ikke samme ting, ei heller politikk og religion!

  Desverre finnes det endel mennesker som bruker slike tragedier politisk. Nok er nok, steng grensene, få de ut, Norge for nordmenn osv osv. Trå forsiktig rundt sånne utspill. Ikke legg for mye i de uten å tenke "lille venn". Stopp opp og tenk over hva som blir sagt, og hvorfor det blir sagt. Hvem er DE? Er det de som bruker feige våpen mot uskyldige mennesker eller er det naboen din igjen? Han med den kule historien som du forhåpentligvis har hørt på? Ikke generaliser mennesker, ikke tro at alle mennesker er like, for det er vi ikke! Hat de som fortjener det, men ikke alle som ligner!

   

  Vær en stolt nordmann, ikke en dum verdensborger "lille venn"!

  MANNomALT

  (Til "prompen".)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Terror #Hat #generalisering #rasisme #ekstremisme #norsk #nordmann #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Påskekrim (del 2)  Hora var død, det var det ingen tvil om. Langt lyst hår og en kropp som ville fått de fleste menn til å titte litt ekstra når hun trasket elegant forbi i høyhelte sko. For oss i politiet var hun en kjent figur, ei "luksushore" med et profilert klientell. I den sorte lille boka jeg fant stod det navn og nummer på mange kjente figurer, men det var de tre siste som vekket min interesse. Hun hadde truffet alle disse tre på samme kveld og tilfeldigvis var dette det siste hun rakk å skrive i boka. De tre sitter nå i varetekt og venter på å bli avhørt. Alle som en er de kjente figurer som har et rykte å opprettholde. Dette er uten tvil min største sak noensinne!

   

  En, to og tre trappetrinn etterfulgt av 47 rolige steg. Jeg teller alltid trappen og stegene frem til avhørsrommet, det får meg til å slappe av, finne fokus og glemme alt annet som ikke kan være med inn i det rommet.

  "God ettermiddag" sier det rakryggede figuren på andre siden av bordet. "God ettermiddag" svarer jeg kontant. Jeg kjenner følelsen av at jeg blir litt starstrucked av å være i samme rom som min barndomshelt. Han sitter rakrygget i en perfekt 90 graders vinkel akkurat det jeg ville forventet av en så kjent og kjær mann. Men nå sitter han her, i avhør i forbindelse med dødsfallet til en prostituert.

   

  "Kjenner du denne damen?" spør jeg hurtig. Jeg ser han blir likblek i ansiktet før han stammer frem "unnskyld". "Hæ" sier jeg spørrende. Han forteller at en mann i hans posisjon ikke bør ha kjennskap til slike damer. "Hva mener du med det?" mumler jeg mens jeg drar frem en nicorette tyggis. "la meg fortelle deg historien" sier han videre.....

   

  Jeg har vært på seminar i byen. Der har jeg holdt foredrag om nytt livreddende utstyr som vi har fått tilgang på hjemme. Men denne onsdagen ble ikke helt som planlagt. Etter en litt fuktig middag på hotellet tok jeg turen på en lokal pub i byen, tenkte at jeg ville få være litt i fred fra pressen på et slikt sted. "Restaurant Shcrøder?" skyter jeg inn. Ja jeg tror det var navnet ja. En hyggelig liten pub hvor ingen brydde seg noe særlig om hvem jeg var, var ingen som stilte spørsmålstegn ved at jeg kom innom. Hadde vel drukket opp halve pinten da jeg la merke til den flotte damen som satt i andre siden av lokalet. Hun satt og småpratet med en kar som lignet mest på en uteligger. Vi hadde blikkontakt mange ganger, og jeg er sikker på at hun smilte til meg. Så da uteliggeren reiste seg og gikk ut av lokalet tok jeg mot i meg, gikk bort og introduserte meg. Hun visste godt hvem jeg var, hun nevnte at hun antageligvis hadde sett alle episodene av tv-serien min. Vi pratet i noen minutter før jeg spurte om hun ville være med å dele en flaske rødvin på hotellet. Hun fortalte at hun var på jobb og at det ville koste noen tusenlapper, ut i fra hva jeg ønsket meg av kvelden. 

   

  Jeg burde stoppet der, men du skjønner at alkohol og kvinner er mitt svake punkt. Jeg er alt for glad i kvinner, og prostituerte gjør det lett for meg. De forteller ikke andre om hva vi har gjort så lenge de får penger, og penger har jeg nok av. Så jeg sa desverre at jeg hadde mange eksklusive rødvinsflasker som ventet på oss på hotellrommet. I taxien fortalte jeg at dette på ingen måte måtte komme ut, og at det i verste fall kunne ødelegge karrieren. Jeg har tross alt en hel by med mennesker som legger sine liv i mine hender hver eneste dag. Hva de skulle gjort uten mine tjenester vet jeg faktisk ikke. Hun var forståelsesfull og betrygget meg om at dette aldri ville komme ut.

  I lobbyen på hotell 33 traff hun en skikkelse hun tydeligvis kjente litt fra før. Hun hvisket i øret mitt at jeg traff jackpoten i dag, to for prisen av en. 

   

  "Jeg er en gentleman, så hva som skjedde i det rommet vil jeg holde for meg selv." fortsetter han. "Jeg bare nevner at en offentlig siktelse vil kunne ødelegge hele karrieren din." Han synker sammen på stolen og forteller videre.

   

  Jeg liker å bli dominert, så det var avtalen vår fra før. Hun riset meg, kvalte meg og skrek til meg mens den mørke skikkelsen fra lobbyen satt i hjørnet av rommet og så på. Etter en stund kom den mørke jenta bort, hvisket noe i øret hennes og smilte. Hora tok bind foran øynene mine og fortsatte en liten stund til. Plutselig ble alt rolig, helt stille. Hun datt livløst om midt på gulvet. På grunn av mitt arbeid har jeg endel trening på slike situasjoner. Jeg innså fort at dette ikke var noe dødsfall, men et inntak av noe hun ikke tålte. Ikke spør meg hva, men jeg satser på ulovlige substanser i pilleform. Panikken grep meg i det jeg løp ut av rommet og ut av hotellet. 

   

  "Hun var i live da jeg forlot henne på hotellet. Dette var ikke det smarteste jeg har gjort, men hun var i live. Det sverger jeg på!" 

   

  "den mørke dama da?" spør jeg. Han forteller at hun antageligvis forlot rommet etter at han fikk bind for øynene, og at hun ikke var tilstede da han stakk av.

   

  Etter at mannen har fortalt sin versjon innser jeg at alle mennesker har feil og mangler, når til og med denne waliseren har rotet seg opp i en drapsetterforskning, ja da er alt mulig for alle og enhver. Jeg ber han skrive under på utsagnet sitt, og med store tykke bokstaver skriver barndomshelten min: BRANNMANN SAM

   

  MANNomALT

   

  følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #påske #påskekrim #gåte #mord #brannmannsam #mannomalt

 • Påskekrimmen (Del 1)  Hora var død, det var det ingen tvil om. Langt lyst hår og en kropp som ville fått de fleste menn til å titte litt ekstra når hun trasket elegant forbi i høyhelte sko. For oss i politiet var hun en kjent figur, ei "luksushore" med et profilert klientell. I den sorte lille boka jeg fant stod det navn og nummer på mange kjente figurer, men det var de tre siste som vekket min interesse. Hun hadde truffet alle disse tre på samme kveld og tilfeldigvis var dette det siste hun rakk å skrive i boka. De tre sitter nå i varetekt og venter på å bli avhørt. Alle som en er de kjente figurer som har et rykte å opprettholde. Dette er uten tvil min største sak noensinne!

   

  En, to og tre trappetrinn etterfulgt av 47 rolige steg. Jeg teller alltid trappen og stegene frem til avhørsrommet, det får meg til å slappe av, finne fokus og glemme alt annet som ikke kan være med inn i det rommet.

  "Har du en røyk" er det første han sier når han ser meg. Jeg minner han bestemt om røykeloven før jeg kaster en nikotintyggis i fanget hans. Kort fett hår, halvgrått ustelt skjegg og en ekstremt dårlig ånde som minner om askebeger blandet med en billig cognac. "Alt bra med deg?" spør jeg bare for å få igang en samtale. Han putter tyggisen i kjeften før han forteller om fyllenerver, hodepine og en søvnløs natt på badet. "Kjenner du denne dama?" fortsetter jeg. I det han løfter blikket opp fra gulvet for å se bildet, stopper han brått å tygge. "ja jeg har møtt a et par ganger ja", sier han med et lurt smil om kjeften. "Hu er dau" svarer jeg brått og brutalt. Han sier ingenting, men jeg kan se at han sliter litt med å ta det innover seg, tydelig brydd svarer han til slutt "hmmm". "Jeg har god grunn til å tro at du er den siste som har sett henne i live", fortsetter jeg. 

   

  Som du sikkert vet er jeg suspandert fra jobben på ubestemt tid, så dagene mine blir ofte fylt med brennvin og en tilfeldig hore i ny og ne. Men den dama du viste bilde av er ingen tilfeldig hore, hun er vakker, selvsikker og ekstremt dyr. Hu står ikke på noe gatehjørnet her i by`n for å si det sånn. Hun har vært hjemme hos meg et par ganger når jeg har hatt spenn til det, men det var ikke sånn denne gangen. 

   

  Hu satt faktisk nede på puben da jeg kom. Ikke spør meg hvorfor hun satt akkurat der, hu er liksom ikke den typiske stamgjesten. Uansett kjente jeg henne igjen der hu satt i baren. Alle på puben vet hvem jeg er og hva jeg jobber med, så jeg kunne liksom ikke sette meg ned å begynne og snakke med a sånn helt uten videre. Fire halvlitere senere spurte jeg om hun skulle være med ut å ta en røyk. Hun sa ingenting men hentet frem en pakke grønn kent fra veska si. Jeg fulgte etter henne ut døra, ga henne fyr og spurte hva hun gjorde på et sted som dette, på en helt vanlig onsdag. Hun fortalt ikke stort, men jeg husker jeg la merke til at hun var tydelig nervøs når hun snakket. De flotte leppene hennes skalv da hun beveget de, og fingrene frøs selv om det var varmt og godt der vi stod under varmelampene. 

   

  Jeg ble sittende sammen med henne et par timer. Snakket ikke om noe spesielt, bare om livet generelt. Om mine alkoholprobler og hennes valg av arbeid. Jeg fortalte henne at jeg fikk lønn om 5 dager, men hun er ikke en sånn hore du får på krita. Hun bare fniste og ba meg ringe på mandag. Vi drakk tett den kvelden, ihvertfall jeg. Halveis ned i den syvende halvliter`n kom på at jeg alltid har endel spenn liggende i leiligheten i tilfelle et eller annet. Jeg fortalte at jeg skulle fikse noe penger, og at jeg var tilbake om 5 minutter. Jeg styrtet et par halvlitere mens jeg hentet pengene, så det tok vel fort 20 minutter før jeg dukket opp igjen, men da var hun borte. Jeg kastet et undrende blikk på bartenderen, og hun svarte at hora hadde gått der i fra med en veldig kjent figur.

   

  "Resten av kvelden satt jeg og drakk meg snydens på puben, bare å spørre bartenderen." "Når dro du hjem a?" spør jeg nysgjerrig. "Ehhhhh halv 4 kanskje? Husker ikke så mye av ferden hjemover den kvelden", sier han med et smil om munnnen. Jeg forteller han om gangen videre i saken, og at han ikke bør dra noe sted før etterforskningen er ferdig. Siden han er politimann selv vet han vel dette, uansett hvor alkoholisert han er.

   

  "Siste spørsmål, hva er navnet på puben?"

  "Restaurant Schrøder" svarte Harry Hole. 

   

  MANNomALT

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #påskekrim #krim #påske #mannomalt

   

 • Finnes det noe verre?  Det pleier jo å gå fint tenker jeg i det vi forlater bopelen.

  I det de to store S-ene lyser i mot meg kjenner jeg livet ebber ut av mannekroppen min. Ord som håpløst, jævlig, stress og krangel trenger seg på i det vi tråkker inn på Strømmen storsenter, "fruen", "sneipen" og jeg.

   

  Vi skal ikke ha mye, men det vi skal ha er så ufattelig unødvendig for oss gutta. 

  Vi brukte 2 minutter på å forklare "prompen" viktigheten av å gå sammen med, og høre på mamma og pappa når vi er rundt så mange mennesker. Det er litt deilig at han har blitt såpass stor at slike ting går an. Han er så flink der vi trasker rundt på senteret, han går mellom oss og hilser på alle han ser, en ekte blidfis. "Fruen" setter kurset mot KICKS og muttheten tar overhånd i kroppen min, for nå skal vi handle skrubb, rens og rouge. Som modige soldater trasker jeg og "sneipen" inn i butikken.

  Etter å ha revet ut 7 lebestifter og 12 neglelakker foreslår jeg at vi gutta går ut. "Prompen" er ikke så vond å be!

  Vi står utenfor og venter i det "Prompen" får øye på en sånn politibil som man må putte penger på for at den skal bevege seg 2 cm hver vei. Jeg sier "Nei, ikke nå", veldig myndig og bestemt. "Sneipen" ser meg dypt inn i øynene og setter kursen mot politibilen. "haha jeg har ikke mynt flirer jeg innvendig"

  (Nå tar de forbanna maskinene kort nå! Jeg innser at "slaget" er tapt å dytter inn kortet.)

   

  Nå kommer kampene tett i tett!

