Veien videre for menn i barnehagen! (MANNomALT)
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner Kontakt

Veien videre for menn i barnehagen!På søndag kveld postet jeg DETTE INNLEGGET. Der løfter jeg frem diskusjonen om hvorvidt menn i barnehager egentlig bør få skifte bleie eller ei. Det var et personlig innlegg hvor jeg gjør greie for mine egne meninger om regelen som har blitt innført i en barnehage i Svolvær, for å unngå seksuelle overgrep mot barn. Jeg jobber daglig med småbarn, så diskusjoner rundt overgrep, menn og bleieskift er noe som iallefall engasjerer meg. Det er fremdeles få menn som jobber i barnehager, og enda færre som gjør et bevisst valg på å arbeide med de aller minste, slik jeg faktisk gjorde for et par år siden.

 

Innlegget har blitt lest av mange tusen mennesker og diskusjonen har vært god og konstruktiv. Det er mange meninger om temaet, og de aller fleste har faktisk holdt seg saklig. Noen nett-troll har det selvfølgelig vært, men hvem bryr seg egentlig om at "Toralf" fra Sotra egentlig mener at bleieskift er kvinnearbeid og at "barn" egentlig bør være hjemme hos sin kjære mor til de runder 49? Jeg gjør ihvertfall ikke det. Men uansett så skal de ha takk for at de ytrer sin mening, uansett hvor "far out" den egentlig er. Stå på "Toralf"!

 

Så til den viktige delen, veien videre i barnehager!

Ny overgrepssak ble kjent i går, og jeg er redd for at det kommer flere i fremtiden. Men hvorfor i all verden kommer alt dette nå? Det tror jeg det er flere grunner til. En av de er at barnehager har blitt mer bevisste på problemstillingen. Jeg vet at veldig mange barnehager innførte tiltak for lang tid siden som skal gjøre det veldig mye vanskeligere for seksuelle overgripere å gjennomføre slike overgrep. 

En annen grunn for at disse overgrepssakene nå ser dagens lys er bevisstgjøring av deg. Du som faktisk sitter å leser det her nå, du har kanskje barn i barnehage, jobber i barnehage eller bare engasjerer deg i debatten. Det er faktisk lov å snakke med barn om slike ting, om kropp, følelser og hva som er lov og hva som ikke er lov. Det finnes hjelp å få til slike ting, spør barnehagen din, spør de som jobber der eller spør på andre samfunnsinstutisjoner som alltid har barns beste i tankene. De kan hjelpe deg hvis dette er vanskelig å ta tak i.

 

Hva må absolutt IKKE skje?

Dette må ikke bli en heksejakt. Ja, disse overgrepssakene som nå er rullet opp inkluderer menn som arbeider i barnehager, det er det ingen som kan nekte for. Men hva godt kommer det ut av å engang tenke tanken på at MANGE av de FÅ mannfolka som jobber med barn er potensielle overgripere? Vi må absolutt ikke komme til det punktet hvor menn føler seg mistenkeliggjort fordi de faktisk liker å jobbe med barn. Det vil bare føre til færre menn i barnehagene, og jeg vil faktisk hevde at det igjen vil gå ut over kvaliteten i norske barnehager! 

En annen ting som IKKE må skje, er at det blir innført tiltak som er dårlig faglig gjennomtenkt. Media og "Toralf" fra Sotra kan mene hva de vil, men de vet faktisk ikke hvordan barnehagene fungerer, ei heller hva en stellesituasjon gir i form av pedagogikk. De vet heller ikke hvor skranten bemanningen kan være i barnehager og dermed ikke hva diverse tiltak kan medføre. De som må ta tak i det her, er de som faktisk jobber med barn og barnehager. Det kan godt bli løftet politisk, men til slutt er det de enkelte barnehagene som må finne tiltak som ivaretar barns sikkerhet. Problemstillingene må plukkes frem på personalmøter og avdelingsmøter. Vi må tørre å snakke om det, diskutere en aktuell problemstilling. Kun da vil vi få GODE tiltak som beskytter barna og deres vesen, samtidig som de ikke stigmatiserer, generaliserer eller henger ut alle menn!

(MANNomALT)

 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Barnehage #overgrep #diskusjon #barn #tiltak #mannomalt

 

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits