Ta deg en bolla a, Eyvind! (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Ta deg en bolla a, Eyvind!Vi hadde tatt mot i oss og invitert 5 vennepar på middag. Det store spørsmålet dukket opp allerede forrige uke, hva i all verden skal vi lage?

Jeg og "fruen" har rundet hele internett på leting etter noe som er både godt og veldig enkelt å lage. Jeg har lagt trykket på den siste delen der, at det skulle være lett å lage. Vi har liksom ikke all verdens tid å bruke på sånt tull. Vi endte opp på denne godbiten fra Eyvind Hellstrøm

Jeg skal absolutt ikke legge skjul på at jeg sliter litt med Hellstrøm. Jeg klarer ikke å omfavne han som en kjent og kjær tv-kokk på lik linje med Wenche fra god morgen Norge. Det blir for mye gestikulering og pisspreik om Provence og andre avsidesliggende landsbyer i Frankrike. Skikkelig irriterende faktisk! Men  her står det svart på hvitt, "oppskriften er enkel, men veldig god." 

Du lyver Eyvind, du lyver!

 

Jeg tar mot i meg og reiser ned på den lokale Kiwibutikken. Handlelisten ramler inn på telefonen fra "fruen". Jeg er avhengig av en veldig detaljert liste. Uten den mister jeg helt motet i matbutikker. Jeg HATER å tilbringe mer enn tre minutter i butikken. Tror kanskje jeg lider av en slags handleangst?!

Jeg fant løk, sjampinjong, bacon, hvitløk og purre uten problemer. Det tomme manneblikket stirret nå utover grønnsaksavdelingen på leting etter laubærblader, tre stykker. Etter ca. 3 minutter uten å finne de mystiske bladene, bestemte jeg meg for å gå videre på handlelisten.

1 kvist timian var oppdraget. Jeg innså fort at dette var en ganske umulig oppgave. Jeg har aldri sett en kvist i matbutikken. Jeg tror ikke de har kvister på Kiwi, jeg har ihvertfall aldri sett det. Oppdraget ble heller ikke noe enklere av det faktum at jeg egentlig ikke aner hva Timian er. Krydder, grønnsak eller plante? Det må jo være plante, siden jeg står her å leter etter en forbanna KVIST!I ren frustrasjon sender jeg derfor disse meldingene til "fruen". Jeg fikk svar på de bladene, men kvisten gadd hun ikke å fortelle meg hva var engang. Kanskje hun heller ikke har sett en slik kvist i butikken?

Så var det stjerneløk da. "Der er det gul og rød løk................. Stjerneløk ja..............mhm............ stjerne..........løk." Hva ser jeg etter? En løk som er formet som en stjerne? Det florerer sikkert med stjerneløk i hagen til Hellstrøm, på hytta i Provence. Han har sikkert et slags stjerneløktre. 

Men på Kiwi i Blystadlia har de ikke slike eksotiske frukter, grønnsaker eller bær! Oppskriften er enkel, men veldig god. Startet ikke så jævlig bra dette Eyvind?

 


Det tar 2 og en halv time å lage denne retten. Det står det på oppskriften! 

Vi brukte 2 og en halv time på fredag vi. Du skjønner at 2.5 kg høyrygg skal marineres over natten, sammen med alt annet på den handlelisten. Tårene sprutet ut av øynene allerede etter løk nummer to. Visste du at man også gråter av purre? Lurer på om de gråter av stjerneløken i Provence jeg, sikkert ikke!

Også må vi snakke om rødvinen. 1.5 liter rødvin i marinaden? Det er utrolig bortkastet å bruke så mye vin i mat. All alkoholen damper vel bort? Kunne brukt husholdningssaft i stedet! Gjør de slike ting på hytta i Provence Eyvind?

 

Gryta holdt vel sånn ca. 4 grader etter en natt i kjøleskapet. Da ville du at jeg skulle grave rundt i den iskalde rødvinsmarinaden på leting etter de 79 kjøttbitene. De måtte jo plukkes opp for tørking, en etter en, i en iskald rødvinslake. (Nei, jeg vet ikke hva en lake er for noe. Fransk?) 

Se der ja, da røk vi fort på 1.5 timer til........ 2 og en halv time a du liksom........ har jo ikke skrudd på plata engang!

 

Det eneste som stemte i den oppskriften er at det tok 2 og en halv time å faktisk LAGE maten. Fra vi skrudde på platene til gjestene satt med rødvinsgryte uten laubærblader, kvister og stjerneløker, tok det 2 og en halv time. Så hvis du ser bort i fra HELE fredagskvelden og et par timer på leting etter kjøtt i marinaden på lørdagsettermiddagen, har du faktisk rett. Men det skulle stått..........

 

Kjøttgryte med ingredienser fra hytta til Eyvind Hellstrøm i Provence, som på ingen måte kan oppdrives på Kiwi, Coop eller Rema. Kjøttgryta er enkel og lage, men krever en markant innsats av hele familien i dagene før middagen skal serveres. NB. Bør ikke lages av folk som liker å drikke alkoholen sin!

 

(MANNomALT)
(Fornøyde gjester som visste lite om frustrasjonen bak dagens middag, Eyvind Hellstrøms kjøttgryte med potetmos.)

 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Mat #middag #gjester #oppskrift #hellstrøm #kokk #slit #hat #hater #høyrygg #potetmos #selskap #blogg #blogger 

 

 

 

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits