DERE truer demokratiet! (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

DERE truer demokratiet!Dere truer demokratiet!

 

Dere påtar dere retten til å verne om de norske verdiene. Dere skal beskytte det norske mot en fiende, en ondskap som er på trappene. Alt dette gjør dere på kveldstid, bak tastaturet, anonymt og feigt! Hvem er du, du som mener at man verner om det norske, ved å spre hat og fremmedfrykt?

 

Hva er de norske verdiene? Hva lærer vi barna våre?

Vennskap, konfliktløsning og raushet. Dette lærer norske barn i barnehage og skole, hver eneste dag. Vi skal være venner, vi skal dele og vi skal leve sammen. Uansett hudfarge, det spiller ingen rolle lenger. Vi har kommet lengre enn som så, eller?

 

Ja vi har det, vi plasserer ikke i bås lenger, vi er ikke rasister. Vi kjenner historien, vi har lært og vokst på den. Det kan aldri skje igjen, ikke i dagens opplyste samfunn. Rasisme eksisterer ikke på dagtid, bare på kvelden, bak skjermen, bak lukkede dører. Der lever den i beste velgående. Det blir mer og mer tydelig.

 

"De, oss, muslimer, ekte nordmenn, pakk, søppel, svin og drittfolk"

Alle disse ordene går igjen i diskusjoner om bruken av niqab og burka i skolen, om det bør bli et forbud mot heldekkende hodeplagg, i skolen. At et eller annet uvitende menneske slenger ut slike kommentarer, må man regne med. Det er absolutt ikke noe å stoppe opp og tenke over. Men for et omfang denne trenden nå har fått. Så mange mennesker som har glemt det norske.

 

Dette kommer tydelig frem i Lily Bandehy sitt blogginnlegg på nettavisen.

Man kan si hva man vil om selve innlegget. Jeg vet ærlig talt ikke hvor jeg skulle startet engang. Men like sikkert som banken, er at hun drar diskusjonen om bruken av niqab og burka i skolen, over på noe helt annet. Hun poengterer "farene" ved å la kvinner bruke hijab, fordi den er et slags politisk symbol, på lik linje med hakekorset som vi har lært så mye av.

Det som virkelig er skremmende er alle kommentarene som følger hennes innlegg. Her er det tydelig at anonyme og ansiktsløse personer setter hele menneskegrupper i bås. Akkurat som historien har lært oss, det som ikke kan skje igjen.

Vi er jo ikke rasister i dagslys, bare bak skjermen, i ly av mørket.

Eneste forskjellen fra gårsdagens rasisme er at ingen snakker om hudfarge lenger, det er jo rasistisk. Vi har kommet over hudfargen, nå er det klesplagg og levesett som utsettes for hat og uvitenhet.

 

Vi er et demokratisk land, vi ER demokrati.

"Vi svarer med mer demokrati, mer åpenhet og mer omtanke." Det er ikke så lenge siden vi hørte disse ordene fra vår øverste leder. Men vi er iferd med å glemme de, ihvertfall i ly av mørket, bak skjermen, i våre egne hjem.

Men hvor er demokratiet på nettet? Hele menneskegrupper blir bedt om å dra hjem til krig og elendighet. Bare fordi vi ikke klarer å diskutere ordentlig. Diskuter saken som er fremmet, ikke diskuter usaklige ting i kommentarfeltet bare fordi du vil utvise hat og fremmedfrykt. Det er historie, det har vi lært, det vil aldri skje igjen! Men det skjer, hver eneste gang man diskuterer noe som har med Islam, muslimer, iranere, pakistanere eller det norske og gjøre. 

 

En saklig diskusjon er også en del av demokratiet. Men det er IKKE hat, rasisme, fremmedfrykt, eder og galle.

Men er det så farlig da? Det skjer bare når barna har lagt seg, i ly av mørket og bak skjermen!

 

(MANNomALT)Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#rasisme #fremmedfrykt #debatt #innlegg #muslimer #kommentarer #mann #blogg #blogger #mannomalt

 

 

 

 

 

 

 

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits