"Som en barnehage" Hæ, hva faen? (MANNomALT) hits
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

"Som en barnehage" Hæ, hva faen?Slutt og sammenlign barnehagen med politikken, det er flaut for barnehagen som samfunnsinstitusjon!

(En unnskyldning for det tydelige kroppsspråket, "UNNSKYLD".)

Nå er det på tide at landets folkevalgte slutter å bruke begrepet "barnehage" som noe negativt. Når politikere pisser hverandre opp etter ryggen, mobber eller har meningsløse debatter, mener ofte en av partene at ting er "helt barnehage". Eller som i dag, da avtroppende justisminister skriver at hennes noe uheldige innlegg på facebook, "gjorde om norsk politikk til en barnehage".

Det er intet mindre en et HÅN mot norske barnehager og dets innhold.

 

I barnehagen skriver vi ikke dumme ting om hverandre. Det jobbes med former og farger, blyanter og fargestifter. Ikke med spissformulerte angrep på medmennesker. Vi tegner ikke krig, våpen og elendighet fordi barna på oransje ikke ville gå på tur til gapahuken sammen med barna i fra blå. Vi mobber ikke naboavdelingen på barnehagens oppslagstavle, eller på de digitale kommunikasjonsplattformene vi bruker i møte med foresatte og omverdenen.

 

I barnehagen sier vi unnskyld. Vi jobber med å utvikle barnas sosiale kompetanse gjennom hele barnehageløpet. En del av det arbeidet består i å kunne be om unnskyldning, hvis det er nødvendig. Sette seg ned, reflektere over egne handlinger og eventuelt be en motpart om unnskyldning, er en god egenskap barna ofte tilegner seg i barnehagealder.

Vi sier unnskyld, uten forbehold. Er det ikke det som er en unnskyldning? Altså uten baktanker og forbehold om noe som helst? Må "topp-politikere" presisere at de faktisk mener det? Må de finne på meningsløse uttrykk som "en uforbeholden unnskyldning"? Det må ikke to-åringene mine.

"Jeg ber deg herved om en uforbeholden unnskyldning, helt uten forbehold?!?!" DET HETER UNNSKYLD!

I barnehagen min finner vi også ofte ut om det er på sin plass med en unnskyldning, sammen. 15 barn og en voksen, kanskje med hjelp av Albert Aaberg eller annen relevant litteratur. Vi trenger Ikke 17 rådgivere, en pressesjef, et landsstyre, regjeringsgruppa og Erna Solberg for å finne ut av det.

(Guttungen ler av prosessen som må til for å få en politiker til å si unnskyld.)

 

I barnehagen kan vi virkelig feste. Juletrefest, påskefest, sommerfest, til og med pysjamasfest blir arrangert årlig uten slibrige kommentarer, uønsket berøring og sene nachspiel bak lukkede dører. Vi danser, synger og spiser pølser sammen. Små, store, hvite og svarte, sammen. Vi skaper fellesskap, ikke splid og varsler om uønskede hendelser.

 

Så neste gang noe går HELT over styr, kanskje man skal se litt lengre enn barnehagen? Hva med: "Dette er jo faen meg helt REGJERING", eller "Nå har alt blitt helt topp-politiker"?

 

Helt til slutt ber jeg om en helt VANLIG unnskyldning for de små banneordene som har sneket seg inn i teksten.

 

(MANNomALT)

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#politiker #politikk #barn #barnehage #unnskyld #regjering #krise #FRP #høyre #stortinget #blogg #blogger #mannomalt

 

 • 5 kommentarer


  Ann-Kristin20.03.2018 kl.20:37

  Bra skrevet! Som jeg skulle sagt det selv - bare mye bedre!
  MANNomALT20.03.2018 kl.20:42

  Ann: takker :)
  Anne20.03.2018 kl.23:07

  Digger deg! Har ikke ord for hvor utrolig bra skrevet jeg syns dette er! :)
  MANNomALT20.03.2018 kl.23:11

  Anne: takker og bukker :) takk for at du tar turen innom :)
  Victoria Larsen20.03.2018 kl.23:33

  Veldig bra skrevet!! :-)

  Skriv en ny kommentar