  Å få han bort i fra den politibilen ble en utfordring. Han skriker og gråter men vi får det til med litt god "pedagogikk". Vi lover han en tur til lekebutikken! (vi skulle dit uansett så denne runden vant vi.)

  På HM ble det full krig. "Fruen" plukker klær til "Sneipen" mens vi gutta ser på andre ting til oss mannfolk, nemlig klær fra filmen frost. Eller "ELSA" som "prompen" sier.  ("Sneipen" elsker hu derre Elsa, så her er det da en Elsa-tights vi gutta sikler på.)

   

  Slaget kommer ikke i gang før guttungen river ut en hel rad med ELSAsolbriller mens han skriker "Odin ha sånn". Jeg kjenner at blodet bruser, svetten renner og røyksuget melder seg som aldri før. (Er på dag 5 uten røyk.) Jeg legger på plass alt han rev ut, plukker han opp og kjefter litt på "Fruen". Hun tar ting med knusende ro og fortsetter shoppingen. "Sneipen" gråter og gråter, mens svetten renner nedover ryggen og ned i rumpesprekken på han far. 

   

  Lekebutikken

  "Gullet" slenger seg ned i postmannpat/brannmansam-hylla, og der blir han mens vi går og spiller bingo. Neida, vi holder et øye på han mens vi leter etter gave til kusinen hans som skal feire bursdag i morgen. Alt er fredlig frem til vi skal dra, da vil han jo selvfølgelig ha med seg 17 leker som alle koster 700 kr stk. Kampen er i gang igjen!! Snørr, tårer, hikst og host fra alle kanter. På min side er det svetten som drar hårgeleen ut av håret mitt og ned i øynene. Nå ser det ut som om jeg har Ticks på øya, fordi hårgeleen svir så jævlig. "VI DRAR" mumler han far på vei ut av senteret!

  MANNomALT

   

  Følg oss på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Lørdag #småbarnsforeldre #kvalitetstid #Odin #kjærlighet #frustrasjon #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Selv om jeg er liten, blir også jeg sliten!  Å endelig påskeferie sier Pappa, håper vi kan finne tid til å slappe av litt i mellom slagene!

   

  Mamma og Pappa var så glade da de hentet meg i barnehagen. De kom mye tidligere enn vanlig, tror ikke de ville at jeg skulle få sove før de kom. Vi løp hjem så vi kunne begynne å pakke ting inn i bilen, jeg tror vi skal på hytta nå? Mamma blir sint på pappa når han pakker "feil" ting inn i bilen, han blir sint og sier: "ikke mas a, jeg er så SLITEN." Mamma blir sint og svarer at hun også er sliten. Jeg vet ikke helt om jeg vil på hytta egentlig, jeg er også sliten

   

  De setter meg inn i bilen og sier at jeg kan sove. Jeg er egentlig ikke så glad i å sove i bilen, jeg sover mye bedre i vognen min. "Når vi kommer frem på hytta kan vi sykle, løpe, kjøre båt, spille minigolf og beise hele hytta." Men jeg vil egentlig bare sove litt nå, ikke i bilen, men i vogna mi. Håper vi kan slappe av litt på hytta da. Jeg våkner av at mamma er sint på pappa og bilene foran oss: "jeg sa vi skulle skynde oss, da hadde vi sluppet denne køen, nå bruker vi 4 ganger så lang tid."

   

  Viktig å huske at barna også er slitne når ferien kommer. Hvis du har barnehagebarn så tenk over at de som regel er i barnehagen lengre enn du er på jobb. Det er mye å ta inn for de små, så husk at de også trenger hvile. Tenk også over hva ordet hvile innbærer. Trenger du/dere å planlegge aktiviteter for barna hele tiden for å slippe å ha dårlig samvittighet for de lange dagene i barnehagen? Må vi liksom GJØRE noe hele tiden? Er det bedre å stresse avgårde på hytta for å kunne "slappe" av der resten av ferien? Eller er det bedre med en kort dag i barnehagen, etterfulgt av middag og filmer på tv? Trenger dere å reise i dag?
  (Vi skal ingen steder med det første. Vi koser oss hjemme i helgen.)


  Abstrakt påskekunst laget av "sneipen" i barnehagen!

   

  God påske til store og små fra MANNomALT og "prompen".

   

  Følg oss på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Påske #ferie #stress #mas #chill #relax #mannomalt

   

   

   

   

 • MANNomALT søker modent nett-troll  Mange av de store bloggerne stenger sine kommentarfelt for å slippe unna de verste "nett-trollene". "Ååå det er så deilig å slippe alle de kommentarene på bloggen assa" 

  Jeg er inne på bloggen min 29 ganger i løpet av en dag. Tro meg, det er ikke for å luke ut alle de stygge kommentarene. Det er fordi jeg virkelig ønsker av hele mitt hjerte at det dukker opp en liten kommentar fra et lite søtt "nett-troll", like skuffet logger jeg ut igjen hver eneste dag! Så hvis du eller noen du kjenner var Sophie Elise eller Mammatilmichell sitt "nett-troll", fortvil ikke.......

   

  MANNomALT søker modent "nett-troll"

  Bilderesultat for nettroll

  Jeg liker lange bloggesessions over en flaske vin eller en 6 pack med ringnes LITE. Jeg velger LITE fordi jeg har blitt 30 år, og "fruen" sier at man kan bli feit av å drikke øl. Hvis du går inn på bloggen min så ser du hvilke innlegg du kan angripe. Jeg har skrevet om mye rart, så her er det bare å begynne et sted. Jeg kan anbefale at du begynner å angripe innleggene om Fantorangen, MANNomALT, Dyrene mine, røykeslutten min og innlegget om Davy Wathne. Vær "trollekritisk" å fortell meg gjerne hvor ustelt håret mitt ser ut, hvor lite stelt øyebrynene mine er eller hvor liten rumpe jeg har. Det eneste jeg vil ha meg frabedt er at du nevner "prompen" i dine kommentarer. Da ender det fort som i "Askeladden som kappåt med trollet". Mulig du husker grøten, sekken og den kniven? 

  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
  (Her har du nok å angripe. bildet er tatt fra innlegget Rett og slett et ræva bilde)

   

  Jeg trenger troll som virkelig bryr seg!

  Troll som følger meg her på bloggen, facebook og instagram. Noen som alltid trykker liker på bildene mine, kommenterer og deler innleggene til Mannsperspektivet. Et modent "nett-troll" gjerne i 30-40 årene som faktisk bryr seg om meg, tar vare på meg og sprer meg ut til andre folk og "troll". Du må gjerne ha litt "stalkergener" i deg. Jeg liker folk som henger opp plakater av meg, tar bilder av meg og ringer meg om natten, det er jo bare herlig å vite at noen bryr seg. Elsk bloggeren MANNomALT så skal han elske deg tilbake!

   

  (Del 4 av røykeslutten min!)

