Nå trenger vi DIN hjelp! (MANNomALT) hits
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Nå trenger vi DIN hjelp!Dette er kanskje det viktigste innlegget jeg har skrevet.

 

I desember 2017 valgte jeg å skrive et innlegg om min hverdag som barnehageansatt. Jeg delte min frustrasjon etter endt arbeidsdag her på sosiale medier. Jeg var sliten, lei og en smule oppgitt over de arbeidsvilkårene vi har, de rammene vi er gitt. Jeg følte tiden var inne for å fortelle verden at ting ikke er rosenrødt i barnehagesektoren heller.

Vent litt, jeg vet hva du tenker: "Dette gjelder ikke oss. Vi er kjempefornøyd med vår barnehage." 

Jeg er også veldig fornøyd med min sønn sin barnehage. Men jeg vet også hvorfor vi foreldre er så fornøyde, og det er hele grunnen til at jeg skriver dette innlegget. Du er fornøyd fordi du liker de ansatte i barnehagen. Du føler at de virkelig kjenner og bryr seg om barnet ditt. Du blir overrasket over ting de legger merke til, og hvor mye de egentlig vet. Du føler deg trygg!

Du bryr deg lite om det pedagogiske konseptet barnehagen har. Du har sikkert ikke lest årsplanen, og jeg som far skjønner det godt. Barnehagen er, og kommer alltid til å være de menneskene som møter deg i døra. De som går hjem med snørr og blod på klærne, ditt barns snørr og blod!

 

Og VI satt ned foten, uten at det hjalp!

Tusenvis av barnehageansatte reiste seg i juletider, i protest mot vilkårene vi er gitt i møte med barna. Vi føler ikke at vi strekker til lenger, vi er alt for få. Du ser det ikke når du møter oss i døra, for da er vi på jobb. Og i vårt arbeid er barna i fokus, ikke våre egne følelser og tanker. En enorm lojalitet ovenfor egen arbeidsplass, kollegaer og ikke minst dere foreldre ble tilsidesatt, nok var nok..

Vi skrev kronikker, leserbrev og avisinnlegg om temaet. Vi fortalte historier fra hverdagen vår i mange kanaler, vi har virkelig forsøkt! 

 

Regjeringen godkjente fredag 6/4-2018 et forslag til en bemanningsnorm for barnehager. Det har vært vår kampsak, å påvirke det forslaget. Det ble lagt frem og godkjent, akkurat som om vi ikke eksisterer. Akkurat som om de ikke har fått med seg våre synspunkter, våre sterke meninger. De som jobber i barnehager, med barna, med foreldrene og med dagens bemanning, vi ble ikke hørt.

 

Dere foreldre har nok den sterkeste stemmen i denne kampen. Dere ser det kanskje ikke i hentesituasjonen, men ALLE ansatte i barnehagen støtter dette opprøret. Vi ansatte trives med arbeidsoppgavene, men ikke med rammene. Vi er til tider helt utslitt, og ferdig med å føle oss utnyttet. Ikke av dere foresatte eller arbeidsgivere, men av de som bestemmer våre rammevilkår. Politikerne hørte ikke på oss ansatte i første runde, men nå kommer runde to!

 

Meld deg inn på denne siden:

(trykk på lenken/bildet og meld deg inn i gruppen.)

Ditt barnehagebarn har det bra på grunn av de som jobber der. Bry deg om de ansatte, meld deg inn nå!

 

(MANNomALT)

Hver så snill å del dette innlegget, og andre lignende oppfordringer. Ta del i de ansattes kamp mot politikere som ikke forstår, ikke VIL forstå. Vi trenger din stemme!!

 

Takk!

 

#barnehage #opprør #barn #oppvekst #barnehageansatt #KRF #FRP #høyre #AP #venstre #senterpartiet #politikk #blogg #blogger #mannomalt

 • 3 kommentarer


  07.04.2018 kl.10:13

  Veldig bra! Eneste er; dette handler ikke bare om de ansattte sine rammevilkår, men om kvaliteten på tilbudet barna får! Vi strekker oss langt for å gi et godt tilbud, men vet at med bedre rammer kunne vi gjort så mye mer! Vi kunne gått hjem fra jobb uten å kjenne på at vi ikke strekker til og med tanker om alt vi ikke fikk gjort!
  MANNomALT07.04.2018 kl.10:20

  Anonym: Viktig poeng å få frem. Få frem alle de gode argumentene, på alle arenaer. Takk for kommentaren :)
  Jon08.04.2018 kl.12:44

  Kan du utdype hva som egentlig er problemet og hva det er meningen jeg skal hause meg opp for?

  Slik jeg ser det, så skal de nye rammevilkårene sikre flere ansatte pr barn enn det som er normalt i dag (antall som jobber med barna - ikke medregnet vaskehjelp, kjøkkentjeneste osv).

  At det i enkelte barnehager ikke er ønskelig å jobbe litt overtid en gang i blant eller ønske om å ansette flere enn minimumskravet (som er bedre enn dagens ikke-eksisterende krav) er det lite den nye reformen kan gjøre noe med.

  Summa summarum, så ser den nye loven bedre ut enn dagens situasjon.

  For ordens skyld: jeg har selv barn i en barnehage som ikke har 1:3-forhold på avdelingene, som ironisk nok ønsker flere ansatte og allikevel er i mot denne loven ...

  Skriv en ny kommentar