Promp = Intellektuell humor! (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Promp = Intellektuell humor!I dag er en merkedag i guttungen sitt liv. Han har tatt et stort og viktig steg inn i manndommen. Man kan godt si at han føyer seg inn i rekken av store menn som virkelig vet å sette pris på de små øyeblikkene i hverdagen. I dag viste han meg at han evner å sette sine egne opplevelser og erfaringer i sammenheng med andres følelser og øyeblikk.

 

I dag lo han ikke av sin egen promp, han lo av min!
 

 

Kona er ikke helt på bølgelengde med han, ihvertfall ikke på prompehumoren som blir mer og mer fremtredende. Hun unnskylder det ofte med at han er i en slags fase, en fase fylt med tarmgass og diskret humring. 

 

Jeg derimot, jeg vet at den "fasen" hun snakker så varmt om, det er et livslangt læringsløp med bratte læringskurver og dype fallgruver. Med flere år på baken vil han utvikle den illeluktende humoren, og sakte men sikkert vokse fra mamma sitt syn på hva som er morsomt og ikke. Jeg tror aldri dette er gjort før, men jeg skal nå forklare fenomenet, slik at også kvinner kan sette pris på den mannsdominerte humoren!

 

Jeg prompa!

Dette er starten, det er her det begynner. Barnet merker at noe skjedde i endetarmen, og søker en reaksjon hos de trygge voksne. Hos mor opplever barnet å bli møtt med aksept og et lite smil rundt munnen. Hos far er reaksjonen ofte litt mindre diskret og skjult. Han griper muligheten for å veilede barnet inn i tarmgassens magiske verden.

Tankene faller tilbake på hans viktigste støttespillere i egen barndom, han glemmer aldri hvordan hans egen far støttet hans mannlige utvikling med latter og humor.  Barnet er antageligvis i 2-års alderen når denne perioden inntreffer. 

 

Du prompa!

Det neste steget i utviklingen. Barnet har nå utviklet prompekompetansen en hel del. Det evner nå å sette sine egne behov for anerkjennelse og oppmerksomhet på vent. De vet nå å sette pris på både lyd og lukt fra sin umiddelbare nærhet. I dette stadiet løsriver barnet seg fra morens syn på de illeluktende tarmgassene som i hennes hode skal skjules og dempes.

Grensetesting er fremtredende, hvor er det greit, hvor er det ikke greit å slippe en smyger? I dette stadiet er det både alfa og omega med en sterk mannlig støttespiller som kan guide barnet utenom de store fallgruvene, som bryllup og gravferder.   

 

Catch and release!

Nei, jeg snakker ikke om sportsfiske. Jeg snakker om den ekstremt givende men krevende leken hvor man fanger sin egen promp, for så å overføre hele gleden til et annet menneske. I tidlig stadiet er ofte hjelpemidlene store og konkrete, det klassiske eksempelet er en dyne eller et pledd. Etterhvert som humoren utvikles i frontallappen til barnet/ungdommen vil andre hjelpemidler bli aktuelle, eksempler kan være å fange lukten i hånden eller i en flaske.

Kreativiteten settes på prøve, hva er det som kan brukes? Dette er et evigvarende trinn på den mannlige humorstigen. Mannen vil søke nye og artige muligheter for å overraske sine omgivelser, livet ut. 

 

Oi, det var ikke meningen!

For meg er det et ukjent trinn på stigen, men dette er nok det siste steget vi menn tar for å utvikle vår egen humor. Jeg har oppdaget at mine mannlige forbilder har  utviklet et slags forsvar som kan unnskylde lukt og lyd i alle mulig settinger.

De slipper så og si all luft ut av endetarmen når det ser naturlig ut. Når de bøyer seg, reiser seg eller anstrenger seg fysisk utsondrer de sin egen humor. Det virker helt naturlig, ergo unngår de blikk og kommentarer fra det motsatte kjønn.

Noen krefter i forskningsmiljøet antyder at årsaken kan være en såkalt "slapp fisering", en slags kollaps i endetarmsåpningen. Men som en ekte mann anser jeg muligheten for at mannen nå har utviklet humoren sin så mye at det må medisinske termer til for å forklare den, som høyst sannsynlig!

 Dette må være der utviklingen stagnerer, nå kan mannen slå seg til ro med at han har nådd potensialet sitt!

 

Vi menn ser prompens egenverdi og vet å verdsette utviklingen til våre små kjære. At kvinner fremdeles ikke har oppdaget denne formen for humor henger sammen med deres manglende evne til å fokusere og konsentrere seg om EN ting av gangen. Først da vil man kunne sette pris på en ekkel lukt eller en skarp lyd. 

 

Lenge leve prompen!

 

(MANNomALT og sønn)Følg oss på:

Facebook

Instagram

 

#Humor #mann #gutt #sønn #utvikling #promp #bæsj #tiss #menn #blogg #blogger #mannomalt

 

 

 

 

 

  • Én kommentar


    Victoria Larsen28.12.2016 kl.12:59

    Jeg håper du får en fin romjulstid :-)

    Skriv en ny kommentar

    hits