  Dagen i dag har uten tvil vært den verste dagen hittil. Røyksuget har vært oftere og sterkere i dag enn noen annen dag. Jeg har vært litt "lost" og aggresiv i hele dag. Derfor valgte jeg å invistere i et hjelpemiddel i dag, Nicorette tyggis. Så nå sitter jeg her og tygger helt til kjeven popper ut av ledd!! Helt til slutt kan jeg informere om at jeg og "Fruen" fremdeles er gift, og det er ingen selvfølge om dagen!

  (Her var vi to lykkelige røykere)

   

  MANNomALT

   

  Stalk meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Nett-troll #stalker #følgere #Internett #blogger #mannomalt

 • (Del 3) MANNomRØYKESLUTT  I dag kom våren!

  Så utrolig deilig når man kjenner sola varmer i ansiktet. Tar en slurk av kaffen samtidig som du innhalerer....... Nei stemmer det, det er det liksom slutt på!

  Skal slutte å være negativ jeg!

  I dag kom våren for fullt. Utrolig deilig å være ute med barna på jobben, det gjør faktisk en litt utfordrende hverdag litt lettere. Det er ikke bare med tanke på røyken, men også i forhold til diverse andre ting på arbeidsplassen. Både store og små koser seg i den spisse vårluften.

   

  Igjen er det verst hjemme!

  Akkurat dette med røykeslutten er til tider helt forferdelig hjemme. Her går jeg rundt og KUN tenker på røyk, nikotin og røykepauser. Hjemmet mitt er fullt av "feller", altså gamle vaner jeg har lagt til meg som alle omhandler det å ta en røyk. Til og med å lufte bikkja er en slik "felle", jeg røyka alltid når jeg var ute med Caesar. Stakkars bikkja har jo ikke vært ute på 50 timer han nå.

  Planen i kveld

  Ja, jeg er irritabel om dagen. Heldigvis er det fryktelig mye å irritere seg over på Tven. Tenkte jeg skulle starte kvelden med å irritere meg over rettsaken til han norske terroristen som egentlig ingen burde skrive om. En skadd sjel som egentlig bare burde gjemmes bort og kun bli hentet frem ved spesielle anledninger, som ved mating. Jeg blir like irritert hver gang han er på TV, ikke fordi han igjen skal i retten, men fordi media skaper så mye blest rundt han. "Se nå er han nazist." "Han er glattbarbert og gjør nazihilsen." Helt ærlig, hvem bryr seg? Er det noen som følger med på livet hans? Om han har "blitt" nazist? La han bli gammel og senil bak murer, uten at NOEN bryr seg, det er det han fortjener!

   

  Dagens høydepunkt, Bloggerne!

  "Ja, jeg ser på bloggerne, har du et problem med det?(arrrrgh)"

  "Sofie Elise", hva er greia? Du er faktisk ikke dum, det er jeg nå helt sikker på. Se hva du har bygget opp helt alene. Det krever faktisk endel, så dum er du ikke. Men han der "typen" din, svensken, han er dum han! Bortskjemt liten pappagutt som lever livet i sus og dus fordi han er sammen med deg. Han virker så utrolig usympatisk i denne serien. Finn deg noe bedre enn han "partysvensken" der a!

  (Les igjennom hva jeg skriver her, "MANNomALT" FORSVARER "Sophie Elise". Den så jeg ikke komme.)

   

  Negativiteten helt til slutt!

  Det har ikke blitt noe bedre i dag, snarere tvert i mot. Har gått litt opp for meg hvor utrolig mange situasjoner som trigger røykesuget mitt. Middag, rydding, turer, brus osv osv. Det er ekstremt mange situasjoner i løpet av en dag! Jeg HÅPER det blir bedre i morgen, for denne dagen har vært dritkjip!

  (MANNomDRITTRØYKESLUTT)

   

  Følg kampen på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Røykeslutt #slutt #frustrert #sint #aggresiv #deppa #mannomalt

   

   

   

   

 • (Del 2) MANNomRØYKESLUTT  Vi sluttet i går, det kan du lese om HER.

   

  Klokka ringte 05.30 som alltid når jeg har tidligvakt. Jeg er et ekstremt rutinedyr på morningen så det å ikke kunne ta seg en, to eller tre røyk før jobben, det var vanskelig. På den "positive" siden fikk jeg veldig mye bedre tid. Det resulterte i at jeg kunne sitte i lengre perioder å TENKE på røyk. Det var en "fantastisk" start på dagen.

   

  Jeg røyker aldri i forbindelse med jobben så der gikk det egentlig bare som smurt. Selv om "Linda" mener jeg har fått et enormt trykk på noen spesielle endelser, så tror jeg ikke det har vært så veldig merkbart!

   

  Verst hjemme!

   

  "Hei kjære, hvordan går det?"

  "Jævlig irriterende at du RINGER når du drar fra jobben da!"

  "Hæ? jeg gjør jo ALLTID det!"

  "Skikkelig irriterende når du vet at jeg MULIGENS skal lukke øya litt på sofaen."

   

  "Fruen" var mildt sagt i ulage når jeg kom hjem i dag. Hun hadde vært alene hjemme siden "prompen" ble levert i barnehagen, uten å kunne røyke. Jeg ser faktisk at den kan være fryktelig frustrerende, så at hun var "litt" lettere irritert er faktisk helt innafor.

  Så spør "Fruen" meg om følgende:

   

  Fruen: "Merker du at du også blir MYE fortere irritert eller?"

  Meg: "haha ja, jeg kjenner det ja."

  Fruen: "Jeg blir ihvertfall det, når jeg ser på deg."

  Meg: "haha skjønner hva du mener, føler det på samme måte."

   

  Vi er litt forbanna på hverandre hele tiden. Jeg ser det i øya hennes, hun HATER meg for detta. Hun har lyst til å ta skikkelig "blodpupp" (vri nippelen hardt.) samtidig som hun knuser tærne mine med stiletthæler. På den andre siden har jeg fryktelig lyst til å terge henne, bare fordi jeg kan! "Gleder meg til du leser dette her "Frue".

   

  Hva gjør man da røykepausen er borte?


  Noen velger å drive med "interiør". For meg ser det ut som "Klipp en stor grein, og fortell mannen din at det er flott og ha på veggen."


  MANNomALT bretter klær. Bare så det er nevnt, jeg bretter ALDRI klær ellers. Flotte tellekanter da?

   

  Hvordan har jeg det nå?

  Ikke noe særlig. Jeg har hjertebank, er irritert på alt, også har jeg faktisk en jævlig dårlig følelse i beina mine. Merkelige greier, er det dette som kalles "røykebein?" Har jo VONDT fra knehasene og ut i tærne, vondt liksom! Hva skjer med det a? Trodde "røykebein" var noe en kompis av meg fant på for å være morsom jeg! Det er ikke noe fett ihvertfall, "røykebein" eller abstinenser i beina! Jeg er litt trist også, litt "forbannatrist" liksom. Er kanskje ikke noe som heter det, "forbannatrist"? Men det er faktisk det jeg er!  Faktisk veldig stolt over at jeg har runda EN dag! Har ikke vært så lenge uten røyk på 15 år!

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg videre på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Røykeslutt #Røyk #venn #livspartner #Savn #Elsk #Hat #mannomalt

   

   

   

   

   

   

 • MANNomRØYKESLUTT  I går fylte også "fruen" 30 år, så her er "trædveårskrisa" vår!


  (Det er faktisk litt trist at det forhåpentligvis er slutt)

   

  Vi har begge røyka litt over halve livet, altså 15 år. Vi røyker ca. 15 om dagen, så røyken er en stor del av livet vårt! Uansett hva du tenker om røyk og folk som røyker, så er det faktisk en stor del av livet vårt. 

   

  Hvorfor slutte?

  Helseaspektet.

  Ja, vi vet hvor skadelig det er, det har vi alltid visst. Så ja, selvfølgelig er dette endel av grunnen til at vi slutter. "Fruen" melder også at en av hennes grunner er at "huden blir mer elastisk, får igjen spenst og at man får færre rynker." Må ærlig innrømme at dette driter undertegnede litt i, men flott at "konemor" finner motivasjon der!

  Økonomien

  "Fruen" er student og jeg jobber i barnehage så penger er det dårlig med. Så når man regner på hva vi faktisk bruker på "sigg" så er dette et GODT argument for å slutte. Daglig skal vi legge tilside tilsvarende sum som vi bruker på røyk, 150 kr dagen faktisk! Vi får se om vi ikke finner noe annet å bruke de på, spraytan kanskje? Jeg er jo ikke akkurat brun av meg.

  Det er jo blitt helt teit!

  Da vi startet så var det jo fett å røyke. Alle kule folk røyka, sånn var det bare. Nå må du gjemme deg for å ta en røyk i det offentlige. Securitas jakter på deg hvis du røyker på perongen, folk ser stygt på deg hvis du står utenfor et eller annet stort bygg og røyker. Nesten uansett hvilket bygg du står utenfor, så ser de stygt på deg. Egentlig så ser folk stygt på deg uansett, fordi det å være en røyker har blitt så ekstremt UT! 

   

  Blir det lett?

  Kan jeg ikke tenke meg. Jeg har vært røykfri i litt over 2 timer og allerede så irriterer jeg meg over at jeg ikke har røyk, Jeg har da ALLTID røyk. Det er mye annet rart denne karen IKKE har, men røyk er aldri en av disse. Sitter og ser på "fruen" akkurat nå og hu irriterer meg egentlig litt. Sitter der og later som om hun ikke har lyst på røyk. Later som om ei litta pinne ikke frister, jeg har DRIT lyst på en liksom! åååå vi kommer til å få noen flotte dager sammen......


  (Går fint dette?)

   

  Skal holde dere oppdatert!

  Er dette interessant for alle de flotte menneskene som leser bloggen min?

  Det DRITER jeg i......

  Dette er en stor greie for både meg og "fruen" så ja jeg vil holde dere oppdatert! Hvem vet, kanskje det blir en morsom historie etterhvert? Kjennes ihvertfall ut som om det blir mye frustrasjon, sinne, gråt og slossing!

   

   

  (MANNomALT)

   

  Dere får heie på både meg og fruen her:

  Facebook

  Instagram

   

  #Røykeslutt #sint #frustrert #irritert #noia #klarerdettada #mannomalt

   

   

   

   

   

 • Dagens løgner servert av mr. og mrs. pedagog!  Jeg er barnehagelærer og "fruen" utdanner seg som grunnskolelærer. Vi får ofte spørsmålet: "Er dere pedagoger med Odin også?"

   

  Dette er noen av dagens hendelser!

   

  "Nå må du ta på deg findressen din Odin. Hvis ikke blir "Kåre" lei seg." 

  Vi var i "Kåre" sin dåp i dag, han er 6 måneder gammel. Han kunne antageligvis ikke brydd seg mindre om hvordan Odin hadde kledd seg på den store dagen. Hvis vi hadde rulla "prompen" inn i celofan hadde nok det vært mye morsommere for "kåre". Vi brukte 20 minutter, men penklær fikk vi på han!

   

  "Hvis du sitter pent nå, skal du få MASSE kaker etterpå!"

  Å holde "gullet" forholdsvis rolig i kirken er fryktelig utfordrende, ihvertfall når han ikke har fått den daglige cowboystrekken. Løgnen funka ikke i det hele tatt, akkurat som at han forstår at han får de forbanna kakene UANSETT! Det endte egentlig bare med at "prompen" og "Fruen" måtte evakuere inn på lekerommet i kirken.

   

  "Nei mamma og pappa har ikke buss på telefonen sin!"

  Odin elsker å se på youtube. Han har et hett forhold til sangen hjulene på bussen, gjerne på engelsk. Det gikk faktisk over alle støvleskaft en liten periode. Derfor er enten våre telefoner ødelagt, uten batteri eller så har vi ikke buss på telefonen. Telefonene fungerer, har batteri og det ER fysisk mulig å gå inn på youtube! Jeg beklager lille venn!

   

  "Nei, men da går pappa!"

  Min favorittløgn. Den er så ekstremt unyttig! Jeg kommer ALDRI til å dra fra gutten min, uansett hva som skjer. Denne tomme trusselen bruker jeg sjelden, men det glipper ut av kjeften min i ny og ne. Han hører ikke på meg uansett, og det skjønner jeg veldig godt. Det er fordi både han og jeg VET at Pappa aldri drar fra "sneipen" sin!

   

  "Supermann er sterk fordi han spiser poteter"

  Supermann er kul, og det vet alle, også "prompen". "For at du skal bli like sterk som Supermann mååå du spise litt poteter." Når denne løgnen kommer til kort, ja da nevner vi at "Daniel Tiger spiser ALLTID poteter".

   

  "Brannmann Sam pusser alltid tennene!"

  Vi har sett ALLE episodene i denne "realityserien", men jeg har aldri sett hverken Brannmann Sam eller stasjonsmester Steel pusse tenna. Spoiler alert: Brannmann Sam finnes ikke!!!!!

   

  "Hugo sover, "Celina" sover, "Kari" sover, besta og bestefar sover og onkel Dan sover, nå må du også legge deg!!"

  Leggetid er en kamp! Derfor bruker vi hans bestevenn i barnehagen, ansatte i barnehagen og nær familie i denne løgnen. Problemet her er at INGEN mennesker over 10 år legger seg klokka 19.00? Det er uansett den mest effektive løgnen vi har, for han er veldig opptatt av akkurat disse menneskene! 

   

  Er vi pedagoger med vår egen lille "promp"?

  You decide ;)

   

  MANNomALT

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Pedagoger #Sønn #Løgner #Kjærlighet #mannomalt

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Den sykeste dagen i mitt liv, og tiden etter.....  Mor trengte en pause. Vi satte oss på en rød sofa i gangen, jeg og han. Han skrek, "han er sikkert redd" tenkte jeg. Jeg var stiv som en pinne og kjempesliten etter nattens hendelser. Jeg husker fremdeles tanken som slo meg, "Klarer jeg dette da?"

   

  Oh shit vannet gikk!

  Den berømte bagen hadde vært pakket i flere uker. Den var liksom mitt ansvar oppi alle hormonene og tankene. Jeg er ikke så veldig strukturert av meg, men i den bagen var det tellekanter og strykebretter allerede 5 uker før termin. Da vannet gikk ville "Fruen" dobbeltsjekke at alt var der, så jeg kastet alt innholdet utover gulvet i ren panikk samtidig som ordene "dra på sykehuset" banket bakerst i skallen min. Den ekstremt ryddige bagen ble fort til en vanlig hytteturbag hvor alt er pakket i siste liten.

   

  Vel fremme på sykehuset gikk ting fort. 4 cm, 5 cm, 7 cm og "ikke flytt bilen du far, det rekker du ikke". Alle disse ordene husker jeg godt fra den første timen. Etter det ble det 12 timer med veer, smerter, lystgass, kjefting, "massasje" på ryggen og 17 kopper kaffe før den lille mannen var ute. Det ble en litt smådramatisk fødsel, men det lar vi bare ligge. Det eneste jeg slenger med her fra de 12 timene er ordet: HJELPESLØS! Jeg har aldri følt meg mer unyttig. Å gjenta ordet "pust" til en dame som skriker og hyperventilerer, er kanskje det mest ubrukelige jeg noen gang har gjort. Og sånn følte jeg det under store deler av fødselen. Det er en ærlig ting å si?

   

  "Vil du klippe navlestrengen far?"

  Ehhh....... Klippe i det der? En saks til å klippe det der? Så slo tanken meg, "ta deg sammen a". "Ja klart jeg vil klippe! Hvor da? Der eller? Sånn? Å shit jeg sjelver ass". Legen ler å sier: "bra jobba far". I ettertid innser jeg at det var det eneste jeg gjorde den dagen som kan minne om en jobb.

   

  De første timene etter "prompen" var kommet.

  Mor og sønn ligger sammen i senga som om dette var verdens mest naturlige ting. Akkurat som om de har kjent hverandre hele livet, og at de nå vet hvordan ting funker. Jeg holder "gullet" så ofte jeg kan og tenker alltid samme tanke: "gleder meg til å bli kjent med deg sønnen min." Jeg hvisket det også inn i de små sammentrykte ørene hans. Ordene sønnen min var vakre og storslagne, men også litt rare og klønete. 

  Da mor trengte pause fra endeløse forsøk på amming tok jeg han med meg ut av rommet, hun var med rette DRIT sliten! Med den lille skapningen i armene mine var det igjen tanken om at vi må lære hverandre å kjenne som slo meg. Han så på meg og jeg på han, jeg tror vi ble enige der og da om at vi skulle BLI bestevenner. Mamma var viktigst nå, det visste vi begge! 

   

  Hvem er egentlig du?

  "Gullet" var nå blitt noen måneder. Dagene var preget av amming, bleieskift og "søvn". Jeg klarte aldri å sovne med han ved siden av meg, kjempenoia for å ødelegge den lille skapningen. Jeg husker de første gangene han så på meg, strakk ut armen å tok meg på nesa. Jeg er sikker på at han nå var klar til å bli kjent, han kunne like gjerne sagt det, "hvem er du?" 

   

  Prøv å skille oss nå a!  "Prompen" har nå blitt 2 1/2 år gammel.  Vi er så avhengig av hverandre, at å tilbringe tid fra hverandre er utenkelig. Vi leker sammen, sover sammen og gråter sammen. Han elsker meg og jeg hadde dødd for han. Ja, det er en klisje, men jeg hadde ofret livet mitt uten å nøle!

   

  En graviditet, en fødsel og den først tiden for den nybakte faren.

  Det er ikke alltid like lett, man kan fort føle seg ubrukelig og unyttig. Båndet mellom mor og barn er helt spesielt, føler egentlig at jeg ikke forstår det helt. Kanskje det er meningen at jeg ikke skal forstå det, at det kun er for mor og barn, ikke far? Jeg brukte tiden godt, grep ALLE sjanser jeg hadde og fikk. Jeg ville virkelig bli uunværlig for han, det tok mye lengre tid for meg enn for mor, men jeg har lykkes til tusen. Jeg er Superpappa for "gullet", ingen over og ingen ved siden av!!!  (MANNomALT)

  Følg oss på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Farskap #Morskap #fødsel #barsel #redd #noia #sønn #mannomalt
   

   

 • Ikke ring meg, ikke spør meg!  "Fruen" har sett seg lei på min manglende evne til å si nei, og det har hun vel egentlig all mulig grunn til? Her er et par eksempler:

   

  Socks/boxers

  For mange år siden ringte det en veldig hyggelig dame til meg. Vi snakket lenge og til slutt sa hun: "Da leser jeg opp hovedpunktene i samtalen". Hun speedet opp kjeftamentet og MANNomALT datt av lasset i første sving. Da hun hadde ramset opp alt jeg hadde sagt ja til, sa hun: "ha en fin dag", også la hun på. To uker senere dukket det opp en GRATIS pakke i posten. 2 flotte par med dressokker og en herlig boxer med skriften "Boxers" på. Annenhver uke fikk jeg nye pakker i posten, sokker og boxere. 100 spenn for hver eneste pakke, ikke så veldig dyrt men alikvel 200 kr i måneden. Vi var studenter begge to, så "Fruen" ba meg vennlig om å avbestille denna "dritten". Jeg sa meg enig i det, er jo tross alt "mannen" i forholdet.

  96 par med dressokker og 48 boxere senere:

  Et brev dukket opp i posten, firmaet "socks" hadde gått konkurs. Jeg ser for meg at denne bedriften hadde levd lenge bare på meg. Jeg har aldri hørt om noen andre som har abonnert på sokker og boxere fra sverige?

   

  Fri flyt

  Jeg stirret i gulvet og latet som jeg skrev melding når jeg hørte "HEJ DU". Ti Minutter senere tuslet jeg hjemover med 10 pakker "fri flyt" og et abonnement som lovet meg mange flere. Jeg kunne jo selvfølgelig avbestille akkurat når det passet meg!

  "Fruen" ble oppgitt og spurte litt irritert, "Tar du tran?" Ok, hun hadde et poeng. Jeg bestemte meg for å avbetille!

  Et halvt år senere, 36 pakker "fri flyt" i skuffen og noen 1000-lapper fattigere tar jeg endelig den telefonen. 

   

  Lillebrors karameller og bestemors vissvassboller

  På jobben dukker det opp noen lapper innimellom. "Støtt datteren/sønnen min sitt idrettslag." Støtt turen til Polen osv osv. I november kjøpte jeg syv bokser. Ja de er veldige gode, men 7 bokser er vel kanskje å ta i? Det ligger fremdeles et par bokser igjen i skapet.


   

  Doruller

  Igjen var det en eller annen unge som skulle et eller annet. MANNomALT klinte til og kjøpte 48 doruller til 350 spenn. ("Liv Anne", vi angrer ikke!) Etterpå ble jeg gjort oppmerksom på at 40 doruller med Lambi koster 110 kr på Coop OBS. "Jaja vi støtter en god sak da" smiler jeg nervøst til "Fruen."

   

  Klok av skade

  Jeg står sikkert øverst på alle telefonselgeres lister. Derfor tar ALDRI telefonen hvis jeg ikke kjenner nummeret. Hvis det skjer at jeg tar den, så blir vi medlem i bokklubben, abonnenter på KK eller blodgivere hele gjengen. For å ikke snakke om kona som bli mer og mer oppgitt og lettere irritert hver gang jeg kommer hjem med noe nytt pga mangel på impulskontroll. Hun mener jeg burde gå med et skilt rundt halsen når jeg går ut døren, der det pent står "Jeg har en støtteperson, jeg kan ikke ta avgjørelser uten bekreftelse, ring ******** dersom du lurer på noe".

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Abonnerer #reklame #Lureri #svak #mannomalt

   

   

 • MANNomALT har tidenes "feteste" tribal!  Jeg tenkte jeg skulle se slik ut da den var ferdig!

   

  Jeg husker det som om det var i går.

  Muttern skulle ta en liten tatovering av en rose på armen og jeg hadde nettopp fylt 16 år. Jeg var verdensmester i tatoveringer og var på utkikk etter HVA SOM HELST på fuglekassa (brystet.) Etter mye jobbing fra undertegnede, gikk mamma med på at sønnen visste hva han gjorde, og at han var fullstendig klar over alle risikoer osv osv. Jeg trasket inn på et studio (som skal forbli anonymt pga. DÅRLIG reklame.) med mamma på slep. Jeg åpnet en sånn "bok" med masse forskjellige tatoveringer som kunsteren "anbefalte". Sånn ca midt i boka fant akkurat den jeg ville ha, den var helt BADASS. Jeg var ikke kraftige karen, men jeg brettet frem fuglebrystet mitt og lot det stå til. Etter 45 minutter med "nålmotbeinsmerter", var jeg nå den eneste jeg kjente med "tattis". DRITFETT!

   

  Dette ble resultatet!


  (Det verste er at jeg syntes den var driiiit fet!)

   

  Første svømmetimen!

  Glemmer aldri den svømmetimen i 10. klasse på ungdomskolen. Vrengte av meg klærne og bretta frem fuglekassa med den fete tribalen på. Alle gutta var enige om at dette, det var fett. Så var det damene da, litt usikker på hva de sa når 49 kg beinrangel kom løpende opp fra garderoben med DEN tribalen på brystet? Det vet jeg fremdeles ikke, men satser på plusspoeng i jentegarderoben!

   

  (Close up så vi kan vurdere arbeidet.)

   

  Nå er jeg 30!

  Ja, det er vel typ tribal eller? "Hva ligner den mest på?" har jeg ofte tenkt. Er det et sånt "snøfnugg" som man klipper på barneskolen? Altså når man bretter arket i to og klipper kun den ene siden. Nei, det kan jo ikke være det, for den finnes jo ikke symetrisk. Jo nå vet jeg, det er en tribalsommerfugl? Eller er det "batsignalet" som "Fruen" kaller det. 

   

  Jeg skal fortelle deg hva det er!

  Det er en ekstremt dårlig utført tatovering på en 16 år gammel gutt som var kjempekeen på å imponere omverdenen. Dette "batsignalet" har nesten gitt MANNomALT fylleangst hver eneste gang jeg har tittet meg selv i speilet, i 14 år!

   

  Angrer jeg?

  Nei, ikke i det hele tatt. Jeg var stolt av den i en lang periode og det er jeg forsåvidt enda. Ja, den er stygg, men den forteller en god historie og jeg ville aldri vært foruten! Moralen er: Dette anbefaler jeg på det sterkeste ;)

   

  MANNomALT

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Tribal #tatovering #angrer #angrerikke #fett #villegjortdetigjen #mannomalt

   


   

   

 • MANNomALT har fått seg mål!  Målene er klare!

  Det er viktig å sette seg mål, også som blogger. Derfor har jeg satt meg noen personlige mål, både meget realistiske og meget urealistike mål for tiden fremover.

   

  Innen utgangen av Mars måned skal jeg ha følgende følgerantall på facebooksiden min Mannsperspektivet, 430. I skrivende stund er det 387 likerklikk på siden. Dette er et meget realistisk mål med tanke på økningen i det siste.

   

  Innen utgangen av april skal det være 500 likerklikk på Mannsperspektivet! Realistisk? Ihvertfall ikke urealistisk.

  (så det høyeste målet.)

   

  MANNomALT skal være med på God morgen norge!

  Dette er jo HELT urealistisk med tanke på hvor mange lesere jeg har pr. dags dato. Men hvorfor skal ikke dette mannebeinet bli invitert dit? Jeg VIL bli invitert dit når de lager en sak om bloggere. Mitt tips er at dere (ja nå snakker direkte til dere) lager et innslag om bloggere. Inviter gjerne noen av de kjente, jeg ville foretrukket Pappahjerte og hu derre Sophie Elise. De to sammen med meg, ja da får dere da ALT! En artig pappablogg, en typisk "selge sminke og plastikk" blogg og en "jeg har ikke HELT peiling på hva jeg driver med" blogg. Gleder meg til å sjarmere Staude og Fossum, bli kompis med Bubresko og Fiveland, Snitte roser med Finn og spise kjøttkaker laget av the one and only Wenche!

  Dette bør egentlig bli gjort innen utgangen av Juni tenker jeg! Da unngår vi fellesferien og sånne ting!

   

  Klarer vi dette da tro? Stay tuned ;)

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #Mål #blogg #GMN #mannomalt

   

   

   

 • Endelig tilbake!  En lang vinter går mot slutten!

  Treningskampene er snart unnagjort og resultatene analyseres både i TV2 studioet og på de lokale pubene rundt om i landet. Noen er dømt nedom og hjem, mens andre forventes å kjempe i toppen. Noen lokale gutter forventes å slå igjennom, mens noen gamle travere blir sett på som pensjonister. Hvem har gjort det best på overgangsmarkedet? Hvem er i økonomisk rød sone?

   

  HVEM BRYR SEG?

  "ekspertene" bommer alltid, treningskampene betyr INGENTING og det skal snart vise seg hvem som har gjort de beste signeringene! 

