Alkohol, farligere enn Cannabis? (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Alkohol, farligere enn Cannabis?Vel, dette er en problemstilling jeg aldri, aldri trodde jeg skulle skrive om på bloggen. Men som mine følgere vet, du vet aldri hva som kommer.......

 

En del av meg sier at jeg ikke skal skrive om dette, jeg jobber jo i barnehage. Det er forbudt, det er NARKOTIKA. Det er inngangsporten til sterke rusmidler, psykoser og avhengighet. Dette kan du ikke skrive om, du jobber med små barn!

Bilderesultat for narkotika

Vel, det forandret seg faktisk litt i kveld. Jeg har nettopp sett på folkeopplysningen med Andreas Wahl. Han løftet problemstillingen, "hvor skadelig er cannabis?" Han tok for seg allmennkunnskaper om rusmiddelet, altså ting vi tror vi vet om Cannabis. Eller, ting vi har lært og hørt om NARKOTIKA.

 

Alkohol, et farlig rusmiddel!

Bilderesultat for alkoholiker

Dette kommer vi faktisk ikke unna. Alkohol er et rusmiddel som har mange negative konsekvenser, både for brukeren og omgivelsene. Så hvorfor i all verden er dette rusmiddelet lovlig i Norge?

Mye av det har med kultur og gjøre. Alkohol spiller en stor rolle i norsk kulturarv. Vi har egentlig ALLTID drukket alkohol. Kanakas seilte vikingene over til England, mens lensmannen i Trøndelag brant sin egen helgekos, mange år senere.

Bilderesultat for alkohol i vikingtiden

Vi liker å bli beruset, vi liker å ruse oss. 80 % av Norges befolkning liker å ruse seg, det er fakta.

 

NARKOTIKA!  

Ordet narkotika er skremmende og skummelt for de fleste. Det forbindes med noe ulovlig. Men vitenskapen, altså de som forsker på området, de vi ofte lener oss på, de har et helt annet syn på definisjonen.

Den vitenskapelige definisjonen er: et stoff som virker dempende, og sløvende. 

Men hvorfor i all verden er ikke alkohol og tobakk narkotiske stoffer for folk flest da? De er også dempende og sløvende rusmidler, det slår vel all forskning fast?!

Farene ved bruk av narkotiske stoffer er reelle og viktige. Det er farlig å bruke alle narkotiske stoffer, det vet vi. Men hvorfor tror vi at alkohol er mindre farlig enn andre narkotiske stoffer da?

 

Det er en del av oss!

Alkohol og tobakk er en del av oss. Det er en del av VÅR kultur og kulturarv. Det er greit å drikke, det er greit å bruke disse rusmidlene. Misbruk er tabu, men du er fremdeles ikke narkoman. Eller er du egentlig det, når du misbruker et narkotisk stoff, slik som vitenskapen slår fast? Er Cannabis mer farlig, fordi det er "fremmed" for oss i Norden? Cannabis er endel av flere kulturarver, men ikke vår.

Bilderesultat for Cannabis indianere

 

Cannabis er mindre farlig enn alkohol!

All forskning som Andreas Wahl hentet inn, viser akkurat dette. Rusmiddelet alkohol er MER skadelig en rusmiddelet Cannabis. Ikke fordi flere benytter seg av det, men forskning som KUN er basert på virkningen på enkeltmennesket, viser dette. Wahl utfordret justisministeren vår på det, og han mente han hadde MASSE forskning som viser at cannabis er et farligere rusmiddel enn alkohol. Wahl fikk tilsendt forskningen i ettertid, og INGEN av dokumentene er basert på forskning. Ingen av de.

Bilderesultat for Justisministeren cannabis

(Bilder fra "folkeopplysningen" med Andreas Wahl. Her blir Anundsen bedt om å legge frem forskningen sin. Et litt kleint øyeblikk.)

 

Jeg hater cannabis, men er glad i en øl!

De som kjenner meg, vet at dette er sant. Jeg er en utrolig straight fyr som aldri har blandet meg inn i bruk av ulovlige stoffer. Jeg har flere venner som har brukt, og tildels bruker ulovlige stoffer den dag i dag. Jeg dømmer ingen, men jeg har tatt et standpunkt i forhold til mitt eget syn på ting. Men så slår det meg da...... 

Er det greit å nyte alkohol, når andre "narkotiske" stoffer er langt mindre farlig? Og hvorfor i all verden er det innafor å ta en pils, når det ikke er greit å røyke en joint? Hvorfor er det lovlig med et spesifikk rusmiddel, når andre ulovlige rusmidler er langt mindre skadelig?

 

Blir du noe klokere?

Nei, ikke jeg heller. Jeg tenker, vi trenger ikke flere lovlige rusmidler, men hvorfor er det alkohol som skal være lovlig? Handler alt om arv og politikk? Er det politikerne som bestemmer hva som er minst skadelig, eller er det vitenskapen? 

 

En ekstremt bra "dokumentar" av Andreas Wahl, en skikkelig tankevekker! 

 

Så svinger vi på seidelen igjen, HEI SKÅL!

(MANNomALT)

 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Alkohol #cannabis #rus #rusmidler #avhengighet #tanke #diskusjon #logisk? #blgg #blogger

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits