Juleverksteder er organisert barnearbeid! (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Juleverksteder er organisert barnearbeid!Julebrus og julemarsipanen har for lengst sneket seg opp i handlekurven til lettlurte nordmenn. Tonnevis med reklame blir slengt rundt på dørmattene til shoppingglade mennesker. Men juletiden er også høysesong for barnearbeid.......

Bilderesultat for juleverksted for barnehage

(Bildet er fra lekeklossen.barnehage.no)

Rundt om i landet inviteres det til juleverksteder. Skoler, barnehager, idrettslag og naboer arrangerer såkalte juleverksteder for å øke produksjonen inn mot høytiden for dårlig samvittighet og kjøpepress. Ti-tusenvis av barnehender jobber febrilsk med håndarbeid mot betaling langt under tariff, de overlever ofte på kost og losji i form av pepperkaker og julebrus.

 

 

Legemiddel og plasterindustrien går lyse tider i møte.

Små barnehender med fire frostplaster på hver hånd er dessverre et vanlig syn i november og desember. Dype stikkskader etter flittig bruk av nåler. Kongler som sitter fast i neser og filtbuser ut av en annen verden. Skadene er mange og varierte, så de kyniske industriene kjører jul og vintermotiver på plaster og hostesaft i den vanskelige tiden for de aller miste i samfunnet.

Bilderesultat for Plaster til barn, frost

I Kina har mange barn juleverksted året rundt. 

Vi fordømmer barnearbeidet i den østlige verden, mens dorullnissene marsjerer av samlebåndet her hjemme i Norge. Verkstedene drives med jernhånd, her er det ingen plass til gråt og sympati. Det skal produseres "flotte" juledekorasjoner og julegaver fra barna, koste hva det koste vil. Forskjellen på barnearbeid og juleverksteder er minimal, eneste forskjellen er nok at våre barn faktisk ikke får betalt. Ikke ei eneste krone finner veien ned i de små lommene, alt ramler inn i hendene på de skjulte bakmennene.

Bilderesultat for Juleverksted

(Bildet er tatt fra communicate.no)

 

Organisert virksomhet 

Du tror kanskje at det er det lokale korpset som står bak de mye omtalte juleverkstedene? Det er faktisk en helt vanlig oppfatning blant de fleste av oss. Men nei, denne industrien drives av skumle bakmenn som møtes i morgentimene på landets tog- og T-banestasjoner. De utgir seg for å drive organisert tigging, men det er juleverkstedene som er mest innbringende. Så etter månedsvis med "verksteder" reiser de østover for å selge de små konglenissene på lokale markeder i byer som ingen av oss klarer å uttale.  

Neste uke sender Tv2 en dokumentar der Kadafi Zaman har gått undercover i det tunge juleverkstedmiljøet i øst-europa. Det er et unikt innblikk i en dorullnisses reise fra Asker til Tallinn med livet som innsats. Anbefales på det sterkeste!

Bilderesultat for kadafi zaman

(Bildet er fra dagbladet.no)

 

Så når du pakker opp en gave fra barnet ditt på julaften, tenk litt lenger enn din egen nese. Sjekk etter Fair Trade-merker og små blodflekker på undersiden av alt som er produsert i slike juleverksteder. 

 

(MANNomALT)

(Jeg elsker gavene fra "prompen" på julaften. Tårene triller hver gang han har laget noe, uansett hva det er!)

 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Juleverksted #barn #barnearbeid #Organisert #kriminelle #jobb #tariff #jul #julegaver #julegavetips #blogg #blogger #mannomalt

 

 • 3 kommentarer


  Victoria Larsen13.11.2016 kl.18:59

  Så utrolig koselig :D
  JULIE WINGE13.11.2016 kl.19:34

  Dette er jo virkelig grusomt!

  Jeg meldte nettopp "skal" på en FB-side. Det dreier seg om ett juleverksted. En av mine tilsynelatende hyggelige naboer har innkalt via det overnevnet sosiale mediet Facebook. Da jeg trykket "skal" tenkte jeg som: Julie, du er så giddalaus når det kommer til sosiale aktiviteter i nabolaget . ta deg sammen! Ta med deg barna dine og gjør noe hyggelig før Jul for en gangs skyld!

  Men etter å ha lest dette oppsiktsvekkende innlegget, tenker jeg igjen. Jeg tenker at jeg kan fortsette med det jeg liker best - sitte å se på Netfilx mens barna spiller på telefonene sine. Ditt bidrag er uten sidestykke. Tusen takk!
  Caroline13.11.2016 kl.20:11

  juleverksted er jo så gøy :)

  Skriv en ny kommentar

  hits