Svart er ingen farge! (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Svart er ingen farge!Svart er ingen farge, ei heller en nyanse.

Svart er en mørk følelse. En følelse av oppgitthet og utmattelse. Den skal minne en på at livet ikke er en dans på regnbuens vakre farger. Oppgittheten kommer snikende hver eneste gang det mørke har begynt og blekne. For det gjør heldigvis mørke følelser, de blekner med tiden. På samme måte som med gamle svarte tekstiler som blekner i vask, blir også oppgittheten lysere i gode perioder. 

Utmattelsen kommer snikende i de lange, svarte periodene. Man blir sliten av å forvente mørkets frembrudd. Til slutt blir man vandrende rundt i et litt evig mørke, selv midt på lyse dagen. 

 

Svart er også dårlig samvittighet. For deg selv, for familien og for alle andre. Man fungerer ikke optimalt i noen rolle, uansett hvilken det måtte være. I mørke perioder blir selv den mest utadvendte mer innesluttet, følsom og passiv. I ly av mørket forandrer man seg faktisk litt, ihvertfall med hjelp av tiden. 

 

Svart er ambivalent når det kommer til omtanke. Den inneholder stor forståelse for at andre bryr seg, og vil hjelpe. Takknemlighet for takhøyden som skapes hos andre som står en nær, men likevel en slags frustrasjon. Ingen forstår uansett, ingen vet egentlig noe særlig. Man vil holde det for seg selv, ikke bry andre. Svart er meg i perioder, bare mitt. Vil holde det for meg selv, ingen andre forstår. Den som står meg nærmest i livet snakker ikke om det, hvis ikke jeg nevner det. Hun lar meg være i fred i mørket, så fortsetter vi livet vårt som om det er midt på lyse dagen.

 

Svart er også en følelse av frykt. Ikke for å dø, eller bli skadet. Nei, en frykt for at mørket skal bli like fremtredende i fremtiden. For at de mørke periodene skal bli lange, kutte ned på lyset. I sommer har det vært slik, så jeg er redd for en slags solformørkelse i årene som kommer.

 

I dag morges ble det virkelig mørkt, helt svart!

"Har du vondt pappa?"

"Skal jeg hente sprøyte til deg?"

Min snart fire år gamle sønn så mørket i øyet mitt, og tilbød seg å hjelpe. Jeg håpet han ikke hadde fått det med seg enda, at han ikke helt forstod. Nå forstår han like mye som alle andre, at mørket er vondt og at man trenger hjelp for å komme ut av det.

 

Jeg har alt jeg kunne ønske meg i livet, men akkurat disse periodene kunne jeg vært foruten!

 

Ingen vet hva fremtiden bringer, heldigvis!

 

(MANNomALT)

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Ikkehodepine #Ikkemigrene #Hortonshodepine #Klasehodepine #Selvmordshodepine #smerter #mørket #Livet #blogg #blogger #mannomalt

 

 

 

 

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits