Populæritetskonkurransen Julen 2016 (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Populæritetskonkurransen Julen 2016Det pågår en slags konkurranse på sosiale medier om dagen. "Lån huset mitt i jula", "Vil du feire høytiden med oss?" eller "Har du lyst på besøk av meg på julaften?"

 

Speil speil på veggen der, hvem er snillest på facebook her?

Høytiden er rett rundt hjørnet, og facebook, twitter og diverse blogger koker over av "generøse" mennesker som skal rekke ut en hånd til de trengende og enslige. Dette fenomenet oppstod på sommerstid for et par år siden. En familie ville låne bort huset sitt til en småbarnsfamilie som ikke hadde økonomiske muskler til å leie feriebolig på Sørlandet, eller stresse avgårde på chartertur til Spania. Sosiale medier hadde aldri sett et slikt initiativ, og folk ble overveldet over tanken på at dette var noe som faktisk kunne gjøres. 


 

Gjett hva som har skjedd.

Jo, nå kan man faktisk velge og vrake i tilbud fra både kjente og ukjente figurer. Som enslig i dag, kan du faktisk logge deg på facebook og finne noen å feire jul sammen med. Eller du kan ihvertfall delta i en en slags "konkurranse" der vinneren får surkål og ribbe i varme omgivelser, mens alle de andre må finne noe annet å gjøre i jula. 

Flott at så mange vil hjelpe, men hvor mange gjør dette av "riktige" grunner?

Jeg tror vi skal stikke fingeren i jorda og innse at ekstremt mange av de tilbudene kun eksisterer for å generere likes, delinger og omtale. Hvorfor i all verden skal man ellers legge ut slike tilbud på Internett? Er det fordi du treffer en mye større gruppe mennesker, slik at man kan plukke ut og drive en slags screeningprosess på hvem som trenger det mest? Eller er det kult og bruke dette som en "konkurranse" på en blogg? "Lik og del, så skal du få feire med meg?" 

Nei, jeg tror ikke at alle gjør dette for egen vinning. Men har enslige og trengende blitt et verktøy for å få oppmerksomhet på sosiale medier?


 

Inviter noen i oppgangen, nabolaget eller i lokalsamfunnet på ribbe og surkål!

Gjør det, uten all oppmerksomheten og rampelyset. Inviter noen du ikke har snakket med på mange år, noen du har kranglet med eller noen som du har mistet kontakt med av ymse grunner. Er det ikke det julen handler om? Kanskje du kan invitere den enslige enken som bor i samme kvartal som deg. Ringe på døren hennes og spørre om hun kunne tenke seg det? Du vet, slik som mennesker gjorde før i tiden. Ikke tagg henne i et innlegg på facebook, fordi du håper at "verden" skal dele innlegget ditt.


 

Gode initiativer!

Før du kaster deg inn på kommentarfeltet og hamrer løs på meg, les ferdig dette avsnittet.

Alle disse høytidstilbudene er gode initiativ! Men bruk viljen og muligheten til å hjelpe andre uten all den oppmerksomheten. Det er mange organisasjoner og frivillige som jobber tett mot trengende og enslige i jula. Hva med å hjelpe de? Hva med å tilbringe litt tid sammen med de som faktisk benytter seg av disse tilbudene? Stikke innom Alternativ jul i Oslo, låne bort en hjelpende hånd og et lyttende øre? Kanskje du kan redde jula for mange på den måten?  

 

Hvor kult er det å "VINNE" muligheten til å feire jul sammen med noen?

 

(MANNomALT)Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Jul #konkurranse #Facebook #instagram #twitter #likes #delinger #feil #mennesker #følelser #blogg #blogger #mannomalt

 

  • Én kommentar


    Victoria Larsen20.11.2016 kl.14:48

    Så herlige bilder! JULESTEMNING :-)

    Skriv en ny kommentar

    hits