Få tilbake husmødrene! (MANNomALT) hits
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Få tilbake husmødrene!Nå har jeg sett nok kronikker, blogger og diverse innlegg som handler om oss menn, og hvordan vi bør være. Den høylydte kvinnemobben skyver mer og mer av familielivets innhold over på mannen, som samtidig skal være en hardtarbeidende handyman som viser følelser, uten å bli en dott. De ønsker seg en skikkelig MANNEMANN med skjegg og veltrente armer, som elsker å tørke støv og lage glutenfrie småkaker som skal nytes når kvinnen kommer hjem fra sin altoppslukende karriere. De ønsker seg en urmann med en moderne tvist. Han skal støtte opp det rødsprengte kvinnebrystets fokus på egne drømmer, samtidig som han åpner dører, kjøper blomster og forguder hennes strekkmerker.

 

Få tilbake husmora!

Ikke fortell meg at det uttrykket er negativt ladet. Da tar du deg en pustepause, før du leser videre. Vi savner kvinnen som jobber helt ordinært, som ikke på død og liv skal vise omverdenen at kvinner også kan lykkes i det "mannsdominerte arbeidslivet". Vi ønsker oss ei som lager mat, bretter klær, vaske hus og baker kringle. Vi ønsker oss kvinnen som gjør alt det her, uten hushjelp og heltidsansatt Au pair. Hun som setter pris på å hente og levere barna i barnehagen uten å dra likestillingskortet ut av brystholderen. Vi ønsker at hun skal gjøre alt det her, sammen med oss. Jada, din urmannsfantasi kan ta ut av oppvaskmaskinen eller hente barna han også. Det tror jeg de fleste menn egentlig gjør.

Likevel ønsker vi oss ei dame som gjør litt mer husarbeid enn oss, det skal jeg ikke legge skjul på. Ei som setter på kaffen mens vi skifter olje og registerreim på bilen. Hun som skaper himmelsk duft av gjærbakst, mens vi har båret opp det nye flatpakka ikeakjøkkenet. 

Er det så krise å si at vi ønsker oss det? Selv om vi ønsker oss litt kjønnsroller begge veier, betyr ikke det at vi har en hemmelig klubb for å undertrykke og hemme kvinnens drømmer. Vi vil ha en moderne husmor som har evnen til å snakke om fordelingen av plikter i hverdagen, uten å gå i fistel over at hun ender med å lage mat 5 av 7 dager i uken. 

 

 Slapp av!

(Newsflash, vi VET at dere kan nå.)

Vi ønsker oss egentlig bare at dere slapper av litt. At dere tar dere en pustepause i den evige kampen for likestilling. Jeg, og din mann kan ikke så forbanna mye for at dere ikke kunne stemme før i 1913, eller at det var forventet at fryseren var full av småkakaer på 60-tallet. Ingen menn i dagens samfunn mener at du ikke skal kunne jobbe eller tjene penger, tvert i mot. Vi ønsker dere alt vel, og har ihvertfall ikke et ønske om at dere skal føle dere undertrykket på noen som helst måte. Kjønnsroller i hjemmet er ikke farlig, det er ikke skummelt. 

 

Men, hvis du ønsker deg en vaktmester, et flyttebyrå, en reparatør, en entreprenør og en handyman som kan snakke om sine dypeste følelser samtidig som han holder opp døra for deg, kan du kanskje vaske gulvet litt oftere enn han?

 

(MANNomALT)

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#husmor #kjønn #kjønnsroller #kvinne #mann #mannsrollen #familieliv #yeswecan #oppgitt #blogg #blogger

 • 2 kommentarer


  Linda05.04.2018 kl.23:18

  Haha, knall bra skrevet!
  Gry H.19.05.2018 kl.15:49

  Slik jeg ser det, ville det ideelle vært å endre fokus til å dreie seg mer om LIKEVERD i stedet for LIKESTILLING. Ikke for det.. Jeg kan ikke skryte på meg å være et husmoremne, men jeg ser jo så absolutt et poeng her..

  For all del; Jeg er svært takknemmelig for den kampen de før meg har kjempet for at bla.a jeg er gitt muligheten til den selvrealisering som vanskelig ville latt seg gjøre da det tradisjonelle kjønnsrollemønsteret var det som sto og gjaldt. Videre var det mildt sagt ugunstig i hht det ikke å ha egen inntjening om en levde i et dårlig ekteskap..

  Likevel er det faktisk slik at det er visse forskjeller når det kommer til egenskaper hos kvinner og menn, i allefall på det generelle plan, jeg mener vi alle ville være tjent med å erkjenne. At det finnes unntak på begge sider, skal en sef ta høyde for, men i det store & hele, har biologien sørget for at kvinner bla.a er best på omsorg, multi-tasking & diplomati. Menn på sin side, er eksempelvis best på å ta lederskap og delegere, samt å ta beslutninger, og derav stole på seg selv, å stå for disse fullt ut. Om vi dermed hadde hatt vett nok til å plassere kvinner i diplomatiet, og menn i topplederstillinger, ville en betydelig del av verdens kriger & faenskap vært unngått, samtidig som vi ville hatt denne handlekraftige figuren på topp som vil kunne gå 'all in' i de situasjoner hvor en ikke kommer utenom.. Så tilbake til husmoren, er jeg så absolutt med på tankegangen, så lenge det dreier seg om arbeidsfordeling i hjemmet, og ikke et hopp bakover i tid, for å si det sånn.. ;)

  Skriv en ny kommentar