Det er for mye fag i barnehagen! (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Det er for mye fag i barnehagen!Det er SÅ mye fag i barnehagen!

Eller, det skal VIRKE som om det er så mye fag i barnehagen. Jeg føler at barnehagelæreren alltid skal fremstå som helt hinsides entusiastisk i sitt arbeid. Han/hun må være faglig oppdatert ved å lese ALT som publiseres på diverse medier, samtidig som alle ukens aktiviteter skal være ferdig planlagt på søndag klokken 19.00. Og med planlagt mener jeg at de skal være ferdig knyttet til fagområdene i rammeplanen.

Barnehagen har lenge blitt sett på som en oppbevaringsanstalt, så den svarte med å begrunne ALT med fag. I barnehagen gjør man ingenting, uten at det er godt faglig forankret. Vi er pedagoger vet du!


(Er ofte litt rotete hos oss)

Jeg er litt lei av å bli bombandert med kronikker og artikler av fagpersoner og studenter av ymse slag, som har til hensikt å få meg til å reflektere rundt egen praksis. Noen burde skrive artikler, artikler om det å ikke leve innenfor de faglige rammene hele tiden. Noen burde skrive kronikker om å ta ting litt på sparket, om det å gi litt "faen".

 

Så, Hvorfor er det ingen som skriver kronikker om meg?

(Elsket av kollegaer, i hvert fall av "Gunnvor")

 

"Du har god kontakt med barna, men pass deg så du ikke bare blir "han kule".

Dette fikk jeg høre et par ganger i praksisperiodene mine. Jeg fikk alltid god kontakt med barna, men måtte ikke bli for "tullete". Sånn i ettertid lurer jeg på om de visste hva jeg skulle bli? Altså, visste de at jeg ville jobbe med barn? Kanskje de trodde jeg skulle forelese i politisk historie sammen med Lahlum på universitetet? 

Jeg ser på meg selv som "han kule" i barnehagen. Jeg er han som kaster ball i gangen og løper i fellesarealene, selv om støynivået kan bli en smule høyt for andre som mener at løping innendørs kan skade både stigbøylen og sneglehuset i øret. Jeg er også han som slår på tuben med baconosten, for å se hvor langt den kan sprute (Traff vinduet, lett!). Forleden dag spilte jeg curling på det nybona gulvet, med ungene som "steiner". Jeg tuller og herjer med barna på min avdeling. Jeg er han rare, tullete, snodige og "kule" karen som egentlig ser ut som han går i barnehagen, ikke jobber der.

Men det er et FAGLIG valg!

Ja, jeg liker å leke. Jeg synes faktisk det er kjempemorsomt å løpe sammen med barna. Men jeg gjør veldig mye av det, helt bevisst. Jeg spiller selvfølgelig en rolle på jobb. Jeg spiller den morsomme voksne som skaper litt bølger i en ellers planlagt og tilrettelagt barnehagehverdag. Jeg er også den pedagogen som ser igjennom fingrene på endel småting som jeg rett og slett ikke ORKER å bruke energi på. 

Et eksempel: "Jaja, nå blir du våt, vi skifter etterpå da. Eller i morgen". 

Barna elsker meg

Jeg liker ikke å skryte av meg selv, men jeg tror det er sant. Jeg har et helt spesielt forhold til alle barna våre, og det er fordi jeg er som jeg er. Jeg finner nøkkelen til døren til hvert enkelte barn og sikrer meg fri passasje inn i tanker og følelser. Jeg ønsker virkelig å bli kjent med de på min "tullete" måte, på gulvet, sammen med barna, der de er.

 

(MANNomALT)

Om det å ikke være faglig, på en faglig måte!Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Barn #barnehage #fag #faglig #barnehagelærer #yrke #stolt #mann #mannlig #blogg #blogger

 

 

 

 

 

 

 • 3 kommentarer


  Jea15.05.2017 kl.23:12

  Fantastisk 😊👌🏻

  Slike pedagoger og fagarbeider vil vi ha flere av 😊💪🏻
  Victoria Larsen16.05.2017 kl.01:42

  Så flott!!:)
  NDT17.05.2017 kl.06:40

  Vi hadde en pedagog av ditt kaliber i min eldste sønns barnehage, og jeg tror både foreldre og barn ser tilbake til årene med den barnehagen med både glede og kjærlighet. Hun viste oss at hun elsket jobben sin, barna og leken, og vi alle elsker henne tilbake for det.

  Det burde være langt flere voksne i barnehagen som var opptatt av å leke med barna fremfor å være sette barna i lek.

  Takk for at du gir av seg selv til barna i din barnehage, de vil trolig aldri glemme deg.

  Skriv en ny kommentar

  hits