  Det er ikke noe annet som betyr noe den dagen du igjen skal kle deg i "riktige" farger. Det er nettopp DER alt ligger, "riktige" farger. Du kan hate naboen en gang i uka, fordi han er fra en annen by eller tettsted. Fremmede skal komme hit, til DITT sted og vinne matchen? Nei faen heller, gutta mine skal vise de. 90 minutter med knokkelkamp på banen og betongorgasmer på tribunene, KOM IGJEN A!

  (jajaja det er ikke lov, men fy faen så fett det er!)

   

  Jeg "ELSKER" united, barca eller real?

  Bestill deg 2 kampbilletter til neste sesong, kjøp deg diverse abonnomenter på getboksen og kos deg i sofaen. Har du møtt noen av spillera? Har de tid til deg, altså "supporteren"? Møter de deg på kjøpesenteret eller ringer deg hvis du ikke har fornyet sesongkortet? Prøv å nærme deg "helten" din på gata a, du har flaks hvis du bare blir lagt i bakken! Og har du noe forhold til byen? Nei du har ikke det vet du!

   

  Tippeligaen

  Det handler om ditt forhold til din klubb. Du har et eieforhold til klubben din, dine spillere og DIN by!

  Tilhørighet på puben før match hvor du møter folk du ikke snakker med hele vinteren. Men når dere møtes der i mars er det fremdeles sesong, akkurat som om Emil Hegle Svensen ikke finnes! Jaja jeg har hørt det før, kvaliteten er ræva i tippeligaen! Så ikke sitt i sofaen og irriter deg da, kom deg på stadion og støtt laget ditt. Tippeligakamper skal OPPLEVES på tribunen! Nå er det på tide å komme seg ned fra kollen, langrenn og skiskyting er ikke moro. Så finn frem engasjementet, kle deg i "riktige" farger å bli med på oppturene, nedturene og de magiske øyeblikkene i 2016.

   

   

  Ønsker ALLE supportere lykke til i 2016, måtte det bli et magisk år for norsk fotball.

   

  (I år vinner vi alt, trua kan ingen ta fra oss)

   

  (MANNomALT)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #tippeligaen #norskfotball #supporter #engasjement #livsstil #mannomalt

   

   

   

   

   

    

   

   

   

 • Caesar og Eros goes to Hollywood!

   

  Jeg postet DETTE innlegget for noen dager siden!

  I løpet av kort tid har et par av mine innlegg blitt publisert i en lokal avis på romerike. Men denne telefonen så jeg IKKE komme:

   

   "Hei det er "raghnild" fra ******* som ringer".

  "ja, morn du."

  "Vi tenkte å intervjue deg om dyrene dine."

  "jaja det er veeeeldig spesielt, men ja selvfølgelig."

  Kort fortalt så kommer det en journalist og en fotograf fra denne avisen hjem til oss i morgen klokken 12.00.

   

  Hva i all verden skal Caesar ha på seg?

  Når bikkja skal ha sine 15. minutes of fame, må han jo se bra ut! Vi kastet han i dusjen, shamponerte med "Herbal essenses", klippet neglene og plukket øyenbryn. Nå gjenstår bare det store spørsmålet: "what to wear". Han begynner jo å bli tynn i håret, så vi må nok dekke til diverse boldspots, ihvertfall på brystet og på hodet. "Fruen" reiste rett på Strømmen storsenter og dro visa`n til den tok fyr.


   

  Nei vet du hva!

  Caesar er Caesar på godt og vondt. Han skal hverken dusjes, kles opp eller puddres før photosession i morgen! Ta han for det han er a folkens, han er rett og slett en DEILIG bikkje!

   

  Eros da?

  Eros er bare glad og feit. Han trives i kroppen sin, tror neste han er stolt over den. Han er som katter flest, likegyldig over hele oppmerksomheten!   

  MANNomALT

  (med Caesar og Eros.)

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #hund #mynde #katt #gatemix #fame #avis #mannomalt

 • De valgte ikke bare en jobb.....   

  Lyset slukkes, dørene låses og bygget er tømt for mennesker!

  På "kråka" ligger tårene etter ei jente på to fremdeles på gulvet. Hun klemte fingeren sin før hun skulle hjem. Hennes foreldre var stresset. De tok henne under armen mens jenta grep etter dørhåndtaket, tårene trillet! På avdelingens spisebord har fremdeles ikke merkene etter albuene til assistenen som så episoden blitt borte. Hun satt og grublet over episoden helt til hun skulle låse å gå hjem. Den lille jenta så bekymret ut, det var ikke første gangen slike ting har skjedd med henne. Har hun det bra.......?

   

  På "skjæra" henger latteren til pedagogisk leder igjen. Den eldste gutten på avdelingen hadde fortalt at foreldrene hadde laget "lillebror" i går.  

   

  På barnehagelederens kontor ligger 16 post-it lapper i en firkant. På lappene er det positive ord som skal bidra til en lettere hverdag. Hun har vært på kurs i "coaching" og har prøvd noen av triksene for seg selv. Rett ved siden av ligger det en bøyd binders. Den ble klemt sammen fordi hun fikk en telefon om en langvarig sykemelding fra en ansatt. For henne er dette et tegn på at morgendagen blir en kamp for å få nok voksne på alle avdelinger.

   

  På samlingsrommet kan man nesten høre barnelatter etter dagens forestilling. De voksne fremførte "Bukkenebruse på badeland" for alle barna. De gikk HELT ut av sin komfortsone og ga av seg selv. Til og med den eldre fagarbeideren på "blåmeis" ga alt, selv om hun hadde tankene et helt annet sted, hjemme hos sin syke mann!

   

  I hylla til Pedagogisk leder på "dompappen" ligger det en lapp. En av de andre ansatte på avdelingen har bedt om et møte. Det han skal fortelle er at han skal slutte som ansatt i barnehagen. Han har fått tilbud om en jobb i skolen, og ser at tiden er inne for det!

   

  Rett utenfor hovedinngangen er det mange fotspor i snøen. Det er spor etter de voksne som har valgt å jobbe i barnehage. De drar hjem til hus, leilighet, familie, barn, venner eller hjem til ensomheten. Det som er felles for alle, er at de tar med seg jobben hjem. Det er umulig å la jobben være igjen  jobben når du arbeider med barn. Du gleder deg på deres vegne og du er bekymret på deres vegne. Likevel er de ansatte i barnehager mennesker som alle andre, de har også med seg bagasje på jobb, men de blir verdensmestere på å skjule det. ;)

   

  Lite visste fotsporene utenfor hovedinngangen. De valgte ikke bare en jobb, de valgte en LIVSSTIL!

   

  MANNomALT

   

  Følg meg på:

  Facebook

  Instagram

   

  #barnehage #livsstil #mennesker #empati #mannomalt

   

   

   

   

 • Les mer i arkivet Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016
  hits